Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Ako stvarno ovako bude izgledao redmi note 5 zaboravicu da ovaj mi a1 uopste postoji :D
b6da38c94d77d351bdcfffee47997fa9.jpg

Prilozi

• b6da38c94d77d351bdcfffee47997fa9.jpg
    b6da38c94d77d351bdcfffee47997fa9.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 199
+ RN5 ima noviji SD6xx čipset, verzija 630
je l' to ima stereo zvučnike?

da se vratimo na temu: baterija drži i drži i drži i drži.... šta znači kad samrtfon dođe takoreći prazan (bez viška aplikacija i servisa, drugog korisničkog interfejsa itd)

Koji sot izvlacis?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

https://mega.nz/#!A8Zw1QSS!fkaB6a95EQkpyju-pLFYWVtJZN_Qw_Iy_BU07HMRygU

evo materijala sa kamere

edit: https://www.youtube.com/watch?v=WhSV4a8-Ud8

snimio sam i klip u kom govorim neke svoje utiske

nije unboxing ili prikaz pojedinacnih mogucnosti, nego onako neka uopstena prica

manje vise sam sve vec rekao u temi, ali ako nekog zanima moze da pogleda
Jesi li probao pozive, mikrofon, kako te cuju sagovornici, ti njih, speakerpone, signal, radio i tako to...

To je standardna boljka Xiaomia.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

pisao sam o tome na temi

ja njih cujem super, oni mene drugacije nego na drugim telefonima... kazu drugaciji mi je glas

Ništa neobično za Xiaomi. Tri moja drugara imaju RN4, i kod svih isti takav problem.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Brat na RN3 Pro nema nikakvih problema, ali mi je rekao otkad sam mu flesovao poslednji RR ( na bazi androida 7) da cuje bolje i da njega bolje cuju nego na starom RR-u.

@probotzor

Senzor otiska na Xiaomi telefonima(ovaj okrugli-pozadi )je 360 stepeni...Kako god da stavis prst (jagodicu) , cak i ako okrenes telefon za 180 stepeni on ce raditi... tako da ovo sto si pricao u klipu ne vazi.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
moze on da bude 360 stepeni koliko hoce, ja sam rekao zasto ne ocita

ima udubljenje i ako prislonis prst u nekom drugacijem polozaju, nece ti ocitati lepo otisak, jer nece mozda ceo naleci na otvor

non stop mi se to desava

imam reflels na prstima od otkljucaanja ajfona, to ovde ne moze tako

edit: evo sad sam probao iz raznih uglova i nekad hoce, nekad nece... bukvalno stavim prst i dobijem dve vibracije kao da nece i onda isto tako stavim prst i on otkljuca

Poslednja izmena:
Dodaj isti prst vise puta, pa probaj... Meni od 100 pokusaja u 99 otkljuca u svakom polozaju...Mokre i znojave ruke, kao i "zaprljan senzor" stvaraju opisane probleme...

ima udubljenje i ako prislonis prst u nekom drugacijem polozaju, nece ti ocitati lepo otisak, jer nece mozda ceo naleci na otvor

Kad skeniras jagodicu pri podesavanju fingerprinta, skeniraj u vise polozaja, malo pomeraj prst levo-desno, gore-dole...
Valjda me razumes sta hocu da kazem :D
Meni jednom u 15 dana ne prepozna, bukvalno...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

I meni je tesko poverovati da na A1 zeza fingerprint kad na RN3 Pro radi savrseno.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

ali pazi ja ovo kazem kao neko ko koristi iphone
znaci u odnosu na refleks koji imam prilikom otkljucavanja iphone zeza

kazem, probao sam iz raznih polozaja i nekad hoce, nekad mi da dve vibracije da nece
kada lepo stavim prst u onu rupu hoce, ali upravo o tome sam i pricao u klipu, ne bude uvek prst lepo preko rupe one

Dodaš više otisaka sa jednim istim prstom iz što više položaja, to ti ljudi kažu. [emoji4]

Ok hoce da kaze, da ako ne stavi vrh prsta u "rupu" vec mu vrh delom prsta promasi senzor, onda mu ne prihvati otisak...njegova primedba je sto je senzor otiska malo uvucen.

Poslednja izmena:
U rupu, u rupu. Lepo treba da se stavi :d

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zvao Vladimira danas ,kaže nema ga uopšte u nabavci i verovatno ga niko neće imati u prodaji ove nedelje. Videćemo šta se stvarno dešava..

Šteta baš hoću da ga pazarim.

@probot

Možeš li da ga rootuješ i da vidiš da li se kači na lte800 ? I uopšte za koje je težište taj tvoj mob ?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

da li ima neka root procedura za njega?

pise da je global version, dosao je sa original punjacem za evropske uticnice

na A1 vibracija nije jaka niti ista može da se podesi (način i/ili jačina)

da li ima neko ideju kako podesiti vibraciju?

Još uvek niko da potvrdi lte20 ?

nemam kad a se bakcem sa rootom, u guzvi sam ovih dana, do juce sam bio na putu

Ajd da napisem i ja koju o samom telefonu posto ga sada vec koristim jedno 5 dana. Nisam hteo da iznosim utiske dok se ne bacim u "realnost". Kad kazem realnost, pre svega mislim na prelazak sa Nexusa 6p i nekoliko kilograma Nexusa koji su mu prethodili, kao i One Plus One koji je malo razbio stock monotoniju.

U startu moram da naglasim da porediti ova dva telefona nije ukusno pre svega zbog vremenskog jaza, a naravno i razlicitih klasa i cena uredjaja. Svakako, dacu taksativno neki osvrt i poredjenje kako biste imali bar neki reper.

Kamera - Kao covek koji ima mnogo digitala iza sebe raznim uredjajima mogu da kazem da je kamera kod 6p bolja od ove dve/jedne kako god hocete. Kao sto je vec receno, da li je u pitanju softver ili hardver ne znam, ali su fotografije malo "muljavile". S obzirom da ih koristim mahom za raspali Instagram i kvadratic 3x3, i nije neka velika steta ako mene pitate. Telefonom se igra, fotoaparatom fotografise. Za neku dokumentarnu fotografiju, korektno. Prednju kameru ne koristim sem kada mi se nesto ne zaglavi medju zube, mada i tada trazim ogledalo zbog verodostojnosti, pa ne mogu da podelim neki utisak.

Postoji mogucnost da ce u nekom narednom updateu biti utegnutija situacija softverski.

U prilogu ostavljam fotografije po danu i noci. Ova nocna je pristojna koliko toliko. Ranije mi je to bilo merodavno kada ocenjujem kameru. Ako prodje po noci, pije vodu koliko toliko...

Softver - U ovom trenutku koriscenja i sa mojim silovanjem i popakovanim aplikacijama ponasa se veoma korektno. Kako ce biti nadalje videcemo. Inace, uredjaj nikad ne bih kupio da nije dosao sa stock Androidom i podrskom. Da sastavi jedno dve godine, bicu zadovoljan.

Fingerprint - Za ovih nekoliko dana koriscenja nisam video nikakvu razliku izmedju njegovog FP i FP 6p. Ucinak 100/100. Napominjem da je kaziprst desne ruke ucitan u 1001 pozi i razlicitim polozajima prsta, sto je pretpostavljam probotzoru napravilo "problem". Takodje sam ucitao i prst leve ruke koji hvata bez problema.

Baterija - Dva full dana koriscenja. Prezadovoljan sam. Videcemo kako ce biti nadalje. Za mene je i jedan dan autonomije super.

Displej - Navikla dusa na amoled. Ceo ugodjaj nekako ispran, ali ne nekvalitetan. Nekako sam prodisao mozda... mislim da ce biti stvar navike u pitanju, vec mi je potaman.

Dimenzije displeja sasvim korektne. Za moju saku od pola metra, prava mera... Nesto manje od Nexa, ciji mi je veci problem bila tezina nego dimenzija displeja. Postavlja se samo pitanje orjentacije. Mislim da mi mnogo bolje lezi "portretna prica" kako je to slucaj kod S8 npr.

Dizajn - Imao sam kratku (ali neuspesnu) ekskurziju sa Iphone pre jedno mesec dana. Kuciste me veoma podseca na njega po osecaju u ruci i izgledu, a oni koji su drzali One Plus 5 kazu da je maltene "iskopiran", sto nije neistina pretpostavljam.

Tezina odlicna. Malo grublji deo kod 3,5 milimetara, ali to nije nista strasno.

Ergonomija - Sapun. Kao i vecina telefona danas sto je trend. One Plus One ne moze po tome nista da zameni. Industrial i "premium" u isto vreme. Stoga, morace da padne neka debela zastita kako bi gripovao valjano...

Zvucnik - U odnosu na 6p nekoliko klasa ispod. Nisam zadovoljan, ali sta je, tu je. Nije nesto sa cime ne moze da se zivi.

Za output i sluske nisam kompetentan da dam odgovor jer nisam koristio. FM radio takodje. 3,5mm dzek bi mogao da bude na gornjoj strani kucista ako mene pitate na svim telefonima/tabletima i ostalim uredjajima koji se drze u rukama dozivotno...

Tasteri - Na prednjoj strani su sasvim ok. Jedino mi ide period navikavanja na kontra raspored u odnosu na 6p. Ja sam za razliku od drugih imao problem sa njihovim gasenjem. Navikao sam da su mi non stop ON na Nexu. Voleo bih da u buducnosti pecujem raspored kontra i eventualno da budu non stop aktivni (nisam probao moze li sada da se to promeni jer sam se vec navikao i cool mi je) Fizicki tasteri sa desne strane su sasvim cool, samo sto im je takodje zamenjeno mesto u odnosu na Nex, pa se navikavam.

Brzina - Za sada odlicna. Sve je fluidno i korektno.

NFC - Tesko je reci da ce mi preterano nedostajati, jedino zbog placanja u prodavnici na sta sam se navikao...

Aplikacije - Rade korektno. Ima sve sto treba, nema ogranicenja, a nadamo se da ce uz adekvatnu podsku u naredne dve godine sve biti OK.

To bi bio ukratko neki osvrt, ako imate pitanja opletite, a ja cu dopisati jos nesto ako budem imao bitno u buducnosti ili ako sam zaboravio. :cigar:

Uzgred, uredjaj placen 225e u NS, import Madjarska kako pretpostavjam. Normalan je punjac uz njega za EU. Koliko vidim nema ga vise na stanju kod istog prodavca, stize za 10tak dana pa su rezervacije u toku.

morao sam na kraju i ja da ucitam prst nekoliko puta i sada mi skoro uvek otkljucava, mada mi se desi ponekad da mi zavibrira dvaput i ne pusti me

to je mozda mnogima normalno, ali meni koji koristim iphone nije... tamo sam ucitao otisak jednom, radi iz svih uglova, radi i deo otiska

sad je i ovde manje vise tako, ali jer je ucitano 5 otisaka

sto se tice baterije, imam 5h sot i jos 50% baterije sto je sjajno

Lep review . Možda ga uskoro i ja kupim.

Misliš da je mob namenjen izvorno za mađarsko tržište ?

Taman dok odlucim konacno ce i malo pasti cena, izaci RN5 i da odlucim sta cu. :) Po ovom opisu telefon bas po mojoj meri.

Taman dok odlucim konacno ce i malo pasti cena, izaci RN5 i da odlucim sta cu. :) Po ovom opisu telefon bas po mojoj meri.

Ihhh, sta ti je, Mi A1 nece imati sta da trazi pored RN5 kada izadje [emoji6] Bez ljutnje AndroidOne-ovci...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zato cu i da razmislim, u igri je i RN4X. Razmislicu dobro. Patim za Nexusom i stockom kada vidim kakvo je djubre ovaj Samsung S6 Edge. Nikada vise Samsung u mojim rukama!

Vrh Dno