Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvih 12 meseci si imao fiksni gratis
To je razlika od 390din za pretplatu

Pretpostavio sam da je tako nešto u pitanju. Zato sam i napomenuo da mi je upravo prošla prva godina UO.
Naravno iz računa je to nemoguće zaključiti jer su samo promenili iznos za stavku Trio Gold.

To liči kao da si bio na akciji za postojeće korisnike tj da si plaćao 1 God. Gold paket po ceni silver-a.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Novi je ugovor. Prvi put potpisan prošle godine kad smo se uselili u stan. Sigurno je ovo gore.

Hvala obojici.

Koliko blizu kraja UO treba biti da bi se moglo dobiti nešto za "stare" korisnike?
Ako bi im tražio sada da poptpišem novi aneks za UO na 2 godine za paket Gold Premium po ceni Gold Extra koje su šanse da pristanu?

Šanse su samo tvoje pregovarčke sposobnosti.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

А јел, можда и може нешто да се искомбинује? Ја сам мислио да са СББ- ом нема преговора по том питању.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

А јел, можда и може нешто да се искомбинује? Ја сам мислио да са СББ- ом нема преговора по том питању.

Uvek i sa svima ima pregovora pogotovo ako postoje mogućnosti. Zavisi sve sa kakvog položaja nastupaš.

Svi pilicari(app nacin ophodjenja prema korisnicima) pregovaraju...sto bi sbb bio drugaciji? :)

Добро да знам. Са мтс-ом сам преговарао, како за моб тако за адсл, док сам га користио, тако и са Еунетом, док сам код њих био на адсл-у. И скоро увијек сам добијао нешто. За СББ сам негдје чуо да не вриједи ни покушавати, па и нисам. Е па онда ћу морати. Додуше тренутно нисам под УО, пошто је прва УО истекла давно и наставио сам да користим тренутни пакет. Али ћу да им тражим нешто да се поново обавежем УО.

Добро да знам. Са мтс-ом сам преговарао, како за моб тако за адсл, док сам га користио, тако и са Еунетом, док сам код њих био на адсл-у. И скоро увијек сам добијао нешто. За СББ сам негдје чуо да не вриједи ни покушавати, па и нисам. Е па онда ћу морати. Додуше тренутно нисам под УО, пошто је прва УО истекла давно и наставио сам да користим тренутни пакет. Али ћу да им тражим нешто да се поново обавежем УО.

Ako nemaš UO to ti je plus za pregovore.

Одлично! Хвала за инфо... ;-)
Јављам шта сам испословао. :)

Igrom slucaja jedino preko SBB mogu da zaobidjem uzimanje fiksnog telefona tako da imam i krsten net (za sebe) i tv (za caleta) i to uz ugovornu obavezu od 12 meseci. E sad se pojavio drugi problemcic. Posto kabl treba da se sprovede preko dela poseda koji pripada komsiji, traze mi izjavu od komsije da je to s njim ok, navodno moze to da napise na bilo kakvom papiru. Je li pisao neko to skoro, kako formulisati?

Trebalo bi sutra ili prekosutra da sklopim ugovor sa SBB-om, mogu li i koji uredjaj da trazim, koji je bolji? Duo gold paket je u pitanju ako nesto znaci...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam zadovoljan sa Ubee modemom, nema neki domet na 5Ghz ali ima dobru brzinu. Imam duo gold extra i superset. Iphone 5S

d52087a6c3aa1d138e1232583e1fd0a6.jpg

Ne znam sta se desava ali pocelo je. SBB provukao optiku kod mene, Telekom vuce optiku, Radijus vektor stavio optiku kod mene u ulaz a nikog nisu pitali, Posta nudi povecanje brzina. Od situacije da nemam izbora jer je Targo u stecaju sad imam odjednom da biram. Sutra me prikljucuju na SBB 200Mb/s internet paket. Kapiram da dolaze izbori u BG ali coveku u zabiti na planini telekom dosao iskopao rov i postavio kabl umesto dosadasnjih bandera, grom udaro przio nadzemne vodove i spaljivao rutere. Ima dosta prostog sveta koji gusi napredak, da bi se provukla vertikala u nekom ulazu moraju stanari da se saglase 51%. I kad se skupi preko 51% uvek se nadju budale koje cak i fizicki nasrcu na radnike koji provlace optiku. Jedva cekam da vidim kako to izgleda raditi na tim brzinama i da vidim kako unifi radi i koiki mu je domet, zanima me kad sidjem ispred ulaza da li cu moci da se okacim na neki unifi. Zanima me i fiksni telefon, imam ISDN liniju, da li ce to prebacivanje fiksnog na SBB raditi, to je jedna linija a imam dva broja i mogu da razgovaram nezavisno na ta dva broja istovremeno.

Poslednja izmena od urednika:
Unifi napolju zavisi da li je neki od stanova u prizemlju korisnik sbb-a, nemoj mnogo da ocekujes da hvatas signal napolju, posto su to kucni wifi ruteri. Sbb telefon je voip, pretpostavljam moze vise linija odnosno brojeva da se uzme, konkretno ruter ima dva konektora za tel.

Unifi napolju zavisi da li je neki od stanova u prizemlju korisnik sbb-a, nemoj mnogo da ocekujes da hvatas signal napolju, posto su to kucni wifi ruteri. Sbb telefon je voip, pretpostavljam moze vise linija odnosno brojeva da se uzme, konkretno ruter ima dva konektora za tel.
Onda je unifi beskorisan, treba da sam kod nekog u stanu ko ima unifi. Sto se tice telefona ocekujem da moja ISDN linija sa dva broja bude prebacena tako da ja placam i dalje kao jedna linija jer ISDN koristi jednu paricu, znaci ako prebace da placam samo kao jedan broj a ne dva i da to budu isti brojevi koje imam.

Mogu li da se srafe druge antene na ove njihove rutere i koji stabilnije radi ako mogu da biram? Najverovatnije uzimam ovaj Duo Net Gold paket zbog malo vise kanala i 60/4 dl/ul odnosa, mala je razlika u ceni...

Od ISDN možeš da se oprostiš pri promeni provajdera fixnog. A drugi ti garantovano neće dati 2 broja po ceni 1.

Od ISDN možeš da se oprostiš pri promeni provajdera fixnog. A drugi ti garantovano neće dati 2 broja po ceni 1.
Hvala ti taman sam to hteo da pitam. Plus zanima me kvalitet tog tel razgovora, da li se to cuje kako treba ili je to muljavo sa prekidima i nerazumevanjem sagovornika. Ne znam ne ispalti mi se da placam dve pretplate za dva broja kod SBB, nije velika razlika a razlika nastaje jer se sa svakog broja posebno tarifira.
To najvise mrzim kad postavim pitanje promoterima a oni sve obecavaju a onda se ispostavi da nije tako, ako ne daju 2 broja i nezavisno razgovaranje na dva telefona nemam razog da batalim ISDN dok god.
bude bio podrzan od strane telekoma. Ako se ipak odlucim za VOIP kod SBB koliko je telefonskih aparata podrzano na na toj jednoj liniji a da ne dodje do degradacije signala.To sto daju gratis u pretplati da li je to cemu i da li je telefoniranje skuplje nego kod Telekoma

Nisam bio tu pa sad da pitam. Šta znači kod "agenata"? :)
Ja mislim da je to ako si potpisao neki predugovor koji nije obavezujuci ali je to promoter ii ti agent uradio, dosao ti na vrata ili si na promotivnom mestu potpisao predugovor.

Hvala ti taman sam to hteo da pitam. Plus zanima me kvalitet tog tel razgovora, da li se to cuje kako treba ili je to muljavo sa prekidima i nerazumevanjem sagovornika. Ne znam ne ispalti mi se da placam dve pretplate za dva broja kod SBB, nije velika razlika a razlika nastaje jer se sa svakog broja posebno tarifira.
To najvise mrzim kad postavim pitanje promoterima a oni sve obecavaju a onda se ispostavi da nije tako, ako ne daju 2 broja i nezavisno razgovaranje na dva telefona nemam razog da batalim ISDN dok god.
bude bio podrzan od strane telekoma. Ako se ipak odlucim za VOIP kod SBB koliko je telefonskih aparata podrzano na na toj jednoj liniji a da ne dodje do degradacije signala.To sto daju gratis u pretplati da li je to cemu i da li je telefoniranje skuplje nego kod Telekoma

Verovatno ti se nece svideti kvalitet zvuka na sbb tel. Ne prekida, ali je tih i ne bas jasan zvuk u odnosu na telekom. Dodatni broj koji moze da se koristi nezavisno, gotovo sigurno se placa dodatno.

Poslednja izmena:
Verovatno ti se nece svideti kvalitet zvuka na sbb tel. Ne prekida, ali je tih i ne bas jasan zvuk u odnosu na telekom. Dodatni broj koji moze da se koristi nezavisno, gotovo sigurno se placa dodatno.
Hvala na odgovoru, to mi se bas ne dopada, ajd kad koristim Viber to je dzabaka jer vec ionako placam internet. Ovo kako pises mi se ne dopada, treba mi jasan zvuk na telefonu i dovoljno glasan. Plus ima tu i jedna bitna stvar ako ne radi internet nemam ni telefon a meni je jako bitan zbog mog zdravstvenog stanja. Sad mi je sve jasno VOIP nema tu nikakvog fizickog prenosa-prekopcavanja broja kako su promoteri pricali, sve se svodi da se otkacis od telekoma i da ti tel uslugu pruza SBB. Plus ako se tiho cuje znaci da cak ne mogu spojiti redno dva tel aparata nego sam ogranicen na jedan pa moram da trcim iz sobe u trpezariju da bi se javio, sad u ovoj postavci sa ISDN imam dva boja a vezu primam na 3 telefona, sa bilo kojeg mogu da razgovaram a neko od ukucana moze sa drugog aparata da poziva neki drugi broj i da razgovara.

Nisam bio tu pa sad da pitam. Šta znači kod "agenata"? :)
Postoje ljudi koji su zaposleni u sbb-u i koji sklapaju ugovore na terenu. Slučajno poznajem jednog pa sam sklopio ugovor 6mes po 1din.

Hvala na odgovoru, to mi se bas ne dopada, ajd kad koristim Viber to je dzabaka jer vec ionako placam internet. Ovo kako pises mi se ne dopada, treba mi jasan zvuk na telefonu i dovoljno glasan. Plus ima tu i jedna bitna stvar ako ne radi internet nemam ni telefon a meni je jako bitan zbog mog zdravstvenog stanja. Sad mi je sve jasno VOIP nema tu nikakvog fizickog prenosa-prekopcavanja broja kako su promoteri pricali, sve se svodi da se otkacis od telekoma i da ti tel uslugu pruza SBB. Plus ako se tiho cuje znaci da cak ne mogu spojiti redno dva tel aparata nego sam ogranicen na jedan pa moram da trcim iz sobe u trpezariju da bi se javio, sad u ovoj postavci sa ISDN imam dva boja a vezu primam na 3 telefona, sa bilo kojeg mogu da razgovaram a neko od ukucana moze sa drugog aparata da poziva neki drugi broj i da razgovara.

Da ako nema signala na coax-u ne radi nista, tv, internet, telefon. I za ostalo si upravu, ne koristis vise tel. instalaciju od telekoma vec povezujes telefone direktno na sbb ruter, koji onda konvertuje klasican telefon u voip. Mislim da moze vise telefona da se poveze na jedan konektor na ruteru bez gubitka u kvalitetu, dok drugi konektor sluzi za drugu liniju/broj. Imam jedan tel. tako da nisam probao vise komada, al nema razloga da ne moze.

Poslednja izmena:
Postoje ljudi koji su zaposleni u sbb-u i koji sklapaju ugovore na terenu. Slučajno poznajem jednog pa sam sklopio ugovor 6mes po 1din.

Sad sam totalno raspamecen, em imam dilemu oko fiksnog telefona a sad me kopka to oko ugovora. Ja sam ptpisao predugovore koji kako pise su neobavezujuci. Sutra dolazi ekipa iz SBB da me zakaci, ko ce samnom potpisati ugovor i da li ce vaziti 6 meseci gratis jer moram da otplatim Targo na kojem sam zakacen a oni kasne sa racunima, moram KDS ptt.net da odjavim ili to odjavljje SBB a KDS mi se vodi na pokojnog oca jer je davno bilo placanje preko infostana pa je sa mog imena prebaceno na ocevo, posle se KDS skinuo sa Infostana a ostalo na ocevo ime a onje u medjuvremenu umro. Sve je to bilo jako davno 90-tih godina, stan je moje vlasnistvo a neki racuni su ostali i dalje na ime pokojnog oca.

Sad sam totalno raspamecen, em imam dilemu oko fiksnog telefona a sad me kopka to oko ugovora. Ja sam ptpisao predugovore koji kako pise su neobavezujuci. Sutra dolazi ekipa iz SBB da me zakaci, ko ce samnom potpisati ugovor i da li ce vaziti 6 meseci gratis jer moram da otplatim Targo na kojem sam zakacen a oni kasne sa racunima, moram KDS ptt.net da odjavim ili to odjavljje SBB a KDS mi se vodi na pokojnog oca jer je davno bilo placanje preko infostana pa je sa mog imena prebaceno na ocevo, posle se KDS skinuo sa Infostana a ostalo na ocevo ime a onje u medjuvremenu umro. Sve je to bilo jako davno 90-tih godina, stan je moje vlasnistvo a neki racuni su ostali i dalje na ime pokojnog oca.

Trebao bi da raskines ugovor sa kds ptt a fixni ako se još uvek vodi na očevo ime prebacis na svoje. Tada može da se prenese tel. broj iz mts-a na Sbb. 6 meseci imas pravo besplatno jer si novi korisnik.

Prebaci sa pokojnog oca na tebe, treba ti samo rešenje o nasledstvu pravnosnazno I izvršno.

Prebaci sa pokojnog oca na tebe, treba ti samo rešenje o nasledstvu pravnosnazno I izvršno.

Stan sam ja kupio tako da nema nikakvog nasledjivanja, telefon sam prebacio na sebe kad sam uvodio ISDN liniju. KDS sam opisao sta se desavalo, odjavicu ga kad me prikopcaju na SBB, prvobitno povezivanje na ptt KDS je bila firma telefon kabel i sam bogzna gde je taj ugovor a kad je ptt to kupio od telefonkabela ne postoji nikakva ugovor, daju nam 70 kanala i to povremeno neki ukinu a uvedu drugi. Sto se tice telefona saznao sam sta me interesuje, nema dve pretplate, moze dva broja. Najverovatnije cu morati licno u telekom da vracam ISDN kutiju koja je kod mene u stanu. Isti postupak i za Targo, vracanje rutera i odjava (raskid ugovora).

ISDN kutija ostaje tebi, tj. nama je nisu tražili nazad.

Za jedan broj pretplatu moraš da plaćaš celu (390 din), a za drugi možeš da biraš - ako ti ne treba onih 200 minuta, samo je 1 din pretplata i imaš razgovore unutar SBB mreže besplatno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno