Nakon duge muke i buljenja u monitor, jedva sam rijesio stvar.
Kako ne znam preko Odina nista, zamolim nekog lika sa foruma, ne ovog, da mi to odradi, i odemo na sammobile.com, skinem firmware... i on udje preko teamviewer-a kao veliki strucnjak i ubaci mi firmware, prvo od juna, pa jula... i kad sta se desi --totalno mi se poremeti settings menu i dupliraju mi se stavke, te reko' ajde drugi firmware... i tako ih ja vise njih promijenim jer sam mislio da je do toga. Kad ono, ne.
4h sam ispred kompa trazio zasto je to tako... i dodjem na informaciju da u Odin osim AP, treba ubaciti i CSC. I ja tu ubacim CSC i telefon se vratio na staro, nema vise duplikata stavki u settings meniju i korejskih provajdera i njihovih stavki i sl.
Kad sam sve to odradio, upalio mi se telefon na njemackom, iako sam ja skinuo firmware za Montenegro. No, nije ni bitno.
Build number i baseband version mi nisu isti, ali nema veze. Kako mi nisu ostali isti, ne znam, posto sam i AP i CSC iz istog foldera ubacio u tel... Za sad sve stabilno radi, jos da testiram tu bateriju, mada mislim da ne bi trebalo da ima problema jer mi je AQH3 jedan od ta dva... daleko mi tel da pogledam sad.

Jos jedna nebitna razlika je da sad kad upalim 4G, ne stoji mi 4G nego LTE... eto, mala izmjena.
Toliko muke oko posla od 5 min, ali dobro... kad se covjek ne razumije, kao ja. Sad mi je to malo jasnije.
Hvala svim ljudima koji su mi pomogli.