Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Ja bih zamolio moderatore teme da zabrane Off.
Ovde se prica o All-IP prijektu mts/Huawei koga ne zanima neka zaobidje temu.
Kada se pojave cene kod mts-a onda mozemo da poredimo sa drugim provajderima a ovako samo se truje tema nepotrebnim postovima.

@desp Definiši masovno? Garantujem da će do kraja 2017 Mts pustiti vise korisnika na optici nego svi ostali zajedno. Svidjalo se to nama ili ne tako je. Da li je idealno, nije. Monopol uz državnu pomoć? Šta mi tu možemo, ko ima alternativu da je bolja/jeftinija samo izvolite.
Ne navijam ni za koga, bitno je da će srećniji u ovoj priči dobiti famozni optički kabl u stanu/kući.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

^ ^ Pa do kraja Maja 2017 ce tesko (gotovo nemoguce) da puste ikoga... Jedino ako ne budu putovali kroz vreme :d

Evo definisacu ti ja masovno sto je desp mislio: Znaci vise od jednog kraja grada, i da ne bude samo Beograd nego da pokriju i Nis, i KG, Krusevac, I NS itd itd... I tamo da pokriju veci deo grada a ne samo centar... To je masovno. Sta vredi optika (sada nazalost propalog TargoTelekoma) i odlicna ponuda kad im je pokrivenost bila ni cetvrtina NBG-a a to je samo jedna veca opstina u BG-u. ili po mom misljneju odlicna ponuda STC cable-a kog ima samo u Subotici i to takodje ne u celoj Subotici

Sto se alternative tice https://www.beotel.net/televizija/tv-paketi-optika samo nek se sire i eto i vise nego ozbiljne alternative

Poslednja izmena:
^ Otprilike tako nekako. Ili npr. masovno je dostupan adsl i kabl.

to je samo jedna veca opstina u BG-u.

Pa ta veca opstina SAMO sto kazes ima 215.000 stanovnika a prema proceni MUP-a 300.000 stanovnika.
Znas li koliko ima drugi najveci grad u Srbiji stanovnika, tj. NS?
292.500 stanovnika grad NS, dakle SAMO ta jedna opstina kako ti kazes ima vise stanovnika nego li drugi najveci grad u Srbiji.
Jel sad kapiras sta si napisao pod tim
"to je samo jedna veca opstina u BG-u."?

Prva stvar: Post ti nema veze nikakve sa temom, totalni je off topic.

Druga stvar: Vec sam ti ranije pisao sta sam imao i zbog toga bio banovan... Sad lepo na ignore, i nema glava da me boli :smoke:

Poslednja izmena:
Telekom je kod mene u ulici postavio jednu kutiju na kojoj piše Telekom Srbija IRA, šta može biti u pitanju?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

za opticki net nije potrebna aktivna ni telefonska linija ni kablovski prikljucak?
Ili ce opet biti uslov jedno od to dvoje (kako kod kog operatera), da bi se uveo opticki net

Tako je nazalost.
Kao sto za kablovski nije neophodno da imas tv tako ni za adsl, ftth, vdsl nije potrebno da imas telefon samo paricu.
Ali iako ti izbace pretplatu za fon povecace pretplatu za net pa ti dodje svejedno.

@duca89
Kraljina nema dalje, obrnuo si igricu.

Poslednja izmena:
Za kablovsku nije neophodan TV ako isključe analogni signal..
--
Ima li neko da se priključio na optiku ili još uvek nisu krenuli vertikale da rade?

pa ne moras da imas tv (fizicki) u kuci, ali koliko vidim moras da placas pretplatu.. da imas kablovsku televiziju aktiviranu..
sad ne znam da li je to istina i mora da se ima aktivirana, ili ne. razne su price

Poslednja izmena:
Pa to ti isto, takodje ni ne moras da imas fiksni kuci ali moras da placas pretplatu ako hoces adsl, vdsl, a tako ce biti bar u pocetku i sa ftth, eto isto kao kod kablovskog neta.
Ne moras da imas fizicki tv ali moras da placas pretplatu.

to mi je jasno.. mozda nisam razumeo ali za optiku idu drugi kablovi. pa se zato pitah, da li treba aktivna mreza? mozda neko ima opticki bez tv-a (ne placa pretplatu za tv)

Naravno da ne treba, ali će oni staviti da je obavezno koliko vidim, čisto da izmuzu ovaj narod koliko mogu.
Ni za ADSL, ni za kabl, ni za optiku ti ne treba nikakav fiksni ili kablovska da plaćaš, tehnički gledano.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

e to me zanimalo.. da li tehnicki treba..
sad je sve jasno
valjda ce ukinuti za koju godinu

Evo kako radi mts optika na Adi Ciganliji 20170710_161525.jpg koju su postavili ovog proleća. Stubovi su na otprilike 500 pa možda i manje metara. Wifi emituje samo na 5GHz pa je zbog toga malo lošiji domet, ali su brzine super. 20170710_161510.jpg20170710_161525.jpg
Screenshot_20170827-150523.png
Screenshot_20170827-141036.png

Poslednja izmena:
Nezvanicno nesto?

Nezvanicno nesto?

Na internetu ništa nisam našao o tome, međutim vidim da je oprema cisco i da duž cele Novobeogradske strane postoje te bandere. Vidi se da do samih bandera dolazi optički kabal. Nema nikakvog logovanja, samo se zakači i net radi. Verovatno je 100/100 Mbps brzina, ali se neko danas još nakačio pa nisam izvukao maksimum.U glavnom znam da mts ima te svoje zone npr na aerodromu, u bolnici Dragiša Mišović itd, ali su brzine 10/10 Mbps.

Bogme, cenovnik sa jedne od prethodnih strana je aktuelan! Zvao sam juce mts da pitam za cene optičkog interneta i dobio sam identične cene.

Sent from my A0001 using Tapatalk

@PsYhO: Ako misliš na ono što sam ja ostavio naravno da je aktuelan. To je ponuda koju su "pametnice" donele za zgradu u Nišu u kojoj već odavno postoji Exenet optika. Haha cenovnik je baš "motivišući" kad se uporedi sa Exenet ponudom.

@PsYhO: Ako misliš na ono što sam ja ostavio naravno da je aktuelan. To je ponuda koju su "pametnice" donele za zgradu u Nišu u kojoj već odavno postoji Exenet optika. Haha cenovnik je baš "motivišući" kad se uporedi sa Exenet ponudom.
Da, na njega sam mislio :).
Iskreno, nadao sam se da nije aktuelan i da će biti bolji uslovi, kad ono, šipak! [emoji51]

Sent from my A0001 using Tapatalk

Meni eno stiglo pisamce gde mi nude da produžim ugovor za VDSL (ističe u novembru postojeći) uz OPET 5 meseci za 1 dinar.
Dilema je samo da li će ne daj bože u periodu kraćem od naredne 2 godine Telekom da razvuče optiku po bandera u mom selu :p Ja se nešto ne sećam da se javljao na ovoj temi da je dobio optiku neko iz nekog sela na teritoriji Vojvodine a da nije u blizini BG, Pančeva i sl?

Insajderi, kad će optika u Srem? :D :D

@akki
@MisaLion

Vezano za pricu od ~20dana da je 90% NBGD-a pokriveno, i moje protivljenje toj informaciji.

Moram da ispravim sam sebe sada. Na prostoru izmedju Jurija Gagarina i Vojvodjanske je provucena optika ili je u procesu postavljanja. NovaTel izvodi radove ako sam dobro zapamtio.

Ponuda od Oriona. Danas slikano. BG, Mirijevo.

077ddab0a729cae54408f2b0526a0387.jpg

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Haha

A realno velika slika, a mala slova :D

@akki
@MisaLion

Vezano za pricu od ~20dana da je 90% NBGD-a pokriveno, i moje protivljenje toj informaciji.

Moram da ispravim sam sebe sada. Na prostoru izmedju Jurija Gagarina i Vojvodjanske je provucena optika ili je u procesu postavljanja. NovaTel izvodi radove ako sam dobro zapamtio.

Pa i sve da provuku na ulici to nece biti 90-100% vec 10% posla! A jednog dana kad sve zavrse,ako i dalje budu drzali te cene, ni 1% korisnika nece preci na optiku.

Poslednja izmena:
--

Poslednja izmena:
Sta je potrebno Telekomu od dokumentacije da bi mogao u zgradi da uvodi optiku? Konkretno izvođač koji treba da radi u mojoj zgradi ima samo potpise stanara. Da li mu treba i saglasnost skupštine?
Hvala u napred.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno