Šta je novo?

Dobre radne stolice

"Koža" je praktičnija zbog čišćenja mada se meni lično štof više sviđa, zato sam ga i uzeo. Štof deluje dosta kvalitetno i mislim da će potrajati
 
Koža je problematična let.

Sent from my MI MAX using Tapatalk
 
Mislim da je to eko koža, sa njom sam imao loša iskustva, zato sam kupio platno

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
 
Pa tamo pise govedja, tu stavljaju i na garniture od po 2k evra, videcu na sta lici kad odem, ako je meh, onda stof i cao..
 
Ograđujem se za pravu kožu, ja sam mislio da je eko.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
 
Stvarno piše da je goveđa koža, ja sam bio ubeđen da je eko koža.
Eko koža je uglavnom loš izbor jer se obavezno pocepa nakon kraćeg ili dužeg vremena. Prava koža je već druga priča

Sent from my HUAWEI SCL-L21 using Tapatalk
 
Pa to, a doplata je mala, ali dok uzivo ne vidim kako i sta, nista.. Mada leti morace peskir haha.. Bez stof prlja li se brzo ili ne?
 
Ja narucih Markusa nadam se da cu biti zadovoljan i da ce moja agonija sa stolicom konacno da se zavrsi :) . Eh da pozvao sam danas Ikea rekli su mi da 10godina garancije vazi uz racun samo jer oni garantuju za nju (zato nema neke dodatne papirologije), nema servis ili neki posrednik vec direktno Ikea

Tako da to bi bilo to.
 
Poslednja izmena:
Par pitanja za vlasnike :)
Da li je udobna posle duzeg sedenja? 5-6h+ i da li krcka? To su mi dve jako bitne stvari
 
Ja jos nisam sedeo toliko, a kozu bih uvek izbegavao na stolici, jer se znojis i lepis, kako god da okrenes.
Imao sam solidno skupu fotelju od telece koze i jednostavno smeta posle nekog vremena.
Imam u kolima jako kvalitetna kozna sedista, sigurno medju kvalitetnijim kozama i ista je prica, place za ventilacijom.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
 
@Xepoj87 A da li krcka stolica :D ?

Posto meni su obe koje sam imao iz forme krckale haos kao i ova sad ...
 
Poslednja izmena:
Kod mene ne krcka.

Takodje mislim da je koza losiji izbor, iako je skuplji.
 
@ivanbass1 Hvala na odgovoru, a neke duze seanse sedenja, sto se tice udobnosti utisak ?
 
Nemam problema sto se tice duzeg sedenja, u odnosu na proslu(koja mi je bila kratka doduse), zavisi za sta.

Ako se zavalim i sedim, bilo da je gledanje filmova/serija(skroz pozadi, maltene lezeci polozaj sa nogama na stolu) ili gaming sesije(uglavnom zakljucana sa blagim nagibom), nemam problema.

Ako sedim i radim na papiru(nagnut napred, nenaslonjen), sto radim dosta u poslednje vreme, pokocim se malo posle nekog vremena, mada nije stolica za to kriva.
Mozda bi bilo bolje da ima forward tilt, ne znam, nisam probao nikad stolicu sa forward tiltom.

Bio sam skeptican jer nisam probao pre nego sto mi je brat doterao, ali definitivno je bar dve klase iznad FI/Jysk fotelja koje sam ranije imao, a kostale su tu oko 100e(a one skuplje iz istih radnji su imale samo "bogatije" sediste, a isti mehanizam, da citiram kolegu koji mi je pomogao u dilemi izmedju Markusa i "gejmerske" fotelje od 20k, u odnosu na koju je Markus neuporedivo bolji).
 
Poslednja izmena:
IMG_20170930_191929.jpg

Da steknes utisak o velicini same fotelje u odnosu na FI fotelju od 11k.
Jastuce za podrsku donjeg dela ledja(koji je pride skroz ok) se ne vidi dobro na slici, slabo osvetljenje i midrange chajnadroid :D

Edit:

Mehanizam i sediste(bez naslona) na Markusu, bez icega drugog, su teski kao cela stara fotelja, ako ne i vise.
 
Poslednja izmena:
Bice to ok ja imam onu bordo stolicu iz FI bila je oko 8k ... kao da sedim na dasci (dva jastuceta podmetnuta) pritom skripuice kako god da se mrdnem ...
Do duse na markusu mi se ne dopada ovaj visok naslon, ali nema puno da se birka za ovaj novac a pritom da ista valja...
 
Poslednja izmena:
Ajde da pitam i ovde, mozda nije tema ali posto se masovno Ikea spominje, da li neko zna kakvi su po pitanju namestaja? Cena je tu, garancija je tu, sad da li je to FI 2 ili nesto sasvim drugo? :)
 
Neprijatno iskustvo
Stolica poslata by Ikea, bex im vrsi transport. I tu naravno nastaju problemi, danas je trebalo da bude isporuka, medjutim kurir se ne javlja ceo dan! Zovem njihov call centar niko lika ne moze da dobije (tog nekog tamo). Prave se ludi kazu zvacemo vas posle, niko ne zove naravno ja pozovem opet, tu ga kao dobiju i kazu stolica je u Cacku a treba da bude u KV... Bice sutra 100% rekoh yeah right videcemo. Nije direktno do Ikea ali bex je krs sluzba to svi znaju
 
Ne krcka nista, samo sto sam ja skinuo naslone za ruke, jer mi je preusko. Nije mnogo, ali dovoljno da me iritira :) Tada malo kvari utisak stof koji kod ripa za srafove nije zavucen, vec je predvidjeno da ga rucke stisnu.
Stolica je kvaliteta stolica od 100e vise.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
 
Stigla stolica bas sam zadovoljan, ne moze da se poredi sa ovom iz forme. Jedini problem koji imam je ovo

IMG_20171007_125751_HHT.jpg
IMG_20171007_125756_HHT.jpg
 
Vec jesam deluju ok cekam da me pozovu iz reklamacija. Bilo bi ok da ponude neku partial refundaciju, jer mi se stolica ne vraca da opet sedim na onom krsu 10 dana :)
 
Kupio Marcus-a i onaj djavo za noge. Sedeo za stolom u Ikei nekih 40 minuta, dobro da steknem utisam. Pisao malo u svesku, kucao na telefonu i moram priznati da je sedalni deo jako udoban i da pruza dobru potporu. Uzeo sam je u sivoj boji sa stofom ( u jedno i najjeftinija ) ali mi to najvise odgovara jer se ne znojim i ne klizam u njoj. Stolica je teska ko tuc, 22Kg ima i ako sto je ranije receno, mehanizam je bar 60% tezine stolice. Mehanizam je za pohvalu za ovu cenu. U EMU na primer moras da se ispruzis do 30K+ da bi dobio ovaj mehanizam i cilindar. Posebno mi se dopada sto nema skirpanja ni malo i sto mehanizam moze da se zakljuca u vise polozaja. Baza je od aluminijuma, a tockici imaju gumu na sebi te se lepo kotrljaju po plocicama. Naslon je poprilicno visok i prvi je gde mogu da naslonim celu glavu, a ne samo vrat :D

A potpora za noge znaci dosta i poboljsava polozaj sedenja, nesvesno, a to sto moze da se pomera, pomaze malo cirkulaciji u nogama. Osoba od 80Kg i 195cm je jako zadovoljna:)
 
Isteklo vreme za EDIT a setih se da pitam. Jel imate malkoo lufta levo desno u hidraulicnom delu bas malo ?
 
Uzeo Marcus x2 kom. Doduše u Zagrebu. Cena je ista, ali PDV je veeeliki!
 
Super iskustvo sa IKEA Beograd

Prvo mi je paket kasnio 2 dana, pa je onda stigao i stolica je malo pocepana odozgo (ima slika gore). I danas su me pozvali sa predlogom jer su pre toga vecali 2 dana. Kazu da nije moguce da se ovo desilo u transportnu ali da mogu da donesem stolicu u BG (ne da posaljem nego da donesem) pa ce da mi zamene :)

Sve bi to bilo super da sam ja iz Beograda ali nisam vec sam iz Kraljeva

Naravno ironican sam totalno sam razocaran u ovu diskusiju. Pritom izabrali su sjajni BEX kao primarnu kurirsku sluzbu :)
 
Poslednja izmena:
Stigao i moj primerak tamno sivog Markusa danas, upravo sam ga sklopio :)

Iz mog iskustva, najudobnija stolica koju sam do sada koristio. Samo ima onaj klang zvuk kada je fiksirana u jednom položaju, a ja se naslonim. Probao sam da okrećem onu kuglu ispod sedalnog dela, i ne pomaže kod tog zvuka, samo povećava, odnosno smanjuje otpor naslona.

Ako neko zna kako da to podesim, neka se javi. Mada mi ne smeta, ali ajde...

Isporuka je bila malo nategnuta, jer sam je poručio prošle nedelje, i na sajtu odabrao isporuku ponedeljkom. U ponedeljak, kada je postalo očigledno da stolica neće stići sam zvao i Ikeu i Bex, da bismo i Ikea i ja saznali da isporuke preuzete vikendom, a idu van Beograda, čekaju utorak, a one koje su za Bg idu odmah od ponedeljka :D

Iz Ikee mi se zahvališe što sam im svojim baksuznim primerom ukazao na taj propust odabira termina isporuke na sajtu i prebaciše me na Bex, koji jeste isporučio u utorak, ali su imali pogrešnu adresu, pa sam se opet zivkao sa njima, ali su, bez zezanja, bili veoma ljubazni i dostavili pošiljku kako treba. Pohvale za devojke iz kol centra.

@donmarkon Sem tog klang zvuka, sve je utegnuto skroz, nikakvo klimanje nemam.
 
Poslednja izmena:
Moze li neko ko je sedeo na O111 da je uporedi sa Markusom? Ne ide mi se samo zbog stolice do Bga, ali mi se isto tako ne uzima na slepo.
 
Nazad
Vrh Dno