Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ćimo

Znaci trebas iscimati servisera da ti napise izvestaj pa tek onda opet napisati novi prigovor .. Sad je pitanje jel tebi instalirao ovlasceni serviser , kako je to islo kod tebe ?

Mozes da stavis metricke umesto imperial cevi. Nista ne menja. Inace, mogu da se nabave i jedne i druge samo zavisi gde si trazio.
Debljina zida bar 0.9, pozeljno 1mm. Kod tako malih cevi razlika i ceni je minimalna.

Debljina izolacije 9mm. Moze i 13mm ali to je vec dosta debelo i mozda preterano za taj rezim rada. Ako stavljas crnu, poliuretansku izolaciju koja je kvalitetnija ali skuplja obavezno mora da se zastiti od Ssunca nekim dodatnim slojem recimo trake. Svi poliuretani su osetljivi na UV zracenje i brzi propadnu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Hvala na informaciji soko, sto se tice izolacije gledam na: http://www.frigocentar.com/proizvodi/izolacija?page=1 i http://www.frigomag.co.rs/artikli/2...-klima-uredaja/74-izolacija-polifoam-armacell. Gde mi savetujes da pogledam cevi sa debljinom zida od 1mm i dali se mogu naci 6,35 i 9,52?

Nemora ovlasceni,dovoljno je serviser koji ima firmu za te stvari a taj mi je i overio garanciju...pricao sam sa njim i od nedelje ce nesto napisati,rekao sam mu da ne ocekujem od njega da bilo sta izmislja,dovoljno mi je da napise kako jeste a to je da nespusta potrosnju ispod 800w,to mi je glavni adut!

Ono sto je sprdnja je to sto su mi trazili podatke od servisera da ga kontaktiraju i posalju kod mene a potom mi odbijaju reklamaciju jer nisam dostavio izvestaj servisera ....pa ko je tu lud??imam utisak da ovako muce kupce po pitanju reklamacije ne bi li na kraju odustali

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Neko je pominjao vise donsekai jedinica u 200 kvadrata, kakva je situacija sa potrošnjom u hladnijim uslovima, recimo proseka -5, -7

Neko je pominjao vise donsekai jedinica u 200 kvadrata, kakva je situacija sa potrošnjom u hladnijim uslovima, recimo proseka -5, -7
Mislim da Zoxor na -7℃ već mora da upali svih 6 komaTa Tošiba 10-ki.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Dakle po ovome Toshiba ima kapacitet, mozda malo manje od Fujitsu ali verujem da i kompresor radi na manje obrtaja, tojest manje se napreze. Zoxor imas li Economy mod kao kod Fujitsu, da ogranicava kompresor?

Tošiba ima eko mod na 50%

Daisekai ima eco mod i ima power sel gde podesavas dal ce da radi na 50 ili 75%

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala. High Power je kao Powerful mod kod Fujitsu. Svidja mi se to ogranicenje na 50% sto ima, Fujitsu bese na 70%.

@zoxor
Vrlo informativna tabela. Meni je interesantan enorman pad COP između maksimalne i nominalne snage pri istoj temperaturi. Može biti prilično korisno prilikom dimenzionisanja uređaja.

Zato je bivalentno grejanje realnost, a ne mit.

Nemojte predimenzionisanje da spominjete, ovde pojedini dobijaju ospice od toga :d

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nemojte predimenzionisanje da spominjete, ovde pojedini dobijaju ospice od toga :d

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Uze mi reč iz usta. Da ne pocrkaju kompresori. Mada, gledam kod mojih, nema veze ako se predimenzioniše, jer u 100kvm imaju tri klime, pa mogu da biraju da greje jedna, dve ili sve tri. Kad je jedan uređaj, predimenzionisanje može biti problematično. Pogotovo ako neće da vuče manje od 800W, kao Midea Mission 18.

Predimenzionisanje nije ekonomično, jasno da svako radi sa svojim novcem šta želi, ali ako se pravi ekonomska računica, povećani ulazni troškovi, kao i budući troškovi održavanja svakako prave razliku. Da li ćete klimu(e) dimenzionisati da na -7 radi sa nominalnom ili maksimalnom snagom, na vama je da odlučite. ;) Ako na Adi i dalje rade čuvari i to slobodno uzmite u obzir. :D

Sto se tice bivalentnog grejanja i predimenzionisanja to je pitanje i zelje i mogucnosti.
Kod mene klima je u svakoj prostoriji velicina 10 jer daiseikai i nema manji
Drugi vid grejanja nemam.
Prosli januar u proseku klime trosile manje od 250W cop u nebesima racun smesan [emoji16]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Da li moze tacna oznaka te toshibe i koja je okvirno cena?

Hvala

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Da li moze tacna oznaka te toshibe i koja je okvirno cena?

Hvala

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk
Daiseikai 6 je stari model
Daiseikai 8 je aktulni ali u najavi je devetka sa R32
Cena 1000+ eur
Ja sam ih kupio pre 6 godina po 720 eur tad je puna cena bila preko 900 eur novi modeli su skuplji nazalost.

Jel to Zoxore znaci da ce se prazniti lageri od osmica i da bi moglo biti fino snizenje kada izadje devetka?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sto vam ovde potvrdjuje pricu zasto se preporucuje Fujitsu, za 1000e imate Nocriu 14 ili 12LT a vidite sta se dobija kod Toshibe na primer. Odnos cena/dobijeno je na strani Fujitsu-a.

Sto vam ovde potvrdjuje pricu zasto se preporucuje Fujitsu, za 1000e imate Nocriu 14 ili 12LT a vidite sta se dobija kod Toshibe na primer. Odnos cena/dobijeno je na strani Fujitsu-a.
Nije bas sve brojka na papiru [emoji16]

U Srbiji još uvek nije dozvoljeno da klime budu jedini izvor grejanja u kućama/stanovima, tako da neki drugi osnovni način grejanja svakako mora da postoji. :)

Daiseikai 9 35 koji mi non-stop izleće na FB deluje odlično po specifikacijama.

Predimenzionisanje nije ekonomično, jasno da svako radi sa svojim novcem šta želi, ali ako se pravi ekonomska računica, povećani ulazni troškovi, kao i budući troškovi održavanja svakako prave razliku. Da li ćete klimu(e) dimenzionisati da na -7 radi sa nominalnom ili maksimalnom snagom, na vama je da odlučite. ;) Ako na Adi i dalje rade čuvari i to slobodno uzmite u obzir. :D

E sad si rekao nesto jako pametno. Dali je predimenzionisano ako se bira uredjaj koji na -7 radi nominalnom snagom?
Kapiram da ne razmisljamo svi isto. Ja sam se spremao kao da ce svaki dan biti -15. Meni lova nije bila problem da kupim jaci uredjaj, sve sto ustedi za vreme njenog zivotnog veka je samo plus ;)

@mitar
A ko nam to nece dozvoliti? Ja igrom slucaja imam centralno jer je kuca inicijalno radjena za brata pa je posle ispalo da ide meni, dakle nisam se pitao nista. Da sad nemam, ne bih ga ugradjivao sigurno, dve peci bih stavio u kuhinju i dnevnu, postoje dimnjaci i to bi mi bilo sekundarno grejanje ako ostanem bez struje na duzi period ili u slucaju vece zime. Pare koje su oni dali na uvodjenje bih iskoristo u podno pa TP.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno