^ ne moze opis...
Imam zs3 i zs5, zs6 treba da mi stignu.
ZS3 ima manju separaciju i soundstage ali zato vise bassa i prilicno su fun slusalice.
ZS5 su balansirane i imaju odlican soundstage i separaciju, jasnije izrazene midove i visoke ali slabiji bass - u principu su predvidjene za sve muzicke zanrove (ali kao i ZS3 imaju taj "metalik" ton, odnosno ne zvuk je "vestacki" ako se uporede sa nekim sluskama iz klase od 50+). Takodje zbog dizajna su manje ergonomicnije od ZS3 kada se stave u usnu skoljku. Imaju problema sa treble-om.
Takodje izvor dosta zavisi - Cowon koji ima Wolfson dac ('obojen") sa ZS3 i recimo HTC telefonom mi je nemoguce slusati zbog kolicine bassa koji preovladjuje, dok na neutralom Sony A15 plejeru su se odlicno pokazale. Dok je ZS5 mnogo bolje uparen sa oba.
Za YT i podkast ZS5 zbog detalja.
Za tih 10/20e sto nude mislim da je tesko (skoro nemoguce) naci u cenovnoj kategoriji do 40-50e slusalice koje mogu da im pariraju ili koje bi opravdale da platis duplo ili cak 3x vise. Iskreno ja sam prilicno zadovoljan sa ZS5 i odusevljen ono sto nude za ~17e. Oba para nude odlican zvuk i mogu da ih arcim bez da ih zalim ako geknu (mada zbog mogucnosti zamene kabla deluje da mogu duze da pozive).
ZS6 je metalna konstrukcija, semi-open, trebalo bi da budu poboljsana verzija ZS5 - i u principu su blaza evolucija, tj "utegnuta verzija" (ali i one imaju problema sa prenaglasenim visokim), mada trenutno vaze za "best buy" opcija u klasi do 50-60e.
Ako nemas ni jedne a budzet je 30e -> ZS6 bez ikakvog razmisljanja i zahebi ostale Sennheisere, SoundMagic i Xiaomi u toj cenovnoj klasi.
Mada ni zs3/zs5 kombo za iste pare nije los ako ti treba zaseban par za trcanje/dzim itd i generalnu upotrebu u pokretu.
Ne znam kakve su ES3 kao alternativa za ZS3 ali ih dosta hvale tako da baci pogled i na njih.