Šta je novo?

Nvidia mining

koliko zeca izvlacite sa 1060 hynix? i koji je PL i koji konektor 8 ili 6pin

Kakva su iskustva sa GTX1060 6GB mining verzijama?
Dosta su jeftinije od običnih kod nas. Izađe razlika 500 evra na 6 kartica.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sta te konkretno zanima?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Brine me tih 3 meseca garancije?
Da li su karte kvalitetno napravljene?
Znam da sve imaju Sam's memoriju i da bacaju 25 mh/s što kod većine gaming GTX1060 6GB nije slučaj.
Da li praviti 5 rigova sa tim mining karticama ili ipak uzeti gaming verzije koje imaju 2,3 godine garancije?

Karte ne mogu da se odplate za 3 meseca,treba im nekoliko meseci da se odplate najmanje ogroman je to rizik uzimati karte sa 3 meseca garancije.

Tako da uzmi regularne karte osim sto imaju daleko duzu garanciju kasnije mozes i lakse da ih prodas....

Ta razlika od 500 eura lepo izgleda ali realno tih 500 eura ima da iskopas sa 6 karti za manje od 3 meseca tako da je razlika potpuno nebitna nije to razlika od 5000 eur.

Na 5 rigova razlika izadje 2500evra (30 kartica).
Cene kod nas zbog garancije.

1 gtx 1060 ti donosi trenutno 1.25 dolara ajde da kazemo da ce isplativost biti i veca i manja nek bude dnevno 1.5 dolara.

Za 30 dana od jedne karte imas 45 dolara u najboljem slucaju,znaci rig sa 6 karti ti donosi 270 dolara za mesec dana za 3 meseca u najboljem slucaju imas oko 700 dolara da li si odplatio rig nisi da ih prodas nekome bez garancije posle tih 3 meseca tesko.

Nisi napisao po kojoj ceni nabavljas karte ali predpostavljam da je cena veca od 200 dolara po karti i za 3 meseca bukvalno ni pola riga ne mozes da odplatis i to samo karte a gde je napajanje,maticna,ram memorija,riseri,hdd ili ssd.

Objasnio sam ti rizike a ti vidi razmisli sam kako ti je najbolje svoj savet sam ti vec napisao....

Razlika je potpuno nebitna kad ti crkne posle 3 meseca karta na primer ne daj Boze mozes samo u kantu da je bacis....Ne vredi uzimati te kartice sa ovakvom isplativoscu ajde da karta jedna daje 5 dolara dnevno ali od toga nema nista.

A i ti cipovi na tim kartama su tezak krs sta mislis zasto daju samo 3 meseca garancije?Ako volis da se kockas ti lepo uzmi te karte kad si zapeo tvoje su pare u pitanju.

Poslednja izmena:
Okej su karte, ako hoces da ulozis vise love u sve to oko mininga nisu losa kupovina, ako planiras 1-2 riga ja bi ih onda zaobisao...
Ne znam zasto mislis da su cipovi krs? Apsolutno je sve isto kao na obicnoj 1060... sve je to dobro :)

Da vrede nesto ti cipovi garancija ne bi bila 3 meseca nego makar godinu dana....To ti je skart koji se stancuje na brzinu i smisao tih karti vise ne postoji sa ovom isplativoscu....

Meni da ih neko pokloni odmah bi ih prodao i uzeo karte sa 3 god. garancije ne bi koristio te mining karte ni 2 minuta.

Ali ok svako ima svoje misljenje....

^ upravo... i tvoje misljenje je netacno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pomisliti da su cipovi na tim kartama krs zato sto je garancija 3 meseca bi mozda bilo logicno, ali je potpuno netacno.
Te karte nisu bas potpuno iste kao obicne 1060 za gejming, vec su bolje.
Asus Mining 1060 imaju bolje ventilatore sa kuglicnim lezajevima, odlicno hladjenje, odlicne Samsung memorijske cipove koji mogu mnogo da se kloknu i pritom su super stabilne.
Power Limit od 75%, Core Clock -400mhz i Memory Clock +740mhz daje nesto preko 25mh/s na ethereum (retko se desava da temperatura predje 60C), a sa vecim memorijskim klokom mogu da idu i preko 26mh/s. A za obicnu 1060 26mh/s, koliko znam iz iskustava vlasnika istih sa raznih foruma je naucna fantastika.

Kako su onda brze, hladnije i stabilnije od gejmerskih ako su krs? Mozda su isprogramirane da se ugase posle 3 meseca rada? :D :D

P.S.
Imaju dva hdmi porta koji su sakriveni :)

Poslednja izmena:
^Upravo tako, a video izlaz se bar lako resava :)

Vec se pricalo o tome da su krs procitajte par tema pa ce vam biti jasnije ne kazem samo ja da su krs.

Asus mining karte nisu nista specijalno i nije tacno da imaju bolje ventilatore od regularnih karti,prvo regularne karte imaju masivne hladnjake i bolje ventove makar 5 puta zato imaju i manje temperature i tise su.

Gainward phoenix,Msi gaming x,Gigabyte Aorus,Asus strix sa 3 venta,sve su to bolje karte od bilo koje mining karte.

Pa sta to vredi sto daju 25 mh/s?Jer dok se odplati jedna ta karta po trenutnoj racunici treba vise od 7 meseci i to u najboljem slucaju znaci kad ti istekne 3 meseca garancije treba kartu da koristis jos 4 meseca i da se molis svaki dan da ne crkne.

Nisu isprogramirane da se ugase posle 3 meseca ali mora covek da racuna na to da kad istekne garancija da je ogroman rizik da se ugase.

Ako mislis da su brze od obicnih gtx 1060 jesu brze ali hladnije i stabilnije nisu....

Moras imati makar jedan argument za bilo koju od tvrdnji koje iznosis, pa cemo onda moci razgovarati. Ovako je suvisno jer se stice osecaj da tvoje misljenje I stavovi koje zestoko branis nisu zasnovani na argumentima, vec na osecaju. Dakle daj argumente za nesto.
Za 3 meseca garancije si u pravu da je malo, tu se slazem.

Nije da je malo nego je smesno dati 3 meseca garancije na kartu,a karta daje malo jace od jednog dolara dnevno....Za isplatu celog rig-a sa kartama i ostalim komponentama treba vise od godinu dana....

Te karte je bilo ok uzeti kada je gtx 1060 davao nekoliko dolara dnevno sada ih je smesno uzimati.

Takodje postoji ogroman izbor regularnih karti koje te mining edicije siju po kvaliteti izrade i samoj buci....

Pogledaj testove na netu na primer Gainward Phoenix gtx 1060 karte ta karta je hladnija 15 stepeni i vise od bilo koje mining edicije....

https://www.vortez.net/articles_pages/gainward_gtx_1060_phoenix_gs_review,1.html eto jednog testa pa procitaj malo kakvo je remek delo karta.

Argumenti su tu svaka takoreci gtx 1060 je bolja od mining edicija gtx 1060,imas brdo testova na internetu i nemam sta da se pravdam pitaj bilo koga od iskusnijih rudara ovde na forumu isto ce ti reci ne mogu mining edicije da budu bolje od regularnih gtx 1060 nikad.

Drugo ako se cip na tim mining edicijama vise zagreva a zagreva se jer je losije hladnjenje nego na regularnim kartama onda to drasticno smanjuje zivotni vek karte.

I vidim pises kako bacaju 25 mh/s i to je ok tu si u pravu ali to im je jedina dobra strana,nit su karte kvalitetno uradjene,niti imaju garanciju 3 godine,ne mogu da se prodaju lako kao regularne karte,onda greju se vise od regularnih karti,ogroman rizik odplate u odnosu na regularne karte ne znam vise koji ti argument treba.

Ako ovo nisu argumenti nema sta da pricamo samo bi kockar kupio te mining edicije od grafickih karti.

Poslednja izmena:
Realnost za nekog ko je počeo da kopa pre 3 meseca, za otplatu sve opreme potrebno je godinu i po (1.5 godina) ukupno po trenutnim cenama. Kartice papreno plaćane, struja itd...dakle godina i po..Sve ostalo je laž...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
bezite od mining edicija :d spustajte im cenu ne kupujte :p

Da vrede nesto ti cipovi garancija ne bi bila 3 meseca nego makar godinu dana....To ti je skart koji se stancuje na brzinu i smisao tih karti vise ne postoji sa ovom isplativoscu....

Meni da ih neko pokloni odmah bi ih prodao i uzeo karte sa 3 god. garancije ne bi koristio te mining karte ni 2 minuta.

Ali ok svako ima svoje misljenje....
Gluposti. Ne nagadjajte nego pitajte lepo, ima ljudi koji znaju.
Tim cipovima i kartama apsolutno nista ne fali. Poenta sa 3 meseca garancije je sto su nasi trazili nizu cenu i dobavljaci su im dali. Ista karta moze da se kupi i sa godinu dana garancije ali je 30e veca po karti.
Jednostavno, procenat crknutih karata je uzasno mali u prva tri meseca, crknu eventualno felericne karte i to je to. Za godinu dana nesavesni mineri mogu da uniste ventilatore ali karti nista nece faliti.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Fallout 3^

Sto se tice isplativosti kupovine tih karata sada, kada je regularne mnogo lakse naci i to po normalnijim cenama, potpuno se slazem da ih ne treba uzimati zbog tako malog garantnog perioda. Pre par meseci je bilo gotovo nemoguce naci bilo koju graficku za rudarenje, a Mining P106-100 su bile dosta jeftinije od regularnih. Uzimajuci u obzir i cinjenicu da imaju bolje performanse, to se cinilo kao ok resenje tada. Takodje mislim da sada nije isplativo uzimati bilo koje 1060.

Malo je nezahvalno govoriti koliko dolara dnevno jedna graficka zaradjuje, to je promenljiva kategorija. Jeste da diff raste, ali se moze desiti i da cena npr Ethera znatno skoci i onda ce zarada biti mnogo veca. Ili mozda neki drugi Coin, ko zna.. Naravno, postoji rizik i da se sve strmoglavi.

Ja verujem da postoje karte koje su bolje po kvalitetu izrade. Koliko god da je nesto dobro, uvek se moze naci bolje i to nije nikakav argument. Uostalom, ja ne tvrdim da su najbolje na svetu.

Daj nam link nekog ozbiljnog testa gde je dokazano da su Asus 1060 Mining smece po kvalitetu izrade cipova, vrm-a, hladjenja i ostalog.

To sto su bucnije znaci da su im ventilatori bolji. Zasto? Zato sto imaju ventilatore sa lagerima - "ball bearing fan". Postoje i regularni modeli ako se ne varam sa ball bearing ventilatorima, ali su retki. Ventilatori sa lagerima su dugotrajniji od obicnih i bucniji su, a niko nije lud da rig za rudarenje drzi u spavacoj sobi.:)
Evo ti malo o tome: http://www.nmbtc.com/fans/white-papers/fans_ball_vs_sleeve/

Ja ne nadjoh podatak da je taj Gainward GS hladniji 15 stepeni od Mining edicije. Ako postoji podatak kopiraj mi tekst odatle. Mozda postoji, ali ja nisam uspeo da nadjem.

Kazes skoro svaka 1060 je bolja od iste iz Mining edicije, argument su ti brdo testova na internetu. Linkuj makar jedan uporedni test, daj da vidimo.
Evo pitam iskusnije rudare koji koriste minig edicije duze vremena, javite se i recite svoja iskustva. Koliko vam se grafickih karti pokvarilo za godinu dana i koje su mane i prednosti u poredjenju sa regularnim?

Ako se cip vise zagreva i ako je lose hladjenje to zaista smanjuje zivotni vek svake karte, slazem se. Ali Asusova verzija uopste nema lose hladjenje. Postoje modeli drugih proizvodjaca koji imaju lose hladjenje, ali ja imam Asus i vidim da nije lose.

Evo pitam iskusnije rudare koji koriste minig edicije duze vremena, javite se i recite svoja iskustva. Koliko vam se grafickih karti pokvarilo za godinu dana i koje su mane i prednosti u poredjenju sa regularnim?
koje mining karte postoje godinu dana?

Ne znam. Koliko ja znam postoje valjda od Juna?

Pa tako nekako. I kako onda neko da ti kaže kako rade posle godinu dana [emoji16]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Fallout 3^

Sto se tice isplativosti kupovine tih karata sada, kada je regularne mnogo lakse naci i to po normalnijim cenama, potpuno se slazem da ih ne treba uzimati zbog tako malog garantnog perioda. Pre par meseci je bilo gotovo nemoguce naci bilo koju graficku za rudarenje, a Mining P106-100 su bile dosta jeftinije od regularnih. Uzimajuci u obzir i cinjenicu da imaju bolje performanse, to se cinilo kao ok resenje tada. Takodje mislim da sada nije isplativo uzimati bilo koje 1060.

Malo je nezahvalno govoriti koliko dolara dnevno jedna graficka zaradjuje, to je promenljiva kategorija. Jeste da diff raste, ali se moze desiti i da cena npr Ethera znatno skoci i onda ce zarada biti mnogo veca. Ili mozda neki drugi Coin, ko zna.. Naravno, postoji rizik i da se sve strmoglavi.

Ja verujem da postoje karte koje su bolje po kvalitetu izrade. Koliko god da je nesto dobro, uvek se moze naci bolje i to nije nikakav argument. Uostalom, ja ne tvrdim da su najbolje na svetu.

Daj nam link nekog ozbiljnog testa gde je dokazano da su Asus 1060 Mining smece po kvalitetu izrade cipova, vrm-a, hladjenja i ostalog.

To sto su bucnije znaci da su im ventilatori bolji. Zasto? Zato sto imaju ventilatore sa lagerima - "ball bearing fan". Postoje i regularni modeli ako se ne varam sa ball bearing ventilatorima, ali su retki. Ventilatori sa lagerima su dugotrajniji od obicnih i bucniji su, a niko nije lud da rig za rudarenje drzi u spavacoj sobi.:)
Evo ti malo o tome: http://www.nmbtc.com/fans/white-papers/fans_ball_vs_sleeve/

Ja ne nadjoh podatak da je taj Gainward GS hladniji 15 stepeni od Mining edicije. Ako postoji podatak kopiraj mi tekst odatle. Mozda postoji, ali ja nisam uspeo da nadjem.

Kazes skoro svaka 1060 je bolja od iste iz Mining edicije, argument su ti brdo testova na internetu. Linkuj makar jedan uporedni test, daj da vidimo.

Ako se cip vise zagreva i ako je lose hladjenje to zaista smanjuje zivotni vek svake karte, slazem se. Ali Asusova verzija uopste nema lose hladjenje. Postoje modeli drugih proizvodjaca koji imaju lose hladjenje, ali ja imam Asus i vidim da nije lose.

Ok jeste tako bilo pre par meseci ali koga zanima proslost nemamo vremensku masinu pa da vracamo vreme unazad....

Uvek je od Nvidije bio best buy gtx 1070 i to ce uvek tako i da ostane sa ovom zadnjom serijom videcemo sta buducnost nosi tamo polovinom 2018 kada izbace novu seriju sa GDDR6 memorijom.

Isplativa je jos uvek gtx 1060 za sada mada je nikad ne bi uzimao.

Jeste promenljiva kategorija ja ti pricam samo kakvo je sada stanje a to sto ce neko iskopati Ether sada i cuvati ga recimo 5 godina da bi mogao da ga proda za odredjenu cenu je druga prica.To moze svako od nas da kopa neki novcic i da cuva i da se nada.

Ta gtx 1060 mining edition karta je u stvari Asus expedition karta gtx 1060 a ta izvedba karte je jedna od najslabijih koje postoje mali hladnjak,mali ventovi,nema backplate,nema hladjenu memoriju itd.

A Gainward Phoenix masivan hladnjak,odlicno reseno hladjenje,hladjena memorija,vise faza,ogromni ventovi,backplate itd.

Ja inace imam gtx 1070 Gainward Phoenix i znam o cemu pricam to isto hladjenje je upotrebljeno i za gtx 1060.

Asus kao asus je smece u odnosu na karte koje izbacuju Palit,Gainward,Galax,Zotac oni imaju strasne karte.

I ja sam imao pre nekoliko meseci rx 480 Sapphire Nitro+ najbolja Amd izvedba od karte pored Xfx Rx 480 black edition....I svud sam hvalio kartu kako je ekstra ali kad mi je stigla gtx 1070 Gainward Phoenix ta Rx 480 Nitro+ mi je delovala kao kineska igracka.

Poenta price je da ne mozes da pricas kako Asus nije smece ako nisi probao druge karte i video sta one mogu....

A i ja sam se mozda pregrubo izrazio Asusove karte tj. mining edicije nisu smece ali najlosije imaju reseno hladjenje i ostalo jedine losije karte su karte koje su sa jednim ventom....

Nemoj pogresno da me shvatis nemam ja nista licno protiv Asusa ili tebe samo to su cinjenice,ako tebe lepo sluze karte i ako si zadovoljan onda ekstra.

Gluposti. Ne nagadjajte nego pitajte lepo, ima ljudi koji znaju.
Tim cipovima i kartama apsolutno nista ne fali. Poenta sa 3 meseca garancije je sto su nasi trazili nizu cenu i dobavljaci su im dali. Ista karta moze da se kupi i sa godinu dana garancije ali je 30e veca po karti.
Jednostavno, procenat crknutih karata je uzasno mali u prva tri meseca, crknu eventualno felericne karte i to je to. Za godinu dana nesavesni mineri mogu da uniste ventilatore ali karti nista nece faliti.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Koliko znam ti imas regularne karte a ne te mining edicije kad su tako dobre sto ih ne kupis?

Kartama ne fali nista tacno u smislu ispravnosti,ali smesno je reci da su te karte dobre u odnosu na karte koje izbacuje Galax,Palit,Gainward i ostali....

Licno ih ne bi uzeo ni da imaju 3 godine garancije jer ima makar 20 boljih karti koje kostaju vise ali vrede svake pare.

Poslednja izmena:
Fallout ja ne znam gde si ti gledao cene kartica.
Evo šta se meni nudi trenutno kod naših radnji na 50kom.
Gigabyte GTX1060 6GB mining - 270 evra
Asus GTX1060 6GB Dual - 360 evra.
Saberi razliku pa bi svako razmislio o riziku sa 3 meseca garancije.
Ako imaš neke bolje cene, opcije ili neko drugi u temi nek mi javi na PM slobodno.

Pa tako nekako. I kako onda neko da ti kaže kako rade posle godinu dana [emoji16]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Posle sam procitao da postoje tek od juna. :)
Pa dobro, ajde neka neko kaze ko ih ima od juna.

Poslednja izmena:
Ne gledam uopste nase radnje samo Madjare,ne radi se ovde samo o ceni daj sta das treba karte da imaju brutalna hladjenja jer ce raditi godinama treba da se prezive leta kada je preko plus 40 ali ne razmislja se u Srbiji tako ovde je daj sta das jel vrsi posao vrsi koja briga za ostalo,ista situacija i sa napajanjima.

A ima vise razloga zasto ne uzimam ovde karte prvo znaju da budu bezobrazni pri ostvarivanju garancije,drugo napumpane cene,trece kartica provede ogroman broj dana u servisu,jedina stvar koja je na strani domace garancije je to sto je lakse ostvariva tj. Madjar sutra moze da zatvori radnju a tesko da ce se veliki lanac prodavnica zatvoriti preko noci druge dobre strane stvarno ne vidim.

Ne znam radite sta hocete ako volite garanciju od 3 meseca samo napred samo nemojte da se zalite posle kako ne mozete da odplatite rigove a istekla vam garancija jos pre godinu dana.

Poslednja izmena:
Tu se slazem sa tobom, ludost je sada uzimati karte sa 3 meseca garancije. Sada vec ima da se nadju po relativno normalnim cenama one sa 3 godine garancije. Ali opet nije pametno uzimati GTX 1060.
Ja kad sam trazio nije bilo graficke ni za lek, jedina varijanta mi je bila ta Mining Edition.

^Upravo tako, a video izlaz se bar lako resava :)

Imaju dva hdmi izlaza, ali nemaju display chip. Mislis da postoji sansa da ce se pojaviti neko ko ce ugradjivati chipove? :D

Vrh Dno