Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
^ Ovaj lik kaze da su ''umereno v shape-ovane'', bas je jak ali nista preterano. Prevedi test sa tog linka pa ce ti biti jasnije :)

Jos ti nisu stigle ES3? Ako ti sa njima bude slab bas onda do ***a, ostaje jedino da probas jos SL HD381 (ne f ili b verziju vec ''obicne'' 381):
1452559936366841.jpg

Čekam ES3, tu sam se zezno, naručio sam nekoliko stvari zajedno (nemaju veze sa slušalicama, trebao sam to da razdvojim ***), verovatno nisu imali sve na stanju, dok su sve nabavili i poslali... poslate su posle ZS5, iako sam ES3 naručio pre njih iha. Mislim da će pre stići i ZS6. Generalno jesam zadovoljan sa ZS5, a cenim da je bas malo jači na ZS6 i da će mi to odgovarati. Par njih se razočaralo svojim "brendiranim skupljim" slušalicama posle probe ZS5.

^ kave su one sa basom? Koliko imaju drajvera? :wave:

Na KZ ZS5 meni fali basa, kažem meni, podesio sam sa eq bas, ali opet... to sam ja. Na uređajima sa jakim izlazom teško, zaista teško odvrnuti volume ZS5 do daske, ludilo. Gde je slab izlaz nemojte ni da ih ubacujete, traže jak izlaz za pokažu snagu. Ne ispadaju iz ušiju, brzo se navikne na njih. Sve u svemu, odlične su KZ ZS5 za 13$ koliko su bile + oko 2$ ptt.
A preko čega puštaš muziku? Ako je telefon u pitanju koju app koristiš? Ja sam isprobao gomilu aplikacija ali uvek se vratim na kraju na PowerAMP. Razlika u zvuku u odnosu na druge app je kao nebo i zemlja.

Pre neki dan sam, igrom slučaja, došao u posed AKG EO-IG955 (tj. Samsung) bubica. Ne znam ni sam šta sam očekivao od njih ali je moj prvi utisak bio razočaravajući. Da se razumemo, nisam ekspert niti prezahtevan korisnik ali ove gumice koje se dobijaji uz njih su katastrofa. Tako su tanke da skoro uopšte ne izoluju spoljašnje zvukove. Odmah sam ih zamenio i već je bilo malo bolje pa je i bass nekako došao do izražaja. Inače je pre toga sve izgledalo kao da se zvuk širi na sve strane samo ne ka unutrašnjosti uha. Igrao sam se posle duže vreme sa EQ dok nisam našao pravu kombinaciju kojom bi mogao da smatram ove sluške iole upotrebljivim...

Čekam da mi stignu konačno KZ ES3. Nadam se da će ispuniti očekivanja...

Sent from my Honor 8

Poslednja izmena:
KZ ZS6, sa promo kodom "GBZS6" izadju ~19e + shipping ("holandska posta") i osiguranje (1e) ->23.01e

Jeftinije od toga nisu bile, mene svrbe prsti. :)

Poslednja izmena:
A, ne baroniši od ranog jutra :d
Sa tim kodom 22.99$ + slanje.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    62.5 KB · Pregleda: 100
Po svemu što ste napisali ja sam izvukao zaključak da EP51 ima bolji zvuk od EP52.
EP51 nisam čuo, a ni sluh u mojim godinama nije full spectrum :) ali evo par dodatnih utisaka oko EP52...
Našao sam WinPhone player (YAMP) kojim se može oblikovati zvuk preko BT i dodati bas po želji do preteranosti (Bass Head mode) ko voli. Ali, ja sam samo podigao 60Hz za 3-4dB i 16kHz malo više (godine) i to mi je dovoljno.
U poređenju sa žičanim AKG K321, bass je snažan ali više "tutnji" i ne može se tako precizno pratiti bas-gitara, dok bas-bubanj ne pravi "knedle u grlu". :) Utisak je da nema toliko prostora ispod 100Hz. S druge strane EP52 daje "svetliji" i "bistriji" zvuk u srednjem i gornjem spektru, bolje pozicioniranje, i nenadmašivo su mi udobnije, lakše, ne ispadaju ni da dubim na glavi (AKG je bio katastrofa dok nisam stavio uloške od memorijske pene ali i tada mora da se pazi). Nevezanost žicom je velika prednost, a domet i baterija odlični, tako da ih sada preferiram...

Po meni od BT sluški najbolje mi deluju apple EarPods i ove Bragi...sve ostalo

BT i žica nije za poređenje, osim ako ne uzmeš neke BT od 100€.

I uz verziju OS-a koja podrzava ''lossless BT streaming'', u slucaju Androida to je Oreo (LDAC podrska) mada istu imaju i stariji sony 'droidi (MM/N softver).
Naravno, nisu ni sve BT sluske skuplje od 100e odlicne, kao i uvek treba naci one koje su provereno jedne od najboljih u klasi :)

Jedva čekam Oreo da završim na A1. Valjda decembar. Odlično radi DAC u A1, baš sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
Ja sam ove danas naručio, pa da vidim da li su toliko sjajne kakvim ih predstavljaju :D

https://goo.gl/uyQEgK

BT i žica nije za poređenje, osim ako ne uzmeš neke BT od 100€.
Šta znam, liči mi da je za dobar bass veći problem slabašno baterijsko napajanje nego sam BT transfer.
Npr. EP51 sa 60mAh rade 6h, a EP52 sa 130mAh samo 8h. Višak verovatno odlazi na nešto veći prečnik i amplitudu drajvera (10mm prema 8.6mm) za malo dublji bas.

E,sada bi mi trebale i slušalice,koje?Koristio sam Seinheisser CX 300-II,ima li nešto slično po kvalitetu ali za manje para?

Otidji u temu bubice, pa vidi. Trenutno su best buy modeli KZ firme, pa ima tamo svasta da se nadje.

Sve zavisi koliko novca planiras da potrosis i kakav zvuk ocekujes.

Ako hoces da prodjes sto jeftinije uz zvuk koji je bassy (''obojen'' u stilu CX300 II) onda KZ ES3, imas brdo informacija o njima po netu a i na poslednjih 20-ak strana ove teme. Ako hoces BT in-ear za sto manje para onda upravo KZ ES3 sa tim dodatnim modulom.

Mada bih ja pre kupio upravo CX300 II jer su sada na snizenju 4600 din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno