Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni vise ni jedan paket ne prolazi bez carine.

Kupio Champion majicu za 10$, realna vrednost do 25$ (u prodavnicama cena), a ovi Beogradjani ocarinise je na 60$! Stvarno ne mogu da verujem...

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

October 14, 2017, 3:45 am Arrived at USPS Facility BROOKLYN, NY 11211
October 14, 2017, 2:51 am Departed USPS Regional Facility BROOKLYN NY DISTRIBUTION CENTER
October 13, 2017, 7:45 pm Arrived at USPS Regional Facility BROOKLYN NY DISTRIBUTION CENTER
October 13, 2017, 9:19 am In Transit to Destination
October 12, 2017, 9:19 am In Transit to Destination
October 11, 2017, 9:19 am In Transit to Destination
October 10, 2017, 10:19 am Departed USPS Regional Facility SAN FRANCISCO CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
October 8, 2017, 6:54 pm Processed Through Facility ISC SAN FRANCISCO (USPS)
Origin Post is Preparing Shipment
October 6, 2017, 12:59 am Processed Through Facility BEOGRAD C 11003 LETTERS, UNITED STATES
October 5, 2017, 12:40 pm Processed through Facility SERBIA
October 5, 2017, 12:32 pm Held in Customs SERBIA
October 2, 2017, 10:53 am Held in Customs BEOGRAD C 11003 LETTERS, SERBIA
October 2, 2017, 8:31 am Processed Through Facility SERBIA
October 1, 2017, 1:38 pm Departed BELGRADE, SERBIA
October 1, 2017, 11:29 am Departed MUNICH, GERMANY
September 29, 2017, 8:55 pm Departed SAN FRANCISCO, UNITED STATES
September 29, 2017, 4:48 pm Arrived SAN FRANCISCO, UNITED STATES
September 29, 2017, 8:47 am Processed Through Facility ISC SAN FRANCISCO (USPS)
September 28, 2017, 6:26 am Arrived at Facility ISC SAN FRANCISCO (USPS)
September 28, 2017, 6:25 am Arrived at USPS Regional Facility SAN FRANCISCO CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
September 27, 2017, 9:18 am In Transit to Destination
September 26, 2017, 10:18 pm Departed USPS Regional Facility OAKLAND CA DISTRIBUTION CENTER
September 26, 2017, 9:14 pm Arrived at USPS Regional Facility OAKLAND CA DISTRIBUTION CENTER
September 26, 2017, 7:59 pm Accepted at USPS Origin Facility FREMONT, CA 94538
September 25, 2017, 5:51 pm Shipping Label Created, USPS Awaiting Item FREMONT, CA 94538

Ovo je komplet sa trackinga. Broj pocinje sa LZ zavrsava sa US. Ne znam sad da li da im kazem da salju na novu adresu, da ne vracaju dva puta paket mi bezveze. Ne znam sta je tacno razlog da ga vrate, adresu sam popunio kao i uvek sto popunjavam na online porudzbinama i do sada nije bilo problema.

Kupio Champion majicu za 10$, realna vrednost do 25$ (u prodavnicama cena), a ovi Beogradjani ocarinise je na 60$! Stvarno ne mogu da verujem...

@Mrljesana:

Cek... ja nisam expert, ali...

Odakle je stigla majca? Kolika je postarina? Postarina ulazi u 'osnovu za oporezivanje'. Meni je tesko da zamislim da je postarina bila $50, ali..

Ja sam npr. prosle godine imao frku jer sam po prvi put trebao nesto da porucim sa ebay-a. I vrednost nije bila $10, vec nesto preko $100. Nije mi bilo svejedno koliko ce me odrati ovi nasi carinici. Bio sam spreman da platim pdv i carinu (kad vec ne moze drugacije), samo da mi ne zaracunaju harac na vecu cifru od one koju sam stvarno platio. Predmet je trebao da stigne iz Japana. Tada mi je neko u jednoj od tema rekao da carinici uglavnom postuju ono sto pise na posiljkama iz Japana i uglavnom takodje postuju i USA posiljke. Kada je predmet konacno stigao, za osnovu su mi uracunali tacno onoliko koliko sam i platio (shipping je bio free pa nisu mogli da mi 'dignu' vrednost osnovice za oporezivanje zaracunavajuci 0 dolara za shipping).
E sad... ako je tebi majca stigla iz jedne od onih drzava gde na paketu obicno pise 'gift' ili 'free', pa naravno da si trebao ocekivati da iz carine ne poveruju u to. Drugo, ne znam koliko si platio za shipping? Ako je iz neke od zapadnih zemalja, ne verujem da je bas kostalo $50, ali ne verujem ni manje. A posto cenu izrazavas u dolarima, onda je sigurno ili Kina ili Amerika. Ipak, slazem se, mnogo bre za jednu majcu.

offtopic:
Bas sam danas prosetao po Beogradu po sportskim radnjama (a i u par drugih). Pa oni stvarno nisu normalni sa cenama. Udjes u 'Sportsku Viziju' i vidis red patika. Pomislis 'wow'. Pocnes da gledas, i shvatis da je izbor NULA! Kada konacno nadjes nesto u moru ruznih drecavih (narandzasto-zeleno-zuto), to onda kosta 15K+ dinara. Dri-Fit majce... 4-5K dinara. Isto za sorceve. Pa 'bote bre!

btw. odakle si narucio champion majcu? Koji sajt? (ako je kineski nemoj da se cimas oko odgovora) :)

Poslednja izmena:
Ovo je komplet sa trackinga. Broj pocinje sa LZ zavrsava sa US. Ne znam sad da li da im kazem da salju na novu adresu, da ne vracaju dva puta paket mi bezveze. Ne znam sta je tacno razlog da ga vrate, adresu sam popunio kao i uvek sto popunjavam na online porudzbinama i do sada nije bilo problema.
Bar 10 puta je do sada receno da se brojevi USPS poste ne mogu pratiti kad udju u zemlju gde idu. U nasem slucaju posta dodeli novi inostrani broj RRxxxx koji ces saznati tek kad dobijes posiljku. Ako je nesto sto se carini onda je na carini.

To sto pise da je sad negdevdrugde to nema veze to su gluposti. Meni je pisalo da je posiljka poslata u tursku iz bgda a posle par dana uredno isporucena na adresu!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ili da zove postu i da pita koji je broj, kao sto sam ja uradio pre par godina.
Lepobmi rekose novi broj i pratio sam i dalje, samo preko novog broja.

Paket je vracen posiljaocu posto me je isti vec kontaktirao da mi kaze to. Videcu da mi posalje na novu adresu.

Ovo nemoguce...mozda nesto pogresili...Meni majice stizale uglavnom bez da ih carine a i ako ocarine to nije vise od 500 dinara i to sve sa onom naplatom otvaranja paketa itd

Dosle su iz US, uredno napisano 10$, problem je izgleda bio zato sto se majica nalazila u maloj kutiji... Nije mi se isplatilo uopste da pravim prigovor vratio sam posiljku, dobicu refund 10$ za majicu. Shipping je bio 5$ putem UPS.

Stizu mi jos dve majice iz CH, kao gift, GUE$$ marke pa da vidim sta ce biti sa njima... One su u onoj postanskoj kesi sa mehurima.

Poslednja izmena:
Koliko sad ovi lopovi zadrzavaju pakete na carini....Zna li ko :)

Izgleda da nema pravila. Meni jedan paket stigao 14.10 na carinu i još stoji tamo. Druga 2 paketa su stigla jučer, 20.10. i danas su vraćeni sa carine u poštu i dobijam ih u ponedeljak. Neko nekoga ovde j.....e u mozak.

S obzirom da je ovaj paket koji mi stoji već 7 dana na carini jedan jako skup proizvod, nemam nameru da ga primim od poštara kad mi ga donese nego ću ga preuzeti i otvoriti u pošti pod kamerama. Imam osećaj da neko iz pošte već par dana isprobava moju robu, pa za svaki slučaj ako je oštećeno i izgrebano da imam dokaz.

Poslednja izmena:
Ja sam malo iznerviram nemarnoscu postara. Displej za telefon od oko 30e je stavio na otirac i otisao. Nisam bio kod kuce ceo dan. Ladno je mogao neko da ga digne. Plus sto se potpisao mesto mene.

A ako prijaviš pa nešto ne urade, može dalje da te zeza kad budeš naručivao...

Meni kutija markera stigla na carinu... Da vidim hoće li da me cimaju što je 12 komada pa oću da preprodajem...

Da li je neko narucivao novcanike iz Kine? Da li su dosli sa kutijom i da li je nekom ocarinjeno?

Pre 4 godine otprilike jesam. Samo u puckama, nista pdv.

Izgleda da nema pravila. Meni jedan paket stigao 14.10 na carinu i još stoji tamo. Druga 2 paketa su stigla jučer, 20.10. i danas su vraćeni sa carine u poštu i dobijam ih u ponedeljak. Neko nekoga ovde j.....e u mozak.

Evo izgleda prodje. Stigao paket 15.10. sad vidim danas po podne prosao carinu

Da li je neko narucivao novcanike iz Kine? Da li su dosli sa kutijom i da li je nekom ocarinjeno?
Jesam pre nekih par meseci,zenski onako malo veci,stigao samo u onoj puckavoj foliji bez ikakvih troskova...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Код мене нека лудница са пошиљкама, све је ишло глатко и у неком разумном року пролазило царину, ово сада је благи ужас са БГ царином... Једна пошиљка "кампује на царини" од 03.10, друга недељу дана раније, остале које немају прави број за праћење негде нестају, дај боже да су стигле у Србију... За једну знам да је стигла у Србију али и даље стоји и чека свој ред, можда стигне до Нове године :)

Има још један случај: У марту ове године сам нешто наручио преко Ebay, број за праћење у оквиру Кинеског транспортног система, прошло два месеца нема пакета, када крајем Августа стиже пошиљка на адресу :) ко зна где је лутала и где су је пронашли :D

Poslednja izmena:
^

Kako znaš, ako sam te dobro razumeo, da ti je ta jedna pošiljka koja je stigla u Srbiju i za koju nemaš tracking number, još uvek na carini?
Mislim, kako znaš da nije "dobila noge" ili da nije stvarno izgubljena its?

Pitam te zbog putešestvija mog paketića...

NR15054201642695 Shipment Details:

Electronic information,receive--15-Sep-2017 04:16 AM
Small package Center, receive--15-Sep-2017 06:16 AM
Parcel centre,sealing--15-Sep-2017 09:16 AM
Small package Center, left--15-Sep-2017 10:49 AM
Exchange Bureau, have been exported to open--16-Sep-2017 06:49 PM
Exchange Bureau, have been exported directly--17-Sep-2017 12:52 PM
Transit Center?left hand navigation--17-Sep-2017 06:26 PM
SERBIA, Arrived --01-Oct-2017 06:26 PM
SERBIA, the transfer of customs-- 01-Oct-2017 10:06 PM

Sadržaj paketića je veličine pola olovke i težine 10-ak grama, a nije preporučena pošiljka, tj nema pravi tracking number... dakle od dolaska na srpsku carinu ga više nije moguće pratiti.
Meni je već 4. dana bila ideja u glavi da ga je neko ukrao, a prošlo je već 23 dana.
A ti se još nadaš ili nekako znaš?

13.10.2017 12:05:19 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
13.10.2017 13:14:31 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
14.10.2017 09:53:06 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
16.10.2017 07:40:25 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
17.10.2017 08:19:25 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
18.10.2017 07:54:19 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
19.10.2017 08:24:53 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
20.10.2017 08:27:25 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
21.10.2017 08:19:12 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Znači taj paket još uvek čekam, a 3 paketa koja su mi došla 20. i 21. na carinu, danas su mi isporučena. Ludnica.

Ti koji su stigli 20/21. nisu ni carinjeni onda, zato su prosli za jedan dan.
Ovaj ce se cariniti skoro sigurno, zato i ceka - samo takvi paketi cekaju.

Ma znam da će se cariniti, nije problem u tome, to sam i očekivao. Nego zašto se toliko dugo čeka? I tačno je, ova 3 su bili po 4-6 eur vrednosti i nisu carinjeni, a ovaj koji čekam je mnogo vredniji.

Poslednja izmena:
Čeka se zbog velikog broja paketa. Meni je danas stigao jedan koji je imao prvu "otpremu" 16.10. tako da ako ti ne stigne za koji dan najbolje da ih zoveš pošto je možda negde zapelo.

Ma znam da će se cariniti, nije problem u tome, to sam i očekivao. Nego zašto se toliko dugo čeka? I tačno je, ova 3 su bili po 4-6 eur vrednosti i nisu carinjeni, a ovaj koji čekam je mnogo vredniji.
Pa vec sam ti odgovorio zasto :) Ovi koji se ne carine samo prodju pogled carinika, a ovi se pregledaju... i ne mogu da postignu da ih sve pregledaju tako brzo.

Meni su dva paketa stigla na carinu,jedan u cetvrtak vrednost 75$ drugi u petak vrednos 30$. Oba mi danas doneo postar bez ikakvih davanja. Bg carina...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Meni Jovica Guberinic ocarinio paket...:)...trazio je dodatne podatke,koliko je kostao paket,ja mu poslao odstampan screenshot sa PayPal naloga gde se vidi koliko je placeno,i covek mi ocarinio tacno u dinar koliko treba....oladio sam se da mi nece ipak uvaziti cenu koju sam platio,nego ce uzeti nesto sta mu se svidja za osnovu,ali covek je ispao profesionalan i odradio po zakonu i pravilima

Evo nastavka moje sage:

Policija
Pokušaj da prijavim kradju odeljenju za VTK je počeo u Bulevaru AVNOJ-a 104, gde mi je telefonom rečeno od strane policije da se nalazi VTK odeljenje. Na portirnici mi kažu da je to premešteno u SIV 1 (palata Srbija), gde mi kažu da je to na Makišu, odmah pored Tempa na Adi (SBPOK). Tamo mi kažu da nema pristunih inspektora (teren i sl.) i da treba da podnesem prrijavu u mojoj lokalnoj policijskoj stanici bilo kom inspektoru, a da će to onda da bude prosledjeno VTK odeljenju. Za prijavu mi treba neki dokument, kao što je izvod iz banke. Još nisam prijavi policijii, jer sam izgubio dva sata za to šetanje.

Pošta
Oko 15:30h opet odem u poštu sa nadom da ću zateći tog upravnika i da dobijem zapisnik ili bilo šta pisano. Upravnik, naravno, nije tu. Dižem dževu, jer ovde ništa nije moguće bez toga. Ista kontrolorka od juče zove upravnika na telefon i posle kraćeg razgovora pravi Zapisnik o neispravnosti pošiljke. Kontrolorka meri celo pakovanje i utvrdjuje, naravno, da težina odstupa od deklarisane težine pošiljke. Ja dobijam kopiju Zapisnika (konačno nešto na papiru), a na zahtev ostavljam pošiljku kod njih (imam dosta slika iste, tako da nije neki problem).

Zapisnik skeniram i uz napravljene slike šaljem novu, uredno sročenu poruku Geekbuyingu preko PayPal Resolution centra i ukazujem na neslaganja (na pakovanju vrednost deklarisana na 20 dolara, težina se ne slaže, nema fatkure u pakovanju).

Zahtevam da mi se izvrši povraćaj plaćene sume, jer u pošiljki nedostaje roba. Čekam odgovor.

Manji napredak ka završetku: Geekbuying je, posle 5 dana od moje originalne poruke, malopre preko PayPala poslao prilično generičku poruku da ih kontaktiram na support_aftersale et geekbuying com, što sam odmah uradio. Napisao sam da ne čekam još 2 sedmice na poslednji trenutak za eskalaciju spora, tako da ću videti koliko brzo odgovoriti nešto smisleno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno