Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, verovatno bi pristali kad bih insistirao, eto, na Unifon foru. Ali Cisco 3208 (a ni Technicolor 3212) nemaju phone jack? Pih.

Pa nije port forwarding ne znam kakva ekskluziva. Moralo bi da radi. I na tom Ubiju.

Ovo zvuci nelogično: mozda nece jer sam na aktivacionom 50/2 paketu jos uvek.

@Kepos vidi post pre tvog
Cisco 3208 ima phone jack, to super radi.
Ja uopšte nemam home gateway od SBB-a, samo modem.

Moja greska, 3208 ima mogucnost direktnog prikljucenja telefona, tako da on ostaje kao opcija.
@kibicer: hvala na ispravci
Pozdrav

@kibicer: onda tebe da pitam nesto novo: kad u Asusu odes na disable internet connection pa enable, je l dobijes nov IP?

Meni se to desava.
Mislio sam da to moze na a/vdslu samo, a da je IP na kablu... Dugovecniji.

Ono sto je cudno je sto na Ubiju ostane stari IP a potpuno novi je na ruteru (koji je setovan kao pass through u Ubiju.)

Ionako sam hteo da pitam i kako se menja IP, ali ispade -lako. Isto ko dok je ruter bio ispred Telekomovog modema: disable/enable konekcije (na ruteru). Samo što konekcija više nije pptp nego "pokupi od modema/automatski ip", ili kako vec asus to zove

Poslednja izmena:
@Keops
evo prvi put to probah, i tačno je tako, dobijam novu adresu. Ni ja nisam NAT-ovan.

A je l "vidis" modem tj mozes istovremeno da pristupis i njemu i Asusu? (meni je asus na 192.168.2.1 a Ubee na, 192.168.100.1... I dodje do diskrepance, "ka svetu" mi je Asusos 95.180.x.x a ne Ubijev 177.x.x.x - čudno! Čudno i da uopšte radi promena IPa tako.)

Apropo NATa, mislim da SBB nece natovati sve. Zavisi i od paketa.

Je l vrate ljude ispred ako traze?
ili samo ako plate fixnu IP?

Imaju pravo da rade sta oce. Tako je i telekom davao pptp user /pass bez problema, pa su se setili da to vise ne moze.

Ja bih sve dao ljudima. Sto neko ne bi imo pune parametre/SIP i podesio to kako on hoce a ne kako hoce SBB unifon programeri.

Btw, i Ubee su izmenili.
Nema najobicniju funkciju da u lokalu vezes IP za MAC uredjaja. Upustvo, na engleskom, to ima (IP binding)

Meni je to vazno, jer je i printer i skener Wifi. Sa promenom lokalne adrese moram da se drndam i podesavam svaki put. Ta skrnavljenja uredjaja nikad necu razumeti... Sta im smeta: IP-MAC binding? Sreca pa imam Asusa. Ali neko nema.

Nece da mi daju popust ako se vezem ugovorom (stari istekao pre dve godine) a koristim fiber gold paket. Kakve su mi sanse da dodjem do popusta 6 meseci po 990 ako raskinem a recimo supruga potpiše novi ugovor? Da li je to onda novi korisnik? Ili da predjem na najmanji paket pa za mesec dana da se vezem ugovorom na neki od gold paketa. Mozda bih tada imao pravo na popust?

Sent from...
Ne bih da ti dajem laznu nadu, ali ja sam uradio sledeće :

1. Raskinuo ugovor i vratio opremu (dva risivera i prastari Atlanta modem za prepaid net)
2. Sacekao 7 dana - da nestane analogni signal (ugase ga u zgradi dole)
3. Potpiso novi ugovor na drugog ukucanina, preko akvizitera (mogu ti dati kontakt tel, pa pitaj njega. Koliko sam njega skapirao, bitno je da se razlikuju ime i prezime & broj telefona/mob. vlasnika ugovora. Nista drugo, ista adresa/broj stana... Taj drugi ukucanin nije cak ni vlasnik stana, ja sam - i za to ih boli uvo.)

I niko nije pravio problem.
Nikakvih 6 meseci. 6 dana izmedju starog i novog.

Boli ih uvo, u interesu im je lova a ne da cimaju ljude.

Poslednja izmena:
Vidim i modem. On je na 192.168.100.1, moj ruter na 192.168.1.1.
Iz meni nepoznatog razloga, u početku nisam mogao modemu da prilazim, osim ako se priključim dirktno na njega i zaobiđem svoj ruter. Sada mogu (a vrlo retko rešim da pogledam nivoe signala).

Svi uređaji kod mene u stanu imaju fiksne IP adrese na mom ruteru. DHCP je za gostujuće uređaje, ali za njih imam guest WiFi mrežu (poseban SSID). Svi u kući to poštujemo (samo mi koristimo dve naše WiFi mreže).

1. Raskinuo ugovor i vratio opremu (dva risivera i prastari Atlanta modem za prepaid net)
3. Potpiso novi ugovor na drugog ukucanina, preko akvizitera (mogu ti dati kontakt tel, pa pitaj njega. Koliko sam njega skapirao, bitno je da se razlikuju ime i prezime & broj telefona/mob. vlasnika ugovora. Nista drugo, ista adresa/broj stana... Taj drugi ukucanin nije cak ni vlasnik stana, ja sam - i za to ih boli uvo.)

Aj ako moze broj na pm. Hvala 2 puta

Sent from...

Istice mi ugovor sa Sbbom skorije. Koristim duo gold paket a placam duo silver ako se dobro secam. Net je 70/4.. Jel postoje neke realne sanse da izboksujem nesto bolje? Net me interesuje..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Има ли неко инфо о оптици или неком мењању понуде?

3208 i 3212. Oba imaju prikljucke za telefon.

Prilozi

• 3208.jpg
    3208.jpg
    660.1 KB · Pregleda: 251
  • 3212.jpg
    3212.jpg
    1 MB · Pregleda: 220
Apropo vaše konverzacije

Ako primera radi nisam vezan ugovorom, tojest koristim trio gold ekstra ,vlasnik je moja tašta,da li postoji mogućnost da kad se regularno raskine ugovor da se sklopi nov na moje ime i to na primer da budem vezan na 24 meseca i da u tom slučaju prvih 6 meseci iskoristim akciju plaćanja pretplate koja je čini mi se 1 dinar ? Hvala, poz

A je l "vidis" modem tj mozes istovremeno da pristupis i njemu i Asusu? (meni je asus na 192.168.2.1 a Ubee na, 192.168.100.1... I dodje do diskrepance, "ka svetu" mi je Asusos 95.180.x.x a ne Ubijev 177.x.x.x - čudno! Čudno i da uopšte radi promena IPa tako.)

Apropo NATa, mislim da SBB nece natovati sve. Zavisi i od paketa.

Je l vrate ljude ispred ako traze?
ili samo ako plate fixnu IP?

Imaju pravo da rade sta oce. Tako je i telekom davao pptp user /pass bez problema, pa su se setili da to vise ne moze.

Ja bih sve dao ljudima. Sto neko ne bi imo pune parametre/SIP i podesio to kako on hoce a ne kako hoce SBB unifon programeri.

Btw, i Ubee su izmenili.
Nema najobicniju funkciju da u lokalu vezes IP za MAC uredjaja. Upustvo, na engleskom, to ima (IP binding)

Meni je to vazno, jer je i printer i skener Wifi. Sa promenom lokalne adrese moram da se drndam i podesavam svaki put. Ta skrnavljenja uredjaja nikad necu razumeti... Sta im smeta: IP-MAC binding? Sreca pa imam Asusa. Ali neko nema.

ne ukidaju nat na zahtev, jedino da se plati statička IP.

korisnički centar na broj 19900
Zvao sam i prvo obavestenje je da neki delov Beograda nemaju Internet, TV i telefon preko SBB

Imam duo net gold paket e sad me interesuje mogucnost gledanja istih kanala na drugom televizoru..da li se ubacuje preko d3cam ili ide jos jedan resiver? I ako neko zna da li se doplacuje i koliko?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Možeš da biraš, doplata je 300 dinara mesečno i 2000-5000 jednokratno, zavisi koji risiver uzimaš. U digitalizovanim područjima (tamo gde je ukinuta analogna) ne naplaćuju do tri televizora uz cam modul ili mini risiver (koji nema napredne funkcije poput 72 sata unazad).

Možeš da biraš, doplata je 300 dinara mesečno i 2000-5000 jednokratno, zavisi koji risiver uzimaš. U digitalizovanim područjima (tamo gde je ukinuta analogna) ne naplaćuju do tri televizora uz cam modul ili mini risiver (koji nema napredne funkcije poput 72 sata unazad).
Koliko sam ja razumeo covek hoce da ima npr 140 kanala na oba TV, to mora da plati, samo na jedom TV mozes imati tih npr. 140 kanala a na ostala 2 ako ih ima isporucuje se 60 kanala. Ovo vazi u ponudi za optiku do stana.

Da li isto vazi i za digitalizovana podrucja? Hoce li onda tih 60 kanala na drugom tv-u biti u digitalnom obliku ili ne?
Da li se znaju trenutno digitalizovana podrucja i plan sirenja?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Lepo Gospodin napisao i opet nije jasno! Gledaju se svi kanali iz paketa koji je plaćen, na svim televizorima.(ne 60 kanala)

Lepo Gospodin napisao i opet nije jasno! Gledaju se svi kanali iz paketa koji je plaćen, na svim televizorima.(ne 60 kanala)
Da li si ti video ponudu koja se plasira na N.Beogradu 21 i 23 blok. Jasno je tebi jer si u tome ali u ovoj ponudi-paketu TV+Net i vracanje 72 sata unazad samo jedan TV svi kanali, ostali ne. Imas u toj ponudi samo jednu opciju sa najmanjom brzinom neta gde nema vracanja 72 sata. Znaci sve zavisi kakva je ponuda, ja sam bas pitao a koliko vidim caka je u tih 72 sata. Ti sad biraj hoces li najlosiji paket ili brzi od 200Mb/s ili 300Mb/s. Kod mene oni koji su se prikljucili gundjaju bas zbog ta 3 TV, prvobitna kablovska ptt net imala je 72 kanala. Sad ima ju ovo sto sam gore napisao. Ja nema nista jer me nisu prikljucili stalno fali neki predsednik ili kljucar, ja jos cekam ko majmun ali neki su digli ruke i odustali od te ponude. Zvao sam podrsku opcija 3 lik palamudi veze nema, pisao na mail ali nema odgovora. Dosao je Telekom sa optikom i mislim da SBB ne smeju da se pojave, nazalost "pametni" stanari iz mog ulaza nisu pustili Telekom u ulaz. Ostaje mi kao izbor ptt net koji je godinama kod mene i ima razvucene koaksijalce od kad su krenuli sa radom.

Da li nekome kasni ton za slikom na RTS HD? To se kod mene desava ako je izabran Dolby D+ 5.1 audio. Koliko sam mogao da vidim, svi ostali kanali rade ok, bez obzira na audio format. Koristim CAM modul u TV a to se nije desavalo dok sam bio na Ikomu.

Poslednja izmena:
Imam Cisco 4682 D3 2.0. Nemam sliku, dole stoji EPG kanala, pokazuje informacije normalno.
Je l' ima neko taj problem?

Iz podrske mi rekose da je problem softverske prirode i da rade na otklanjanju?! Kad restartujem receiver pojavi se slika ali i nestane cim krenem da menjam kanale. To je tako vec nekih 7 dana.

Sta sad daju/nude od receiver-a a da valja? Ne bih menjao ovaj, odlicno me je sluzio ali ne bih ni da cekam da oni rese sta god resavaju...

Jel moze meni neko da objasni jednu stvar koju cu sad reci.

Dok sbb nije uveo digitalni signal, gledao sam njihove kanale bez placanja. Kad su uveli digitalni signal nemam vise ni jedan program, al to mi je jasno. E sad me interesuje kad bih ja nabavio njihov neki risiver,ne ovaj novi D3mini, da li bi on mogao da mi resi problem,tj da prepoznao digitalni signal?

Da li nekome kasni ton za slikom na RTS HD? To se kod mene desava ako je izabran Dolby D+ 5.1 audio. Koliko sam mogao da vidim, svi ostali kanali rade ok, bez obzira na audio format. Koristim CAM modul u TV a to se nije desavalo dok sam bio na Ikomu.

Da.
To je situacija i sa 3121 uredjajem. Nemam T2 da uporedim, ali siguran sam da nije bio slucaj kad je RTS HD pustan kao free do pre godinu dana.
Najgore je sto je sa 5.1 zvuk stvarno odlican, za razliku od obincog stereo. Koliko sam primetio RTS HD jedini i ima 5.1.

Primetih taj problem nekoliko puta u poslednje vreme na D3i risiveru.
Nisam apsolutno siguran da se dešavalo samo kada RTS HD emituje neki prenos i da stoji naznaka ispod logoa da je 5.1 zvuk (na D3i platformi svakako nije Dolby uvek je stereo, samo što je mnoooogo tiši zvuk u odnosu na ostale kanale svaki put kad kao emituju neki prenos sa 5.1 zvukom)... sećam se da kad je bio fudbal Srbija vs Austrija beše pa posle ono komentar u studiju da je nesinhronizovan zvuk i slika... ali nešto mi se čini da sam problem primećivao kad god je prenos na kom stoji samo RTS HD logo, bez RTS1 ili RTS2 (znači kad nije "upscale" sa RTS 1 ili RTS 2 programa nego direktno HD prenos).

@churla: Pa RTS HD je izvačen sa DVB-T2 mux-a čim su krenuli zvanično sa emitovanjem?

Nisam znao da se RTS HD ne emituje FTA.
Obavezno Tri boje zvuka gledam na HD sa dolby, pa namerno zmurim na audio out of synca. Generalno, evo razmislio pre nego napisao, RTS ima najbolji program od lokalnih stanica. Pre 10ak dana gledasmo 2-3 sata TV u cugu, sve na RTS, kraj sa Nouvelle Vague na RTS2 doduse (steta sto iej isao na HD zbog 5.1 kako je i sniman koncert). Setismo se koliko je toplo vece bilo na koncertu ...

Prisutan problem, desinhronizacija oko 250 ms, sva sreca pa imam na box-u audio sync pa nemam problema sa tim.

Hmm, ajd videcu veceras, sutra da pitam nekoga sa Telekom iptv ili postanet da li je audio out of sync. Mada tesko, ne znam znaju li da izaberu dolby i da li se emituje dolby audio uopste.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno