sto se turbo gavrana tice, mislim da se previse buke dize. Jesu se izglupirali, ali meni to nije sustinski problem. Zamislite da je reseno na zadovoljavajuci nacin, sta bi se tu sustinski promenilo? Pa, nista posebno, jer ne bi uticalo na pricu.
Sustinski problemi su meni npr. to sto nisu lepo objasnili zasto ledenjaci ne idu na zid toliko vremena. I onda ona misija za lov na mrtvaca koja je potpuno *****ska, pa jos i transfer zmaja za *****e.
Mogli su cak i da stave jednog od ledenjaka koji bi glumio njihovog vraca, i da na onom mestu gde nk pravi od beba ledenjake nesto dzara i kao skida magiju sa zida (prikazu zid u npr. nekom kvazi portalu od ledene magle, bile su bese tamo neke duguljaste kamencine koje bi bile pogodne za tako nesto, i onda povremeno u toku sezone prikazuju kako on tu nesto radi, i pitanje je vremena kada ce kao da zavrsi, ili kod one pecine u kojoj je bio mali Stark, ili uhapse/vaskrsnu decu sume da to rade ili prenese moc ledenom vracu, nije toliko ni bitno), a da sa druge strane neko od ljudi nadje u knjigama da ovi ipak mogu da skinu magiju, i tako gledaocima nabiju tenziju i stvore sliku, da ljudi moraju hitno da deluju, tj mobilisu sve snage ukljucujuci i Sersej, jer nestaje vremena.
Pa nek salju onda i jbne zmajeve da bi je ubedili, i nek izgine jedan, pa da to ubrza proces, i onaj ne mora ni da skine magiju do kraja, jer sad imaju zmaja, pa imaju brze resenje. Prikazu ga odmah posle scene u kojoj zmaj otvara plavo oko, kako prestaje da dzara po "portalu".
Mislim, nisam ja ni scenarista ni reditelj, mogu da smisle nesto bolje, ali nisu smislili bas nista.
Ovako kako su napravili je bas jako lose, pa je i ovo moje bolje od njihovog. Jer, napravili su scenario po kom neko mora da bude potpuni *****, da bi serija mogla da se nastavi.
Onaj Bendzen tek nek jede gmna. To je u stvari i najgore i najjeftinije sto sam video. Ono ni za Kasandru nije.
I bilo je jos propusta slicnog ranga, a to je meni mnogo, mnogo gore od turbo gavrana koji je potpuno izolovan propust, tj, da su ga resili kako treba, nista se sustinski ne bi promenilo. Ove druge stvari sustinski uticu na pricu.
I, sto se tice onoga sto sam pomenuo da su mi mnogi likovi bledi, nisam mislio na glumu, tj bar nisam uperio prst u glumce.
I iz omiljene serije po imenu znam samo Gandolfinija, i retko kada primetim da su glumci ti koji su usvinjili lik, tj, tesko mi je da budem siguran, jer uglavnom glumci nisu toliko losi da bas mogu prstom u nekog da pokazem.
Ali eno, ovaj Dzon Snou, taj lik je pravljen da se navija za njega, a ko navija za njega? Ja sam navijao da crkne, i obradovao sam se kada je crko, da ne oduzima vreme vise, i na kraju vaskrslo govedo i pocelo jos vise vremena da oduzima. I to bese oziveo u prvoj epizodi jedne od sezona, a u poslednjoj prethodne sezone je stradao
A, matori Lanister me je podsecao na nemackog snajperistu iz "Enemy at the gates". Ed Heris bese. Moj omiljeni tip "negativaca". Sistematican, bistar, hladnokrvan, koncentrisan i odlucan da napravi sta je naumio. To je bio uverljiv lik. Mada i ne ocekujem da svi budu takvi, niti je to neophodno za dobru seriju.
Ovde sam navodio samo mane, pa mozda i izgleda da mislim da je serija trash, ali na kraju je samo vazno da li mi je zabavno da gledam ili ne. Tako da nakamci ona oko 8/10 kada sve saberem i oduzmem, jer mi jeste zabavno da gledam, ali da su sakatili, sakatili su.