Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam juce napisao zasto mislim ono sto mislim. Ne, nisam gledao grafikone ali nije bilo nabadanje ni u kom smislu. Posto od posla opet nemam vremena za trgovinu grafikone i ne gledam vec analiziram potpuno druge informacije, gledam siru sliku. Grafikoni su varljivi, to se promeni sve za 5 minuta.
Pokad mi se cini da ne vidite sumu od drveca, potpuno jasne stvari po meni. Zato sam rekao da si izgubio ritam a i da se previse ovde ocekuje od tebe. Previse su i ljudi zavisni od tvojih analiza bez svog misljenja, to nije dobro ali svejedno svako za sebe odgovara. Kapiram sve, ti analiziras trenutnu situaciju, ulazes kratkorocno i gledas da sto pre obrnes kolicinu. Postujem jako to sto radis kao i svi na forumu. Ja samo analiziram drugacije, druge informacije, gledam unapred uvek. Zbog manjka vremena da pratim berzu tako sam evoluirao, ***.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

meni samo deluje da se bezveze analizira bilo šta iz prostog razloga jer smo svi ovde prošlog vikenda bili živi svedoci da je dovoljna jedna lažna vest i samo jedan tvit od iole uticajnih ljudi i da se potpuno okrene situacija i odradi totalni disbalans. A ako je tako, onda se ovo ne razlikuje puno od kladionice, samo kad te pitaju ljudi čime se baviš i kad kažeš da radiš sa kriptovalutama to zvuči sofisticiranije, eto

Ovo sa Btc lici kao prelazak u fiat. BCH ne reaguje.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

A ovi sto cekaju $500-600 za BCH, to vam je ljudi bunarcina. Ako dodje do $500, ko vam garantuje da ce opet ikada napasti $1000. Novcic mora da bude u zivotu do sledeceg pumpanja. Ako ode u bunarcinu, on je odsvirao svoje i koji moj ga onda uzimati?

malo ti konstatacija nije na mestu ali ajde kontam da mislis na mene jer sam ja to rekao. Da li ne sme da padne zato sto si ga ti uzeo na 1200$(1300 bese ne znam) ili zato sto su bili neki zidovi, a znamo da se i support i wall sklanja u sekundi. Kako je sa 250 dosao do 2500? Tj kako je sa 1300 na trexu pao na 300 na svima pa opet na 900$ pa na 250 pa sad na 2500. I samo da te pitam da li to sto ocekujes 2k za bch su tvoje zelje ili osnov neke detaljne analize? Ti kad si prodao btc na 6800$ i kada si rekao da postavljas buy na 5000 a neke i dosta nize zar to nije isto? Ko garantuje da ce bch skoro dirnuti 2k? Ja sam moju (skracenu) analizu napisao juce, kao i po cemu sam gledao, a na slaku sam jos pre mesec dana pisao da ga cekam na 1500$ i zasto, a ovde sam napisao kad je bio 600$. Zbog ovoga se i ne javljam skoro u ovoj temi jer ako pogodis onda u.ralo te, a ako omasis onda amater, nemas analize i td. Postujem sve tvoje prognoze, vreme koje odvajas da pises i u temi i ljudima na pm, rado ih citam ali svi znamo da ne moze niko znati gde ce se cena kretati. Pa ako bude tako onda je svakog u.ralo. Svi bi bili milioneri za mesec dana. Rece jedan clan kad svi svi pisali i gubitke,a ne samo dobitke stvorila bi se neka drugacija slika o tradovanju. Ja ga cekam na pomenutim levelima, nisam daytrader i nemam vremena pored svih poslova da svakog minuta pratim i berzu na 5-10% vec trgujem drugacije, iako mislim da ce doci skorije do 1300-1600 i onda kanal do sledeceg pumpa. Ako dostigne moje levele super, ako ne dostigne jos bolje idemo dalje.

Poslednja izmena:
BCH je i dalje na Bitmain sajtu jedino sredstvo placanja.
Ne vidim kako ljudi mogu da pomisle da ce taj novcic propasti. Ok, vestacka pumpa ali tako je kod vecine novica zar ne?
I dalje mislim da postoji neki dugorocni plan za BCH. Celu jesen se placa Bitmain sa njime.
Koliko li je Bitmain zaradio jer kada su poceli sa BCH placanjem bio je 300$, ATH oko 2500$, to je 8 puta uvecana vrednost!

Da pojednostavim.
Kupujemo BCH po 300$~500$ za uredjaje, akumuliraju ogomene kolicine. Cena BCHa skace na preko 2000. Prebacuju iz BCH u BTC ponovo se vraca rast BTCa.
Ako su to odradili vrednosno gledano oni su uvelicali svoju BTC kolicinu za 5 do 8 puta.

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

Treba njemu ozbiljniji pump uskoro da bi opstao. Bar na 1500

Ja sam juce napisao zasto mislim ono sto mislim. Ne, nisam gledao grafikone ali nije bilo nabadanje ni u kom smislu. Posto od posla opet nemam vremena za trgovinu grafikone i ne gledam vec analiziram potpuno druge informacije, gledam siru sliku. Grafikoni su varljivi, to se promeni sve za 5 minuta.
Pokad mi se cini da ne vidite sumu od drveca, potpuno jasne stvari po meni. Zato sam rekao da si izgubio ritam a i da se previse ovde ocekuje od tebe. Previse su i ljudi zavisni od tvojih analiza bez svog misljenja, to nije dobro ali svejedno svako za sebe odgovara. Kapiram sve, ti analiziras trenutnu situaciju, ulazes kratkorocno i gledas da sto pre obrnes kolicinu. Postujem jako to sto radis kao i svi na forumu. Ja samo analiziram drugacije, druge informacije, gledam unapred uvek. Zbog manjka vremena da pratim berzu tako sam evoluirao, ***.

Meni grafikoni sluze da jos jednom sagledam situaciju, odredim levele i u zavisnosti od situacije i hype-a odredim dokle moze doci. Ne vodim se njima, samo mi sluze kao projekcija. I kazem da citam 24h sve za BTC pa sam potpuno upucen u sadasnju situaciju i znam sve sta se desava. Sta se kuva iza vrata ne znam, kao ni vi. Ovo sto si naveo je tacno, malo ljudi mase i nemaju predstavu sta je berza i trgovanje. Nije to bas tako kao sto izgleda, niti iko ovde pokusava da predstavi da je to lako i da se moze ni iz cega napraviti nesto. ;)

@MarkoZ,

Ne svidja mi se ton kojim mi se obracas. :) Bice da si se nasao uvredjenim ili si nesto pogresno protumacio.

@OnTopic,

Meni je jasno zasto su se vecina starih crypto rudara i trgovaca udaljili od teme i trose vreme na drugim mestima i na korisnije stvari. Ovde stvarno ne znas kako postupiti. Previse novih clanova ima, ljudi bi se klali za sitnice a sve ovo sto radim - ne radim zbog sebe nego da bi nekome pomogao, naucio nesto, skrenuo paznju i dao eventualni predlog. Ja sam ovih poslednjih godina, uz pomoc ovog foruma i jos nekih, uspeo nauciti sve i svasta. Zato sam odlucio da se na neki nacin oduzim forumu i zajednici tako sto cu isto preneti na nove clanove i pomoci im da savladaju barem uvod u berzu i osnovne stvari.

Ali danas videh da to nema neke preterane svrhe i da svoje dragoceno vreme bacam na uzaludne stvari. Iskljucujem se iz diskusije, pa se nadam da ce me neko zameniti i da ce davati dosta bolje predloge. A ja sedeti i citati.

Srecno svima. :wave:

Stavljena tačka na temu.

Podrška i pozdrav za La.

Hvala ti na svemu. Dosta sam naučio čitajući tvoje postove.

@La.Prestige

Možeš videti koliko sam star član na ovom forumu. Ne učestvujem puno u smislu doprinosa postovima. Ali tvoji postovi su po meni jedni od najsmislenijih i najkvalitetnijih do sada (ako ništa drugo onda na temu Kriptovaluta). Ima nas puno koji čitamo i kojima prijaju postovi kao što su tvoji tako da mislim da treba da ignorišeš ove gluposti i da ideš u smeru u kom si išao. U krajnjem slučaju ti bi dobro funkcionisao kada bi imao i neki blog na ovu temu :) Sve u svemu, nemoj da prestaješ da pišeš.

Pozdrav.

@la
izvinjavam se, mozda si pogresno protumacio moj ton ali nista nije bio drugaciji od tvog prema saju ili meni :) sve u svemu daj boze da svi samo zaradjujemo. MIslim sad saj i ostali sto su rekli novi ath, a ti rekao nije treba isto to da urade, da se pozdrave sa svima. Ne radi se to tako niti je ovo neko takmicenje.

@frrka
bitmain nije mala firma i bch nije za podcenjivanje, normalno je da bch nece propasti (iako po nekima ne treba ni da postoji) ali je i normalno da nece svaki dan ici 50% gore. mora malo stati i spustiti cenu.

Poslednja izmena:
@La
Tebi svaka cast sto si poslije toliko zaradjenog btca i $$$$ ostao ovde da bi pomogao i dijelio savjete ljudima. Vecina ljudi na ovom forumu kad bi zaradili svoj prvi milion nikad vise ne bi nista napisali na ovom forumu. A ti si ostao isti, uvijek davao korisne informacije da bi nekom pomogao, jer ko tebe tjera da ista pises ovde (NIKO), a pogotovo sad kad si zaradio za zivota, a znam i da si pomogao kome si stigao i mogao. Sretno ti dalje i nadam se da ces nastaviti pisati ovde jer stvarno tvoji postovi nesto znace i imaju smisao. Ali vjerovatno ti je preko glave svega, ja da sam na tvom mjestu poslije miliona bi izasao iz svega ovoga i nikad vise ne bih htio da cujem za btc ni za bilo kakvu crypto valutu.

Da se vratimo malo temi, ja uzeo bio 2 bch-a na 1250 ocekivajuci da ce krenuti gore, ali desi se upravo suprotno, i sad koga da krivim nego sebe. Ali svakako ocekujem dump btca i pumpanja altova jer poslije ovog forka se nista nije vratilo u altove. Mislim da je ova cijena btca prepumpana i da mora da ide dump u skorije vrijeme.

Jedan EDIT: Ovu bi temu trebalo zakljucati i staviti da samo par osoba koja stvarno nesto korisno pisu ovde da pisu, a ostali neka spamuju onu tamo temu

Poslednja izmena:
Steta, bilo mi je interesantno i zanimljivo da citam sta si pisao i ovde sam u ovoj temi najvise zbog tvojih temeljnih i urednih postova.Bezveze bi bilo prema mnogima da prestanes da pises.
Problem u nas Srba je sto smo filozofi i svako ima neku svoju teoriju..Svi mi preuvelicamo stvari, pocackamo se i svasta nesto jos ali ne znaci da je bilo ko ovde los covek..Voleo bih da nastavis da pises, na ovom forumu sam postao aktivan zbog tvojih postova.

I ja mislim da je glupo da prestaneš da pišeš, skroz je normalno i očekivano da se bacaju kritike svakog tipa, pozitivne i negativne, ipak je ovo mesto gde se vodi debata i gde se sukobljavaju mišljenja. Nama koji smo nedavno ušli u ovo svakako znači kada baciš neku analizu.

Btc opet ide ka ATH. iz ovog puta mozda i probije. Koliko je po vasem misljenju realno da ode gore. Imam malo fobiju od ATH jel sam jednom lepo natrco na zid.

Sta god, ja od La hoću magnete za frižider sa Tonge, Fidži i Tahitija, simbolike radi :)
Odatle smo počeli, a daće bog da neki od nas tamo i završe ;)

Poslednja izmena:
Ne vidim da ga je iko uvredio bilo cime, ljudi iznose svoja misljenja forum je ljudi za to, bio ja ili La ili saj ili bilo ko ovde moze da iznese svoje misljenje, ko zeli pise ko ne zeli cita i to je to. Da li je necije misljenje zasnovano na argumentima ili ne to je na zajednici da procjeni.

Konrentno @La je ima dosta dobar period tacni prognoza, ok sad ga je malo zbunilo sve ovo oko BTC-a pa vjerujem da je i to jedna od frustracija, i nezadovoljstvo, ali opusteno ko ima vise od 50% tacni prognoza u kriptovalutama on je sretan. Jos jednom kazem ne vidim da ga je neko necim uvredio.

Upamtite!!! uvijek ali uvijek sami odlucujete.

+1
@La
Pratim te od samog starta, i mnogo si mi pomogao da ostanem istrajan u hodlovanju odredjenih valuta. I opet nakon svog vremena se ne smatram kompetentnim da pisem na ovoj temi za razliku od razne Srbadije.
Nadam se da neces prestati da pises, ima nas mnogo ovde kojima mnogo znacis, a ne javljamo se ako ne mozemo da doprinesemo temi.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

+1
@La
Pratim te od samog starta, i mnogo si mi pomogao da ostanem istrajan u hodlovanju odredjenih valuta. I opet nakon svog vremena se ne smatram kompetentnim da pisem na ovoj temi za razliku od razne Srbadije.
Nadam se da neces prestati da pises, ima nas mnogo ovde kojima mnogo znacis, a ne javljamo se ako ne mozemo da doprinesemo temi.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

AMEN!!!

@La.Prestige Nema potreba da se povlacis iz teme ili bilo sta slicno. 100 ljudi, 100 cudi, ne moze se svima udovoljiti. Zbog mojih prognoza trpeo sam 2 godine konstantnog trpanja i provokacije pojedinih koji nisu imali svoje misljenje. Ti si lik za respekt ovde, jedini lik kome stvarno i iskreno skidam kapu za trgovinu, steta je da za sve da odes. Zato sam pisao da treba da te ostave na miru ;)

Zavide ti, jer nikada nece biti milioneri. Sa tim kodom se rodis. [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mala digresija od opste digresije :)

Tokom ovog cinculiranja BCH-a najprofitabilniji je vrlo kratkorocni ulaz na marginalni decrease npr. na 950 i odmah potom odmah izlaz na marginalni increase - npr. 1050. Moze i 1000-1100, 1050-1150, 900-1000 i slicno.
Dnevno se moze ponoviti barem 5-6 puta. Na ulozenih 1 BCH to je par stotina USD profita dnevno, malo li je za nase prilike ;)

@La.Prestige Nema potreba da se povlacis iz teme ili bilo sta slicno. 100 ljudi, 100 cudi, ne moze se svima udovoljiti. Zbog mojih prognoza trpeo sam 2 godine konstantnog trpanja i provokacije pojedinih koji nisu imali svoje misljenje. Ti si lik za respekt ovde, jedini lik kome stvarno i iskreno skidam kapu za trgovinu, steta je da za sve da odes. Zato sam pisao da treba da te ostave na miru ;)

To sam hteo da napisem koliko je npr. SAJ ostao dosledan sebi i nastavio da pise bez obzira na sve, tako da bi i ti La. trebao radis. Potreban si ovoj zajednici samo to mogu da kazem.

Mala digresija od opste digresije :)

Tokom ovog cinculiranja BCH-a najprofitabilniji je vrlo kratkorocni ulaz na marginalni decrease npr. na 950 i odmah potom odmah izlaz na marginalni increase - npr. 1050. Moze i 1000-1100, 1050-1150, 900-1000 i slicno.
Dnevno se moze ponoviti barem 5-6 puta. Na ulozenih 1 BCH to je par stotina USD profita dnevno, malo li je za nase prilike ;)

To sam ja radio jedno vreme uzmes 10-20% u toku celog dana i onda navece uzgubis 30% i *** ...

