Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

@dejan87dex Iskopao sam ti taj post, a vrati se odatle i na par stranica pre jer sam kacio isto ss. Tu je bilo polemike, podsmevanja, ma svacega... inace ja se ne tangiram oko toga, bitno mi je da je mido zverka od telefona, da ga pravilno koristim i uzivam u tome. Imao sam iphone 6s pre ovoga na kratko i nisam mogao nikako da se naviknem (moja majka ga jos koristi) ono je strasno po meni sve i uzas od OS-a, sem kamere naravno. Ma RN3 je zverka za svaki iphone, a kamo li Mido. Upoznat sam i sa WP dobar os tada, koristio sam davno pre Lumia 800, fin telefoncic bio u to vreme. Pominjem iz razloga zato sto volis Nokia telefone :)

Sent from my Redmi Note 4X

Nije nikakvo podsmevanje, jednostavno je ne koristimo telefon svi isto ... ti izvlacis maximum u sotu, neko me brine o tome sta koja opcija radi, oslanja se na sistem i ne boli ga glava - da ne kazem ne opterecuje se ... Ja nebih tu Nokiu ni uzeo da nisu resili da idu ka cistoj verziji sistema , eto to me je privuklo najvise, ostalo je prosek kao i na svako low 2 mid telefonu ...

Poslednja izmena:
Nije nikakvo podsmevanje, jednostavno je ne koristimo telefon svi isto ... ti izvlacih maximum u sotu, neko me brine o tome sta koja opcija radi, oslanja se na sistem i ne boli ga glava - da ne kazem ne opterecuje se ...
Upravo tako kao sto si napisao ;)

Pa kopije manje drze od originala...
Tako kazu...ko ima original , ima i bolji SOT.

@dejan87dex
Ja ti kažem da bez Wi-Fi, samo data only ovaj telefon gura isto toliko. To oko osvetljenja ne znam, nisam poredio sa N5.

I vidim da imaš dobar signal mreže. Ako na N5 imaš 6-7h SoT sa takvom upotrebom, onda ćeš na mido-u imati 2-3h SoT više. Malo li je to za jedan dan?

I menjam sistem jer ne podnosim MIUI notifikacioni sistem i neka njihova rešenja. :) Custom radi skroz ok.

Da to je sve skroz kul, shvatam te verovarno bi i ja menjao sistem [emoji4]

Malo koristis custom rom, a kad ti dosadi vratis se ponovo na Miui i tako u krug [emoji5]

Poslednja izmena:
I MTK verzija dobila MIUI 9 napokon (Android 6.0 i dalje)
Kakvi su slepci ovi iz Mediatek-a ili iz Xiaomi-ja, ne znam ko je tu kriv.. Pa sto ne pustise Nugat 7.0 ljudima koji su kupili ovaj relativno nov model. Stvarno nema opravdanja...

To je Mediatek kriv sigurno.

Ja sam odavno pisao o tome...Nema Xiaomi tu veze, Mediatek nije pruzio podrsku. Eto zasto ne treba uzimati MTK.Pa i RN3 MTK je ostao na 5.0.2.

Poslednja izmena:
Ja sam odavno pisao o tome...Nema Xiaomi tu veze, Mediatek nije pruzio podrsku. Eto zasto ne treba uzimati MTK.Pa i RN3 MTK je ostao na 5.0.2.

Mislism da niste u pravu, kako Nokia 3 eno dobija 7.1.1 ?! ima onaj crappy MT6737 a ootb dolazi sa 7.0

Pa to je gotovo ista android verzija. Sad je pitanje da li će dobiti Android 8... N5 će imati bolji update ;)

Pa ko "pise" drajvere za cipset, Xiaomi ili Mediatek... Xiaomi skinuje Android, ali Mediatek i Qualcomm pruzaju podrsku za svoje cipove...

Da, ali se cela prodaja tih Nokia telefona zasniva na azuriranju softvera, eventualno tvrdoci kucista samog telefona.

Najjeftinija N3 oko 110e na KP, a za 135 ima RN 4X 3/16 koji je bukvalno pojam od telefona i za N5(i u odnosu na moj P9l je pojam od telefona, da ne bude diskriminacije :D), kamo li za N3.

Poslednja izmena:
Mada sada nesto gledam, Android N ima podrsku za Helio x20. Cudno bas, sada ni meni nije jasno..

Supported processors are: Snapdragon 415, 430, 435, 615, 616, 617, 625, 650, 652, 805, 808, 810, 820, 821, Exynos ARMv8 5433, 7420, 7870, 8890, Kirin 950, 955, MediaTek with Mali MT6732, MT6722, Helio P10 (MT6755), Helio X20 (MT6797), MediaTek with PowerVR MT6595M, MT6595T, MT6595M, MT6795, MT8135, MT8173, MT8176, Helio X30 (MT679x), Atom Z3460, Z3480, Z3530, Z3560, Z3570, Z3580, Rockchip RK3368, Tegra K1, X1, GeForce 600, 700, 800, 900, 1000, etc.

Gresis ... za sve isti tretman. Potvrdjeno, nema razloga da cist rom kasni, zaista. Eto videcete sa tim Mi A1 :)
Možda i grešim, ali ne radi se samo o čistom ROM-u... :)

Ne kasni čist rom, kasne drajveri i source :) Čist ROM: Uzmeš AOSP, eto možemo, ti, ja ili neko drugi da preuzmemo source, napravimo build i nema kašnjenja :D

Ako imam dobar kernel source/drajvere/firmware, neće biti problema. Eto, Mediatek zeza, zato predstavlja mnogima jednu prepreku, bez obzira koliko je čist ROM.

Ali i da MTK izbaci source, bio bi brži update, zbog tog čistog androida.

Da, ali se cela prodaja tih Nokia telefona zasniva na azuriranju softvera, eventualno tvrdoci kucista samog telefona.

Najjeftinija N3 oko 110e na KP, a za 135 ima RN 4X 3/16 koji je bukvalno pojam od telefona i za N5(i u odnosu na moj P9l je pojam od telefona, da ne bude diskriminacije :D), kamo li za N3.

Shvatili smo to, ponavljas isto po deseti put.

@Zile995 pa drajveri ocigledno postoje za nugat / mtk soc , u cemu je onda problem ?! Xiomi? ili Source mediatek krije a xiomi ne trazi :D

Poslednja izmena:
Ponavljacu dok god ljudi misle da su SW update i security update bitnije stvari od hardvera :D

Sta je to posebno na 7.1.1 ili 7.1.2 da je tolika razlika u odnosu na 7, cak i 6?

HW nije mrtav ako telefon radi lepo iz fabrike, ja imam tablet sa KitKat Androidom i radi isto kao prvog dana, sve sto njegov chipset ima snagu da pokrene, pokrenuce bez problema.

Lepa stvar je redovan SW update, ali ni u kom smislu nije bitniji od hardvera, pogotovo kod Xiaomi telefona koji imaju veliki izbor custom romova.

Sta je to posebno na 7.1.1 ili 7.1.2 da je tolika razlika u odnosu na 7, cak i 6?

HW nije mrtav ako telefon radi lepo iz fabrike, ja imam tablet sa KitKat Androidom i radi isto kao prvog dana, sve sto njegov chipset ima snagu da pokrene, pokrenuce bez problema.

Lepa stvar je redovan SW update, ali ni u kom smislu nije bitniji od hardvera, pogotovo kod Xiaomi telefona koji imaju veliki izbor custom romova.

https://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history#Android_7.0_Nougat_.28API_24.29 izmedju 7.0 i 7.1.1 postoji razlika a kamoli 6 vs 7.1.1 ... mozda je to tebi sve isto :D ne krivim te

Izbor romova postoji svaka cast na tome, vi ste u manjini akoji to rade , a vecina kada vidi da jedna verzija ima slabiju podrsku a druga verzija "bolju" podrsku , a ista je marka telefona , onda se nekako razocara ... kao sto vi volite da rutujete, tako neko voli od OEM-a da vidi podrsku... ma kakav to model bio, od 100 ili 1000e.
Ako zaista Mediatek i dalje ne objavljuje source to je onda zaista jadno... sta to znaci da oem mora da ga moli na kolena... :wall:

Poslednja izmena:
Napisao je da SoC podržava nougat. S801 recimo ne podržava.

Gde si video ti te drajvere?

Evo ti source, pogledaj https://android.googlesource.com/kernel/mediatek/

Ta N3 je neki izuzetak, isto kao i ovaj RN4 MTK. :D

Da ne pišemo o HTC M9+, Xperia C5 Ultra, C4, pojedinim Lenovo i Leeco telefonima.

Pa i drajvere kriju, ili samo oem ima pristup njima :D

Kako bi inace pustili nokiu 3 sa 7.0 i sada dobija 7.1.1 ... a u najavi oreo...

Neko je tu lenj a izgovora milion... kapiram da ih kostaju developeri i nece da se zezaju sa mtk , a fokus su im qualcomm modeli ali opet... ne znam sta ce im ta igranka za mediatekom..

Poslednja izmena:
Što se mene tiče kriv je Xiaomi. Ja nisam kupio Mediatekov telefon nego Xiaomijev. Red je da svi telefoni dobiju bar jedno ozbiljno ažuriranje tj. bar jednu novu verziju Androida Flagship telefoni čak i dve. A mi, koji smo kupili Note 4 sa Mediatekom dobili smo, za sada, samo novu presvlaku. Ali ajde da se nadamo da ćemo i mi u neko skorije vreme dobiti taj famozni Nougat

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

.
889d55c6c1f75a53400937de31ee7d04.jpg
a4f1e695cc88222fdeaade5f5d8bf82a.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk
493f9224de5931b6ab4380fa51d30320.jpg

Vrh Dno