Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Зраво, да ли је камера овог телефона боља или бар иста као Huawei Honor 8 Lite 2017, пукао ми је екран на телефону па бих га замениом овим само да му је камера бар слична као Huawei? Хвала.
Tu su negde, mozda huawei za nijansu bolji sto se tice kamere

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Telefon mora biti root-ovan, i koristeci neki root explorer ( npr Solid Explorer) u file-u build.prop na kraj se doda "persist.camera.HAL3.enabled=1" linija, zapamti i restartuje telefon. A aplikacija se instalira kao obican APK fajl.

Instalirao, radi ok, ali ne vidim neku razliku u kvalitetu.

Jel radi onaj hack za manualna podešavanja u miui kameri?

Aj postavi slike na flickr ili neki oblak, da vidimo razliku.

evo jos jedna low light fotografija. Isprobao sam i dve novije verzije gcam-a sa razlicitim podesavanjima i ne rade dobro kao ova

Koja je to verzija?

MGCB_7.0H_C2API_Min_v.1.4

nema nikakvih podesavanja, stavis na hdr+ auto i to je to. osim u slucaju kad radi blic, onda forsira hdr+ on algoritam koji je malo detaljniji ali i ima vise suma. svakako je bolji i tako nego one novije varijante. bar je tako meni na samsung senzoru

Vrh je ova aplikacija, zaosta radi HDR i najvaznije ne puca

Sent from my Mi Max using Tapatalk

MGCB_7.0H_C2API_Min_v.1.4

nema nikakvih podesavanja, stavis na hdr+ auto i to je to. osim u slucaju kad radi blic, onda forsira hdr+ on algoritam koji je malo detaljniji ali i ima vise suma. svakako je bolji i tako nego one novije varijante. bar je tako meni na samsung senzoru
Jesu stare ver bolje. Novije daju oštriji prikaz, ali sa dosta šuma i "plakat" snimkom.

Зраво, да ли је камера овог телефона боља или бар иста као Huawei Honor 8 Lite 2017, пукао ми је екран на телефону па бих га замениом овим само да му је камера бар слична као Huawei? Хвала.

po tehničkim specifikacijama bolja je na rn 4/4x. e sad kako u praksi izgleda kad softver odradi svoje, trebalo bi uporediti. mislim da su tu negde.

upravo. za nijansu su ostrije (jedva vidljivo u cropu) a ima mnogo vise artefakta + obrada traje 3x duze. ova je za skljocanje do mile volje sa najboljim rezultatima. uopste ne osecam da mi fali kamera sa 5x, toliko sam zadovoljan :) miui kamera ima neko odvratno zutilo na svim slikama i previse radi noise reduction pa slike izgube dosta detalja i malo izgledaju kao da su nacrtane. def. vredi otkljucati i rutovati fon samo zbog ovoga.

nego imam pitanje, je l' smem da radim update miui-ja kad je rutovan ili moram sve da vracam?

Smes, al posle moras opet da flesnes supersu ili magisk, u prevodu "ode root"

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

upravo. za nijansu su ostrije (jedva vidljivo u cropu) a ima mnogo vise artefakta + obrada traje 3x duze. ova je za skljocanje do mile volje sa najboljim rezultatima. uopste ne osecam da mi fali kamera sa 5x, toliko sam zadovoljan :) miui kamera ima neko odvratno zutilo na svim slikama i previse radi noise reduction pa slike izgube dosta detalja i malo izgledaju kao da su nacrtane. def. vredi otkljucati i rutovati fon samo zbog ovoga.

nego imam pitanje, je l' smem da radim update miui-ja kad je rutovan ili moram sve da vracam?
Setih se... Ova verzija kamere je sa ZSL, kad se postavi na auto HDR+. Fino radi.

To je firmware iz china stable verzije. Isto je to, nije promenjen baseband.

A okaci negde tu verziju kamere ili link da se skine...hvala:)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

samo ucukaj u gugl onu ver sto sam napisao odmah ce ti naci :) ako ne bude radila okacicu negde kasnije veceras

Video sam fotke na par stranica unazad gde se poredi MIUI i GCam kamera... Ako neko ima pri ruci jel moze da baci neke linkove da vidim neke zgodne primere za uporedjivanje?

Nije da me mrzi da guglam nego sam guglao i previse poslednjih nedelju dana na ovu temu :D

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

I ja isto guglao na sve strane i nasao sam neke primere, ali bas slabo...steta sto google camera nema podesavanje za duzinu ekspozicije... :)

Može li neko ko ima miui i mi remote da proba sledeću stvar:
otvorite program, izaberete AC (klimu), nadjete samsung, saltate do varijante 16, i probate da snimite daljinski.

Sve uradi kako treba, i na kraju ne mogu da kliknem paired. Za sve ostale uredjaje radi ok. Nasao sam jos negde da se neko zalio na to, bas samsung klima u pitanju...

Ja na RR primetih da za Sony muzičku liniju za koju sam dok sam bio na MIUI lepo dodao sad nema šanse da sačuva.

Izgleda da ne voli slovo S :d Probao sam to što si naveo takođe ne radi.

Probaj da se diskonektujes sa neta, pa vidi da li tako ima sony linije u spisku. Samsunga naravno nema :) Gde da prijavim bag? Mada sumnjam da im je to na to-do listi :D

Zanimljivo :D Kad se ugasi net ima Sony u A/V Risiver sekciji ali samo 4 umesto 27 varijanti, i među te 4 naravno nije moja.

Još zanimljivije je da mogu da dodam neke samsung klime, a bas ovu moju ne mogu :D

Evo mene opet sa onim problemom na displeju, prodavac je rekao da mu je vraćen telefon i i da je reklamacija odbijena kao neosnovana, kaže da su testirali telefon i da se nije iskazao ovaj problem, da je sve u okvirima normale... A još su dobili ovaj snimak na kom se sve lepo vidi.

Nego ljudi, jel se isplati razliku dati za A1 ili ne naspram 4x? U hr u dućanu razlika je nekih 80 eura.

Može li neko ko ima miui i mi remote da proba sledeću stvar:
otvorite program, izaberete AC (klimu), nadjete samsung, saltate do varijante 16, i probate da snimite daljinski.

Sve uradi kako treba, i na kraju ne mogu da kliknem paired. Za sve ostale uredjaje radi ok. Nasao sam jos negde da se neko zalio na to, bas samsung klima u pitanju...

Ja na RR primetih da za Sony muzičku liniju za koju sam dok sam bio na MIUI lepo dodao sad nema šanse da sačuva.

Izgleda da ne voli slovo S :d Probao sam to što si naveo takođe ne radi.
Resenje za vas problem je mnogo bolja aplikacija, a to je AnyMote Smart Remote. [emoji6] Screenshot_20171031-193328.pngScreenshot_20171031-193335.pngScreenshot_20171031-193349.png [IMG]https://uploads.tapatalk-cdn....G] Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno