Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

E *** sad, ja sam racunao 360 + 20% izadje 52000. Dakle 22-23% je zapravo ali opet na 2 godine bez ucesca, to nema ni u banci. Ali da je na granici isplativosti, jeste.

Nesto mi se tu ne uklapa debelo :)
Da je 10% kamata godisnja, EKS, 350e= 41650RSD, na dve godine bi platio 46126.47.
Da je 20% kamata, ti bi platio 50 875.44 ukupno.
U prevodu, da racunamo 360e, kao sto si ti, otprilike je 20% kamata godisnja da te izadje 52.000.

Ako vam je cena na 2 godine veca 20%, racunajte da je kamata preko 20%. A to cete dobiti i na kartici i na dozvoljenom minusu u dosta banaka danas cak.

Ali nije to poenta, ja tvrdim da nije pametno kupiti telefon za koji ne mozete da iskesirate. Ako mozete, onda razmotrite sta je jeftinije, da li zelite nasu garanciju ili ne (licno - jok), u to vec nisam siguran sta jeste bolje, nije uvek isto.
Ali za deo oko kesiranja, iz iskustva tvrdim da kod nas to nije pametno. Isto bih rekao i u Nemackoj, i vecina Nemaca se slaze sa mnom. To sto oni koriste financing cesto je zato sto neki se predju (misleci da nema kamate/troskova) ili zato sto stvarno nekada je isplativije.

U Americi je nesto skroz drugo.

Sad bacio pogled i stvarno se vise isplati uzeti h.honor 9 u vip-u nego na oglasima, sa neo2 tarifom koju gro ljudi uzima u vip-u kosta 330e na kp je 335e najniza koju sam nasao. Ja licno kesiram sve i retko kupujem na rate posto mi je uglavnom tako jeftinije (sta reci kad sam za s8 dao kes :D).

a razlika u ceni paketa ako uzimaš telefon i ako ne uzimaš, to ništa? :) na tu cenu u vipu dodaj još 24*700 pa onda poredi...

To jest, zaboravih za razliku u ceni paketa da sracunam. To onda ispada skroz drugacija matematika, tako fon ispada nekih 470e

ajmo se vratiti na temu.. sad bio na standu Handy u Mercator, kakva je ono nekultura, nakon cuvenog mogu li Vam sta pomoci, pitanje..a koju mrezu koristite..? moreee mr.. s

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Inače tema su vip postpaid paketi a ne finansijske čarolije vrlih forumaša [emoji16]

Ovi u VIPu bas nafrizirali cene telefona,
S8 u Gigatronu 80k u VIP 120k
S7E Gigatron 80k u VIP 103k
S7 u Gigatronu 70k u VIP 87k
Pa ce za Novu god kao da spuste cene, imamo akciju, prvo podignemo pa onda kao imamo Novogodisnji popust. Jos im placas pretplatu jos te oderu za telefon, posle zasto kupujemo na KP.

Poslednja izmena:
To je trenutno akcija za te telefone i traje samo do subote.

Akcija je samo za s8 modele nije za s7.

Ovi u VIPu bas nafrizirali cene telefona,
S8 u Gigatronu 80k u VIP 120k
S7E Gigatron 80k u VIP 103k
S7 u Gigatronu 70k u VIP 87k
Pa ce za Novu god kao da spuste cene, imamo akciju, prvo podignemo pa onda kao imamo Novogodisnji popust. Jos im placas pretplatu jos te oderu za telefon, posle zasto kupujemo na KP.
Videli od Telenora.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Uvek ista priča... prvo nabiju cene, pa onda kao akcije oko nove godine :sceptic: ***, to prolazi kod naroda.

Ne, VIP nije hteo da bude maloprodaja, pa maloprodajne cene nikada nisu bile dobre.
Cene kada se uzme telefon + razlika za pretplatu su ranije kod VIPa bile mnogo isplativije, ali je on Neo tarife i VIP poceo da radi "srpska cena pa smanji za razliku u tarifi". Identicno kao MTS trenutno.
Tipa, ako je telefon 126.000 (~N8) u normalnoj radnji ("normalnoj", tipa GT, WinWin, Samsung store...), uz Neo 2 ce biti 126.000-700*24 (700 je Neo 2 skuplji uz telefon), i toliko je ucesce.

Treba obicnim ljudima podici svest da to ne treba da rade. Ne kapiram ni koji to ljudi rade, jer vidjam ih, ali nikog takvog licno ne znam :D

Sa dolaskom NEO tarifa nabili su cene nenormalne, znam da je samsung edge uz onaj najvisi paket bio 1 din. I secam se da je neko pisao da se zeznuo sto nije uzeo vec su posle nabili nenormalno cenesa dolaskom NEO terife. Ja sam prosle god u Junu u VIP uz paket od 2000 din mesecno uzeo s7 za 48k i to mi odgovaralo jer sam prodao s6 za 350evra i doplatio razliku za s7, sto je bilo svakako isplativo, sad je uz taj NEO od 2000 din s7 48000 din. Cena posle god dana ista.
Bezobrazluk i nista vise.

Zato što je u DNK srpskog internet korisnika da sumnja u apsolutno sve što se javno objavi :)

U sto je tesko da daju nesto "skuplje" desetorici korisnika :) Nisu oni to dali svim 46.xxx korisnika ;) Ovo je prilicno jeftin marketing, mozda ih je 10 minuta Turka kostalo vise :D

Nas narod, umesto da kazu odlicno Oni " fake " mogli su I bolje I slicno.. s obzirom Kako Telenor, sbb I ostali tretiraju stare korisnike I ovo je lep primer.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

U sto je tesko da daju nesto "skuplje" desetorici korisnika :) Nisu oni to dali svim 46.xxx korisnika ;) Ovo je prilicno jeftin marketing, mozda ih je 10 minuta Turka kostalo vise :D

Barem su nagradili svoje korisnike,po meni lep gest. A koliko kosta rekama za internet revoluciju,koji ce mozda biti dostupan za 10 godina. :)
Neka se i drugi ugledaju na Vip.

Slazem se, dobar gest. Bez obzira sto je zbog reklame :)

Presao i ja danas u vip, prelazak sa mtsa trajao nedelju dana ceo taj proces, mada ja signal nisam imao mozda par sati izmedju 2 i 6 ujutru. Sto se tice vipa sta znam, za sad i nisam nesto zadovoljan ovde gde zivim (gandijeva preko puta os mladost) signal u stanu varira sa 1 crte lte na 3 crte H pa cak u jednom delu stana ode na E dve crte, sto je po meni katastrofa ali boze moj na wifi-ju sam pa nije problem koliki ce biti gutanje baterije zbog loseg signala, to sam im rekao odma mada slaba vajda. Da jos jedna stvar, moj vip aplikacija, kad udjem da proverim stanje ne mogu uopste da izadjem na back dugme, stalno se vraca u app, moram na home dugme, jel tako i kod drugih? Android 7.1.1 je u pitanju
Screenshot_20170930-014613.png

Da li su ti odmah dali novu sim karticu sa istim brojem umesto stare mts-ove kartice? Da li si odmah po podnosenju zahteva mogao da koristis taj neo paket koji si uzeo posto spominjes da signal nisi imao samo par sati ili si cekao tih nedelju dana koliko je trajala cela procedura pa si tek tada mogao da koristis karticu za neogranicene pozive i poruke?
Drugo pitanje jeste preobimno, ali mi je tako bilo lakse da precizno pitam sta me interesuje

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena od urednika:
Njihovu karticu nisam koristio zato što je to bio neki drugi broj neki 060170**** dok nije uradjen prenos.

Sent from my E5823 using Tapatalk

Hvala na informaciji. Znaci ipak mora da se saceka oko nedelju dana da bi se dobila kartica.

Tačno tako. Dobijaš njihovu karticu odmah po potpisivanju predgovora. Njihov neki random broj je u pitanju. Meni je saobraćaj bio omogućen na tom broju i nisu mi ništa naplatili (imao sam desetak minuta razgovora) tih nekoliko dana. NEO aktiviraju oko 7 dana po potpisivanju zahteva za prenos. Dobije se poruka kada će tačno tvoj broj biti prebačen na tu karticu. Da li je uopšte bilo perioda bez signala ne znam, to su obavili između 3:30 i 6, a tada sam spavao. Ujutru je broj bio aktivan na novoj kartici.

Samo mi jos nije jasno na koju karticu se prebacuje broj? Da li oni meni odmah daju dve sim kartice, tj tu jednu random sa bez veze brojem koja je odmah aktivna i koja moze da se koristi plus jos jednu karticu na koju ce da bude aktivan moj preneti broj kada se bude zavrsila procedura oko prenosa broja? Da li ja posle njima vracam taj random broj koji su mi dali na koriscenje dok broj ne bude prenet u njihovu mrezu?

Da jos jedna stvar, moj vip aplikacija, kad udjem da proverim stanje ne mogu uopste da izadjem na back dugme, stalno se vraca u app, moram na home dugme, jel tako i kod drugih? Android 7.1.1 je u pitanju
Nije tako i nije normalno, sve se na back dugme "zavrsava" tj izlazi tako iz app.
Takodje 7.1.1 u pitanju.

+1, na Lollypop 5.0.
@toda, imas temu o MNPu sa podosta iskustava. Rekao bih ti precizno, ali posto ne pratim toliko precizno, malo si i mene zbunio, pa zbog toga ne odgovaram, nista drugo :)

@Pila, takav LTE nije nikakav problem za bateriju, a ocigledno i dobro radi net. Ali po brzini bih rekao da je to ispod -110dBm, pa isprobaj rucno tamo gde ti je najgori 3G signal, i tamo gde je najgori 4G signal u stanu da li imas propustene pozive iz drugih mreza. Ako nemas, miran si.
Ne desava mi se ovo na VIPu, ali vidjao sam sa slabim 4Gom na MTSu, a Tln je poznat da i na dobrom 4G ima propustenih poziva (los rollover na 3G, posto pozivi kod nas ne rade na 4G). Zato kazem.

Nazad
Vrh Dno