Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

.
889d55c6c1f75a53400937de31ee7d04.jpg
a4f1e695cc88222fdeaade5f5d8bf82a.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk
493f9224de5931b6ab4380fa51d30320.jpg
Koriscenje ?
Meni na 3g ne bi drzao vise od 5 i po h sot...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Wifi, znam da zena ne igra igrice ali surfuje stalno. Povremeno 3g, uglavnom 80% wifi

Wifi, znam da zena ne igra igrice ali surfuje stalno. Povremeno 3g, uglavnom 80% wifi

Pazi, i ja sam zadovoljan baterijom, telefon drzi muški, ali kad ga poredim sa sony z2 kad je bio nov, imam utisak da z2 na 3g drzi bolje ili u najboljem slucaju isto...
Wifi kida, ali 3g, samo tako spusta procente. Nemam 4g karticu, mozda na 4g moze se ocekivati bolji procenat drzanja?

Od danas novi vlasnik ovog telefona... ceo dan se ograh sa MIUI-jem... i onda se registrovao na xiaomi sajtu, i zatražio kod za otključavanje bootloadera.. mislim da mu se smeši LOS ili RR... Fali mi gestures na lockscreenu pri puštanju muzike...

Pazi, i ja sam zadovoljan baterijom, telefon drzi muški, ali kad ga poredim sa sony z2 kad je bio nov, imam utisak da z2 na 3g drzi bolje ili u najboljem slucaju isto...
Wifi kida, ali 3g, samo tako spusta procente. Nemam 4g karticu, mozda na 4g moze se ocekivati bolji procenat drzanja?

Meni na 4g na Max potrosi dosta manje nego sto bi ocekivao. Poredim sa prethodnim L930, nebo i zemlja. Ja licno koristim custom Globe rom i bas sam zadovoljan. Po pitanju baterije je bolji nego poslednji 8.2.5 stable . Zenin prethodni P9 lite je na NN vadio do 6-7 sati SOT sa istim koriscenjem kada poredim sa 4X

Od danas novi vlasnik ovog telefona... ceo dan se ograh sa MIUI-jem... i onda se registrovao na xiaomi sajtu, i zatražio kod za otključavanje bootloadera.. mislim da mu se smeši LOS ili RR... Fali mi gestures na lockscreenu pri puštanju muzike...
Mislis na komande na LS ili bas neki gesture?

Pa nigde nisam mogao da pronađem da mogu da pauziram/puštam muziku, prebacujem sledeću pesmu dok je ekran ugašen..

Poslednja izmena:
Moje skromno koriscenje, mobile data samo po potrebi takodje wifi, only 3g, ne koristim facebook a mislim da srce dosta bateriju. Od aplikacija koristim viber, mail, skype, tapatalk, youtube, firefox focus. Igrice ne igram, muziku ne slusam. Razgovori do pola sata dnevno. Sot 5.30 sati na 8 i po dana koriscenja.
4c407a45af7c254a96b6337ad030b50d.jpg
3a0e4858f2a0bf893c9f544597c5e548.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Covek objasnio, posle ovoga tema moze da se zatvori :) Svaka cast...

Sent from my Redmi Note 4X

9 dana na bateriji, ko Nokia 3310

Da li je normalno da od 4899 postova 3000 je koliko kome vise traje baterija??? Pa ljudi vec je receno .. ako vam je dosadno ne morate svaki dan da merite i kacite ovde ?!?!

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Baterija je prvi adut ovog telefon, normalno je da ce se o tome najvise pisati...
9 dana je stvaaaaaarno.... :D

9 dana je neverovatno, mislim da bi izvukao toliko jedino na stolu sa svim ugasenim :).

Inače zaboravih da se zahvalim @Kidence na brzoj usluzi i razgovoru :)

Ma meni bez kartice ne drzi toliko zakacen na wi fi :)

I da li je neko nasao nacin da sa google kamerom i HDR+ uslika nocnu fotografiju bez suma tj. onih "zvezdica"? Ako jeste neka oda tajnu i koju verziju Gcam je koristio i koja podesavanja... Zahvaljujem!

Ja probao par verzija,i kod svake je bilo "zvezdica" u low light-u....

U low light je miui kamera osetno bolja

Ne znam kako da izbegnes grain na nocnim slikama. Eventualno manual settings, smanji Iso i uz stativ, produzi vreme ekspozicije.

Ne znam kako da izbegnes grain na nocnim slikama. Eventualno manual settings, smanji Iso i uz stativ, produzi vreme ekspozicije.

Bas tako, iso na 100, duza ekspozicija i stativ. Ili kupi dslr fotoaparat [emoji2]

Sent from my GT-I8260 using Tapatalk

Gledajte, Miui kamera sa HDR opcijom sasvim zadovoljavajuce pravi nocne slike tj. bez ili sa vrlo malo grain-a (mora biti veoma mirna ruka). Ali ako si na custom romu, za sada ne postoji portovana Miui kamera i prinudjeni smo da koristimo alternative. Trenutno najbolja alternativa je modovana google kamera sa HDR+ opcijom koja daje super dnevne fotke, za razliku od nocnih gde ima mnogo suma. Bila bi savrsena za nas da taj sum (bele tackice koje lice kao zvezde na nebu) pegla lepo. Zato i pitamo za takva podesavanja ako postoje... Dakle ne trazimo nesto specijalno. [emoji6]

Poslednja izmena:
Jedino da skineš zadnji port kamere, onaj all in one, pa da se igraš raznoraznim podešavanjima koja su implementirana. Ja se nadam da će uspeti da ukradu kameru sa Mi A1 modela i da će to biti tačka što se tiče custom romova ☺.
Uzgred, ovo ne izgleda loše ☺: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=73736414

Poslednja izmena:
Jedino da skineš zadnji port kamere, onaj all in one, pa da se igraš raznoraznim podešavanjima koja su implementirana. Ja se nadam da će uspeti da ukradu kameru sa Mi A1 modela ☺.
Uzgred, ovo ne izgleda loše ☺: https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=73736414
Igrao sam se sinoc sa zadnjom verzijom, i to bas bas, ali sam na kraju odustao jer uvek je isto i izgubio sam dosta vremena, a mrzelo me da probam bas sve kombinacije jer ih ima mnogo...

Poslednja izmena:
Evo nečeg, nisam probao, samo videh link: https://forum.xda-developers.com/mi...aomi-mi-a1-t3670607/post73732145#post73732145

edit: Radi [emoji41]. LOS 14.1 Off.
Radi Miui kamera, super sto su je portovali. I ja sam probao na Mokee romu, samo fali dosta opcija i dobije se fc prilikom odabira manual ISO opcije. Takodje kada se slika u obicnom i HDR modu, cini mi se da je isto. Ali sve u svemu, fin start i pocetak. [emoji6] ps, setujte permissions rucno da bi kamera uopste radila.

Poslednja izmena:
Ne mozete da dobijete fotku bez shuma sa malim senzorom iz telefona sa velikim iso podesavanjima. Moze da bude vise ili manje shuma, u zavisnosti kako aplikacija pegla shum. Najbolja varijanta je ako neka aplikacija snima raw, pa da obradjujete fotke na kompu u lightroomu.

Може мала помоћ око custom rom-а за Note 4X 3/16 GB ?
Наиме, хтео бих да убацим неки како бих угасио сензор отиска прста и имао мало више опција у подешавањима интерфејса и сл. Сад сам у дилеми који Rom. Видим да се препоручују тих пар (RR, LineageOS, AOSP, XOSP исл.) па сам збуњен који да одаберем.
Поред овог наведеног, волео бих и да је трајање батерије пристојно, ако може мало да се побољша звук што на излазу слушалица, што звук приликом разговора и тако неке ситнице. Видим да у ту сврху препоручују XOSP па не знам колико је стабилан и има ли још неки на који треба да обратим пажњу ? Тренутно сам на MIUI 8.5.4 Nougat.

Nazad
Vrh Dno