Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Sve mi se čini da ću sutra da flšnem epic rom, deluje mi da ima sve što tražim...

Sve mi se čini da ću sutra da flšnem epic rom, deluje mi da ima sve što tražim...
To je bese modovani Miui, sigurno je dobar jer kada sam ga zadnji put probao jos na RN3 bio je ok i sve je radilo kako treba... Vidim da volis taj miui interfejs i ne treba da se vracas na vanila android jer kada ti nesto lezi i kada ti se svidja, ne treba to da menjas, razumem te u potpunosti, hehe. I ja takodje volim miui, ali ipak malo vise obican android...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pozdrav postadoh clan ove zajednice u subotu ponovih se sa Redmi Note 4 Global 4/64 dark/grey.
Posle 3 godine na Redmi 1S osvezenje u pravi cas stiglo.
Pre toga Huawei g300 a pre njega prvi android Huawei U8110.
Ko poznaje sve ove telefone jasno je sta smo prezivljavali sa njima i koliko je to bilo fleshovanja rutovanja itd itd...
Poslednji telefon Redmi 1S sam batalio sve pre 2 godine i prebacio se na stable rom i tako tavorio na stable cekao neke pomake ali nista bitno.
Sto je neko pomenuo problemi sa zvukom i neke sitne boljke se pojavile koliko ja znam pre 3 godine ako ne i pre i do dan danas nisu resene od strane Xiaomija. Dobro to su ipak kinezi i izgleda im je lakse da naprave nov telefon nego da srede rom da radi ko svet.
Da batalimo sve ranije i okrenemo se sadasnjem modelu.
Ja sam prezadovoljan sto se tice RN4Global, evo drndam telefon od 1 sat prethodne noci pa evo stigoh do 1 sat ove noci znaci sto se tice upotrebe 90% tapatalk jer procitah svih 6500 i kusur postova (bez ijednog pitanja). Necu ni sada nista pitati samo cu hvaliti i kaciti slike. Sto se mene tice dzaba im svi samsunzi i Lg - jevi i Sony - ji.
Konkretno u rukama sam imao Samsung J5 II i otisao posle mesec dana koriscenja kod svastike problemi trajanje baterije upotreba mizerna na wifi fejs internet recepti viber i to je to koja fotografija i on ne moze da doceka 5 popodne od 7 ujutru.
Lg g4 kod kolege nije izdrzao ni 3 meseca pojavili se duhovi na ekranu kazu boljka na svim g4 kama.
Pre toga je imao Sony M4 aqua koji su mu posle cestih restarta kad ga je odneo na reklamaciju kod operatera rekli da je ploca dosla u dodir sa vodom i da je izgubio garanciju popravka 20000 i kusur... Hahahahhaa AQUA a pokvasio se pose 2 meseca.... Cccccc
Nego da se vratimo na RN4GL ovo sam ja trazio i gledao recenzije preko 3 meseca i ovaj telefon me odusevio d anastavim posle 24 sata koriscenja prvo punjenje doduse ne do maximuma mada je na batery poweru pisalo da je fulll ja imam SOT od 11 sati i ostatak baterije od 33%???
Da li je moguce??? Moguce je.
Non stop mi upaljen wifi gps i mobile data doduse za ceo ovaj dan sam bio odsutan sa wifi jedno 3 sata tada je bio na mobile data.
Sta reci nego samo reci hvale, telefon je kupljen uz dosta muke na kp od Mobile gospodjice koja je navodno iz Novog Sada (mada zbog nezeljenog licnog kontakta sumnjam). Telefon je stigao iz Subotice od izvesnog S*** i ok je. Narucen u utorak i kako je obecano stigao u subotu. Uzeo bih ja skroz crni ali niko ga nije imao ni na stanju ni po nekim magacinima ko zna kuda ovde preko a zlatni mi se nije uzimao, tako da sam sacekao 4 dana i postao vlasnik dark/grey modela od 4/64.
Telefon je kako vi kazete sa oznakom na kutiji 2016102, jeste global ali upustvo u kutiji kad sam ga otvorio ni E od Engleskog. Telefon je spremljen za Juzno Americko trziste vidi se na slici.Datum proizvodnje je 2017.09 ok telefon star mesec dana super.
senzori ima slika i dalje ne znam koji je to cete mi valjda vi razjasniti (eto ipak jedno pitanje) ja mislim da su oba omnivizion i ekran to stvarno nemam pojma ni da rastumacim posle ove trodnevne zbrke u glavi.
Sto se ostalog tice ja sam prezadovoljan sto se tice izrade velicine ekrana kamere mada to jos nisam do kraja opipao bice ovih dana a ponajvise trajanjem baterije. Od zastite sam odmah stavio hard rock shokproof 360 crveni ima slika (znam ukusi su razliciti ali em totalna zastita telefona od grebanja po pozadini i najbitnije zastita ekrana kad ga odlozim na isti navika a na crveno sam slab i boleciv sta cu) i staklo ne zakrivljeno to cu valjda danas da narucim sa AE znam da ne pokriva ceo ekran ali za prvu ruku odlicno a i cena od 250 din je presudila izmedju folije i stakla. Ovo je meni neverovatno koliko je stedljiv SD. Klincu sam jutros ocistio Redmi 1S iskljucio internet i wifi i za 4 sata Sot 2 telefon prazan..... Ne mogu doci sebi. To bi bilo za sada od mojih prvih utisaka. Nadam se da nisam udavio sa poprilicno dugackim postom ali nisam mogao da ostanem ravnodusan na sve ovo a da ne ispisem moje ushicenje sa telefonom. Tu sam pratim i pisemo se......
1d6d4180c67ea693aaf85bb77d5ad079.jpg
d2edfd458bd4bee45f52b5cff8b765b9.jpg
b26937a7acb0ce032de200f109f89c74.jpg
3b2be5b4437ba630c4ada2b526881078.jpg
e368817f9faa107993fcdda2ffe1e971.jpg
a8890f6f800ee39dcf863f1d872ab638.jpg
8d1154d9ae812ee7dea98a7c013e04f4.jpg
d56348eb807399e8faa8f394eaa51c43.jpg
7d2a2deeeb0dd645351120cbc244218d.jpg
IMG_20171030_015123.jpg

To je bese modovani Miui, sigurno je dobar jer kada sam ga zadnji put probao jos na RN3 bio je ok i sve je radilo kako treba... Vidim da volis taj miui interfejs i ne treba da se vracas na vanila android jer kada ti nesto lezi i kada ti se svidja, ne treba to da menjas, razumem te u potpunosti, hehe. I ja takodje volim miui, ali ipak malo vise obican android...

Jeste, modovani Miui. Ne znam, nikako mi se ne svidja stock android, kao da se dizajner posvadjao sa ostatkom tima :D Mada ovaj Mokee radi lepo i brzo. Videcu kakav je Epic...

Mokee se ne dira, samo se uziva u SOT i standby :)

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Ne znam vaša iskustva ali meni je ovaj fon nekoliko puta ispao na beton, asfalt itd i ništa. Danas minimalno ulubljenje sa strane. Nevidljivo. Inače je u tankom silikonu. Nekoliko telefona mi je pucalo od prvog pada. Ovaj jok. Respect!

Misliš ne može da se razbije?,[emoji3]

Me i Mi Max ispao, komsiji ispod napukao plafon xD

Meni do sada četiri puta ispao,nigde ništa.Najjezivije je bilo prvi put,otvorio kutiju da ga raspakujem,ostavio ga pored tastature i otišao par metara dalje.Kako je to puklo,pao je sa stola na laminat,nisam smeo da mu pridjem ubedjen da se raspao.Padao i na pločice u kupatilu,poslednji put u podrum.Za sada nigde ni ogrebotine,mada ni ekran nisam zaštitio.:p

Xiaomi Redmi Note 4 Global vs Samsung Galaxy S3 LTE

Pozdrav svima, da li neko ko ima iskustva sa ovim modelom xiaomi telefona moze da mi kaze kakav je ? Hteo bih da predjem sa Galaxy S3 LTE koji je vec dosa star telefon ali izuzetno dobar. Ako mozete da ga uporedite sa nekim poznatijim telefonom to bi bilo isto vrhunska varijanta :)
Hvala.
M

Samo jedno pitanje trenutno sam na dev rom-u miui 9 jel se isplati da se vracam na global stable, pa da cekam stable 9? Hvala

^ Naravno da se isplati, stable je stable.
Nažalost, po starom dobrom običaju ne dobijaju svi u isto vreme, pa nisam siguran da je RN4 u prvoj turi 2.11.

Pozdrav svima, da li neko ko ima iskustva sa ovim modelom xiaomi telefona moze da mi kaze kakav je ? Hteo bih da predjem sa Galaxy S3 LTE koji je vec dosa star telefon ali izuzetno dobar. Ako mozete da ga uporedite sa nekim poznatijim telefonom to bi bilo isto vrhunska varijanta :)
Hvala.
M
Xiaomi uzimaju ljudi koji zele najbolji odnos cena =kvalitet, performanse. S3 jeste star tel, kamera mu je ok, ako pitas da li da uzmeš Note 4x, odgovor je da

Hvala.
M
Ne bih ja tu nista uporedjivao s obzirom na cenu ovog uredjaja i zivota baterije ja bih uvek ovo izabrao a ti kako hoces.

Зраво, да ли је камера овог телефона боља или бар иста као Huawei Honor 8 Lite 2017, пукао ми је екран на телефону па бих га замениом овим само да му је камера бар слична као Huawei? Хвала.

Napokon nesto sto se dugo cekalo, fix za Google HDR+ kameru za Omnivision senzor. Link: https://drive.google.com/file/d/0B5NJTB9bLPdsWmVJUFFiZ01CNFk/view ... Sadrzi hardcode-ovane ispravljene library-e koji eliminisu problem sa ljubicastom tintom na slici. Za sad bez FC i radi stvarno odlicno(low light i slike gdje kamera treba da "ispegla" visoke dinamicke opsege nebo i zemlja u odnosu na MIUI, cak i sa Pro modom koji imam na MIUI Pro rom-u). Video po meni slican, ali prije svega bitno je da napokon slike funkcionisu i je razlika stvarno nevjerovatna.

Telefon mora biti root-ovan, i koristeci neki root explorer ( npr Solid Explorer) u file-u build.prop na kraj se doda "persist.camera.HAL3.enabled=1" linija, zapamti i restartuje telefon. A aplikacija se instalira kao obican APK fajl.

E vazi. Da ne bude zabune nemam ovaj model jos uvek ali planiram uzeti verovatno, pa da se informisem na vreme.
Procitao sam da ce 2. novembra xiaomi izbaciti nove modele, sta mislite hoce li biti redmi note 5 tu?

Vrh Dno