Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kako je vama dobro u životu kada imate toliko slobodnog vremena za ovu raspravu? :)
Da vas plaćaju za ovo što pišete, dobili biste jednu dobru dnevnicu koliko već traje ovo prepucavanje ... palac mi utrnuo šaltajući od poslednjeg pročitanog posta od jutros

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

tako i treba, evo bolje nov post

inace malo sam i trolovao da bi se iznelo sto vise informacija (jer se malo i skrivaju neki podaci), a ne da svaki drugi post bude koju da kupim i da li da kupim (mislim na nove clanove). Imate unazad sve racunice i kalkulatore, znate koliko trosi nv, a koliko amd, znate koliko koja daje na kom algoritmu i odprilike koliko ce se jos kopati eth i da li ce 4gb biti dovoljno i da li 570 4gb vredi 300e i vise pogotovo ako je 1070 ispod 450e. Da li planirate samo roi i prodaju ili da se malo vise pozabavite celim kriptom. Kada na sve to dodate cene po kojima mozete da nadjete kartice lako se dobije racunica sta vam je trenutno isplativije ili bolje, a ne da vam fanovi guraju amd ili nv.

Poslednja izmena:
KAda kazete "domaca" i "madjarska" garancija, na sta ciljate?
Koja je razlika ako ce se jednako cekati i na jednu i na drugu ?
Tipa, uzeli ste od dilera koji je kupio u MAdjarskoj i ako vam crkne grafa, vi cete njemu vratiti, on svejedno salje u madjarsku na reklamaciju.
Zasto je onda bolja domaca garancija ?

na vreme resavanja reklamacije. domaca ima zakonski rok, a madjarska nema nikakav rok i ostaje ti da se nadas da je iole dobar madjar koji nece sutra nestati i da se oprostis od karte. Meni npr stize hvala bogu u subotu madjarska reklamacija posle 4 meseca cekanja i to sam jos uvek skeptican da li ce da stigne. Neke stvari stignu i posle 2 nedelje ali nikad se ne zna koliko mozes da cekas i da li ces da docekas. Sutra se moze "zavrnuti" slavina madjarima i nema ih vise.

na vreme resavanja reklamacije. domaca ima zakonski rok, a madjarska nema nikakav rok i ostaje ti da se nadas da je iole dobar madjar koji nece sutra nestati i da se oprostis od karte. Meni npr stize hvala bogu u subotu madjarska reklamacija posle 4 meseca cekanja i to sam jos uvek skeptican da li ce da stigne. Neke stvari stignu i posle 2 nedelje ali nikad se ne zna koliko mozes da cekas i da li ces da docekas. Sutra se moze "zavrnuti" slavina madjarima i nema ih vise.

Jasno. Ali, zar i u Madjarskoj nije zakonom uredjena ista stvar ? Pod uslovom da se radnja ne ugasi naravno, gdje je kupljena...

Naravno da jeste, ali pojedinci potenciraju neku pricu kako bi opravdali sebe, da ne kazem utesili kako nisu pogresili pa kupili grafiku koja je 30% skuplja ovde nego u HU.
Za 6 kupljenih grafika kod nas u Madjarskoj moze da se uzme za isti novac 8, nakon povrata AFE.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Mi smo posebna vrsta ljudi, dokle god bude ovakvih koji se loze na domacu garanciju i pretplacuju nesto sto se preko moze naci za 20-30% jeftinije, ne treba ni ocekivati bilo kakvo pojeftinjenje.

Poslednja izmena:
Koliko vidim i na poznatom sajtu gde madjari pazare su pale cene, jutros nije bilo ovako. Nesto se promenilo u toku dana.

Goldi, da li "vani" podrazumijevas i Madjare ?

Posto sam ja iz Bosne meni je sve "vani" Srbija, hrvatska njemacka madjarska svicarska nabavljam gdje mi je najpovoljnije sreca nije bilo ti reklamacija, uzimao sa i uzimam uvijek Top proizvode tako da opet kazem sreca nije bilo neki reklamacija.

jedna RX 480 kupljena u dobro poznatoj radnji u Srbiji cekao sam 45 dan uz obecanje da cu dobit novu jedno 5 obecanja sigurno stize ista nova da bi na kraju javili da nema nista od tog da ce vratit novac nazad tako dok je sve zavrseno proslo je cak i 60 dana.
jedna karta ko nijedna za mene nije me toliko ni pogodilo iskreno ali hocu da kazem da je to uvazavanje reklamacija cista sreca ukoliko nemate nekoga da vam to malo "pogura"

Jedna karta kupljena u Svicarskoj uvazena reklamacija 48h nakon sto je stigla karta tamo ukupno cekao zamjenu 17 dana kompletan proces....od madjara sam uzeo mnogo opreme gotovo sva napajanja zadnje 2 god i na srecu nemam iskustva sa reklamacijama.

Da, po onome sto stoji tamo 570 Nitro+ 270, Armor ~260e.. ^^
Takodje jutros je bila garancija na Nitro tri godine, sada pise dve.

@kizo
kad ti nesto madjarko bude crklo onda vidi da li se isplati. inace cene nisu 20,30% nize, sve zavisi gde i kako kupis. I u madjarskoj nije uredjena ista stvar kao kod nas, prelistajte malo koliki je njima zakonski rok. Zapravo dokle god bude lozaca da je jedino 570 karta za mining i onih koji ce da je kupe po bilo kojoj ceni nece se spustiti skoro ispod 300e. Sve je to lepo odes u madjarsku, vratis porez izadje te 250e ali ajde ti prosvercuj npr 100 grafika. Za 2 3 se ne isplati put, putarina, gorivo, vinjeta, cimanje, vracanje poreza... Vama kojima se isplati skidam kapu. Za sve preko 230-240e za 570 je previse da ti stigne na ruke, jos ako ti zapadne lutrija sa memorijama pa ne mozes da prebacis 27mhs eto veselja. Vi naravno tesite vas kako ste dobro prosli.

ti onda idi do ceske i kupi :) spustena sa 340e navodno i ko zna da li ima na stanju. a spustena je garant jer su se ljudi malo obrazovali i zapitali sto da daju 350e za 570 4gb a za 400 imaju 1070 koja brise pod sa njom. vidi se da nisi odavno uzimao safir 570 4gb pa tvrdis da ce ici na 30mhs ;) ili vas boli sto ste pre mesec dana uzimali 570 po 350e pa sada pravdate sebe kako kazu strucnjaci :d inace slazem se 7x570 je mnogo bolje od 4x1070. problem je sta posle eth? cak i njegov najveci derivat etc ima isti dag. I gde naci 570 za ispod 240e kod nas ;) sreca pa se preko stabilizuju cene pa ce valjda i kod nas/madjara biti slicno.

Poslednja izmena:
pa na svemu cak 6x 570 zgazi rig sa 4x 1070 pogotovo ove zute iz vrece :d a 7x 570 pa to je 50% veca zarada

Sto se tice 570 4GB nitro+ ko god ima problem da mu nece na 30mhs nek me kontaktira na PM imam bios i za elpidu i hynix gomila ti kartica mi je prosla kroz ruke 90% ih ide na 30mhs sto mogu posvjedocit ljudi i sa ovog foruma i oni koji su sa mnom i od mene uzimali itd itd.

eto ljudi kontaktirajte goldija za biose preko 30mhs i bez errora :d pusti ti zute vrece kad i ne znas u cemu dolazi. Svuda su ti cene oko 400e za 1070 i tek sada pocinju da se spustaju ispod 350e za 570. inace odgovori mi ovo.

problem je sta posle eth? cak i njegov najveci derivat etc ima isti dag. I gde naci 570 za ispod 240e kod nas...

https://www.newegg.com/Product/Prod...4500408&cm_re=gtx_1070-_-14-500-408-_-Product

evo 1070 za 340e :)

znaci kod nas je trenutno 422e 1070, 4komada 1690e, 7kom 570 treba kartica biti 240e i to nitro posto za nju garantujes preko 30mhs. zapravo sve ispod 250e za 570 je nekako prihvatljiva cena, jos kad bi imala 8gb...

i jos nesto... kazes oni koji su uzimali od tebe, reci mi samo ti ako u ceskoj ili nemackoj platis karticu 250e (daj boze) da li je za istu cenu prodajes? znaci sve ful, reklamacija i to, odes za nemacku o tvom trosku reklamiras... Inace ja kad bih uzimao sada 1070 na nacin koji uzimam izasla bi me lepo ispod cene koje pise i to ovde, ne da se cimam 2000km i da podmicujem carinike :) ali sve vreme pisemo o dostupnosti za obicne korisnike :)

Poslednja izmena:
Nitro+ for life! Koliko samo volim Nitro kartice, svaka im cast kako su ih opravili.

Sent from my S6 Edge

eto ljudi kontaktirajte goldija za biose preko 30mhs i bez errora :d pusti ti zute vrece kad i ne znas u cemu dolazi. Svuda su ti cene oko 400e za 1070 i tek sada pocinju da se spustaju ispod 350e za 570. inace odgovori mi ovo.

znaci kod nas je trenutno 422e 1070, 4komada 1690e, 7kom 570 treba kartica biti 240e i to nitro posto za nju garantujes preko 30mhs. zapravo sve ispod 250e za 570 je nekako prihvatljiva cena, jos kad bi imala 8gb...

i jos nesto... kazes oni koji su uzimali od tebe, reci mi samo ti ako u ceskoj ili nemackoj platis karticu 250e (daj boze) da li je za istu cenu prodajes? znaci sve ful, reklamacija i to, odes za nemacku o tvom trosku reklamiras...

Ti uopste nemas pojma kako se kartice uvoze/prenose ocito nisi upucen u to i kako to funkcionise....Spominjes Cesku ne znam gdje nju nadje bas ni u jednom postu je nisam pomenuo :d nesto si mi zbunjen? :d
Ljudi koji su sa mnom uzimali naravno svi smo imali iste cijene istim putem kojim dodju karte rijesava se i reklamacija to je najmanji problem.

Sto se tice vreca to je provjerena istina i zuti stiker hahah koji cirkus da se nesto onako prodaje pod novo ccc

Poslednja izmena:
@goldi
upucen sam ja ali ti mi nisi nesto upucen :) (moja greska nesto pisem nekim cesima ;) radim vise stvari istovremeno )

eno ti gore link 1070 za 340e :)
u madjarskoj 400e, kada vratis porez izadje te ispod 330e :d
na nacin koji ja uzimam 1070 me izadje malo ispod 340e ovde kod nas, a ono sto je najgore 580 me izadje preko 250e jos uvek pa mi reci sta mi je bolje da uzmem?

ili uputi i ostale kako da prenesu karte i bez ikakvih dodatnih troskova dobiju 570 4gb za ispod 240e, inace i dalje nisi odgovorio na pitanje :d

@kapetan
da, tvoje :)

Poslednja izmena:
ja ja vidim ja nesto kontam sta ti je :d zbunjen totalno reko jos halucinira :d

pa javis se meni da ti nadjem jeftinije Rx 570 :D cesto editujes postove pa ne znam na sta da ti odgovorim :d skoncentrisi se dok kucas otjeraj bunilo :p

evga ima bolji raspored kablova i 100w vise

Kada ste pomenuli napajanja, zanima me sledece:
Seasonic 1200W SSR-1200GD ima li ga neko i kakvo je sto se tice kablica?

Neka rasprave, neka samo ima karti i o čemu da se piše.

Zaključak, dobre su sve.

Uzima se ono šta ko može i kako da nabavi. :)

pa na svemu cak 6x 570 zgazi rig sa 4x 1070 pogotovo ove zute iz vrece :d a 7x 570 pa to je 50% veca zarada

Sto se tice 570 4GB nitro+ ko god ima problem da mu nece na 30mhs nek me kontaktira na PM imam bios i za elpidu i hynix gomila ti kartica mi je prosla kroz ruke 90% ih ide na 30mhs sto mogu posvjedocit ljudi i sa ovog foruma i oni koji su sa mnom i od mene uzimali itd itd.
Iskopaj i neki za xfx 580 4 gb elpidu smece :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno