Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ma gde lose,to je fenomenalno! Nego samo kazem da je sve preko toga nerealno i izvuceno stednjom a ne normalnim koriscenjem.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Drugari kada sam na 3g sot mi bude od 25 do max 40 min na 10% potrosenih baterije. Jel to normalno, posto na wifi kida, a ovo mi deluje da sot bude 2 pa i 3 puta manji na 3g u odnosu na wifi, kad proracunam na 10% potrosene baterije...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ovo je sustina svega. Tema oko SoT-a je vec sazvakana i o kakvoj stednji vi pricate, ko to jos koristi na Midu? Nema potrebe za tim. Stvar je u tome sto vas nekoliko ovde iznad sto hejtujete uopste ne gasite 3G ili 4G i treba vam u svakom trenutku internet. Mora da ste kao neki poslovni ljudi :) pa morate biti dostupni odmah i sad ili vas jednostavno mrzi da spustite QS i ukljucite 2G mrezu i iskljucite mobilne podatke kada vam ne treba net. Pretpostavljam i da kada ukljucujete wifi i dalje vam je na mrezi 4G i ne podesite na GSM. Ako je to stednja ukljucivati ili iskljucivati 2G i mobilni net, onda ne vredi pricati. Cela stvar oko SoT-a je u korisniku tj. kako koristi telefon. Evo vam i ss ankete na kimovilu koliko traje baterija na Midu, vas nekoliko ste u ovih 2% i svaki dan punite svoj RN4 [emoji1], za razliku od nas vecine koji punimo na svaka 2 dana odnosno vrlo retko 1 dan (a tada SoT bude upravo preko 12h, ali meni na globerom preko 14h bez ikakve stednje na gsm). Ps, jos jednom pogledajte i dobro procitajte ovaj quote od icanik88nis jer to je sustina kao sto rekoh.

Screenshot_20170908-105535.png

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Ma gde lose,to je fenomenalno! Nego samo kazem da je sve preko toga nerealno i izvuceno stednjom a ne normalnim koriscenjem.

Fenomenalno nije posto ima ipak razlog za tako nesto, 4000mah bateriju.
Vecina mid i high range telefona ima oko 3000mah.

Cepni ga celi dan na mob net da vidimo koliko će trajati. Uz to koristi sve potrebne servise. Ja nemam wifi od jutra do 18h, tako da punim batt na recimo dan i po. SOT varira, ali nikad nije ispod 8h. Mob net nikad ne gasim. Ta glasanja su šuplja, pola njih lažucka...

Fenomenalno jeste, jer je to verovatno rezultat na 3G only sa stalno uključenim podacima i auto osvetljenjem 50% (mešovitom upotrebom u kući i van kuće).

Ako ti modeli od 3000mAh guraju toliko, sa ovakvom upotrebom, onda, svaka im čast na optimizaciji. Teško mi je da poverujem u to.

To uopšte nije malo. Uz Wi-Fi only u kući i dobrim signalom mreže, provereno gura 11-12h (mada može i više, zavisi od osvetljenja). Dakle najnormalnije korišćenje, 2-3h Chrome, tapatalk, viber, wapp, bez igara, sync on itd...

I sve zavisi šta je za vas štednja... 8-10h (4G/Wi-Fi) SoT je dobar rezult.

Fenomenalno jeste, jer je to verovatno rezultat na 3G only sa stalno uključenim podacima i auto osvetljenjem 50% (mešovitom upotrebom u kući i van kuće).

Ako ti modeli od 3000mAh guraju toliko, sa ovakvom upotrebom, onda, svaka im čast na optimizaciji. Teško mi je da poverujem u to.

To uopšte nije malo. Uz Wi-Fi only u kući i dobrim signalom mreže, provereno gura 11-12h (mada može i više, zavisi od osvetljenja). Dakle najnormalnije korišćenje, 2-3h Chrome, tapatalk, viber, wapp, bez igara, sync on itd...

Ako ja na ovom ne stedljivom sd430 izvlacim 6 - 7 h sot a sve je ukljuceno sem bt koga palim povremeno po potrebi , cak i google backup ne gasim, imam oko 50 custom app, osvetljenje na 60% ... onda ne vidim na tom rn4 da je 8 h nesto fascinantno... eto ti furas custom rom izgleda ima razloga za to... kako je stanje na stock romu po tom pitanju?

Baterija je odlicna i sa 6 h sota sa 12 h date i sa 10+ sota bilo kakvog koriscenja. Majku imali ste pre ovog tel neke samsunge ili sta vec vidite razliku

Cepni ga celi dan na mob net da vidimo koliko će trajati. Uz to koristi sve potrebne servise. Ja nemam wifi od jutra do 18h, tako da punim batt na recimo dan i po. SOT varira, ali nikad nije ispod 8h. Mob net nikad ne gasim. Ta glasanja su šuplja, pola njih lažucka...
Kao sto rekoh vecina postpaid korisnika u Srbiji verujem da ima mesecni net izmedju 500MB i 1 GB, tako da izracunaj koliko ti dana ostaje mesecno kada koristis 4G aktivno i ponasas se opusteno kao na wifi-u od prvog dana u mesecu? Onaj ko ima dostupan wifi u svakom momentu, kao ja npr. izvlacim sot ~14h na dva dana i to opusteno. Mobilni net koristim samo u krajnjoj nuzdi iako imam na raspolaganju 1 GB na mts. Jos jednom vam preporucujem aplikaciju wifi map jer skoro gde god sam zaglavio, uvek sam nasao neki wifi, a ako ne, tu je upravo mobilni net kao ispomoc.Screenshot_20170908-112252.png

Baterija je odlicna i sa 6 h sota sa 12 h date i sa 10+ sota bilo kakvog koriscenja. Majku imali ste pre ovog tel neke samsunge ili sta vec vidite razliku

Aman shvati me covece mozda bi uzeo ovaj fon a vidim hvalite LOS, pa reko da pitam sta je bolje los ili miui stock ?! :D
Samsung nisam skoro imao, u doba symbian-a sam imao poslednji Samsung :D

@spaxon postavi ss kad mozes tog cuda od 14h SOT :D

Poslednja izmena:
Prije nego li sam se odlučio na naruđžbu ovoga (još mi nije stigao), sam provjerio na više stranih foruma koliki korisnici izvuku SOT. I u prosjeku kažu da je tu negdje oko 10 h. Neki imaju koji sat više od toga dok drugi 8h, manje od 8 praktički nitko.

Iz iskustva znam da prosječni korisnici nisu skloni štednjama, ok ugase GPS kad im ne treba, ali vjerovatno ništa više od toga. Mobilni internet koristi većina pretpostavljam, jer besplatni wi-fi nema svugdje. Ja osobno nikada ne koristim WI-Fi jer mi je dovoljan moj i ne gledam youtube na mobitelu. Također 3G brzina mi je dovoljna za sve a istovremeno štedljiva-i držim 3G mobilni net stalno ukopčan, i noću. Lokaciju isključujem.

Imam zasad Redmi 3 Pro, na kojem surfam sa opera mini, Viber, Facebook lite, to su mi glavne aktivnosti, i uz to još nekih prosječnih pola sata telefonskog razgovora imam sigurnih 10 sati SOT-a, ali ga ne želim prazniti do kraja nego ga punim kada dođe na oko 15% (znači sa još tih 15% bih došao do 10h sigurno). Osvijetljenje držim na automatski, 50%. Telefon koristim na poslu uglavnom, u prosječno osvijetljenim prostorijama. Igrice ne igram. Primjetio sam da i neke stranice gutaju bateriju brže, npr.grafika na nekim stranicama za klađenje uživo....evo bio sam prilično precizan. Podjednaki SOT za isti način korištenja očekujem i na Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
Aman shvati me covece mozda bi uzeo ovaj fon a vidim hvalite LOS, pa reko da pitam sta je bolje los ili miui stock ?! :D
Samsung nisam skoro imao, u doba symbian-a sam imao poslednji Samsung :D

@spaxon postavi ss kad mozes tog cuda od 14h SOT :D
Evo ti MoKee rom pa racunaj hehe Miui ipak izvlaci najvise, imao sam u ovoj temi skoro 18h (bez ikakvih pomagala od stedljivih aplikacija), mrzi me sad da nadjem, ali potrudicu se ako insistiras.
E, da a ti ipak poredis svoju nokiju od 5" hd sa 5.5inch fhd i mnogo brzim procesorom.Screenshot_20170908-113816.pngScreenshot_20170908-113811.pngScreenshot_20170908-113805.png

@dejan87dex pa to ne treba da ti pravi neku dilemu oko kupovine telefona . Kupis koristis na miui-u pa probas rr,los, pa sta tinse vise svidja .

Evo ti MoKee rom pa racunaj hehe Miui ipak izvlaci najvise, imao sam u ovoj temi skoro 18h (bez ikakvih pomagala od stedljivih aplikacija), mrzi me sad da nadjem, ali potrudicu se ako insistiras.
E, da a ti ipak poredis svoju nokiju od 5" hd sa 5.5inch fhd i mnogo brzim procesorom.Pogledajte prilog 236006Pogledajte prilog 236007Pogledajte prilog 236008

Poredim zato sto ova nokia ima daleko svetliji ekran od rn4 znaci ta prica 5.2 720p vs 5.5 1080 nije neka razlika u potrosnji ... npr tvoj na 50% svetli kao moj na 35% ... poredim zato sto ima sd430 (svakako manje stedljiv od 625) ... zato poredim...

Mada jasno mi je sa ovim kako sad koristim n5 , ja bi na tom ocekivao 8h Sot standardno , to je ok , nemam naviku da gasim wifi i mobile net, samo bt po potrebi koristim , sve ostalo je ukljuceno...

Poslednja izmena:
Ako ko ima predrasude oko autonomije baterije ovog telefona, najbolje da iscita temu Энергопотребление и автономность Xiaomi Redmi Note 4X na 4pda.ru forumu. Koristite google translate cele stranice, ko ne zna ruski. Tu ima dosta screenshots energetske upotrebe ovog telefona, pa ima i onih koji postavljaju pitanja oko raznoraznih battery drain-a. Evo u ovom trenutku na 90% za lakse racunanje sota, dobar ovaj Mokee, sviDZa mi se..
Screenshot_20170908-122137.pngScreenshot_20170908-122142.pngScreenshot_20170908-122149.pngScreenshot_20170908-122111.png

@spaxon care ti svakako stedljivo koristis taj RN4 , ja mesecno oko 6GB skucam preko mreze :) tako da koristi se i mobile data , a tu svakako nebi izvukao 20H sot na tom telefonu u kombinaciji da je gps, sync, google backup, wifi sve ukljuceno , ko bi se smarao to sve da gasi pa pali to niko sem pojedinaca ne radi... cim ti tako racunas da ce ti se tako linearno baterija trositi i racunas sot unapred jasno je da ti taj fon ne koristis kao vecina ...

Znaci tebi 14H standardno a nekome 8H ili 9H.

Meni je max 7:15H SOT a to nije standardno... bio je na WIFi ceo dan...

Poslednja izmena:
Tek sad videh da se pojavio Global Beta ROM za Note 4 MTK...

Послато са Redmi Note 4X уз помоћ Тапатока

Evo da ne bude da lazem ... https://forum.benchmark.rs/showthread.php?403768-Nokia-5&p=5171979&viewfull=1#post5171979

Sa takvom upotrebom, ako se dobro sećam, imao sam oko 12h SOT na AEX 4.5.

Da ali to je primer za fon sa "krs soc-om" i 3000mah bat , sve stock sa dosta app...

Vi ovde svi koristite custom romove ., iz nekog razloga :D

Poslednja izmena:
@spaxon care ti svakako stedljivo koristis taj RN4 , ja mesecno oko 6GB skucam preko mreze :) tako da koristi se i mobile data , a tu svakako nebi izvukao 20H sot na tom telefonu u kombinaciji da je gps, sync, google backup, wifi sve ukljuceno , ko bi se smarao to sve da gasi pa pali to niko sem pojedinaca ne radi...
Pa naravno da ne bih izvukao ni 12h, ali sa miuijem modovanim sigurno bih, barem 8-10h na 4G. A ako se smaras da gasis i palis, ti ondaK puni svaki dan svoj mobilni i nosi prenosnu bateriju. Quick settings je i namenjen da brzo ukljucis ili iskljucis ono sto ti treba ili ne treba. Ako je smaranje da uradis 2-3 klika na ekran, ocigledno ne volEs cackanja i podesavanja svog telefona i koristis ga kao skoro svaka dama (cast izuzecima) jer one ne znaju za nikakve opcije i apsolutno ih ne interesuje ama bas nista vezano za sam android OS, vec samo im daj da koriste telefon, sms, fb, messenger, instagram, viber, wa i slicno. To ti je kao automobil, ako ga teras na auto putu 160 na sat potrosices mnogo vise goriva ili ako si stedljiv od 100-120 i povecavati brzinu, pa i do pomenutih 160 samo kada ti zatreba u slucaju da pretices vozila, manje ces potrositi goriva, logicno. E, tako ja koristim ovaj telefon ;)

Poslednja izmena:
Ja uvek preko 10h + 15-20% baterije, a ovako izgleda kad istrosim do 0%... Uglavnom hvatam wifi svuda
6547664bb0247000db281f88686c2ad9.jpg
388a99a7a1ba593c9697170a8e90904d.jpg
b98ac2bd2492ce779892f278d47b499c.jpg
18201d7653eb47394d4bf5ffc954909f.jpg

Ja uvek preko 10h + 15-20% baterije, a ovako izgleda kad istrosim do 0%... Uglavnom hvatam wifi svuda
6547664bb0247000db281f88686c2ad9.jpg
388a99a7a1ba593c9697170a8e90904d.jpg
b98ac2bd2492ce779892f278d47b499c.jpg
18201d7653eb47394d4bf5ffc954909f.jpg

Bolje ti je koristi Friendly (ima u aplikaciji poruke) umesto Facebook-a, bas sam citao na 4pda koliko FB i Messenger gutaju bateriju, bilo je poredjenje... Imao bi bar jos 1-2 sata veci SoT ;)

Poslednja izmena:
Kao i sto sam mislio, lepo si rekao vecinom na wifi zato je i takav SOT. Hvala dusane.

Btw sistem ako je lepo optimizovan, ti ne treba da se brines previse oko potrosnje , i oko toga da svakih 15 minuta nesto gasis ili palis... :d

Ma kad ovi devovi upeglaju kernele ima da ide 20h SOT OOB [emoji41]

Ma kad ovi devovi upeglaju kernele ima da ide 20h SOT OOB [emoji41]

:d + ako manuelno palis i gasis wifi, bt , gps ... 30H SOT :D

Jos jedna informacija, sistem je u skroz x64 ili ne? Vidim Samsung fura i dalje na midrange 32bitni...

Poslednja izmena:
@dejan87dex Iskopao sam ti taj post, a vrati se odatle i na par stranica pre jer sam kacio isto ss. Tu je bilo polemike, podsmevanja, ma svacega... inace ja se ne tangiram oko toga, bitno mi je da je mido zverka od telefona, da ga pravilno koristim i uzivam u tome. Imao sam iphone 6s pre ovoga na kratko i nisam mogao nikako da se naviknem (moja majka ga jos koristi) ono je strasno po meni sve i uzas od OS-a, sem kamere naravno. Ma RN3 je zverka za svaki iphone, a kamo li Mido. Upoznat sam i sa WP dobar os tada, koristio sam davno pre Lumia 800, fin telefoncic bio u to vreme. Pominjem iz razloga zato sto volis Nokia telefone :)

Nazad
Vrh Dno