Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ISDN kutija ostaje tebi, tj. nama je nisu tražili nazad.

Za jedan broj pretplatu moraš da plaćaš celu (390 din), a za drugi možeš da biraš - ako ti ne treba onih 200 minuta, samo je 1 din pretplata i imaš razgovore unutar SBB mreže besplatno.
Hvala :)
Nisu me prikljucili, cekao celo leto da se provuce vertikla zbog nekih b*dala sa ulaza koji su napali radnike. Sad je provucena vertikala al sad cvrc, glavno cvoriste je u nekom drugom ulazu a tamo nije spojeno jer nema predsednika koji ima kljuc. E sad cekanje da pronadju predsednika i kljuc, ovo se oteglo, ko neka nocna mora...

Hvala na odgovoru, to mi se bas ne dopada, ajd kad koristim Viber to je dzabaka jer vec ionako placam internet. Ovo kako pises mi se ne dopada, treba mi jasan zvuk na telefonu i dovoljno glasan. Plus ima tu i jedna bitna stvar ako ne radi internet nemam ni telefon a meni je jako bitan zbog mog zdravstvenog stanja. Sad mi je sve jasno VOIP nema tu nikakvog fizickog prenosa-prekopcavanja broja kako su promoteri pricali, sve se svodi da se otkacis od telekoma i da ti tel uslugu pruza SBB. Plus ako se tiho cuje znaci da cak ne mogu spojiti redno dva tel aparata nego sam ogranicen na jedan pa moram da trcim iz sobe u trpezariju da bi se javio, sad u ovoj postavci sa ISDN imam dva boja a vezu primam na 3 telefona, sa bilo kojeg mogu da razgovaram a neko od ukucana moze sa drugog aparata da poziva neki drugi broj i da razgovara.
Ja sam prebacio fiksni iz TS u SBB i radi mi normalno, nemam zamerke. Koristim u kući istu instalaciju. Samo sam povezao ruter sa najbližom utičnicom i telefon radi na svim(imam tri utičnice) . Koristim i njihov bežični aparat i moj bežični aparat. Zvuk mi je normalan.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

voip u teoriji moze da ima dosta kvalitetan zvuk, ali kazu da je ovo kod sbb-a lose. najbolje da probas kod nekog.
verovatno bi bilo dosta bolje da mozes dobiti sip username/pass te povezati svoj ip telefon.

Poslednja izmena:
Na dva mesta imam SBB fixni i nemam tih problema. Aparat koji sada daju je krš (onaj Vtech), Gigaset je bio bolji.

Telekom vs. SBB
Gledam juce i danas radnici telefonkabela za racun Telekom provlace optiku. Gomila radnika, sve po pravili sluzbe, radno odelo, fluorescentni prsluk sa natpisom firme, obavezno slem a glavi, razlicite sajle sa kojima provlace optiku.
Kad je radila ekipa SBB 2 radnika, od kanalica su improvizovano pravili sajlu, nesto sto bi uradili sa 10 minuta da su imali sajlu njima je trebal 2 sata, o opremi da ne pricamo, nemaju nista.

Zamenice uloge vrlo brzo

Cekaj da telekom ode za tepsiju ribe, pa kad dodje svaba da komanduje ima tehnicari biciklom da izlaze na teren...

Oni nisu mogli ni adsl da srede da pošteno radi, tako da od te njihove optike ne očekujem mnogo...

Koliko to ima veze sa onim gore što je čovek napisao ? Nikakve.

Da ne idemo u off više.

BTW odjavih sbb natovani net, neka hvala :)

Igrom slucaja jedino preko SBB mogu da zaobidjem uzimanje fiksnog telefona tako da imam i krsten net (za sebe) i tv (za caleta) i to uz ugovornu obavezu od 12 meseci. E sad se pojavio drugi problemcic. Posto kabl treba da se sprovede preko dela poseda koji pripada komsiji, traze mi izjavu od komsije da je to s njim ok, navodno moze to da napise na bilo kakvom papiru. Je li pisao neko to skoro, kako formulisati?

Kada sam uvodio sbb prokljucak imao sam slican "problem" jer je komsija bas tad trebao posle 15 godina da zavrsi krov kuce iako mu nije ugrozavalo krov nego manji deo placa (ali ipak njegov) pa smo zaobilazili bandere i nekoliko desetina metara kabla vise.Ipak se sve dobro zavrsilo,naravno sve osim njegovog krova koji je i dalje u tom stanju a komsija sada vec na nekom lepsem mestu :(

A na drugoj lokaciji kod roditelja slican problem sa slicnim resenjem.Iz sbb-s su mi dali papir kao neku vrstu potvrde da se komsija ne buni i kasnije zahteva dodatna premestanja ali mi tehnicari koji su dosli na lice mesta(iznenadjujuce brzo istog prepodneva) nisu to ni trazili pa je i taj slucaj prosao ok.

Poslednja izmena:
Pozdrav, zanima me koji je najlakši način(ili jedini) za povezivanja sbb-ovog technicolor epc3928s rutera i xiaomi wifi router 3g? Ruter stiže za nekih 15-ak dana sa gearbest-a. Pre nekih 10-ak godina sa povezivao adsl Huawei i neki tplink ali sam skroz zaboravio postupak.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Da li je stigao Xiaomi router 3G ?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Kada sam uvodio sbb prokljucak imao sam slican "problem" jer je komsija bas tad trebao posle 15 godina da zavrsi krov kuce iako mu nije ugrozavalo krov nego manji deo placa (ali ipak njegov) pa smo zaobilazili bandere i nekoliko desetina metara kabla vise.Ipak se sve dobro zavrsilo,naravno sve osim njegovog krova koji je i dalje u tom stanju a komsija sada vec na nekom lepsem mestu :(

A na drugoj lokaciji kod roditelja slican problem sa slicnim resenjem.Iz sbb-s su mi dali papir kao neku vrstu potvrde da se komsija ne buni i kasnije zahteva dodatna premestanja ali mi tehnicari koji su dosli na lice mesta(iznenadjujuce brzo istog prepodneva) nisu to ni trazili pa je i taj slucaj prosao ok.
I u mojoj situaciji su bili bas brzi, maltene zvao uvece, otisli da provere sutra. S tim sto ja imam 3 kuce pored kojih treba da prodje kabl, a sada nemam ni obicnu stb televiziju, net mi treba zbog posla a caletu koji je inace invalid televizija zbog zanimacije jer sam ja tokom dana uvek prilicno zauzet iako radim od kuce.

Kada se probudim pokusacu da objasnim ljudima da nece kabl nista i da mi nazvrljaju na listu da nema problema.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Da li je stigao Xiaomi router 3G ?

Nije, čekao sam 5-6dana da ga pošalju. Očekujem ga da stigne u toku sledeće nedelje ako mi nenatovare neki pdv.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Danas konacno uveo optiku. Uzeo duo gold paket. Kazu da moram da sacekam do 5 dana da bih mogao da se registrujem na njihovom sajtu.Lokacija: Zarkovo

Danas konacno uveo optiku. Uzeo duo gold paket. Kazu da moram da sacekam do 5 dana da bih mogao da se registrujem na njihovom sajtu.Lokacija: Zarkovo

Dokle su stigli u Zarkovu? Jel se sire i dalje ka Belim vodama i Vidikovcu?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kod mene su vec ranije odradjene instalacije za optiku, dogovor sbb-a i investirora (nova zgrada) tako da ne znam da li se sire u kraju. Ako naletim na nekog opet iz sbb-a ovih dana,jer ce prikljucivati verujem i druge komsije,pitacu, pa javljam.

I naravno komsije *****i prave problem za prolaz kabla, lik za kojeg se nadam da je terenska sluzba pogresila broj kuce mi trazi da umesto njega agitujem da mu daju besplatan prikljucak zato sto prolazi kroz njegov posed, da je neka zgrada pa ajde, ali za mene jednog ne kapiram.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Koji modem se sad trazi od SBBa, a koji moze da fura Gold Premium (150/8 + telefon)

Ubee VW32C me ubi. Nisam u stanju ni port fwd da sredim. Podesim kako treba - nece. Zatvoren port.
A imam sasvim okej 5ghz ruter (Asus RT-AC66U). Stavim i njega u pass through, stavim i port trigger i Ubee firewall iskljucen - ne ferma me Ubee 2%, drzi port zatvorenim.

Odustajem. Ocu modem. Koji da trazim?

Koji modem se sad trazi od SBBa, a koji moze da fura Gold Premium (150/8 + telefon)

Ubee VW32C me ubi. Nisam u stanju ni port fwd da sredim. Podesim kako treba - nece. Zatvoren port.
A imam sasvim okej 5ghz ruter (Asus RT-AC66U). Stavim i njega u pass through, stavim i port trigger i Ubee firewall iskljucen - ne ferma me Ubee 2%, drzi port zatvorenim.

Odustajem. Ocu modem. Koji da trazim?

Jedini modem koji imaju je Cisco 3208 a sada je to sa novim firmwareom Technicolor 3212 i nijedan drugi modem i to na taj router i milina.

dzabe ti modem ako si iza cgnat-a

Nece da mi daju popust ako se vezem ugovorom (stari istekao pre dve godine) a koristim fiber gold paket. Kakve su mi sanse da dodjem do popusta 6 meseci po 990 ako raskinem a recimo supruga potpiše novi ugovor? Da li je to onda novi korisnik? Ili da predjem na najmanji paket pa za mesec dana da se vezem ugovorom na neki od gold paketa. Mozda bih tada imao pravo na popust?

Sent from...

I za prelazak na manji paket je ugovor 2 godine. Za novog korisnika pauza 6 meseci valjda bez usluge.

Ako imas SBB-ov telefon, onda moraš da koristiš njihov Home Gateway uredjaj (Ubee ili Cisco/Technocolor).
Pozdrav

@ _Sale_

Nešto baš nisam siguran da može da se pređe na niži paket radi popusta 6 meseci po 990 dinara pa da se za mesec dana ili uopšte za vreme trajanja tih šest meseci vrati na stari ili bilo koji viši paket ali ništa ne košta da se proba i pita.

Koristim telefon njihov, boli me uvo da MTSu dajem 700 ni za šta. I zbog toga ne može modem?

Pa ako s podrskom budem moro da pricam o portovima, necu dobro proci. To verovatno nije u templejtu. Ako jeste moze i to. Ako "oni otvaraju"

Nisam iza NATa. Jos uvek.
Ćuti ne prizivaj. :)

Cak sam i stavio svoj ruter (i njegov mac u pass through) ali ne, port je closed.
U port fwd ubeeja je sve - port, lokalna (192.168.0.12), source (0.0.0.0) i Both TCP/UDP. Nije to neka nauka. Nece.
Mreza je Private i u Win Firewallu je isto otvoren port... I log je prazan. Svi antivirusi pogašeni na trenutak, nisu ni oni krivi.

Je l neko uspeo da otvori custom port na Ubeeju? Izgleda da cu morati da kacim screenshots.

Ne može modem, jer SBB ne daje SIP parametre za telefoniju. Sa modemom bi mogao da koristis samo Unifon, ali ne verujem da ce pristati da ti daju modem.
Pozdrav

@rafiki @keops
Čekaj, ja imam isto ovo što Keops traži:
Cisco 3208 modem, svoj Asus RT-AC66U, i imam telefon od SBB-a (prebacio broj iz Telekoma). Tel linija priključena na Cisco 3208 modem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno