Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad si rekao nesto jako pametno. Dali je predimenzionisano ako se bira uredjaj koji na -7 radi nominalnom snagom?
Kapiram da ne razmisljamo svi isto. Ja sam se spremao kao da ce svaki dan biti -15. Meni lova nije bila problem da kupim jaci uredjaj, sve sto ustedi za vreme njenog zivotnog veka je samo plus ;)
Po meni poenta predimenzionisanja ne znaci kupiti veci uredjaj odnosno grejati tri prostorije sa jednim velikim nego sa tri manja.
Svatam ja da je kod 90% ucesnika ovog foeuma cena najbitnija ali onda ne pricamo o resavanju grejanja nego o nekom polovicnom resenju koje "pije vodu"

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Daisekai ima eco mod i ima power sel gde podesavas dal ce da radi na 50 ili 75%

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo kod mene na Toshiba Daiseikai 8 10-tka na prvoj sliki kada je kompresor ograničen na 75% a druga slika kada je ograničen na 50% i još sa uključenim ECO modom.

Drugari, oko 11h dosli serviseri iz ACS, skinuli klimu i vratili novac. Nrucena Fujitsu ASYG 12 LUCA za 78000,00 dinara, trebala bi u ponedeljak da stigne i da je kompletiram ako bog da zdravlja i junacke srece...

Fujitsu se ovde definitivno isplati, skuplji su u inostranstvu

Sent from my MI 5 using Tapatalk

@tesla

Nek ti je sa srecom , jos se ja pitam gde si pa do sad kad se ne javljas :)

Drugari, oko 11h dosli serviseri iz ACS, skinuli klimu i vratili novac. Nrucena Fujitsu ASYG 12 LUCA za 78000,00 dinara, trebala bi u ponedeljak da stigne i da je kompletiram ako bog da zdravlja i junacke srece...
Gde si našao LU za te pare?

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Jel zna kako se na ovom Prosto meracu resetuje koliko je potroseno KW a da se ne pritisne reset dugme posto se tad resetuje sve kompletno...

@mitar
A ko nam to nece dozvoliti? Ja igrom slucaja imam centralno jer je kuca inicijalno radjena za brata pa je posle ispalo da ide meni, dakle nisam se pitao nista. Da sad nemam, ne bih ga ugradjivao sigurno, dve peci bih stavio u kuhinju i dnevnu, postoje dimnjaci i to bi mi bilo sekundarno grejanje ako ostanem bez struje na duzi period ili u slucaju vece zime. Pare koje su oni dali na uvodjenje bih iskoristo u podno pa TP.

Pročitaj član 42

http://paragraf.rs/propisi/pravilni...projektovanje_stambenih_zgrada_i_stanova.html

Ma to nema veze sa zivotom , veci je problem narusavanja izgleda zgrade a sve ostalo pada u vodu ..

jozza

Verovatno tamo gde je sve cool :)

donmarkon

Ne razumem kako mislis da resetujes a da ne resetujes sve , nemas opcije brisanja sem ako sve ne resetujes sto je i logicno , ili ces zeleti da imas kompletnu potrosnju od pocetka do kraja ili ces zeleti da ktrenes od 0 .. Bilo bi dobro da se ima neka opcija da moze da sacuva podatke ali nema :(

Poslednja izmena:
Daiseikai 9 35 koji mi non-stop izleće na FB deluje odlično po specifikacijama.

Mislim da u odnosu na seriju 8 neće biti neke bitne razlike u snagi uređaja možda nešto malo sitno neprimjetno, vjerovatno malo na dizajnu unutarnje koji je sada trend sa Mirai i Suzumi Plus sa R32.
Daiseikai 9-tka Nordic serija će biti nešto sasvim drugo u odnosu na standardni model 9-tke gdje se kod nas nemože nabaviti ta klima.

Meni je Daiseikai 8 u odnosu na model 6 i 6.5 kako dizajnom unutarnje i većim izmjenjivačem te težom unutarnjom od navedenih dizajnom super klima a koliko vidim da će 9-tka na unutarnjoj biti samo drugačiji panel.

Ja sam sa Daiseikai 8 dobio i dodatni stakleni panel unutarnje jedinice gdje je izgledom savršen takav panel nema niti jedna druga klima.
Toshiba je poznata da na velikim minusima nema snage kao LTC tako je programirana ali nije sve u brojkama kako je zoxor rekao to je klima za dobro izolirane prostore majka svih klima.

Unutarnja jedinica teška 14 kila a vanjska jedinica teška 42 kile to je za moju 10-tku a i za 13 i 16 model je isto što se tiče težine jedino je povećan protok zraka i jači kompresor na 13 i 16 modelu u odnosu na 10-tku gdje 10-tka ima kompresor od 750w dok ostali jači imaju 1300w znači da mogu dati dosta na minusima ali su je tako programirali.

Ja sam sam sebi rekao da od Nove Godine ostavljam na stranu svaki mjesec 100€ za novu 9-tku kad izađe pa u kupovinu iste.

Ma to nema veze sa zivotom , veci je problem narusavanja izgleda zgrade a sve ostalo pada u vodu ..

To je aktuelni propis, koji se koristi pri projektovanju, da li ima veze sa životom nije na tebi ili meni da određujemo.

@BatmanBG
Ja samo Nordic modele i gledam. :)

Evo da ti čestitam što si uspio odraditi da ti skinu Mideu i vrate novce neka ti je sretno sa novom klimom.

Poslednja izmena:
Super vesti Tesla i dobar izbor kao zamena, slikaj kad montiras.

To je to i treba da se razlikuju jer jedna je oznaka za spoljnu a jedna za unutrasnju jedinicu ..

Fujitsu toplotna pumpa WSYG140DG6 / WOYG140LCTA 14KW - 5450 evra bez ugradnje.
Zna li neko koliko, otprilike, košta ugradnja kompletnog sistema podnog grejanja za kuću oko 100m2 u jednom nivou? Kuća će tek da se gradi, modernim materijalima (verovatno thermoblock) i gradiće se tako da izolacija bude kvalitetna.

Koliko je racionalno delimično (ne celom površinom) grejati i pod u garaži?

Hlađenje bi najverovatnije bilo nezavisno, klimama, jer je to i jeftinije od čilera za TP, a i tako postoji backup u slučaju nekog kvara na sistemu.

Ne moze da bude samo LUC , moze biti LUCA , LUCB , no kod nas nisam cuo da je iko imao u ponudi LUCB a ti ih cimni pa proveri taj podatak to ti je najsigurnije ..

Zna li neko koliko, otprilike, košta ugradnja kompletnog sistema podnog grejanja za kuću oko 100m2 u jednom nivou? Kuća će tek da se gradi, modernim materijalima (verovatno thermoblock) i gradiće se tako da izolacija bude kvalitetna.

Koliko je racionalno delimično (ne celom površinom) grejati i pod u garaži?

Hlađenje bi najverovatnije bilo nezavisno, klimama, jer je to i jeftinije od čilera za TP, a i tako postoji backup u slučaju nekog kvara na sistemu.
Samo razvod 1000€, na to dodaj stitodur oko 400€, ravnajuci sloj ti je za ruke 250€ i plus material, hidro izolacija 300€. Valjda sam ti sve nabrojao. Nije malo sa klimama je realno mnogo jeftinije, ali komfor je veci ovalo, a to kosta. Mislim sve ovo ostalo ti treba bez obzira da li imao podno ili ne, ali cisto da znaš okvirno.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Uh uh uh, bezobrazno snizene cene u coolshop-u. LM za za 66K i LU za 78K. Napadajte dok ima, ne verujem da za te pare moze ista slicno da se kupi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ups tako je , svaka cast @anone , nisam ni sumnjao i tebe :)

Nisam dosad ni gledao sta pise na mojoj spoljnoj , pise LUC , tako je , ma umes ti da budes produktivan kad hoces ..

SAJberu

Na toj LM od 66k ne pise Fujitsu vec General , vidis oznaku ASHG , da bi pisalo Fujitsu treba da ima oznaku ASYG ..

Poslednja izmena:
Zainteresovan sam ako bude tog praznjenja lagera za jednu Daisekai pa se seti i javi

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tesko da ces to doziveti u Srbiji. Mozda na nekom pismenijem, potrosackom trzistu gde se prave neki obrt. Daj Boze da se u celoj nasoj zemlji proda Toshiba koliko u nekom nemackom ili engleskom gradicu. Tamo je bitno pokupiti kajmak novim modelom, gurnuti par hiljada komada u prvom naletu pa prodavci imaju pritisak i popust na stari lager direktno od proizvodjaca. A ovde, znas koliko nekom massproduction brendu znaci dali ce da proda tih par desetina ili stotina komada ili nece.
Kad klincu trazim da kupim kopacke jos dominiraju modeli od pre 2 sezone a naidje i neki od pre 5-6 i bice na policama dok ih sve ne prodaju. Onda ce da ubace sledeci kontigent i opet u krug.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Sto se tice garancije potreban je samo fiskalni racun i nista vise.

Koliko si siguran u ovo?
Ja imam coveka kojeg bi zvao i time se bavi vec 20godina, ali pitanje je da li ce garancija da bude vazeca ako on nije ovlascen za Fujitsu ?

Usput nasao sam Fujitsu inverter ASYG12LMCE za 69.490,00 rsd, mislim da ispod ovog ne moze? Sad LMCE ispada jeftinija i od LMCA koja je starija.
I da li je to i dalje bestbuy za te pare? Posto mi je trebalo vremena da skupim pare i sad u ponedeljak narucujem(posto sam ovde ispipavao situaciju i pre mesec, dva...ne znam jel je i dalje po starom)

Poslednja izmena:
Samo razvod 1000€, na to dodaj stitodur oko 400€, ravnajuci sloj ti je za ruke 250€ i plus material, hidro izolacija 300€. Valjda sam ti sve nabrojao. Nije malo sa klimama je realno mnogo jeftinije, ali komfor je veci ovalo,

Hvala puno, to me je zanimalo.

Da, klime su dosta jeftinije, ali je teško posle se predomisliti i naknadno ugraditi podno grejanje. Razmisliću još, ima vremena. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno