Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Teamsuperluminal LOS. Rock solid je, bukvalno bez bagova. Verovatno je i oficijalni LOS odličan, ali ja koristim TS LOS i iz iskustva kažem da ra radi sjajno [emoji41]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Koja je razlika ts los i oficijalnog?

Koja je razlika ts los i oficijalnog?
TS ima neke sitne dodatke i dodatna podešavanja. Npr ubacili su svoju aplikaciju za lako rutovanje, nešto su budžili da bi radila google camera itd. Takve neke sitnice. 99,9% su isti romovi tj TS LOS je baziran na oficijalnom LOS-u. Meni radi TS sjajno, zato nisam probao oficijalni.

Još sam pre par dana ubacio viper4arise i zvuk u sluškama se preporodio [emoji41] Bila je muka da sve pohvatam šta i kako ali sad sam to nabudžio i sve radi kako treba [emoji41]

TS ima neke sitne dodatke i dodatna podešavanja. Npr ubacili su svoju aplikaciju za lako rutovanje, nešto su budžili da bi radila google camera itd. Takve neke sitnice. 99,9% su isti romovi tj TS LOS je baziran na oficijalnom LOS-u. Meni radi TS sjajno, zato nisam probao oficijalni.

Još sam pre par dana ubacio viper4arise i zvuk u sluškama se preporodio [emoji41] Bila je muka da sve pohvatam šta i kako ali sad sam to nabudžio i sve radi kako treba [emoji41]

Poslao sam ti por,al ne znam da li ti je stigla,nesto me net zeza,jel mora dase vratim na LP bl ili mogu da ubacim i sa nougat bl?i ako mozes okaci link za viper4arise i link za gapps.Ubacicu officijalni ipak. :)

Poslao sam ti por,al ne znam da li ti je stigla,nesto me net zeza,jel mora dase vratim na LP bl ili mogu da ubacim i sa nougat bl?i ako mozes okaci link za viper4arise i link za gapps.Ubacicu officijalni ipak. :)
Mislim da moraš LP bootloader. Pogledaj na xda, u temi sigurno piše. Gapps 64bitni skini po želji sa opengapps.org.

Za viper4arise napisaću uputstvo kako sam ja to odradio večeras kad dođem sa posla.

Vazi,hvala ti :)

Oficjelni LOS može na bilo koji bl. Provereno.

Hvala na info :)

Jel imao neko od vas problem sa TWRP-om (poslednja verzija) i nefunkcionisanjem ekrana prvih par minuta? Ima li rešenja za ovo?

Evo kako sam instalirao viper4arise. Ako negde grešim, neka me isprave iskusniji sa ovom tematikom.

Da bi viper4arise radio mora se podesiti selinux permissive mod. Ja sam to odradio preko magiska i istovremeno istim odradio root. Btw svi linkovi su sa mog google drive-a, mrzelo me da guglujem linkove odakle sam to skidao.

Rutovanje i podešavanje selinux permissive moda:
1) Ako ste prethodno rutovali sistem nekom drugom metodom (a ne magiskom), derutujte pa nastavite dalje. Instalirajte magisk zip iz twrp-a https://drive.google.com/open?id=0B0Dn-ofSu-vKempyQ0JZUVdCNGM
2) Kad butujete sistem otvorite magisk aplikaciju i iz menija izaberite Module i dodajte ovu skriptu za permissive mod https://drive.google.com/open?id=0B0Dn-ofSu-vKdVJ1cmVfUUtfZlE i restartujte sistem.

Instaliranje A.R.I.S.E i viper4arise:
1) Instalirajte ovaj aroma zip iz twrp-a https://drive.google.com/open?id=0B0Dn-ofSu-vKQkU1eXRXMXBRWUU . Ako vas pita na početku da li ste iskusan korisnik ili noob/početnik (tako nešto ne sećam se tačno) izaberite da ste početnik.
2) Izaberite Core System and Modules i Viper4Arise i Viper4Arise Profiles. Ostale modove preskočite (Arkamys Audio, Dolby Atoms, Dolby Digital Plus itd).
3) Remove deep_buffer from audio policy - Yes
4) Set SELinux to Permissive Mode - tu odgovorite No, pošto smo to već odradili magisk-om.
5) Repair Sd card Permissions - Yes

Ostala pitanja preskočite ili odgovarajte sa Ne, ako ih ima (bar sam tako ja odradio :) ).

Posle instalacije butujte sistem i otvorite viper4arise aplikaciju. Uđite u meni i izaberite driver status. Ako piše enabled: yes i status: normal, znači da je viper4arise radi :)

Pustite muziku iz plejera i iz viper4arise menija izaberite profil ili podesite sami profil kako vama odgovara. Ja trenutno koristim viper4arise profil samo sam smanjio bass pošto je prejak :)

Jedna stvar koju sam primetio, nekad aplikacija baguje kada se učitava novi profil, isti se ne primeni odmah. To rešavam tako što posle učitavanja novog profila, Master Power stavim na off pa onda na on i novi profil se učita.

Testirano na TS LOS.
Zvuk u mojim jeftinim kineskim sluškama (kz ate) se preporodio :)

Evo kako sam instalirao viper4arise. Ako negde grešim, neka me isprave iskusniji sa ovom tematikom.

Da bi viper4arise radio mora se podesiti selinux permissive mod. Ja sam to odradio preko magiska i istovremeno istim odradio root. Btw svi linkovi su sa mog google drive-a, mrzelo me da guglujem linkove odakle sam to skidao.

Rutovanje i podešavanje selinux permissive moda:
1) Ako ste prethodno rutovali sistem nekom drugom metodom (a ne magiskom), derutujte pa nastavite dalje. Instalirajte magisk zip iz twrp-a https://drive.google.com/open?id=0B0Dn-ofSu-vKempyQ0JZUVdCNGM
2) Kad butujete sistem otvorite magisk aplikaciju i iz menija izaberite Module i dodajte ovu skriptu za permissive mod https://drive.google.com/open?id=0B0Dn-ofSu-vKdVJ1cmVfUUtfZlE i restartujte sistem.

Instaliranje A.R.I.S.E i viper4arise:
1) Instalirajte ovaj aroma zip iz twrp-a https://drive.google.com/open?id=0B0Dn-ofSu-vKQkU1eXRXMXBRWUU . Ako vas pita na početku da li ste iskusan korisnik ili noob/početnik (tako nešto ne sećam se tačno) izaberite da ste početnik.
2) Izaberite Core System and Modules i Viper4Arise i Viper4Arise Profiles. Ostale modove preskočite (Arkamys Audio, Dolby Atoms, Dolby Digital Plus itd).
3) Remove deep_buffer from audio policy - Yes
4) Set SELinux to Permissive Mode - tu odgovorite No, pošto smo to već odradili magisk-om.
5) Repair Sd card Permissions - Yes

Ostala pitanja preskočite ili odgovarajte sa Ne, ako ih ima (bar sam tako ja odradio :) ).

Posle instalacije butujte sistem i otvorite viper4arise aplikaciju. Uđite u meni i izaberite driver status. Ako piše enabled: yes i status: normal, znači da je viper4arise radi :)

Pustite muziku iz plejera i iz viper4arise menija izaberite profil ili podesite sami profil kako vama odgovara. Ja trenutno koristim viper4arise profil samo sam smanjio bass pošto je prejak :)

Jedna stvar koju sam primetio, nekad aplikacija baguje kada se učitava novi profil, isti se ne primeni odmah. To rešavam tako što posle učitavanja novog profila, Master Power stavim na off pa onda na on i novi profil se učita.

Testirano na TS LOS.
Zvuk u mojim jeftinim kineskim sluškama (kz ate) se preporodio :)

Hvala na linkovima,radi na oficijalnom LoSu :)

Da li je i na ts los google camera kao i na officijalnom,ili je ona cynogenova?.Ova na oficijalnom ne radi bas najbolje,cini mi se da je google cam.

Nema google kamere za mi4c, sve je snapdragon kamera na custom romovima ;)

Nema google kamere za mi4c, sve je snapdragon kamera na custom romovima ;)

U pravu si,meni je automatski ubacivao gcam sa gapps ovima i radila je normalno par dana dok nije update-ovala i sad crashuje cim udje,Moze li se portovati nekako miui camera na los?ili ima li neka kamera sem sd da valjda ? :D

Moze li da se portuje miui camera na off los?

Razmisljam da probam oficijelni los ili laos, kako god. Trenutno sam na xiaomi.eu 8.1.3.0 lolipop. Imam andropaxov twrp. Da li ce mi se zakljucati bl ili ne?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Razmisljam da probam oficijelni los ili laos, kako god. Trenutno sam na xiaomi.eu 8.1.3.0 lolipop. Imam andropaxov twrp. Da li ce mi se zakljucati bl ili ne?

Ja sam na off losu,i na nougat bl,ne bi trebalo da zakljicava.

Ni los ni ts los ni xiaomi.eu rom ne zaključavaju bl.

Gledam miui 9 skoro 1gb tezak, a los malo jace od 400mb. Bas je lagan.

Zakljuca ako prelazis sa LP na N. Ako si na N i vec jednom imas otkljucan bl onda ga ne zakljucava. Mora MIUI biti tezak kad je fensi LOS je ipak cist android.

Sent from my Mi-4c on MIUI 9 using Tapatalk

Zakljuca ako prelazis sa LP na N. Ako si na N i vec jednom imas otkljucan bl onda ga ne zakljucava. Mora MIUI biti tezak kad je fensi LOS je ipak cist android.

Sent from my Mi-4c on MIUI 9 using Tapatalk

Meni ni sa LP na N nije zakljucao bl,samo obrisao twrp,koji se posle flesuje po standardnom postupku.

Pitanje, da li ovaj fon podrzava 4G na 800 i 1800MHz? Posto sam uzeo 4G karticu al nemam 4G nikako. LOS je zadnji od TeamSuperluminal.

Ne podržava band20 (800mhz). Mada sam ja na vipu tako da imam lte gotovo svuda (Pirot, Niš, Beograd itd).

Pitanje, da li ovaj fon podrzava 4G na 800 i 1800MHz? Posto sam uzeo 4G karticu al nemam 4G nikako. LOS je zadnji od TeamSuperluminal.

Ako si na Telenoru imaces problem, ali Telekom i VIP generalno rade dobro na 4G mrezi :)
Xiaomi ima samo kod Redmi Note 4 sD625 , Rednim Note 3 pro i sad 5x i mi mix 2 sa podrskama za lte band 20... Iz meni nepoznatog razloga ne ubacuju podrsku za band 20...

Prodao sam ovu zverku,pa reko da vidim za preporuku sta dalje?Razmisljao sam za Mi A1,imam neku kombinaciju za 190e,sve super ali low light snimak 15fps kao na svim sd 625 :( pa zato ce vrv izaci sa liste,dal bolje uzeti mi5/5s nego a1?

Hvala za info, izgleda da MTS radi samo na 1800MHz kod mene. A za ovo sto ne ubacuju na 800, pa valjda zato sto su namenjeni za Kinesko trziste mahom a mi uzimali preko Alija. Oni su valjda i skidani sa neke mreze navodno.

Ima li neko da koristi LOS off?Cuo sam info da su portovali miui kameru zahvaljujuci A1 i da je ima na losu,pa me interesuje ima li neko da je probao?

Vrh Dno