Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Pazi, ako bude slicna cena kao ovaj Smartisan, pre bih uzeo njega nego RN5. Premium telefon sa dobrom kamerom vs budzet telefon sa losijom kamerom i boljom baterijom vrlo verovatno (odlika Redmi serije)... Pomirio bih se sa tih ~500mAh. U svakom slucaju mnogo mi se dopada ovaj Smartisan, a bogo mi i njegova cena [emoji6]

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
S660 deluje kao odličan soc ali isto tako deluje da ga veoma sporo proizvođači nabavljaju za svoje mobove.. izgleda da qualcomm ima problema da ga proizvede u velikim količinama , ili je to ili je taj soc preskup u poređenju sa s835 i s630 sa druge strane.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
I ja se nadam da će biti RN5 verzije sa SD660. Samo u toj varijanti će me taj telefon interesovati. U suprotnom ostaje RN3 dok ne odaberem nešto treće... :)
Nemam nekog interesovanja za štedljive varijante i xx sati sot-a.
Redmi serija mi se i zato sviđa(la), jer je uglavnom bilo odličnih performansi po extra ceni. Jeste izuzetak kamera, ali bar za moje potrebe kamera je dovoljno dobra i ništa bolje ne treba u tom smislu.

Poslednja izmena:
Evo bio cika Tramp u Kini pa je Qualcomm iskoristio priliku da potpise ugovor i nastavi saradnju sa Xiaomi, Vivo i Oppo, navodno je saradnja vredna cak 12 milijardi dolara. Dakle, bice Snapdragon-a za Kineze kao ćeten alve :)
https://www.gizmochina.com/2017/11/10/qualcomm-signs-12-billion-deal-xiaomi-vivo-oppo/

Ovo mi je zanimljiva recenica:
The chip-maker on the other hand is said to earn more than half its revenue from China. So this deal is likely in favor of all sides.

@desp
Ma bice RN5 pravi bum....

Poslednja izmena:
Ne znam kako sam uspio da nikad ne čujem za Smartisan...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam cuo za Smartisan, ali nikad nisam gedao tel koje imaju, jer su mi se cinili , odroni, :). Ali sad sam se bas zainteresovao, i stvarno su premijum uredjaji.
Steta sto su bas retki, Smartisan M1L mmmm ili Smartisan Pro, prelepi su.

Ja sad u emiju videh hom tom i leago telefone

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Cekamo rn5 ,nije vam palo na pamet da ce da ce mozda da ubace neki novi sd bas me zanima dali ce da bude dostupan uopste u 2017...

Cekamo rn5 ,nije vam palo na pamet da ce da ce mozda da ubace neki novi sd bas me zanima dali ce da bude dostupan uopste u 2017...
Mozda ubace novi SD 636?
https://m.gsmarena.com/qualcomm_snapdragon_636_quick_charge_4-news-27765.php

Sve vise me interesuje ovaj novi Smartisan za ~$170, pogledajte nocne fotografije sto pravi, da ne kacim sad attachmente udjite na link... Sjajne slike!
https://www.gizmochina.com/2017/11/...a-samples-showcase-stunning-night-time-shots/

Dobar je taj hammer Ali pitanje je kakav mu je sw. Plus podršku kod Rusa i custom ROM nikada neće imati..

Zanimljivo da mu čitač otiska stoji pozadi u logou

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ili realno logo u čitaču.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Dodje 11.11. ima li ikakvih zgodnih ponuda? :)

Prednost za one akcije do 100€ :)

Ja naručio pre dva dana na banggood cool 1 dual za 113$ Da se podsetim odlične baterije pošto sam ga imao ranije. jedino mi nije jasno otkud sad model r116 pre je bilo samo c106 kineski i c103 indijski.

Ja uzeh leeco s3 x626 za 99 dolara sa kuponom od 10 dolara izadje me malo vise od 9000 dindzi. [emoji16][emoji16][emoji16] e jedino sto je roze-zlatni. A ionako mislim da ga prodam dalje.

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

grgic77

Ja naručio pre dva dana na banggood cool 1 dual za 113$ Da se podsetim odlične baterije pošto sam ga imao ranije. jedino mi nije jasno otkud sad model r116 pre je bilo samo c106 kineski i c103 indijski.

Razmisljam se i ja da uzmem za devojku ovaj telefeon, trenutno ima xiaomi redmi 3 i prezadovoljna je s njim,ovaj mislim da bi joj bio dosta bolji,samo ne znam koliko je dobra kamera to me zanima ako neko zna malo vise o njoj i vezao za softver s kojim dolazi da li radi OTA update i da li mogu kineske aplikacije da se sklone,caletu sam uzeo pre jedno pola godine leeco x527 ja mislim sa sd652 i radi odlicno ali nema update softvera i ima bag da kad je na srpskom jeziku telefon ne rade kontakti i onda mora da bude na engleskom.

Poslednja izmena:
grgic77

Razmisljam se i ja da uzmem za devojku ovaj telefeon, trenutno ima xiaomi redmi 3 i prezadovoljna je s njim,ovaj mislim da bi joj bio dosta bolji,samo ne znam koliko je dobra kamera to me zanima ako neko zna malo vise o njoj i vezao za softver s kojim dolazi da li radi OTA update i da li mogu kineske aplikacije da se sklone,caletu sam uzeo pre jedno pola godine leeco x527 ja mislim sa sd652 i radi odlicno ali nema update softvera i ima bag da kad je na srpskom jeziku telefon ne rade kontakti i onda mora da bude na engleskom.

Kamera je bila solidna dok sam ga koristio, mislim da na JUI može i google kamera da se instalira. Što se tiče srpskog jezika mislim da ga ima na EUI a na JUI mislim da ne koliko sam video po screenshotovima.

Kamera je bila solidna dok sam ga koristio, mislim da na JUI može i google kamera da se instalira. Što se tiče srpskog jezika mislim da ga ima na EUI a na JUI mislim da ne koliko sam video po screenshotovima.

Nece biti potrebe za srpskim jezikom nego sam samo napomenuo kao bag koji je bio a update-a nema pa nije ispravljen,znaci ti si imao taj telefon?

Kako se baterija pokazala,da li ti je radio OTA ili si morao da skidas softver i podesavas sve?

Kupovao nesto preko alija danas i stornilali mi porudzbine kakvi amateri kakva glupost od akcije na aliexpressu...treba ga zaobilaziti

Nece biti potrebe za srpskim jezikom nego sam samo napomenuo kao bag koji je bio a update-a nema pa nije ispravljen,znaci ti si imao taj telefon?

Kako se baterija pokazala,da li ti je radio OTA ili si morao da skidas softver i podesavas sve?

Koristio sam bb72 eui rom, on nije imao ota ali je par puta izbacio update koji se radio preko recovery-a. sad kad je izašao JUI romove prerađuje cuoco92 i imaju ota koji se isto radi preko custom recovery-a.

Baterija mi je izdržavala do dva dana redovnog korišćenja. . .na primer sad sam na le max 2 i uveče imam 20% baterije.

Trajanje baterije zavisi od previše faktora i možeš dobiti različite rezultate u zavisnosti od načina korišćenja, signala itd.

Poslednja izmena:
Ja uzeh leeco s3 x626 za 99 dolara sa kuponom od 10 dolara izadje me malo vise od 9000 dindzi. [emoji16][emoji16][emoji16] e jedino sto je roze-zlatni. A ionako mislim da ga prodam dalje.

Na Gearbestu sa kimovil kuponom bio 76EUR, dok sam se ja smislio, istekao kupon, a pitanje i da li bi poslali.
Bila bi to kupovina na silu, jer mi nije neophodan niti je neki upgrade, ali za te pare...

Na Gearbestu sa kimovil kuponom bio 76EUR, dok sam se ja smislio, istekao kupon, a pitanje i da li bi poslali.
Bila bi to kupovina na silu, jer mi nije neophodan niti je neki upgrade, ali za te pare...
Nije hteo da prihvati taj kupon za Srbiju, bio je valjda samo za kupce iz Španije, tako da nisi nista propustio.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Samo je pitanje na koliko ce cenu da carine nasi majstori,telefon me izadje da kupim 98 eura,a cena je oko 114 eura,da li je neko vec kupovao telefona sa popustima i koju su cenu carinici gledali?

Samo je pitanje na koliko ce cenu da carine nasi majstori,telefon me izadje da kupim 98 eura,a cena je oko 114 eura,da li je neko vec kupovao telefona sa popustima i koju su cenu carinici gledali?
Oni ce gledati sta im padne na pamet. Nemoj mnogo da lupas glavu. Ja sam sad telefon platio 89 dolara a verovatno ce mi ga cariniti po 120. Jer to je najcesca cena na netu. Daj boze da gresim.

Izvestili su se poprilicno za procenjivanje artikala, a redovno carine po nizoj ceni nego redovnoj. Pricam o situacijama kada paket otvore.
U najgorem slucaju, postoji mogucnost zalbe od 400 din. Jeste bedak i jeste da traje, ali ako bas toliko izgrese, onda se isplati.
A navodno takodje postoji mogucnost najave paketa i njegove vrednosti putem maila, ali bismo mi radije da se kockamo da mozda prodje bez icega :D

Izvestili su se poprilicno za procenjivanje artikala, a redovno carine po nizoj ceni nego redovnoj. Pricam o situacijama kada paket otvore.
U najgorem slucaju, postoji mogucnost zalbe od 400 din. Jeste bedak i jeste da traje, ali ako bas toliko izgrese, onda se isplati.
A navodno takodje postoji mogucnost najave paketa i njegove vrednosti putem maila, ali bismo mi radije da se kockamo da mozda prodje bez icega :D

Upravo tako, ja kada mi se ne kocka lepo pošaljem šta i koliko sam platio na mejl carine i svi mirni, em mi paket brže prođe.

Upravo tako, ja kada mi se ne kocka lepo pošaljem šta i koliko sam platio na mejl carine i svi mirni, em mi paket brže prođe.

Ja ne verujem da bas to tako funkcionise mislim da vise ima veze sa dobrom voljom carinika da ti ucini ako ti se to ikada zapravo i desilo*jel odgovore na mail....
Sto se tice aliexpresa i danasnjeg mog problema snjima i to je reseno u plusu sam citav dinar ,zabo sam uskladjivanje kursnih lista ....Sto se tice isplatljivosti narucivanja redmi 4a telefona recicu samo da je narucen direktno iz kine verzija 2/32 za 65eura ima lufta i za carinu.

Ja ne verujem da bas to tako funkcionise mislim da vise ima veze sa dobrom voljom carinika da ti ucini ako ti se to ikada zapravo i desilo*jel odgovore na mail....
Sto se tice aliexpresa i danasnjeg mog problema snjima i to je reseno u plusu sam citav dinar ,zabo sam uskladjivanje kursnih lista ....Sto se tice isplatljivosti narucivanja redmi 4a telefona recicu samo da je narucen direktno iz kine verzija 2/32 za 65eura ima lufta i za carinu.

Odgovarali na mejl nisu nikada, niti će, ono što se dešavalo a pričam za ns carinu je da im za paket pošaljem izvod i screenshoot kupovine i da paket već sutra ili za 2 dana krene, i to u vreme kad su se paketi čekali po 2 nedelje.

Kupovao sam već brdo stvari iz kine i znam o čemu pričam, nije mi se desilo jednom ili dva puta nego x puta. Inače pričam za NS carinu u čijoj sam nadležnosti.

Odgovarali na mejl nisu nikada, niti će, ono što se dešavalo a pričam za ns carinu je da im za paket pošaljem izvod i screenshoot kupovine i da paket već sutra ili za 2 dana krene, i to u vreme kad su se paketi čekali po 2 nedelje.

Kupovao sam već brdo stvari iz kine i znam o čemu pričam, nije mi se desilo jednom ili dva puta nego x puta. Inače pričam za NS carinu u čijoj sam nadležnosti.
Extra ako je tako bravo za carinike iz NS

moze link za taj 4a 2/32?

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno