Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Znaci,ako ne posjedujem desktop racunar, ne treba da se bavim miningom ? Brilijantan zakljucak. Imam laptop, koji mi je dovoljan za sve,sem mining :)

Opet kazem, da sam kuci gdje su mi ostali rigovi, pa da mogu provjeriti ovo o cemu pricas, opet bih pitao istu stvar,jer moram da budem siguran za sta mu je dodatni pin (googla sam, nista konkretno), a tako malo trosi, dok drugi modeli kartica isti uglavnom ne posjeduju, Kao sto rekoh, Asus Strix 1070 na tri riga mi imaju samo jedan 6 pin.

Koja im je potrosnja i koliko solsa bacaju na tim klokovima ?

Posto Asuska trosi 150w na 100 power limita i daje oko 485-500 solsa u zm mineru
Naravno da je briljantan zakljucak, desktop racunar je vise nego pozeljan, vrlo je koristan za testiranje mining i softvera i hardvera ako ga imas, a moze da posluzi za rezervne delove ako nesto otkaze, sto mi se desilo nekoliko puta.

Laptop uglavnom kupuju ljudi koji ne znaju nista o racunarima (ne razumeju inferiornost laptopa u odnosu na desktop u svakom smislu sem prostornom), zive u sobici/garsonjeri pa nemaju mesta ili im treba mobilnost zbog posla. I jedni i drugi (a donekle i treci) i nisu za rudarenje, logicno :D

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Fun fact, radi testa stavio jednu 1050ti da rudari na frontier 400w. 180w trosi masina,po meracu. Onda stavim v850. 140w trosi masina.

Dakle, ako je efikasnost v850 bila oko 85-90%, efikasnost kineskih napajanja je oko 60-65%

To je ona razlika od 10+ %
Sto ja kazem "onaj krs " za LC 1650 W, koji je oko 80 % :(
Zanima me da li imate da preporucite neki zidni merac potrosnje struje kao i laserski merac temperature?
Neko sa KP sa kim imate pozitivna isksutva?

Onaj Presto merac od 1500-1600 ti zavrsava posao, a za merac temp, takodje vulgaris obican sa Alija od 10e ) kod nas naravno malo vise), zavrsice posao, nije u stoti deo stepena tacan sigurno, ali jeste dovoljno tacan da vidis da li je nesto u problemu ili nije...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima stigla mi je jedna karta
XFX RS Radeon RX 570 4GB Black Edition sa Elpida mamorijom
ako ima neko dobar bios da posalje bio bi zahvalan i podesavanja za Afterburner

Znaci,ako ne posjedujem desktop racunar, ne treba da se bavim miningom ? Brilijantan zakljucak. Imam laptop, koji mi je dovoljan za sve,sem mining :)
Da, imam karte i risere i tastaturu :D Ostale komponente ne
Opet kazem, da sam kuci gdje su mi ostali rigovi, pa da mogu provjeriti ovo o cemu pricas, opet bih pitao istu stvar,jer moram da budem siguran za sta mu je dodatni pin (googla sam, nista konkretno ne pronadjoh), a tako malo trosi, dok drugi modeli kartica isti uglavnom ne posjeduju, Kao sto rekoh, Asus Strix 1070 na tri riga mi imaju samo jedan 8 pin.

Koja im je potrosnja i koliko solsa bacaju na tim klokovima ?

Posto Asuska trosi 150w na 100 power limita i daje oko 485-500 solsa u zm mineru

Pogledajte prilog 240305

775w na utikacu sa Evga gold, 2740 sol/s u tom settingu. Ceo Rig 6 tih karti.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi,
Ako moze neko da pomogne, rig 6x sapphire nitro+ 8gb hynix memorija, 940-950w potrosnja solo eth.
strap(777000000000000022AA1C00B56A6D46C0551017BE8E060C006AE6000C081420EA8900AB030000001B162C31C0313F17) 2:1750, 2000, 2250, podesavanja 1125/2125 preko ab, bacaju 30.1, rade na naponu 0.9375 i cim preko ab hocu jos malo da spustim napon zabode rig.
Ako moze pomoc oko spustanja napona.

Spusti takt gpu-a na 1100 ili nize, pa probaj onda.

Sent from my S6 Edge

Pozdrav svima stigla mi je jedna karta
XFX RS Radeon RX 570 4GB Black Edition sa Elpida mamorijom
ako ima neko dobar bios da posalje bio bi zahvalan i podesavanja za Afterburner

Zdravo. Imam i ja jednu, podesio sam 1150 core, 2000 memorija, eliovp strap (public), undervoltovana, oko 800h/s cryptonight, ~100w iz zida.

Retkost je da gola memorija stigne do 2000,imas dobar primerak. 1900-1950 je realnije da postigne

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Hej, ćao svima.

Ima li nekog da je radio rudarenje na ASIC Antminerima i da ima malo ozbiljnijeg iskustva u podešavanju ovih uređaja?

Poz,
V

Isplati li se uzet neki antiminer? vidim oko 1500 usd su pa se i dalje razmisljam da li da idem sa nekim manjim rigom ili da uzmem antiminer. U usa sam pa ne placam poreze i dostavu

Drugar ima sledeci problem, ima maticnu Asus Z170 Pro gaming i nikako ne moze da podesi da radi 6 kartica (asus 1070 strix). 5 vidi normalno, ali kada se 6ta nakaci nece da podigne sistem. Probao je i najnobiji bios, i podesavanja koja smo znali ali nista. Zna li neko sta moze da bude?

moze li preko onog laserskog meraca da se izmeri temperatura VRM?

Nitro 580 se odlicno spuštaju sto se napona tice. Dve mi rade na 0.85v na 1100, a mogu i nize ja mislim

Sent from my S6 Edge

VgY8EDA.jpg

30mh/s

Ovo je za sad najbolje sto sam uspeo da izvucem, jos treba da vidim da li je 100% stabilno.

Hvala forumasu Roger_Waters na nabavci kartica ;)

pored tvojih 6 sam uzeo jos 12 kartica znaci iz iste serije, i nmg da ih nastelujem da rade stabilno ni na 0.90V 1090/2060. Sanse nema, uvek posle par sati "gpu X hangs in open cl call", koliko vremena ti rade na tim podesavanjima? Nije do memorije to znam, hw info kaze 0 gresaka

PS hvala i tebi na lepoj saradnji

Rade stabilno 2-3 sata, stim sto jedna karta nece nikako preko 1100 / 2000 ( bez obzira na napon ) nisam siguran zasto :(

Imao sam velikih problema sa plocom (GA-H110-D3) tako da tek par sati testiram mogucnosti kartica, tek sutra cu videti da li je ovo u potpunosti stabilno.

Inace ceo rig ( 6 kartica ) trenutno trosi tacno 700w "iz zida"

Poslednja izmena:
Ako neko ima resenje za undervolt kartice XFX GTS XXX Edition RX 580 8GB OC+ , nek javi.Kartice na slici 0 ,1 i 2.Kartica 3 je kupljena pre 5-6 meseci , totalno ista oznaka, osim sto je rev.A , a ove tri su rev. E i na njoj radi trix 6.4.
Probani ab, trix , komanda iz clay-a , n-tool , bios sa srbpolarisom i polarisbioseditorom ,sve sa onim divljim dagfix driverom.Pogledajte prilog 240428

Pa takva je voltaza i kod mene... Koliko sam citao to je kod svih tako 0.9 - 0.95V, koliko daju Mh/s?

Ne moze tako nisko na svakoj karti jako zavisi od asic-a same karte tako da nemojte da se zanosite da ce svaka karta da daje 30 i da radi na 0.8v to.ne moze

Ove moje daju nesto ispod 30, e sad nisam nesto vican jer sam i sam od nedavno u rudarenju i jos se ucim, tako da ako nesto nadjes javi i meni ako se setis :)

Nazad
Vrh Dno