740 * 1,2 = 888
888 * 7 =6216
6216 / 3600 = 1,72 kw toplote
1,72 / 0,35 = 4,93 COP
-------------------------
740 - je brzina izduva * 1.2 - tezina vazduha pri standardnom pritisku i temperaturi = 888
888 * 7 - delta t - razlika na izduvu = 6216
6216 / 3600 sekundi = 1.72 kw je dobijena toplota
1.72 kw/ 0.35kw = 4.93 COP
Sve sto ti treba je:
-delta T (razlika temperatura na usisu i na izduvu unutrasnje jedinice)
-merac potrosnje struje ( ako imas)
-tezina vazduha pri standardnom pritisku i temperaturi iznosi oko 1,2 http://hr.wikipedia.org/wiki/Gustoća_zraka
-kolicina vazduha (m3/h) koliko klima duva,to nadjes u specifikaciji klime.
Jednacina bi bila :
kolicina vazduha x 1,2 x delta t i podeljeno na 3600 sekundi = kw toplote koju izbacuje klima tada.To delis sa potrosnjom struje dobijes COP u svojoj kuci.
Ovo je odokativna metoda , za maximalnu tacnost ti trebaju jako precizni uredjaji , ali za otprilike je dovoljno ..
1,2 kg je tezina jednog kubnog metra vazduha tacnije 1,29 na 20 stepeni celzijusa i 96 kPa atmosferskog pritiska.
Naravno ja se samo malo salim.Bolja jeste, samo oba sračunata COP-a su veća nego realno. Neki od ulaznih podataka je omašen. Da je ovo tačno, Suzumi+ bi bio daleko efikasniji uređaj od Daiseikai.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Ovde su podaci za parametre vazduha:Može formula kolega?![]()
eo rade ove gree klime lepo greju nego jel treba da instaliram onu aplikaciju ili je daljinac dovoljan za kontrolu, ja sam samo podesio temp i stavio je na auto. video sam da na aplikaciji ima ona ikona $ da se upali eko mod za stednju struje.
izvinjavam se sto sam dosdan. ako ove klime imaju tu opciju za eko mod da ga upalim?
ja ih pustim sat vremena da griju i onda eko mod i tako rade.
Ja ih samo pustim. Da greju.
Zar to nije naopako ?
Zar ga nebi trebalo koristit na pocetku da spreci zaletanje do maximuma,a posle svejedno radi u minimumu
Ili je to nekakav drugaciji eko mod na gree ?
Quiet nema puno smisla osim ako nije bas mali prostor kao kod mene (12 i 13m2) jer je razmena vazduha mala pa je tu oko nje toplo a dalje hladnije. Ja ih drzim na Low, LGC tako danas duvaju ceo dan, malo se nesto gasile dok LLCA uglavnom palim ako je hladnije ispod 3c dnevna i nocna. LLCA ume nekad da duva na Quiet a nekad na Low i sve to u jednom ciklusu bez defrosta (nisam ih ni uhvatio do sad da rade defrost ono juce kada je bio minus). LGC radile dva defrosta za dan koliko sam video.
Ne SCOP nego COP.
Ovde imaš 5,9 kW toplote i COP=5,26.
Ovde imaš 5,32 kW toplote i COP=4,0.
bude prevruće ako radi na auto fan
Ovo prevruce se resava podesavanjem odgovarajuce temperature![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari