Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi ništa pogrešio. Ja imam i Mi band 2 i to mu je to. Baterija krace traje 5 - 6 dana odprilike, a svi znamo kako drži Mi band 2.

Ono što je meni trebalo, to je puštanje muzike sa sata, šerovanje na bluetooth zvučnik, da bacim pogled na brzu brzinu na pristiglu poruku, onako diskretno i da mogu da odbijem poziv, a ne ko sa Mi bandom, isključim vibraciju na narukvici a telefon i dalje zvoni.

Izgled (face) sata može da se menja i možeš i sam da praviš (ja ima par lično napravljenih) a aplikacije mogu nekeda se instaliraju, ali ne out of box i to nije zvanično podržano, tako da u globalu, najrealnije rečeno, tu je negde na pola puta između fitnes narukvice i pametnog sata. Za te pare, pristojno.

Negde sam video da Samsungov sat prethodne generacije imao normalan pregled poruka i da su sa novom genaracijom to izbacili, mnogo glupo. Sat sam uzeo pre svega da ne moram da nosim telefon kada sam u teretani i kada idem na trcanje. Ima wifi konekciju pa je recimo izvodljivo da se povezem preko wifi u teretani ali samo u teoriji, u praksi se zabaguje kada menjam wifi mrezu, onda moram da ga resetujem da bi se odbagovao inace ne prima nikakave konekcije ni sa moje mreze. Svidja mi se sto mogu da menjam lako narukvice, lako je povezivanje sa BT slusalicama, ima glasovno upravljanje na nemackom pa mogu recimo devojci da glasom napisem poruku sto je stvarno cool i olaksavajuce. Od aplikacija se velika vecina placa, watch faces takodje. Bas me zanima kako funkcionise android wear po tom pitanju.

Nisam odavno nosio sat, otkako mi je uradio update na Android Wear 2.0 na Viberu dobijem samo notifikaciju a ranije sam mogao da pročitam poruku i da vidim sliku npr!? To je to ili ima neko skriveno podešavanje?

Poslednja izmena:
Posto nisam navikao da uvek nosim telefon po stanu zanima me koji sat ili narukvica imaju odlican domet takodje da imaju sto manje opcija pre svega notifikacije o porukama i pozivima a da barem ima ekran sa satom.

Krenuo je BT 5.0 u telefonima, pa će novija generacija satova i to da poboljša... Ali ne ove, moraš da čekaš sledeću godinu...

MI MAX 2

Mislim da smo ih baš ovde pominjali

Mogu da ti preporučim Q90 koji sam ja naručio, konkretno. Radi sve što treba, onako ukratko.

Nije sat, ne znam gde bih otvorio temu za pametne narukvice?

Deluje zanimljivo, cena primamljiva.

https://goo.gl/NrLNU7

Promotion from GearBest:
Oct. 23 0:00 to Oct. 29 24:00, the special price is $16
(regular price is $29.99)
However, the brand has a deeper promotion:
every afternoon at 17:00 (from Oct. 23),
10 pcs are offered at $9.99 each.

Jel može neka preporuka za smart watch?
Uzeo bih nešto kao samsung S3 gear frontier ili lg smart watch?
Vrlo poželjno da ima gsm tj da može sim kartica da se ubaci. Takođe da ima GPS i heart rate senzor...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Koliko znam gsm za sad na tržištu evrope ima samo novi Huawei. S3 je prelep sat ali ono što mene kod njega nervira je, pored očajno urađenih notifikacija za whats, skype, mesenger (možeš da vidiš samo poslednje poslatu poruku, ako ti neko pošalje "Šta" pa u drugoj "radiš" videćeš samo radiš i to je to) i često ispadanje sa wifi ako nije na istoj kao i telefon. Koristim ga u teretani kada mi je telefon kod kuće. Nekad ne ispadne sa mreže uopšte, nekad samo ako je na original watch face temi a nekad ispada na svakih 10 min i jedino restart pomaže da se propisno konektuje. Velika većina aplikacija se plaća a i te što se plaćaju rade polovično. Manje više sve se svodi na nove skinove za izgled sata koji se, pretpostavljaš, plaćaju većinom. E da, na neko samoinicijalno slanje poruka preko gorepomenutih društvenih messengera možeš da zaboraviš. To je moguće samo ako ti neko pošalje poruku pa da odgovoriš na nju. A skype ne može ni to.

@Tefterilo još negde sam pročitao se da gear s3 nije baš najbolje pokazao, već dva puta sam ga gledao u vipu i nisam nešto raspamaćen...

@Ivan l. Lepo izgleda moto ali bih voleo da fon ima i podršku za sim...

Gledao sam na YouTube-u review-e za lg watch, obećava :)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ma lepo izgleda Moto ,dok se ne ukljuci display.Onda vidis onu crnu brazdu,liniju (na dnu),kako vec,i sve padne u vodu.Barem kod mene to ubija Moto 360 na mrtvo :) .A gear s3 sam video u telenoru,i svideo mi se veoma.Sro se brzine i izgleda tice.

Ma kakav s3, baterija je prilično tanka, preveliki je, a i Samsung je dobro poznat po SW podršci. Trenutno, Garmin feniks serije 5, najnoviji VA3, Fitbit Ionic, i to je to....Apple watch se gura, ali dok ne ponude barem 5 dana baterije, kao i wear, nisu ozbiljna ponuda. Druga je pesma što se prodaju kao ludi, ali ne bih u tom pravcu...

MI MAX 2

Jesil video uzivo S3? Ne da nije prevelik,pitanje je i dal se moze rec da je velik uopste.Za bateriju ne znam,pricam o izgledu samo.A appleov sat je ruzan,nista osim okruglog oblika,nekako ne prilici satu.

Promenio sam do sad 6,7 satova i sa sigurnoscu mogu da kazem da je gear s3 najbolji od svih,baterija mu drzi 3 dana sigurno,imao sam i fenix5 i on je top ima bolju bateriju samo je glomazan i naravno zavisi za sta ti treba sat ,da li za fitness il kao sat

Jesil video uzivo S3? Ne da nije prevelik,pitanje je i dal se moze rec da je velik uopste.Za bateriju ne znam,pricam o izgledu samo.A appleov sat je ruzan,nista osim okruglog oblika,nekako ne prilici satu.
Promenio sam do sad 6,7 satova i sa sigurnoscu mogu da kazem da je gear s3 najbolji od svih,baterija mu drzi 3 dana sigurno,imao sam i fenix5 i on je top ima bolju bateriju samo je glomazan i naravno zavisi za sta ti treba sat ,da li za fitness il kao sat
Kolege u firmi ga imaju, stavljao sam na ruku, meni je prevelik, ali sam isti komentar čuo i od dosta drugih osoba... Baterija je deklarisana na 4 dana, ali mi isti ljudi kažu da im traje 2- 2.5 dana max. Realno, ne znam koliko da je tizen/amoled kombo štedljiv, 380mAh i ne može duže. Moj Polar M600 sa AW2.0 i dosta manjim LCDom ima 500mAh i gura dva dana sa uključenim ekranom. Sad, moj je izbor da palim ekran po potrebi, i na taj način guram preko 4 dana sa jednim punjenjem. Takođe, ovo vezano za okrugli oblik je stvar ukusa, evo, ja nikad nisam ni nosio satove (ili vrlo retko) dok se nisu pojavili Smart (a, imao sam i SW3, i GF1/2 i Garmine itd...), I svi su bili četvrtasti...

Za Fenix5 prevashodno sam mislio na model 5s, ali i obična petica je manja (teža doduše) od S3...

MI MAX 2

Svaki fenix je dobar nema greske,zavisi za sta coveku treba sat a hoce i da ima sim slot,onda jedimo da uzme nekog kineza sto po meni nije losa opcija posto sam i to imao,za 100e dobija sve to i to ful android samo sto nije za sport,za sve ostalo i kinezi zavrsavaju pricu pogotovi sto sad imaju amoled ekrane i sim slotove

a šta valjda od ovih smartbandova tipa xiaomi mi band 2, ali da ima veći i pregledniji ekran? sve mi je ovo od ovih satova baš glomazno i teško, a voleo bih da ima veći ekran nego što ga ima mi band 2...pre svega dobra baterija i dobro rešene notifikacije, da vidim ime pozivaoca i da mogu da pročitam cele poruke bilo koje vrste? šta biste od toga preporučili?

a šta valjda od ovih smartbandova tipa xiaomi mi band 2, ali da ima veći i pregledniji ekran? sve mi je ovo od ovih satova baš glomazno i teško, a voleo bih da ima veći ekran nego što ga ima mi band 2...pre svega dobra baterija i dobro rešene notifikacije, da vidim ime pozivaoca i da mogu da pročitam cele poruke bilo koje vrste? šta biste od toga preporučili?

Mi band je igračka, u poređenju sa ozbiljnijim trekerima, kao što mu i cena kaže. Dobar treker ne možeš uzeti bez 100 eur. Samsung gear fit 2(pro) je već dosta ozbiljniji, odličnih dimenzija, perfektan ekran, cele poruke, ali baterija je oko 3 dana, a nisu ni naročito čuveni po update-ima.
Garmin ima solidne trekere, ali su meni lično skupi i poprilično ružni..Polar A370 bi mogao da ti bude dobar izbor, a takođe i Fitbit Charge 2. Ali od svih navedenih, ako bi pristao na par kompromisa i preživeo izgled Garmin Vivoactive HR, to bi verovatno bio najbolji izbor... Dobio bi sve u jednom, HR, GPS, odličnu bateriju, notifikacije, a sve za 100-150 eur (kako naleti na oglasima)

MI MAX 2

@djurkash

dobri predlozi, ali, hm, ima li bar nešto jeftinije od toga :) fitnes karakteristike gps itd. me uopšte ne zanimaju, samo da ima neki veći ekran solidnu bateriju i notifikacije...

Nema nista jeftinije a da valja,polar kao sto je djurkas je dobar izbor ali vidi i garmina i samsunga

@djurkash

dobri predlozi, ali, hm, ima li bar nešto jeftinije od toga :) fitnes karakteristike gps itd. me uopšte ne zanimaju, samo da ima neki veći ekran solidnu bateriju i notifikacije...
Onda uzmi prvu generaciju gear fit, uveri se da je baterija dobra (može da traje i po 3-4 dana), imaš na KP za male pare...

MI MAX 2

Ne znam, vidim ovde u Francuskoj u Orange , Boulanger ,... radnjama su jako popularni Mycronoz Zewatch 4, onda Mykronoz Zfit 4 i Essentielb Activ watch cardio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno