Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

^ +1

Danas mi je stigao telefon, na prvi pogled veliki upgrade u odnosu na xiaomi redmi note 2 koji sam prethodno koristio.
Samo zanima me da li je moguce napraviti precicu za screenshot, kao i da li je moguce da u padajucem meniju ubacim opcije koje su inace prisutne kod MIUI launchera, ima to nekih opcija ali ne sve kao na prethodnom telefonu .
Takodje imam ponudjen update za android koji iznosi gigabajt, da li je to potrebno redovno updejtovati? to nisam radio na prethodnom telefonu

Naravno, kod klota nema bojazni kako ce raditi posle apdejta.[emoji16] Uvek apdejtuj.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Danas mi je stigao telefon, na prvi pogled veliki upgrade u odnosu na xiaomi redmi note 2 koji sam prethodno koristio.
Samo zanima me da li je moguce napraviti precicu za screenshot, kao i da li je moguce da u padajucem meniju ubacim opcije koje su inace prisutne kod MIUI launchera, ima to nekih opcija ali ne sve kao na prethodnom telefonu .
Takodje imam ponudjen update za android koji iznosi gigabajt, da li je to potrebno redovno updejtovati? to nisam radio na prethodnom telefonu
Miui je pun bloata, stock je onako kako je Google zamislio Android OS, sve ostalo su skinovi koji idu preko.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Stock ima gomilu Google aplikacija koje mi nikad neće trebati niti me zanimaju... Manje bloata imaju neki skinovi kod kojih nije ništa od Google ovih aplikacija ubačeno...

Za screen shot ima mali milion aplikacija, to nije problem, kao i za sve ostalo, e sad kod padajuceg menija, ovo je stock, plus moze da se edituje jos koja sitnica,ali neke posebne zelje ne mogu da se stave.

Stock ima gomilu Google aplikacija koje mi nikad neće trebati niti me zanimaju... Manje bloata imaju neki skinovi kod kojih nije ništa od Google ovih aplikacija ubačeno...

Disejblujes ih i resen problem.

Poslednja izmena:
Daleko više ljudi stalno koristi sve Google aplikacije nego ijednu od proizvođačkog bloata na skinovima.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa da.
Najvise su mi npr na huaweiju i meizuu isle na nerve one sistemske "sigurnosne" aplikacije za kao skeniranje, "antiviruse", "optimizacije", ocisti ovo i ono, njihove play store gluposti, pretrazivaci i ajfonoliki skin.
Na kraju, kako se android i aplikacije azuriraju, te optimizacije vise zakucavaju sistem nego sto pomazu.

Da se zapljunem i ja, uzeo sam danas Mi A1. Sve je odlično osim ovih bezela, preveliki su.

cell broadcast - citao sam ovde u temi da je neko iskljucio u message settings , ali kod mene nece, da li je neko uspeo na neki drugi nacin ?

Settings-Sound-EB i ugasi sve...

Definitivno jači zvuk od Galaxy S7, jače zvono i jači izlaz na slušalicama, u razgovoru isti, nekad glasniji A1 (zavisi od mreže i sa kim pričam), nekad S7. Sa boljim slušalicama nema šanse pojačati do daske A1. Definitivno Dirac HD nije samo slovo na papiru reklame.
Što se tiče telefona, radi kao što se očekuje od klotare/nexus, stvarno upeglan top.

Hocu da kupim novi tel ali ne zna covjek sta da kupi da ne bude preskupo.Trenutno imam nexus 5x.Moze li neko napisati nesto o telefonu kakva je kamera kako radi google cam jesu li ista bolje slike?Kakve su performanse multitasking posto vidim da ima 4gb rama?Da li uzeti taj tel ili dodati jos malo para i uzeti s7? Hvala

Stavljati ovaj telefon i S7 u istu recenicu nema smisla. Nije ista ciljna grupa ljudi koji uzimaju. :)

Sent from my S6 Edge

To je meni jedino zajednicko. :)

Na jednom android radi, a drugi je....lep.[emoji4]

A nije bas ni malo para...

Na jednom android radi, a drugi je....lep.[emoji4]

A i to je diskutabilno kome je sta lepo. Meni nista posebno ovaj S6 Edge, jos mi i smeta taj zakrivljeni ekran, stalno stisnem sa strane ekran slucajno.

Sent from my S6 Edge

Hocu da kupim novi tel ali ne zna covjek sta da kupi da ne bude preskupo.Trenutno imam nexus 5x.Moze li neko napisati nesto o telefonu kakva je kamera kako radi google cam jesu li ista bolje slike?Kakve su performanse multitasking posto vidim da ima 4gb rama?Da li uzeti taj tel ili dodati jos malo para i uzeti s7? Hvala
S7 puno bolja kamera, u tamnijim scenama pogotovo, ima OIS, bolji premium feeling u rukama, stvarno je lijep.
Ostalo po meni isto ili bolje na A1.
Multitasking na A1 je milina, 5.5 inča taman veličina ekrana, baterija dugo traje, stock android bez jeb..og Knoxa pa se ne brineš kod rootanja i isprobavanja stvari.
Pitanje je generalno kolika je ta nadoplata za S7 i jel ti 5.1 inča dovoljan ekran.
Ako su slični novci i ne pali te 5.5 inča uzmi S7.
Imao sam S7 i sad A1 pa govorim iz iskustva.

my A1 sent it

S7 puno bolja kamera, u tamnijim scenama pogotovo, ima OIS, bolji premium feeling u rukama, stvarno je lijep.
Ostalo po meni isto ili bolje na A1.
Multitasking na A1 je milina, 5.5 inča taman veličina ekrana, baterija dugo traje, stock android bez jeb..og Knoxa pa se ne brineš kod rootanja i isprobavanja stvari.
Pitanje je generalno kolika je ta nadoplata za S7 i jel ti 5.1 inča dovoljan ekran.
Ako su slični novci i ne pali te 5.5 inča uzmi S7.
Imao sam S7 i sad A1 pa govorim iz iskustva.

my A1 sent it

To je vec odgovor :D Volio bih 5.5 inca ipak je 5.1 premalo zato sam pitao kako radi google kamera da li poboljsa slike

Još nisam probao gcam na A1, budem danas ili sutra. Ovako na čisto ni blizu S7ici, ni blizu...

my A1 sent it

Gde ima kod nas da se uzme maska za ovaj telefon?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ima neki lik na kp u Bgu silikonsku za 450 din. Ali meni se nije uzimalo. Poručio sam neku sa alija

Kako da proverim koji mi je senzor kamere????

Nema sta da proveravas...Omnivision su svi...
Ako hoces CID, kucaj u dialer *#*#6484#*#*

Poslednja izmena:
Vrh Dno