Za sad sam uspevao da budem u plusu jedino kad sam uzimao novcic kad vidim da je na kraju "tobogana" to jest kad vidim da je imao nekoliko crvenih svecica ali zadnjih par su bile sve manje i manje ...

Ali generalno i dalje pokusavam da izvalim kako ide ova trgovina ...

Moj savet svima koji oce da trguju

- "Ubacite 20-30$ ( ja sam cifru odredio tako sto sam otiso u grad napio se ko guzica i ubacio kolicinu novca koju sam potrosio to vece ) i sa tim se igrajte na kraju meseca napravite proracun i vidite gde ste ... Ako ste par meseci bili u plusu za redom onda je vreme da ubacite neku malo vecu svotu ...". Na taj nacin ja znam da sam izgubio jedan dan mramurluka mesecno ( Ako budem u minusu na kraju meseca onda dodam koliko fali ) ..

Dok ne budes dva meseca za redom u plusu lepo se pokusavas da naucis sta i kako da radis..

Bolje tako nego uloziti 3000 evra izgubis 30% za dan-dva ( ili 10 minuta ) i posle se "vadis" i nerviras.

Ako naucis kako da uzmes na berzi lako je posle uloziti neku ozbiljniju lovu.

Realno najgore sto se moze desiti jeste da postanete "milioner" par meseci kasnije :)

@LA.Prestige tvoji postovi su mi dosta pomogli ne u smislu "Sad cu da kupim LA je rekao mora da je tako" nego da vidimo kako razmisljas ... Pogotovo si govorio o potencionalnoj dobiti ili gubitku ... Hvala

Poslednja izmena:
"@LA.Prestige tvoji postovi su mi dosta pomogli ne u smislu "Sad cu da kupim LA je rekao mora da je tako" nego da vidimo kako razmisljas ... Pogotovo si govorio o potencionalnoj dobiti ili gubitku ... Hvala "
+1
na kraju je svako odgovoran za svoje trgovanje na berzi
a ja u ovoj Detector recenici nebi nista vise dodao...
HVALA LA!

Zbog slicnih "strucnjaka" su mnogi ukljucujuci i mene poceli sve redje da postuju i pisu ovde na forumu, tako da je sve jasno. Ako kazes prema realnim pokazateljima , "grafikonima" kako neki to vole da kazu, a u kojima je manje matematike, vise psihologije trgovanja na berzi poslednjih 100nak godina, da OCEKUJES neku cenu , a onda se desi cena 2-3% veca od te, vec si "pukao" "promasio" "izgubio ritam" . Kolicine para koje smo neki ovde zaradili/izgubili u poslednjih 5 GODINA baveci se kriptovalutama, mozete da gledate u filmovima, a to nekima jedino i ostaje da rade.... Sad lagano nastavite da filozofirate sa trgovinom sa svojih 0.02 BTC a ozbiljni decaci ce nastaviti da zaradjuju i budu oprezni kad treba i rizikuju kad treba. To sto su neki ovde trosili vreme na savete i delili dragoceno znanje kojim su uspeli da zarade nesto, a i vama omogucili da zaradite nesto, ocigledno nije dovoljno.
Da se vratim on-topic, ja i dalje smatram da gledamo u najveci bull-trap, ja sam ostao u fiatu, pa sad mogu da dam i svoju prognozu - a to je da cemo vec sutra i za vikend da vidimo gde stojimo, tacnije da krenemo nizbrdo sa BTC, jer je korekcija bila minimalna. Ako nisam u pravu, vracam se nazad u BTC na 8800$ :)
Moja igra je LTC/BTC par, trenutno cekam ulaz na LONG.

bas tako LTC pracka je jakoo zategnuta i cekamo da opali i da zavrsimo ovu sezonu, a ovi filozofi neka se i dalje igraju dok ne nauce kako se igra ova igra

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno