milosbaltazar
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 05.09.2017
- Poena
- 55
I ja isto razmisljam, ista je serija ista marka sve isto, samo sto je kapacitet za spolja 12 a unutrasnja 9 kapacitet...
Imam pitanje za sve a mozda i za Nexteen-a...
Da li postoji mogucnost da se montira spoljna 12 a unutrasnja jedinica 9000? Iz iste serije je sve samo mi je zbog unutrasnjeg prostora mnogo skuceno... HVALA na odgovoru.
Nisam to znao za Fujitsu, znaci velika je verovatnoca... Hvala.
samo mi je zbog unutrasnjeg prostora mnogo skuceno...
Ma nije Fujitscu nego Daikin ali nemam jos tacne oznake mi nisu stigle. Samo znam da je ista serija a samo to razlika...
Hvala Nexteen!@Prota
Sve ti je rekao @jozza
@jevta
Kako se brzo napuni [emoji14]
Evo sad cu da obrisem .
Hvala na sjajnim savetima!@Prota:
Sad videh da kupatilo i druga soba imaju norveške radijatore, tako da će ti za ovih 20kvm zagrejati i Fujitsu 9-ka, a ako ti je cilj i da se hodnik koliko toliko ugreje, 12LMCA ili 12LMCE te pokrivaju 100%, i to ti je najkvalitetniji izbor za te pare.
Hvala drugari!09 lmca ne moze manje trosit od 12 lmca.Zato sto 12ica ima duplo deblji izmenjivac od devetke.
U luca 12 bi trebalo da je toshiba kompresor koji se moze vrtit od 18 do 130 rps i jeste malo bolja od lmca.
Dok 12 lmca trebalo bi da ima panasonic kompresor koji se moze vrtit od 18 do 120 rps
Bolje je imat dve devetke nego jednu 12icu,ali je puno skuplje.
Bolje se isplati kupit 12icu nego devetku jer je je mala razlika u ceni,a 12ica je bolja.
Hvala Djalf,12LM sad, kasnije posle sezone znaces na cemu si i dodas jos jednu devetku i resio si problem.
Ne veruj u sve sto procitas,ljudi pisu svastakolega je negde pročitao da jača klima ima u tom slučaju veću potrošnju jer se češće pali i gasi?
Trosio sam oko 7 m3 drva za sezonu i 5-6000din struje mesecno jer sam koristio elditermov radijator od 2.4kw.
Hvala, baš ste mi pomogli!U teoriji da, ali nece ona da potrosi ne znam ni ja koliko vise a kad dodje hladnije vreme i kada su gubici konstantni, ona ce da radi na minimumu i rastereceno sto je bitno jer tako uredjaj duze traje i grejanje je ravnomerno. Nije 20m2 mali prostor, ja sam 09LLCA stavio u 13m2 s tim sto planiram da pomaze drugoj LGC koja greje dnevnu i spavacu koje su 39m2 ukupno. Druga stoji u hodnik i greje WC i kupatilo koji su odvojeni i malu vesernicu, ukupno 12m2. Evo ti moja skica:
https://postimg.org/image/kk7ljjar3/
Hvala WF!Ne veruj u sve sto procitas,ljudi pisu svasta![]()
Uzmi 12icu bez brige
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari