Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Dzabe @Zile995, niko ne cita, sve je uzalud..Za nestrpljive , skinite zip iz prethodnog Ziletovog posta, pokrenite Updater app i iz nje odradite upgrade... (uslov-zadnji Global stable 8.5.8.0 )

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ja samo kazem sta pise nakon sto se instalira :) inace lepo ovo radi i ima par korisnih noviteta. notifikacije su iste nazalost

Nightly je oznaka update-a, a ne ROM-a. :)
U prevodu, beta update... puste samo na neke telefone i prate desavanja. Ako prodje sve ok, puste svima...ako ima bug/ove peglaju , pa pustaju kao Stable update.

@kidence

Da nisi slucajno negde naleteo na changelog za epic rom? :)

Nisam, ali pogledaj xiaomi.eu ROM. Koliko ja znam , Epic koristi istu bazu, uz neke svoje modove...

Pogledacu. Ovaj epic rom je za sad odlican, nisam nasao ni jednu manu. Vuce me da probam jos miui pro, a taman sam ovaj podesio :D

Pa odradis full backup iz twrp, probas i ako ne valja, vratis backup i to je to ;) samo pre backup-a uvek skidas pin/pattern i brises fp...

@DjoleMC evo ja cu da ti odgovorim jer sam probao sve te miui base romove i xiaomi.eu je najbolji

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Eto ti sad, uradio backup a nisam isključio pin/ fingerprint. To nisam znao. Šta se dešava ako tako sada vratim?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Videcu neki dan kad me ne bude mrzelo. Za sad sam ovim bas zadovoljan

@dusanbbgk

U cemu je razlika ako te ne mrzi da napises?

Eto ti sad, uradio backup a nisam isključio pin/ fingerprint. To nisam znao. Šta se dešava ako tako sada vratim?

Moraces da iz TWRP/ File manager obrises fajlove vezane za lockscreen.Ako to ne uradis, neces moci da se ulogujes sa tvojim pin-om jer ce ti prijavljivati da je pogresan.

Aha, čitao sam o brisanju tih fajlova jer iz nekog razloga sam pogrešno unosio pin pa sam istraživao (alkohol nema veze s tim) [emoji16]

Nadam se da se neću vraćati na miui 8, mada mogu da flešujem iznova a onda vratim podešavanja jer sam uradio i backup iz miui settings...

Hvala.

U cemu je razlika ako te ne mrzi da napises?

Globerom imao neki frejm drop, strasno me nervirao, miui pro nije preveden do kraja, vidjao sam ruski alfabet, na epic mi baterija izdrzavala jedva drugi dana dok je na stock miui na kraju drugog dana uvek ostajalo po 20-25%... Xiaomi.eu u svakom pogledu bolji, bar za mene

Nesto nisi odradio epic kako treba, evo meni 3 dan kako je skinut sa punjaca, baterija je na 42% i 4.5h SOT.... Bolje nego bilo koji rom koji sam probao...

Drugacije koristimo telefon ocigledno :) ja 4.5h sot-a imam za jedan dan

I kako vam radi stable verzija? :)

Izvukao sam firmware, nisam obrisao zip, a nešto me kopka da ga probam :D
ja samo kazem sta pise nakon sto se instalira :) inace lepo ovo radi i ima par korisnih noviteta. notifikacije su iste nazalost
Ok je, samo da ne dođe do zabune, pošto se misli na update. Očekuju ljudi neki feedback, pa će kasnije doći i ostalim korisnicima :) Zato sam linkovao, da pročitaju i ostali.

LOS15 power menu
b6e9e1ed055999c688782680a21d4ef6.jpg

Poslednja izmena:
Ovaj Miui 9 za sada solidan. Istakao bih da je dosta stedljiv, kad je baterija u pitanju. Mozda se meni samo cini ?

Nightly je oznaka update-a, a ne ROM-a. :)
U prevodu, beta update... puste samo na neke telefone i prate desavanja. Ako prodje sve ok, puste svima...ako ima bug/ove peglaju , pa pustaju kao Stable update.

Znaci stable se jos ceka...

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Da li je neko od vas (pogotovo oni koji su na custom ROM-ovima) primetio da se dešava da mu telefon zaglavi na prikazu nekog procenta baterije (znači praktično ceo da stoji na "50%" i posle gomile korišćenja ne mrda) i onda po restartu telefona prikaže realno stanje baterije koje je tipa 10% :d

Primetih to po 2. put u zadnjih par nedelja da se dešava na mom RN4x , a jedina relativno nova stvar na telefonu za taj period je da je Play Store instalirao update za onaj Google-ov Device Health Services i u tom nekom periodu sam flešnuo i "mido-7.10.19-firmware.zip".

2 nedelje koristim 7.10.19 firmware i nisam primetio taj problem. Imao sam samo sa ElectraBlue kernelom, vidim da prijavljuju neki korisnici isti problem.

Onda smo našli krivca :d
Koji drugi kernel da testiram? Nemam vremena ovih dana da menjam RR 5.8.3 rom, kad uhvatim malo vremena za neki vikend ću da testiram nešto drugo malo (sad kad ima Xposed za Nougat dolazi u obzir i neki ogoljeni ROM tipa LineageOS + Gravity Box modul). U slučaju da hoću da se vratim na stock kernel sa ROM-a beš dovoljno samo da u TWRP odradim restore boot.img? I naravno prethodno da pogasim sve ove Apply at Boot u Kernel Adiutor-u...

Meni zadnja 2 dana nesto brzo pada pa zaustavi na 20% i jednom 13%. 8.5.8.0 stable. Ne znam do čega je. Najveiz

MIUI 9 Global Beta 7.11.2 http://bigota.d.miui.com/7.11.2/miui_HMNote4XGlobal_7.11.2_297db022c8_7.0.zip

Onda smo našli krivca :d
Koji drugi kernel da testiram? Nemam vremena ovih dana da menjam RR 5.8.3 rom, kad uhvatim malo vremena za neki vikend ću da testiram nešto drugo malo (sad kad ima Xposed za Nougat dolazi u obzir i neki ogoljeni ROM tipa LineageOS + Gravity Box modul). U slučaju da hoću da se vratim na stock kernel sa ROM-a beš dovoljno samo da u TWRP odradim restore boot.img? I naravno prethodno da pogasim sve ove Apply at Boot u Kernel Adiutor-u...

Stavi stock, dovoljano je dobar.

Izvučeš iz ROM flashable zip-a, boot.img i flešuješ img u TWRP. Naravno pogasiš sve iz kernel adiutor-a.

Poslednja izmena:
9-ka: Kako iskljuciti Vreme na lock screen-u?
Onemogucio sam Weather aplikaciju ali je i dalje tu

Da li jos neko ima problem sa ucestalim prekidanjem poziva u sred razgovora? Da stvar bude gora, koristim Vip mrezu. U staroj nokiji sve radi kako treba

Nazad
Vrh Dno