Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razmisljam se izmedju LG 43LH541V i LG 43LJ624V. Ne treba mi smart funkcija pa me zanima da li je velika razlika u kvalitetu slike (300 PMI i 1000 PMI) da opravda razliku od 100e?

Aj malo utiske, review i tako to

Nije baš neki biser tehnologije, budžetska varijanta. Bitno mi je bilo da sve proraradi bez kablova i da bude lako za korišćenje, kvalitet slike u drugom planu. Za bolju sliku ne bih gledao Samsung od 700€ u radnji već Sony od 1050€ kod švercera, a to je 50% skuplja varijanta sa sumnjivom garancijom.

Kako ne razumeš da si dosadio sa propagandom?
Da kupujem tv, zbog tvoje agresivnosti ne bi mi palo na pamet da kupim Philips.
To što radiš je veoma kontraproduktivno, izgleda da nisi pazio na času/seminaru o prodaji/marketingu ;)
Ma ne kanale Pilipa ovi priučeni prodavci sa ubrzanog kursa nego njihovi problematični proizvodi. Ta firma već odavno nema nikakve veze sa izvornim Philips brendom.
Istina, sijalice su im zaista izvrsne. Taj dio je ostao u vlasništvu holanđana.

Prva zamerka za MU6172: malo memorije za aplikacije.

Poslednja izmena:
Nađoh neke fine ponude za sledeće modele (vrlo slični iznosi) pa bih voleo da čujem neka misljenja:
- Samsung 49MU6402
Ili
- LG 49UJ7507

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

@brankoX Pušta 4k materijal bez problema preko WiFi, a USB nisam ni probao.

@DrStrangelove Taj panel nije Samsungov, ne znam ni gde ćeš naći taj TV kod nas. LG je dobar, jedino što je RGBW panel, malo kradu na pixelima.

@DrStrangelove Taj panel nije Samsungov, ne znam ni gde ćeš naći taj TV kod nas. LG je dobar, jedino što je RGBW panel, malo kradu na pixelima.

Hvala za odgovor. Nadjoh ga u jednoj prodavnici, izložen i to na lepoj akciji. Čak ni na sajt nisu stigli da ga izbace. Kažu neki dan stigla isporuka.

Za Samsung 49MU6402 ima ova recenzija. Trebalo bi da je to isti model televizora, ne može čovek da se pohvata sa razlikama u oznakama. I ima ih na kupoprodajnom sajtu.
Inače, po pravilu, kad nađem model preko recenzija da mi se sviđa, ne uspevam da ga nađem kod nas u prodaji. Ili su različite oznake, pa nemam pojma koji je, ili ih jednostavno nema ili su rasprodati jer su prošlogodišnji modeli.

P.S. a koja je to firma, tj. akcija, ako nije tajna? :)

P.S. a koja je to firma, tj. akcija, ako nije tajna? :)

edit: izvinjavam se za dupli post, opet sam zaboravio da forum ne spaja automatski postove napisane u kratkom vremenskom roku.

pravi edit: :smash::d citirao sam, umesto da editujem. Molim moderatore da srede ovaj haos koji pravim, obnevideo sam od posla. :S:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ајде да опет пробам, тема је општа па може и ово да прође. ;)

Коначно планирам да купим телевизор па сам полако стигао од ~20к до ~40к пара. Другар саветује да приоритет буде дужина гаранције па је тренутно први на листи Philips. Ја бих пре узео LG или Samsung али ми је 2 године гаранције некако мало. Можда некад и дају за UHD више али ми је то прескупо.

Да ли је подношљив избор 43" Филипс за око 41к пара? Знам да овде има противника због неких који су и превише рекламирали фирму али мене то не погађа. Опција је ово или неки LG/Samsung за ~45к и 2 године гаранције.

Na stranom forumu sam našao dosta tema sa problematičnim primercima 49" 6400 serije. Probijanje svetla, clouding i sl.
https://www.avforums.com/threads/samsung-ue49mu6400-bleed-bloom.2115517/
Videh to i ja pa mi ne bi svejedno. Mada to manje - više može da se nađe za sve ove "smrtne" televizore. Ali ako taj Sam ima LG panel i ne valja kako onda moze i sam LG da valja .... we are doomed!

@ B@k@ imaš pm

LG Electronics =/= LG Display

Otkucao sam LG Display (u prošlosti LG Philips), a ne LG Electronics. To su dve različite korporacije koje dele ime, LGE je najveći akcionar LGD-a (37,9%),
ali tu završava njihova povezanost pošto je LGD nezavisna korporacija.

LG Electronics UHD LCD TV-i od ove godine su najobičnija prevara o čemu sam kucao ranije ove godine i za izbegavati su u velikom krugu.
LGE samo interesuju OLED TV-i.

Takođe, ogromni problemi sa probijanjem LED pozadinskog osvetljenja su inherentni IPS-olikim panelima i zato je uniformnost crne generalno od jedva
zadovoljavajuća do očajna.

Poslednja izmena:
Lepo si napisao, ali ja nisam znao da postoji razlika.
Znaci ako ne das 300K+ RSD, ne treba ni da uzimaš TV ...

Off ali samo da napisem. Posle god dana pus6501 poslat je na reklamaciju zbog fleka po ekranu. Vremenom ih je bilo sve vise i vise. Na kraju je zamenjen panel. Zadovoljan sam sa televizorom, ali dati 100k i takve stvari da se dese su van pameti.

Gre'ota za taj Philips, stvarno je bruka kakve propuste oni sebi dozvoljavaju za toliki novac.

@DukeofSerbia - znači nebo i zemlja? Mislim, preporučuješ taj od 40"? Ajde da (te) ponovo priupitam, hteo bih da zamenim ovaj svoj 32" Samsung nekim od 40"–43", da služi i kao monitor i kao TV - šta je za preporuku, a da je dobavljivo kod nas? Ili nema tako nešto, da se odreknem toga i idem ipak na kombinaciju TV+monitor?

Sve mi se čini da će nam za taj Philips trebati...horatio-caine1.jpg...majstor.

Pozdrav ekipa, jako mi je potrebna pomoć pri izboru televizije. Uvijek pozurim pri izboru i izaberem glupost. Sada trenutno kupujem prvi put TV veličine minimalno 55''.
Ono što tražim u televizoru je da ima veliki ekran i tečnu sliku (ovo tecnu sliku je znam kako objasniti, to sam primjetio kod rođaka kad sam gledao njegov Panasonic TV. Takvu vrstu slike nisam primjetio kod LG televizija. Možda jedino kod Sony ili Sharp televizija.)

Ispod su sve televizije u tom nekom cjenovnom rangu. Ako možete molim vas savjetovati.

• TV SONY 55W756 ANDROID
  • LG LED 55LH630V
  • TV SAMSUNG 55KU6072
  • Panasonic TV 55 TX55DS503E
  • Samsung 55K6372
  • LED LG 55UH605V
  • TV SAMSUNG 55M5582
  • Samsung 55M5582
  • LG 55UJ6307
  • VIVAX LED TV65LE74T2
  • SAMSUNG 55K5502
  • Sharp LC55CUF8372ES

@ calexx

Namena TV-a?

@ mileta92

TPV (Philips) ne proizvodi panele.

@ B@K@

Namena TV-a? Zašto hoćeš veću dijagonalu?

@ ringop

Pozdrav i tebi.

Ne znam odakle si (nije ni bitno) kad možeš da kupiš baš jedan star model, ali koji je bio i ostao vrhunski.

TV SONY 55W756 ANDROID
Za pokret, najbolji od svih navedenih i uopšte je bio najbolji FHD model za pokret.

Moja detaljna poruka o tome.
Sony VA FHD TV-i za PC upotrebu

@ DrStrangelove

Tržište LCD TV-a postaje sve gore i gore iz godine u godinu. Ovogodišnji modeli su dosegli novo dno. Takođe, koliko god da imaš novca to ti nije nikakva garancija
da nećeš dobiti škart. Mnogi stariji modeli su za svetlosnu godinu ispred novih.

Pre samo koju godinu, LCD TV-i su bili ispred monitora u određenim segmentima, a u nekima poprilično daleko. 2017. i situacija se skoro potpuno preokrenula u
korist monitora, a kucao sam ovom forumu i previše o tome šta se dešava sa istima (prodaje i proizvodi).

Situacija je zaista žalosna ako kupujete informisani. Ako vas baš briga kao ogromnu većinu kupaca (izuzev blatantnih prevara tipa 3D TV-i koje je tržište odbacilo
i onda zakrivljeni, koji su isto skoro izumrli), onda je sve sjajno i bajno.

Uostalom, bombastični marketing je ubedljivo najvažni za prodaju TV-a.

Kakav je ovaj Panasonic 32DS503E, ima ga na snizenju za 30k.
Za te pare cini mi se da ne moze bolje. Zna li ko nesto?
Ili da se doda jos malo za LG 40LF630V? Ne bitna je dijagonala.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno