Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Dakle, ovo u Intesi postaje masovna anomalija. Sve online transakcije koje sam dosad imao, bilo da je Visa Inspire (u dinarima, domaće plaćanje, i još je BI procesor), bilo da je Visa Internet, bivaju proknjižene zasebno, a originalne rezervacije ostaju.

TO su te moderne tehnologije i unapređenje sistema :)...

Da li neko zna kakav je kurs u Raiffeisen-u, UniCredit i AIK?? Jel drugacija za klijente? Posto sam danas menjao u Intesi i bilo je 17.700 za 150eur. A kad sam nesto gledao na UniCredit za 150 ispadne 18169 sto mi nesto mnogo! (Lepo ali mnogo) Otvaram tekuci a gledam banku koja ima povoljniji kurs posto dosta menjam iz eura. I sad sad se nesto razmisljam izmedju Raiffeisen-u, UniCredit i AIK. Takodja ako neko ima iskustva sa ove tri banka bilo bi super!

Da ti skratim spisak - Raiff zaboravi za devizni i menjacnicu, barem za sada.

Da ti skratim spisak - Raiff zaboravi za devizni i menjacnicu, barem za sada.
Слажем се. Очајан курс дају за доларе. Знам из личног искуства, баш данас сам мијењао доларе и курс им је лошији од других.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Okrenes kol centre te 3 banke i proveris koji kurs primenjuju za zamenu svojim klijentima. Sve koje nude manje od srednjeg kursa odmah eliminises.

• Like
Reagovanja: M J
Da li neko zna kakav je kurs u Raiffeisen-u, UniCredit i AIK?? Jel drugacija za klijente? Posto sam danas menjao u Intesi i bilo je 17.700 za 150eur. A kad sam nesto gledao na UniCredit za 150 ispadne 18169 sto mi nesto mnogo! (Lepo ali mnogo) Otvaram tekuci a gledam banku koja ima povoljniji kurs posto dosta menjam iz eura. I sad sad se nesto razmisljam izmedju Raiffeisen-u, UniCredit i AIK. Takodja ako neko ima iskustva sa ove tri banka bilo bi super!

Ja sam se lomila između UniCredit i Aik, na kraju sam se odlučila za AIK. Razlog je čisto praktičan, neću raditi dugo freelance i ne odgovara mi da imam neko mesečno održavanje i da mi banka uzima neki % od transakcije što UniCredit radi. Drugi razlog je bio što se u UniCredit čeka 2 nedelje na Visa karticu, a u AIK se dobija odmah ali avaj...
Postoji određen problem sa Zavodom za izradu hartija od vrednosti gde se štampaju Visa kartice, tako da je konkretno za AIK čekanje na karticu oko mesec dana (*** da nisam znala ovo kada sam otvarala račun, drugačije bih). U UniCredit su mi rekli da trenutno takođe nemaju kartice i da ne znaju kada dobijaju (zovi, idi, proveri).

Što se tiče AIK nema troškova održavanja deviznog, banka ne uzima ništa od provizije i mislim da mogu da se povlače $ (i ovo treba proveriti). Jedino me boli duša što AIK nema filijale po inostranstu (i bar za mene tu UniCredit ima predost) ali ok... Visom možeš da krckaš keš i u inostrastvu samo sa provizijom :D
Da, Aik primenjuje srednji kurs i skoro uvek prati kurs NBS. Što se tiče UniCredit ne znam.

Nadam se da sam ti malo pomogla, ali svakako moraš da odeš sam da proveriš

Razlog je čisto praktičan, neću raditi dugo freelance i ne odgovara mi da imam neko mesečno održavanje i da mi banka uzima neki % od transakcije što UniCredit radi.
Не разумијем шта је све бесплатно?Девизни рачун,да,картица,не,провизије,зависи.

...
Postoji određen problem sa Zavodom za izradu hartija od vrednosti gde se štampaju Visa kartice, tako da je konkretno za AIK čekanje na karticu oko mesec dana ...

Koliko mi je poznato Visa ni Master, se nikad nisu ni pravili/stampali u Zin-u ( Topcider) posto nemaju njihove sertifikate -
Cini mi se da je Gemalto (bivsi Gemplus a pre njih valjda i Oberthur ) radio print u Austriji te Ceskoj >> ako gresim - my bad

---
ispravka
Ucitao mi se sajt ZIN-a i vidim da imaju sertifikate i da rade i Visa i Master kartice - izvinjenje za gornje tvrdjenje

Poslednja izmena:
Ja sam se lomila između UniCredit i Aik, na kraju sam se odlučila za AIK. Razlog je čisto praktičan, neću raditi dugo freelance i ne odgovara mi da imam neko mesečno održavanje i da mi banka uzima neki % od transakcije što UniCredit radi. Drugi razlog je bio što se u UniCredit čeka 2 nedelje na Visa karticu, a u AIK se dobija odmah ali avaj...
Postoji određen problem sa Zavodom za izradu hartija od vrednosti gde se štampaju Visa kartice, tako da je konkretno za AIK čekanje na karticu oko mesec dana (*** da nisam znala ovo kada sam otvarala račun, drugačije bih). U UniCredit su mi rekli da trenutno takođe nemaju kartice i da ne znaju kada dobijaju (zovi, idi, proveri).

Što se tiče AIK nema troškova održavanja deviznog, banka ne uzima ništa od provizije i mislim da mogu da se povlače $ (i ovo treba proveriti). Jedino me boli duša što AIK nema filijale po inostranstu (i bar za mene tu UniCredit ima predost) ali ok... Visom možeš da krckaš keš i u inostrastvu samo sa provizijom :D
Da, Aik primenjuje srednji kurs i skoro uvek prati kurs NBS. Što se tiče UniCredit ne znam.

Nadam se da sam ti malo pomogla, ali svakako moraš da odeš sam da proveriš
Ако неко може да провјери да ли се заиста могу повлачити долари у АИК-у мени би то пуно значило. Не радим фриленс али примам плату бруто на агенцију. И онда не могу да подигнем доларе него морам све да мијењам у динаре по очајном курсу који даје Рајфајзен, прије два дана ми рачунали 99,15.

Најбоље ти је да их лично назовеш и питаш конкретно за свој случај.Прије 2 дана је средњи курс био 100,5 тако да 99,15 и није тако лоше,а ако има негдје повољнији курс пребациш се у ту банку и то је то.

Ако неко може да провјери да ли се заиста могу повлачити долари у АИК-у мени би то пуно значило. Не радим фриленс али примам плату бруто на агенцију. И онда не могу да подигнем доларе него морам све да мијењам у динаре по очајном курсу који даје Рајфајзен, прије два дана ми рачунали 99,15.

Pa po zakonu ne možeš kao firma da dižeš devize (sem za put u inostranstvo), tako da će ti biti isto u svakoj banci.

Okrenes kol centre te 3 banke i proveris koji kurs primenjuju za zamenu svojim klijentima. Sve koje nude manje od srednjeg kursa odmah eliminises.

Koja banka svojim klijentim nudi zamenu novca po srednjem kursu?

Taj kurs je trenutno ako želiš da zameniš evre u dinare, onaj veći je 118,60 i isti je za korisnike seta i za veće sume.

Te posebne kurseve preko 500, daju korisnicima koji nemaju set, a daleko su svakako lošiji od ovih pomenutih.

Pa coveku i treba kurs za zamenu u dinare, zato i kazem. Nisam znao koliki je taj drugi kurs, nikad ga nisam koristio.

Komercijalna za korisnike SET usluga nudi skoro pa srednji kurs (trenutno 118,3 u odnosu na srednji 118,4), a ima i poseban kurs za iznose od preko 500 evra.

To je odličan kurs, šteta što se na sajtu ne vidi kursna lista za korisnke SET paketa. Vidim da je i Intesa uklonila NET kurs sa javne liste. Kolika je trenutno ponuda komercijalne za znose preko 500€?
U svakom slučaju, tvoja prethodna poruka "Sve koje nude manje od srednjeg kursa odmah eliminises." opet nema smisla, jer Komercijlana nudi 118,3, Intesa nudi 118,2, a srednji je srednji 118,5061. Oba kursa su odlična, ali nisu srednji.

Kada je kurs stabilan, što je poslednjih sedmica manje-više tačno, banka nema mogućnost da ponudi srednji kurs, osim ako ne skuplja dinare za nešto, a to svakako neće raditi preko kursa za fizička lica, već na međubankarskom tržištu.

Kolika je trenutno ponuda komercijalne za znose preko 500€?

dybOaUR.jpg

Mislio sam da je taj kurs KB srednji, zato sam tako rekao. Jeste nesto malo ispod, ali i dalje je vrlo prihvatljiv, s obzirom na to kakvi su inace kursevi banaka.

Edit: Evo Marko je okacio, svega 0,3 dinara razlike izmedju kupovnog i prodajnog, korektnije od toga tesko da moze.

Poslednja izmena:
Idem danas u Intesu da gasim karticu. Smučili su mi se. Imam dobar osećaj ipak, nemaš ugovornu obavezu kao kod opertatera sa ovim karticama, pa moram da čekam istek ugovorne obaveze da podnesem zahtev za prenos broja u drugu mrežu.
Ostajem samo u Kom bank što se tiče online kartice, nikad ni jedan problem godinama.

Moze li jos uvek da se izvadi Intesa Internet kartica u Intezi (naravno pod uslovima od ranije gde nema odrzavanja itd.) i postoji li neka druga/bolja alternativa kod nas na taj/slican fazon?

Moze bez odrzavanja ali se karica placa cini mi se 800 din

Bolja varijanta viza elektron u intezi

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pa to bi bilo produzenje a ne vadjenje VI [emoji48]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

^ OK. Rekoše mi da stari korisnici koji nisu imali promet sada plaćaju reizdavanje.

Sent from my Z2 Plus using Tapatalk

Vec imam isteklu Inteza Internet karticu, nego mi se cini da sam negde procitao da se nesto menjalo pa pitam, za ponovno izdavanje sam pitao jer su mi pogresili jedno slovo na kartici odavno pa sam morao da se cimam s PayPalom da bi oni znali zasto se ne poklapaju podaci sa kartice sa podacima koji su navedeni na mom PP nalogu.

Hocu da uplatim neki kes pa da je povezem sa ali express i da kupujem neke gluposti koje mi nisu hitne, zato pitam.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Koji su troškovi odrzavanja visa elektron kartice? I koji su troškovi za dizanje novca? Mnogo je jadno što se ne mogu dizati strane valute na bankomatu,nadam se da ce to promeniti. I da li mogu da podizem novac u dolarima kod njih u banci ili mi automatski prebacuju u evro?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno