Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Imate zanimljiv box na GeekBuying-u za 27.20e Tanix tx3 mini s905w 2/16

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ne znam da li je neko vec postovao

Android tv rom na s9xx chipsetima

freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/s905x/others-aml-s905x/firmware-roms-tools-bx/634887-rom-mini-m8s-ii-mini-mx3-ii-and-others-scv1a-atv-android-tv

Послато са NX549J уз помоћ Тапатока

Ajd da pitam ponovo, jel probao neko one android tv što su kao USB stick-ovi? Valja li to čemu?

Na kraju poručio Beelink Gt1 ultimate... presudilo odsustvo LAN porta na Mi boxu.

Ma imam neki "ne-smart" tv u spavaćoj sobi pa razmišljam da li bi vredelo da ga malo "opametim" ;-)
O kako to meni pogresno zvuci "opamecivanje" toga se setili domaci oglasivaci i to se uzelo zdravo za gotovo...

Ne tvoj tv nece postati pametniji sa ovom spravom, smart tv se smatra da je tv stalno umrezen sa svim uredjajima u mrezi i na klik sve je tu na ekranu TV-a
Android box je vise kao media player, znaci koristices ga kao nekada dvd player tako sto prebacis tv na ulaz gde je povezan i onda sa njega pustas sta si hteo, a kad hoces da gledas TV ponovo vratis a box ugasis.

Pozdrav znalci,

interesuje me neki kombo uredjaj, da ima android i dvb-c tjuner. Znaci KODI& kablovska u jednom. Nasao sam par komada(Wetek, Amiko,...) ali je cena preko 100 evra. Da li je to to ili ima nesto isplativije (cena/kvalitet) u ponudi?

Hvala

Skupi su dvb c tuneri, najjeftiniji usb tuner kostaju i po 20$ i dodas jos koliko kosta neki krsteni box i dodjes do te cene koju si vec nasao.
Ovi jeftiniji kinezi ne stavljaju dvbc tunere jer tuner izadje koliko i njihov box i to gubi smisao.

Ajd da pitam ponovo, jel probao neko one android tv što su kao USB stick-ovi? Valja li to čemu?
Koja je logika da kupis zbijeni goli stick koji se pregrejeva bez daljinca i hardverskih IO u odnosu na box gde sve dobijes na tacni za skoro iste pare...?

O kako to meni pogresno zvuci "opamecivanje" toga se setili domaci oglasivaci i to se uzelo zdravo za gotovo...

Ne tvoj tv nece postati pametniji sa ovom spravom, smart tv se smatra da je tv stalno umrezen sa svim uredjajima u mrezi i na klik sve je tu na ekranu TV-a

Android box je vise kao media player, znaci koristices ga kao nekada dvd player tako sto prebacis tv na ulaz gde je povezan i onda sa njega pustas sta si hteo, a kad hoces da gledas TV ponovo vratis a box ugasis.

Skupi su dvb c tuneri, najjeftiniji usb tuner kostaju i po 20$ i dodas jos koliko kosta neki krsteni box i dodjes do te cene koju si vec nasao.

Ovi jeftiniji kinezi ne stavljaju dvbc tunere jer tuner izadje koliko i njihov box i to gubi smisao.

Koja je logika da kupis zbijeni goli stick koji se pregrejeva bez daljinca i hardverskih IO u odnosu na box gde sve dobijes na tacni za skoro iste pare...?

To što meni od "smart tehnologije" koju dobijam sa tv-om je upravo ono što mi nudi i android box. Dakle imam tv koji nije smart i dodam mu box i to je to.
Sa IPTV listom ili recimo instaliranim D3GO nemam čak ni šaltanja na kablovsku.
Jedan ili dva klika ne prave veliku razliku.
A video sam kako se sony android tv prilično muči sa aplikacijama instaliranim na njemu.
Nemoj držati "predavanja" kad si na kraju posta lepo odgovorio na pitanje...

Jedan ili dva klika ne prave veliku razliku.
A video sam kako se sony android tv prilično muči sa aplikacijama instaliranim na njemu.
Nemoj držati "predavanja" kad si na kraju posta lepo odgovorio na pitanje...
Pa upravo u tih par klikova i jeste razlika i tih par klikova je na razlicitim daljincima :)

Android u televizorima mislim da je zesca glupost.

Ne znam sta ti podrazumevas pod tim da je TV smart...

To za mene znaci da je TV dostupan sa svakog uredjaja u kuci i svaki uredjaj je dostupan sa TV-a bez hvatanja daljinskog upravljaca (znaci nula klikova)

-Skupi se drustvo i hoce da pusti muziku, uzme telefon nadje muziku i preko TV i pojacala to odmah svira...
-YT isto tako, ja dodam jedan spot, a ti sedis pored mene i sa tvog telefona dodas sledeci spot za reprodukciju, treci ortak doda treci itd...
-Hoces da gledas u 4 ujutru mcgregora kako se boksuje sa crnjom, otvoris listu selektujes to i ugasis... ujutru te saceka servirano
-Pocinje ti omiljena serija dok ti gledas tur d france, izadje obavestenje i pita da li hoces da gledas ili ostanes na istom kanalu
-gledas film i spava ti se, pritisnes snimanje i ugasis tv a on ti snimi taman do kraja filma.
-pokazujes slike sa letovanja na telefonu, i to odma` bude izlistano na TV...itd... to su neke sitnice koje mi prve padaju na pamet.

Ali, za reprodukciju filmova je ipak android box i dalje neprevazidjen :)

Sve nabrojano sa android boxom i cetus play apk na telefonu i boxu. Jedino vol+/- sa daljinskim.

Послато са P8 lite уз помоћ Тапатока

Taj cetus je samo jos jedan daljinski upravljac, tesko da moze da upravlja radom televizora da snima, pali gasi i ostalo nabrojano.

A da pustate filmove, slike i muziku bez eksternih plejera smo mogli i na televizorima koji nisu bili ni malo smart.

Jednostavno mesate babe i zabe, niti je namena boxova da zameni smart TV, niti smart tv moze da zameni box.
Jeste slicno, ali nije isto.

Poslednja izmena:
Taj cetus je samo jos jedan daljinski upravljac, tesko da moze da upravlja radom televizora da snima, pali gasi i ostalo nabrojano.

A da pustate filmove, slike i muziku bez eksternih plejera smo mogli i na televizorima koji nisu bili ni malo smart.

Jednostavno mesate babe i zabe, niti je namena boxova da zameni smart TV, niti smart tv moze da zameni box.
Jeste slicno, ali nije isto.
Da da nije isto ali da kanali idu sa boxa bilo bi isto i to bez ikakvih dodatnih aplikacija.....misllim sve sto si naveo .....rece covek kome tv sluzi kao monitor ;)

Poslednja izmena:
pa i rekoh, slicno, ali nije isto...
Ja ne bi menjao box za smart tv ali ne bi se odrekao ni smart tv.
I dalje je tv sa svim tim funkcijama obican monitor.

Ne znam sta ti podrazumevas pod tim da je TV smart...

To za mene znaci da je TV dostupan sa svakog uredjaja u kuci i svaki uredjaj je dostupan sa TV-a bez hvatanja daljinskog upravljaca (znaci nula klikova)

-Skupi se drustvo i hoce da pusti muziku, uzme telefon nadje muziku i preko TV i pojacala to odmah svira...
-YT isto tako, ja dodam jedan spot, a ti sedis pored mene i sa tvog telefona dodas sledeci spot za reprodukciju, treci ortak doda treci itd...
-Hoces da gledas u 4 ujutru mcgregora kako se boksuje sa crnjom, otvoris listu selektujes to i ugasis... ujutru te saceka servirano
-Pocinje ti omiljena serija dok ti gledas tur d france, izadje obavestenje i pita da li hoces da gledas ili ostanes na istom kanalu
-gledas film i spava ti se, pritisnes snimanje i ugasis tv a on ti snimi taman do kraja filma.
-pokazujes slike sa letovanja na telefonu, i to odma` bude izlistano na TV...itd... to su neke sitnice koje mi prve padaju na pamet.

Ali, za reprodukciju filmova je ipak android box i dalje neprevazidjen :)

Tebi je u svemu ovome telefon centar svega.
I svi telefoni moraju biti kompatibilni sa tv-om. Ne daj bože da neko ima neki telefon koji neće iz prve da se konektuje, propade zabava...
Da bi snimao nešto na tv-u to mora ići preko njegovog digitalnog tunera i kartice.
Ali ***a moj provajder nema karticu samo set top box...

Ne naprotiv, ja sam bas ovde pricao da telefon nikako nije prakticno koristiti kao daljinski, jer cak i onaj najjeftiniji air mouse od 6$ je prakticniji od njega.
Ali radije biram da gledam u TV nego u telefon.

Sto se snimanja tice gledam i snimam preko DVB-c tunera, STB je isto nepraktican :)

Ljudi kako mogu da igram igrice preko box-a,imam onu multimedijalnu tastaturu ali samo na par igrica reaguje.Da li moram da kupim neki dzojistik za android ili ima neka aplikacija pa preko fona ili na koju foru da odradim to?

Ajd ako nekom eon proradi na boxu nek javi koji box je u pitanju da znamo.

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

Beelink gt1 ultimate radi

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Meni stigao danas gt1 ultimate, na zalost carina u cent zna koliko košta :(

Prvi utisci, jako je brz startuje za 30sec
Nema power Burton
Onaj beli daljinski ima funkciju učenja i ništa posebno
Samo dva USB
Launcher nema notification bar i to mi za sad najviše smeta
Yt pušta najviše 1080p ali ne vidim kako da namestim da stoji na auto?

I ovaj novi kodi nemam pojma gde se nalaze addonsi za titlove, to sad izgleda vise nije integrisano?

Kodi ima maximalnu izlaznu rezoluciju 1080p, nema 4k?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na taj pise your device isn't compatible with this version

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Jel ima negde apk da se skine... Meni piše Your device isn't compatibile

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno