Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

I ja sam instalirao build 16299.15 ne iskacu mu vise insider upozorenja ocigledno je RTM u pitanju , nemojte da mesate 16299 i 16299.15 , bez 15 je za insidere i ima watermark , za sada nisam primetio neke bugove videcemo u buducnosti.

Oba su za insidere, nema tu mešanja. .15 je samo bliže RTM-u i ništa više.

15 je RTM ima vec na my digital life nema vise novi buildi

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Živi bili pa videli ali nije još uvek pun RTM. Dok Dona ne otpeva poslednju ariju.

100% je 16299.15 RTM pa zalepljena je tema na mydigital life forumu.

Jel je potrebna instalacija nekih drivera posle instalacije windowsa 10?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Tri godine kasnije, svakog meseca apdejt od 1 giga za "najbolji" OS na svetu, koji ne može automatski da se instalira na većini računara, nego mora "ručno"

Obzirom da sam počeo da koristim win10 64 zbog "aplikacija" koji rade samo na njemu, postoji li uopšte verzija win10 kao recimo win7 Starter, +word, excel, sa minimalnim upotrebom resursa, za one koji ne onanišu na OS nego im služi samo za pokretanje aplikacija

Nekada je za XP i 7 bio onaj... kako se zvao... nLite, tako nesto... sa kojim modifikujes instalacioni ISO tj ubacujes-izbacujes sta ti treba...

Nema za 10-ku slicno?

Ako neko ima i dalje problem sa Adaptive Brightness na laptopu gde iako je sve zivo podesio tako da AB bude iskljucen a displej se i dalje ponasa kao da je ukljucen, (privremeno) resenje je da se izvadi kontektor punjaca i ubode opet u laptop, tada nastavi da se ponasa normalno. Enigma na kvadrat.

Da ne otvaram novu temu, postavicu pitanje ovde.
Kako vi koji cesto instalirate nove racunare resavate Win10 deployment, pitam zbog silnih zakrpa koje izlaze svako malo, a stalno nesto krpe i "unapredjuju" + ne prostoji jednostavan nacin da se ugasi WU kako posle ne bi krajnjeg korisnika smarao sa gigabajtima update-a i resetovanja racunara.
Voleo bih da mogu kao kod 7mice, napravim image sa Acronisom koji posle samo sibam na masine, ali kod Win10 je skoro pa nemoguce zbog pomenutih silnih zakrpa.

@dzidza_bidza Ja sam WU potpuno onemogućio na svojoj mašini prostim isključivanjem servisa (disabled). Možda možeš samo na jednoj mašini da puštaš update, čak i jednom u par meseci, pa ako je sve ok opet da koristiš Acronis za ostale mašine? Možda nisam razumeo šta ti je konkretno problem, ali ako blokiraš WU nije bitno koliko često izbacuju update, odnosno sve je isto kao na bilo kojoj verziji. Naravno, pre kreiranja image fajla na ažuriranoj mašini isto ponovo isključiš WU servis. :)

@canejr Nije problem ugasisti WU, ali bih ipak hteo da imam sveze azuriran sistem. Stvarno mi nisu jasni sa mesecnim zakrpama od cca 1gb. A kontam da svaka ta zakrpa cini ionako kilav sitem boljim i bezbednijim. Jedino to resenje koje pominjes, da pogasim WU na masinama za krajnje korisnike, a da ja radim svez imidz svakih dva-tri meseca...
Bilo bi sjajno da postoji nesto kao Simplix sto ima za Win7, samo za Win10 :)

Poslednja izmena:
@dzidza_bidza Ti prvo reče da "ne postoji jednostavan način da se ugasi WU". :), a mislio sam da ne želiš da se mašine ažuriraju "na slepo", uz rizik da neki update poremeti rad softvera/hardvera. Ako ti je problem do restarta, možeš da podesiš da se sve odradi van radnog vremena, samo ostavite upaljene mašine (jednom nedeljno?) i ujutro je sve spremno. Ja to nikada ne bih tako radio, ali ako si siguran u svaki update... Jedino što ne dobija svaka mašina svaki update u isto vreme, a različite mašine su problem. Druga opcija je da probaš delivery opcije za ažuriranje. Podesiš jednu mašinu da se normalno ažurira i da to deli sa lokalnom mrežom. Tako bi sve mašine uvek dobijale isto, ali bi trebalo naći način da te druge mašine ne traže update uopšte na netu nego samo u lokalnoj mreži. Nisam nikada ispitao da li je moguće, ali ako u tom trenutku ugasiš pristup netu možda bi radilo. Priznajem da samo naglas razmišljam.

@canejr Nije problem ugasisti WU, ali bih ipak hteo da imam sveze azuriran sistem. Stvarno mi nisu jasni sa mesecnim zakrpama od cca 1gb. A kontam da svaka ta zakrpa cini ionako kilav sitem boljim i bezbednijim. Jedino to resenje koje pominjes, da pogasim WU na masinama za krajnje korisnike, a da ja radim svez imidz svakih dva-tri meseca...
Bilo bi sjajno da postoji nesto kao Simplix sto ima za Win7, samo za Win10 :)

Idi u opcije i odloži za dve nedelje update, ako je problematičan, biće povučen za to vreme.

U 19 sati će ti biti nova godina.

Nazad
Vrh Dno