windfucker
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 15.07.2017
- Poena
- 80
ja to rješavam otvaranjem/zatvaranjem vrata
Super si ti to sve automatizovao
ja to rješavam otvaranjem/zatvaranjem vrata
Mislim da nije do termometra. Nešto ne verujem da punih sat vremena, neprekidno, izlazi tih 570 kubika vazduha temperature od skoro 60 °C. Prostorija od 20 kvadrata i visine recimo 285 cm, ima zapreminu od 57 kubnih metara. Zamisli da na svakih 6 minuta komplet izmeniš vazduh u njoj i da ubaciš vazduh temperature 60°C. To otprilike odgovara tih 6 kW. Od toga bi poludeo posle 12 minutacronnin ipak ove testove ne treba uzet revelantne, ja sam jutros kad sam išao na posao postavio 3 thermometra na jednoj poziciji u dnevnom boravku i svaka od ta tri ne pokazuju istu temperaturu razlika je mala od 0.2 do 0.4c e sada neznam ako ta razlika bitno utječe na onaj proračun cop-a što si radio da prikazuje za ovu razliku u thermometrima.
Sta je toliko neverovatno u 18% kapaciteta?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Hvala na odgovoru.To mogu samo bolji modeli (nedeljni ili mesečni tajmer). Sa dnevnim tajmerom jedno ON ili OFF u toku dana samo.
Izvini pisao si velikim slovima i sa uzvicnikom na kraju pa mi je tako zvucalo.
Za Valiant klime pokusaj da se raspitas koja ih kineska fabrika pravi pa mozda nadjes jos informacija.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Primetio sam ovih dana od kad je temperatura skliznula ispod -5 da stara klima (br.1) ide u defrost svakih 40-ak minuta iako je vazduh suv, i skoro uopste nema zadrzavanja leda na izmenjivaču. Defrost traje 10-ak minuta, i tako u krug. Nema nikakvih problema sa zagrevanjem prostora, održava ono što je zadato, potrošnja ne računajući zalete je tek nešto iznad nominalne.
Nova (br.2) je dosta agilnija, ide ređe u defrost, i obavi za 3-4 min. Tu izmenjivač deluje tek potpuno suv. Greje doduše manji prostor sa neretko vrlo malom snagom i brzinom ventilatora.
Panasonic klime su u pitanju. Kakva su iskustva kod drugih proizvođača?
Mislim da nije do termometra. Nešto ne verujem da punih sat vremena, neprekidno, izlazi tih 570 kubika vazduha temperature od skoro 60 °C. Prostorija od 20 kvadrata i visine recimo 285 cm, ima zapreminu od 57 kubnih metara. Zamisli da na svakih 6 minuta komplet izmeniš vazduh u njoj i da ubaciš vazduh temperature 60°C. To otprilike odgovara tih 6 kW. Od toga bi poludeo posle 12 minuta![]()
Jesi li ovo vidio licno ili ?LT ima veliki troredni izmenjivač
Nisam otvarao spoljašnju, ali ovde kažu da je tako: http://www.coolshop.rs/fujitsu-inverterska-klima-uredjaj-asyg-12-ltcaJesi li ovo vidio licno ili ?
Ima li gde slika otvorene vanjske jedinice ?
Koliko sam upratio samo jedan model od GREE ima troredni, nije baš ni troredni nego dvaiporedni izmjenjivač.
Za GREE će najbolje reći Skopljanac.
Kad Gree bude imao Eurovent sertifikat mozda tad je i razmotrimo do tad nista. I mogli bi da navedu pdesign bar da znamo sta klima moze, ovako ostaje samo da se pitamo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari