Ovo je sustina svega. Tema oko SoT-a je vec sazvakana i o kakvoj stednji vi pricate, ko to jos koristi na Midu? Nema potrebe za tim. Stvar je u tome sto vas nekoliko ovde iznad sto hejtujete uopste ne gasite 3G ili 4G i treba vam u svakom trenutku internet. Mora da ste kao neki poslovni ljudiDrugari kada sam na 3g sot mi bude od 25 do max 40 min na 10% potrosenih baterije. Jel to normalno, posto na wifi kida, a ovo mi deluje da sot bude 2 pa i 3 puta manji na 3g u odnosu na wifi, kad proracunam na 10% potrosene baterije...
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Fenomenalno nije posto ima ipak razlog za tako nesto, 4000mah bateriju.Ma gde lose,to je fenomenalno! Nego samo kazem da je sve preko toga nerealno i izvuceno stednjom a ne normalnim koriscenjem.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Fenomenalno jeste, jer je to verovatno rezultat na 3G only sa stalno uključenim podacima i auto osvetljenjem 50% (mešovitom upotrebom u kući i van kuće).
Ako ti modeli od 3000mAh guraju toliko, sa ovakvom upotrebom, onda, svaka im čast na optimizaciji. Teško mi je da poverujem u to.
To uopšte nije malo. Uz Wi-Fi only u kući i dobrim signalom mreže, provereno gura 11-12h (mada može i više, zavisi od osvetljenja). Dakle najnormalnije korišćenje, 2-3h Chrome, tapatalk, viber, wapp, bez igara, sync on itd...
I sve zavisi šta je za vas štednja... 8-10h (4G/Wi-Fi) SoT je dobar rezult.
Kao sto rekoh vecina postpaid korisnika u Srbiji verujem da ima mesecni net izmedju 500MB i 1 GB, tako da izracunaj koliko ti dana ostaje mesecno kada koristis 4G aktivno i ponasas se opusteno kao na wifi-u od prvog dana u mesecu? Onaj ko ima dostupan wifi u svakom momentu, kao ja npr. izvlacim sot ~14h na dva dana i to opusteno. Mobilni net koristim samo u krajnjoj nuzdi iako imam na raspolaganju 1 GB na mts. Jos jednom vam preporucujem aplikaciju wifi map jer skoro gde god sam zaglavio, uvek sam nasao neki wifi, a ako ne, tu je upravo mobilni net kao ispomoc.Cepni ga celi dan na mob net da vidimo koliko će trajati. Uz to koristi sve potrebne servise. Ja nemam wifi od jutra do 18h, tako da punim batt na recimo dan i po. SOT varira, ali nikad nije ispod 8h. Mob net nikad ne gasim. Ta glasanja su šuplja, pola njih lažucka...
Baterija je odlicna i sa 6 h sota sa 12 h date i sa 10+ sota bilo kakvog koriscenja. Majku imali ste pre ovog tel neke samsunge ili sta vec vidite razliku
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Evo ti MoKee rom pa racunaj hehe Miui ipak izvlaci najvise, imao sam u ovoj temi skoro 18h (bez ikakvih pomagala od stedljivih aplikacija), mrzi me sad da nadjem, ali potrudicu se ako insistiras.Aman shvati me covece mozda bi uzeo ovaj fon a vidim hvalite LOS, pa reko da pitam sta je bolje los ili miui stock ?!
Samsung nisam skoro imao, u doba symbian-a sam imao poslednji Samsung
@spaxon postavi ss kad mozes tog cuda od 14h SOT![]()
Evo ti MoKee rom pa racunaj hehe Miui ipak izvlaci najvise, imao sam u ovoj temi skoro 18h (bez ikakvih pomagala od stedljivih aplikacija), mrzi me sad da nadjem, ali potrudicu se ako insistiras.
E, da a ti ipak poredis svoju nokiju od 5" hd sa 5.5inch fhd i mnogo brzim procesorom.Pogledajte prilog 236006Pogledajte prilog 236007Pogledajte prilog 236008
Sent from my Redmi Note 4X
Fenomenalno jeste, jer je to verovatno rezultat na 3G only sa stalno uključenim podacima i auto osvetljenjem 50% (mešovitom upotrebom u kući i van kuće).
Ako ti modeli od 3000mAh guraju toliko, sa ovakvom upotrebom, onda, svaka im čast na optimizaciji. Teško mi je da poverujem u to.
To uopšte nije malo. Uz Wi-Fi only u kući i dobrim signalom mreže, provereno gura 11-12h (mada može i više, zavisi od osvetljenja). Dakle najnormalnije korišćenje, 2-3h Chrome, tapatalk, viber, wapp, bez igara, sync on itd...
I sve zavisi šta je za vas štednja... 8-10h (4G/Wi-Fi) SoT je dobar rezult.
Sa takvom upotrebom, ako se dobro sećam, imao sam oko 12h SOT na AEX 4.5.Evo da ne bude da lazem ... https://forum.benchmark.rs/showthread.php?403768-Nokia-5&p=5171979&viewfull=1#post5171979
Sa takvom upotrebom, ako se dobro sećam, imao sam oko 12h SOT na AEX 4.5.
Pa naravno da ne bih izvukao ni 12h, ali sa miuijem modovanim sigurno bih, barem 8-10h na 4G. A ako se smaras da gasis i palis, ti ondaK puni svaki dan svoj mobilni i nosi prenosnu bateriju. Quick settings je i namenjen da brzo ukljucis ili iskljucis ono sto ti treba ili ne treba. Ako je smaranje da uradis 2-3 klika na ekran, ocigledno ne volEs cackanja i podesavanja svog telefona i koristis ga kao skoro svaka dama (cast izuzecima) jer one ne znaju za nikakve opcije i apsolutno ih ne interesuje ama bas nista vezano za sam android OS, vec samo im daj da koriste telefon, sms, fb, messenger, instagram, viber, wa i slicno. To ti je kao automobil, ako ga teras na auto putu 160 na sat potrosices mnogo vise goriva ili ako si stedljiv od 100-120 i povecavati brzinu, pa i do pomenutih 160 samo kada ti zatreba u slucaju da pretices vozila, manje ces potrositi goriva, logicno. E, tako ja koristim ovaj telefon@spaxon care ti svakako stedljivo koristis taj RN4 , ja mesecno oko 6GB skucam preko mrezetako da koristi se i mobile data , a tu svakako nebi izvukao 20H sot na tom telefonu u kombinaciji da je gps, sync, google backup, wifi sve ukljuceno , ko bi se smarao to sve da gasi pa pali to niko sem pojedinaca ne radi...
Ondak poređenje... Oko 7 sati sam izlazio na mi4c sa sd808 koji troši fino, LOS zvanični. Batt je slična tvojih mA.Da ali to je primer za fon sa "krs soc-om" i 3000mah bat , sve stock sa dosta app...
Vi ovde svi koristite custom romove ., iz nekog razloga![]()
Bolje ti je koristi Friendly (ima u aplikaciji poruke) umesto Facebook-a, bas sam citao na 4pda koliko FB i Messenger gutaju bateriju, bilo je poredjenje... Imao bi bar jos 1-2 sata veci SoTJa uvek preko 10h + 15-20% baterije, a ovako izgleda kad istrosim do 0%... Uglavnom hvatam wifi svuda![]()
![]()
![]()
![]()
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ma kad ovi devovi upeglaju kernele ima da ide 20h SOT OOB [emoji41]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari