Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Sta je potrebno Telekomu od dokumentacije da bi mogao u zgradi da uvodi optiku? Konkretno izvođač koji treba da radi u mojoj zgradi ima samo potpise stanara. Da li mu treba i saglasnost skupštine?
Hvala u napred.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Koliko sam shvatio treba da sklopi ugovor na 10 godina sa skupstinom stanara, iliti sa barem predsednikom skupstine.
Potpisi stanara nisu vise potrebni, postavljaju razvodne kutije do stana, a posle ko hoce moze da zakljuci ugovor sa njima za uvodjenje.

Koliko sam shvatio treba da sklopi ugovor na 10 godina sa skupstinom stanara, iliti sa barem predsednikom skupstine.
Potpisi stanara nisu vise potrebni, postavljaju razvodne kutije do stana, a posle ko hoce moze da zakljuci ugovor sa njima za uvodjenje.
Znači izvođač u mom slučaju Trmka-kabl može da radi u zgradi bez problema? Ja im tražio da mi pokažu saglasnost skipštine stanara i kažu da im ne treba jer imaju potpise stanara. Razmišljam da ih isteram iz zgrade jer ništa nisu potpisivali sa skupštinom ili sa predsednikom.

Moraju da imaju potpis sa skupstinom stanara, ne mogu da udju u zgradu kako im volja. Za 50% stanara ne, ali barem dogovor i ugovor sa predsednikom mora.
Na kraju krajeva oni cak i placaju nastalu stetu koju cine ugradjivanjem kablova.

Telekom 'stigao' do ugla Gandijeve i JGagarina, a i kod mene u zgradi (36) okačili obaveštenje da NovaTel tokom septembra izvodi radove. Nova zgrada (SunCity, JG30) bi trebalo da je već povezana, sad povezuju Azzaro (JG 32/32a) pa redom dalje.

Sent from my E6683 using Tapatalk

@madmaxx Kad su vec usli. Slikakaj par fotki akko izgleda kada je postavljeno i kako izgledaju i gradjevinski radovi gde su busili i slicno.
Hvala

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

@madmaxx Kad su vec usli. Slikakaj par fotki akko izgleda kada je postavljeno i kako izgledaju i gradjevinski radovi gde su busili i slicno.
Hvala

Treba sutra da startuju. Ako im dozvoli zgrada da uđu slikam i postavljam.

Stigla optika u zgradu, nisu još sve završili ali privode kraju, korektni su što se tiče kućnog reda i čišćenja za sobom. Cimao sam mts za pakete na finjaka su me od***li i rekli da pratim ponude na mts.rs [emoji23]
uploadfromtaptalk1504828478727.jpguploadfromtaptalk1504828489361.jpg

Sent from my E5823 using Tapatalk

^ idemooo.. :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Nije to nego zbog lovaca na metal

Koliko sam ja video u Stuentskoj ulici, NBG, gde su izvedeni radovi, kanalice su metalne, plastificirane u belu boju, sa logom mts.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ko od komsija nije video da prijavim da su u bloku 37 na NBG poceli da uvode po zgradama instalaciju za optiku... :D
Kazu radnici da ce celi blok pokriti...
Dobro dosli!

• Like
Reagovanja: M J
Ima li kakvih novosti za NS, osim onog posta gde su u Hadzi Ruvimovoj radnici govorili septembar kao pocetak radova?

Kada ce sa ove strane Save da krenu?

polako to preko save :D prvo nbgd su resili izgleda ceo da pokriju tu su valjda najtanji kod korisnika :) , kako su krenuli sa optikom vise nece imati manjine na nbgd bakar gde da kradu :D

Poslednja izmena:
Zar nisu vec oko Kneza radili nesto?

Inace, da li ce to uraditi juna ili oktobra je svejedno, ako ce svima tek decembra pustiti, kada zavrse sve :(

Radili glavnu okosnicu, nisu stavljali ka korisnicima.
Ako ne dodju preko Save do kraja ove godine, zasigurno ide sledece, tu nema greske. Mada opet, zivi bili pa videli!

Uvođenje Optike u Studentskoj ulici, Novi Beograd. Veći zidni ormari u prizemlju zgrade su metalni. Manje razvodne kutije po spratovima su plastične, kanalice vertikala su metalne, belo plastificirane.
Sva oprema je sa logom mts.
f884cb097a3f4f61095bc9bab5f8f389.jpg
1ffc58c5c6752b3fdf66210d5190195d.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Pozdrav. Desava li se nesto po ovom planu sire od Beograda, po manjim mestima?

Jagodina. Navodno mts radi tehnicku dokumentaciju i treba da krene instalacija vertikala. Ja sam bas blizu i iscekujem. Već kasne u odnosu na najavljrni kraj avgusta da treba da krene.

Aha ustupice fiber drugim kompanija malo sutra :)
Neka puste konacno nesto od optike. Trebao ke neki novinar da ga pita kada ce cenovnik proslo je godinu dana od pocetka All-IP ...

Jel postoje uopste it novinari na takvim eventovima? [emoji23]

Ako i postoje, njihovo je samo da prenesu ono sto direktor izrecituje.....

Verovatno negde na Lionu i u krugu "dvojke"
Sigurno nije u Pancevu ili Smederevu, Velikoj Plani, Vrscu ili Kovinu ili Beloj Crkvi. :wave:

Poslednja izmena:
Eh da je u krugu dvojke, nesto mi je tesko da poverujem :D
Mada Smederevo, Pancevo, Velika Plana, Vrsac, Kovin i Bela Crkva kontam da ce biti gotovo pre Beograda :D

Neka napisu na sajtu gde se to moze i gde ce to biti, rok za zavrsetak radova
i pustanje u rad po gradovima.
Kako za Opticki Net , tako i za VDSL.(20/2 i 50/2 i 100/2)

Vrh Dno