Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma gde na gubitku...pa kad bi bio na gubitku onda to ne bi radio, ili kad bi gubio brzo bi prestao to da radi :)

A to sto lazu, pa svako laze dok robu ne kupi po ceni kojoj zeli, i tu jednako lazu i prodavci i kupci.

Niko nece da radi u korist svoje stete.

Ma gde na gubitku...pa kad bi bio na gubitku onda to ne bi radio, ili kad bi gubio brzo bi prestao to da radi :)

A to sto lazu, pa svako laze dok robu ne kupi po ceni kojoj zeli, i tu jednako lazu i prodavci i kupci.

Niko nece da radi u korist svoje stete.
Koliko vidim bakara ti moras biti neki preprodava..

Velika većina preprodavaca zarađuje bas na ovima sto se ne razumeju pa im uvaljuju neke smesne cene a posto vidim da podrzavas i laganje ovo je tb skroz moralno verovatno :)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Bas mene zabole sta ko misli i da dokazujem sta sam, verujete u sta hocete.

Ko je razumeo sta sam napisao i nasao logiku u tome super, ko nije njemu je jos vise super :D

meni je zanimljivo kako se ovde samo prica kako je preprodavac na gubitku i kako jadan tebi cini uslugu kad se menja sa tobom ili otkupljuje tvoju stvar, jer mu "ne treba"... a onda ti sam dodje random u inbox i za stvar od 800e koju prodajes vec 25% ispod cene, ponudi 400e

Nesto ti se prividja, ovde se o svemu sem o tome prica. Cak naprotiv, vecina peva tvoju pesmu ;)

inace, smeo bih u zivot da se kladim da 99% ljudi na ovoj temi i ne zna sta je preprodavac,znaju samo da su protiv toga :D

Preprodavac je onaj ko kupuje da bi prodao, bez namere da koristi proizvod vec zaradi na transakciji. To je samo druga rec za TRGOVCA. Dakle, trgovac i preprodavac su sinonimi. Mada, ne sumnjam da ce se naci neki clan bench "elite" da nam da svoje tumacenje.

Tako da, svi su preprodavci sem proizvodjaca i krajnjeg kupca. Odnosno trgovci, "pardon". Termin preprodavac uglavnom koriste neuki ljudi u pezorativnom smislu, ne znajuci da je svaki prodavac koji robu koju prodaje ne proizvodi u stvari preprodavac.

Poslednja izmena:
Zanimljiva stvar je da niko od navodnih moralnih krstasa koji kukaju na preprodavce se sami ne bi libili da nesto sto vredi 200e kupe za 100e, ako se neki neiskusan prodavac zezne pa ponudi tako nesto. Tad im moral ne bi smetao da kupe brze bolje tu stvar, ne bi rekli " brate ti si lud sto to dajes ispod cene, evo ti 200e".

Ne laje pas radi sela, nego radi sebe.

Da,ovde je najveci zlocin biti preprodavac ili trgovac. Vidim dosta njih kaci takve oglase. Znaci treba svakog spaliti ko pokusava da proda nesto skuplje nego obicno. To vazi i za ove sto uzimaju voce i povrce sa kvantasa i prodaju 100% vise nego sto su platili.

@fingon82
Jeste svi su ovde glupi niko ne za sta je preprodavac...Ne treba stavljati u isti koš ove preprodavce tj lesinare na KP na koje svi mislimo i normalne trgovce...

I nije isto kad neko okači oglas da prodaje i kada pozove "preprodavca" i pita ga koliko vredi ovo i za koliko moze da proda a oni mu kazu neku smesnu cifru...zato kazem da zaradjuju na ljudima koji se ne razumeju...Jos gore je sto oni obično drze i servise pa lokalni ljudi dođu tu da prodaju sta im ne treba ili da zamene za nesto bolje i verujuci njima posto se kao razumeju i drze servise daju po smesnoj ceni...

Poslednja izmena:
@hunder

Tacno. Cisto licemerje. Kupili bi nesto duplo jeftinije od neupucenog prodavca i ne bi ih savest grizla sto su PREVARILI neupucenog, ali zato im smeta sto neki u zameni prodaju telefone iz LENJOSTI da ih sami prodaju.

@matija00

nisu glupi, nego licemeri. To je jos gore. A najgore je sto ne znaju da su licemeri.

edit: mada, ima i glupih. Ne bih imenovao

Poslednja izmena:
meni je najbolje kada pojedinci svoj moral trpaju u tudja usta

"kao da vi ne biste uradili to da imate priliku" - ne bih i nisam

prosao sam jeftino dva puta u zivotu, oba puta pitao prodavca da li je siguran da prodaje za tu cenu i da zna sta prodaje, oba puta dobio potvrdan odgovor

kp je buvljak, na buvljaku svi imaju isti status... to sto je on u svojoj glavi neka fiktivna prodavnica mu ne daje nikakvo pravo da moju robu ceni manje, a da ja njegovu ne smem

kada on moju robu ceni kako mu se svidja i ja cenim njegovu kako mi se svidja, pa ako mu je toliko zapelo da je ima, pristace, ako mi nije stalo, nece se vise petljati sa mnom

i dalje se secam onog gospodina aleksandre sto mi je kukumavcio da mu smanjim cenu 4gb ddr3 ram memorije za laptop sa 2000din na 1000din i ako je tada svuda kostala bar 2500din... znaci sam mi se javio, smarao, hiljadu puta sam rekao da necu, hiljadu puta je odgovarao na poruku i podjebavao i ubedjivao me kako nikada necu prodati ako ne prodam njemu...

prodao sam 30 minuta posle nekoj normalnoj osobi koja je videla da je cena niza nego drugde i samo je poslala adresu

e to su preprodavci, lesinari ili kako vec volite da ih zovete
udjes mu na profil, a tamo zalopojka o teskom zivotu i gomila lazi, ponizavaju se najmaksimalnije ne bi li ubili cenu koji dinar, a cesto pokusavaju duplo

ovde se prica samo o takvim ljudima i svima je to jasno

trgovci su sa druge strane gospoda ljudi, strucni i poslovni

to sto je neko uzeo nesto da proda ne znaci da je trgovac... hiljadu puta receno
za trgovinu se ide u razne skole i to je ozbiljan posao i zahteva veliko znanje
to sto pojedinci rade na kp, nije nikakva trgovina, kao ni sto komsija koji ti pomogne da zamenis gumu na kolima nije automehanicar

Poslednja izmena:
meni je najbolje kada pojedinci svoj moral trpaju u tudja usta

"kao da vi ne biste uradili to da imate priliku" - ne bih i nisam

prosao sam jeftino dva puta u zivotu, oba puta pitao prodavca da li je siguran da prodaje za tu cenu i da zna sta prodaje, oba puta dobio potvrdan odgovor
+1

ti si ovde rekao: "Tad im moral ne bi smetao da kupe brze bolje tu stvar, ne bi rekli " brate ti si lud sto to dajes ispod cene, evo ti 200e".

to sto je tebi tako, ne znaci da je drugima

nije moralisanje kada ti ja kazem da ne mozes svoj moral da projektujes na druge, to je samo istina, a veliki broj ljudi misli da bi svi drugi ljudi uradili isto sto i oni, samo zato sto bi oni to uradili

tada na scenu nastupaju oni: "a ti ne bi ukrao da si bio u prilici?, a ti ne bi ovo da si bio u prilici?, a ti ne bi ono da si bio u prilici?"
to sto tebi deluje normalno, nije svima normalno

meni je normalno da prodavca pitam da li je siguran u cenu i da li zna sta prodaje kada mi nesto deluje prejeftino
ali znam da gomila vas to nece uradili, vec ce pokusati da sto pre iscupa prodavcu predmet iz poseda

nisam seo i mislio: "pa da meni je normalno da pitam, sigurno je i drugima"

Poslednja izmena:
Aman ista prica svaka 3 meseca.

Idite pricajte sa nekim sa diplomom. Ne trujte vise ovde.

u pravu si, nije trovanje kad mislis da su svi isti kao ti i da imaju isti moral kao ti, ali je trovanje kada mislis da nisu svi isti kao ti

gomila strana o prvom slucaju i nikom nista, jedna strana o drugom slucaju, odma smeta

najvise se gnusam recenice: "sta, a ti kao ne bi?"

Poslednja izmena:
@probotzor

Sto posto sam siguran da je tako i tebi i drugima. Sigurno neces da mi prodas pricu kako si bas ti dobri Samaricanin, ti si eto 2x kupio nesto bas jeftino u zivotu,a ja koji sam stariji od tebe, nikad u zivotu nisam sreo jednog od "vas". Jer i ne postojite.

Nije moralisanje kad kazes da moj moral ne mogu da projektujem na druge,ali jeste moralisanje kad prebacujes nesto ljudima koji su nesto posteno platili pa posle posteno prodaju da bi zaradili. I takodje je ad hominem i nevaspitano takve nazivati pijavicama, pilicarima i slicno. Tu se koristis i metodom manipulacije, jer ih izjednacavas sa onima koji izmisljaju "zalopojku o teskom zivotu i gomila lazi, ponizavaju se najmaksimalnije ne bi li ubili cenu koji dinar, a cesto pokusavaju duplo". Dakle, negde se koristis generalizacijama i ad hominemom, drugde pravis nepostojecu podelu izmedju preprodavaca i trgovaca gospode baziranu upravo na tvojoj netacnoj generalizaciji i ad hominemu, a na drugoj strani selektivno izbegavas da odgovoris na neke cinjenice.

Svaki cas neko kuka na "zle preprodavce" na ovom podforumu, smoriste bre vise, ocvrsnite malo, izadjite napolje, vidite kako ljudi zive, kako se bore za dinar, batalite to beskorisno kukanje.

Poslednja izmena:
ne mozes da budes siguran kako je nekom drugom... tvoj moral nije jedino razmisljanje na svetu i nikakva svetinja
ja ne prodajem nikakve price, price prodaju oni koji hoce da nekog ostete i *****u
ako je tebi neverovatno da je neko dobra osoba i pristojno vaspitan, govori mnogo i o tebi
ja sam upoznao jednocifren broj takvih osoba, manji od 5 (i ja sam ukljucen u taj broj), ali to ne znaci da takvih osoba nema
najlakse je samo misliti da je vecina ljudi stoka, pa ajde vec kad je vecina, da budemo svi

mnogi ljudi imaju jedan moral kada su oni akteri, a drugi moral kada su oni objekat i onda je cudno sto ja imam isti moral u obe situacije
ne radim nikome ono sto ne bih voleo da se radi meni i to je to

nisam ja nikakve ljude nazivao nikako, samo sam pricao o onima koji to jesu, a da li se neko ko nije to pronasao u tome je njegova stvar

"nepostojecu podelu izmedju preprodavca i trgovca"

sada vec primecujem trolovanje, ne zelim vise da se petljam

Poslednja izmena:
Nisi dobra osoba,niti bog zna kako vaspitan.
Neko ko koristi ad hominem i najpovrsnije generalizacije to ne moze biti.

Do duse, takvo misljenje sam stekao gledajuci par YT klipova na tvom kanalu, ovo vise dodje kao pecat na taj davni, povrsni utisak.

Poslednja izmena:
u pravu si skroz

neko ko "koristi" ad hominem samo zato sto ti tako kazes, nikako ne moze biti dobra osoba, ma koliko god ta osoba bila postena, pomagala drugima i ne radila na tudju stetu

bolje onda da pocnem da varam, lazem, kradem i radim na tudju stetu, ali da ne "koristim" generalizacije i stvari koje se tebi smetaju, jer cu tada ocigledno biti dobra osoba

meni je jako zao sto tvoj mozak ne moze da svari da nisu svi ljudi isti kao ti i da postoje ljudi koji su posteni i koji ne zele zlo drugima i ne zele da nekoga ostete, zato sto ne bi voleli ni da njima neko radi takve stvari

to sto ti takve ljude ne vidis i nisi do sad sreo, je zato sto ocigledno drzis oci zatvorene i zapravo sam pretpostavljas u ime tih ljudi, ali ti jako smeta kada drugi to rade

shvatili smo da sam olos, da su muljatori divni i posteni ljudi i da smo mi krivi kada nam se ne svidja kada hoce da nas namagarce
nadam se da je dosta
ako hoces javi se na pm, ne bih vise da "trujemo" temu kako je neko rekao na prosloj strani

Poslednja izmena:
Opet manipulises :) veruj, ko ti je rekao da si dobar i lepo vaspitan je bio ironican :) uostalom, valjda je lepo vaspitanje ne hvaliti se, a ti se hvalis?
Uzivaj, i ne daj mira onim zlim preprodavcima :D

Opet manipulises :) veruj, ko ti je rekao da si dobar i lepo vaspitan je bio ironican :) uostalom, valjda je lepo vaspitanje ne hvaliti se, a ti se hvalis?
Uzivaj, i ne daj mira onim zlim preprodavcima :D
Ja jedino sto mogu videti iz ovoga je da si ti taj zli preprodavac.

znas kako izgleda kada ti neko kaze da si dobra osoba?

kada zna da si nesto uradio za njega i ako nista nisi ocekivao za uzvrat, pa on isto tako nesto uradi za tebe
kada on sam zna da nije bas najcistiji i tebe ne zeli da ukljucuje u to, jer zna da tu ne pripadas
kada se posle 5 godina seti kako si uradio nesto sto mu je ocigledno bilo bitno i drago mu je da te vidi i to pomene, i ako si ti potpuno zaboravio na to, zato sto si to uradio bez ikakve posebne namere i koristi
kada te ljudi pamte po dobru, a ne po glupostima i smicalicama

cime se hvalim? time sto ne zelim da ti dozvolim da me svrstavas u kategoriju sa lazovima, lopovima i onima koji rade na tudju stetu?

naravno da nije lepo vaspitanje hvaliti se, ali nije lepo vaspitanje ni govoriti da su svi ljudi stoka, samo zato sto ti ne zelis da shvatis da nisu

takodje, nije hvaljenje reci da ne zelis drugima zlo, da nisi nikome naudio i da si nekome pomogao... to je nesto sto bi trebalo da bude normalno, ali ocigledno je normalno samo meni...

tesko nama ako smo doziveli da je hvaljenje kada kazes da nisi uradio nesto lose

"Znate, ja ne zelim zlo nekome i ne zelim da ga ostetim."...... Streljaj govedo odmah, hvali se! Svi smo jedan obican talog, ko je on da nije isti kao mi!... to je ljudi moji demokratija, drustvo mediokriteta i sve ostalo lose... stvara se zajednica istomisljenika, proseka i bezlicja

da su svi ljudi stoka, odavno bi svi pomrli od gladi, bolesti i mrznje

Poslednja izmena:
Samo da se vratim na ocene - ja kada kupujem ne gledam uopste koliko neko ima ocena vec komuniciram sa tim userom - ako je bas broj negativnih veci onda preskacem. Gomilu puta sam naleteo na ljude koji imaju stotine pozitivnih i 0 negativnih, i imao lose iskustvo, a lada sam hteo da ocenim kp nikada nije objavio ocenu jer je govorio da nije u skladu sa pravilima (iako jeste bilo). Ocigledno je da ljudi koji placaju oglase imaju specijalni tretman od kp administracije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

n1tr0, komunikacija telefonom može mnogo da otkrije što se ne vidi preko KP poruka i o prodavcu i o kupcu. Ako je moguće odraditi jednu poruku za svaki slučaj kao dokaz kontakta a ostalo prvo telefonom pa uživo.
Svako uljuljkivanje u ocene prodavca/kupca i pretpostavljanje da će sve proći kako treba obično dovodi do katastrofe.

A ako ne može uživo, onda skype sesija. To je hipi.

Jel smo to opet na početku ili mi se čini? [emoji1]

Mislim da je kupac bio u pitanju. [emoji12]

Zlatiborac.

Onaj tip kupca od koga pošteni i vedri trgovci postaju ogavni preprodavci ubice dece.

Poslednja izmena:
kupac, aphextwin clan

covek je prodavao stvar za X evra, ovaj mu rekao da ce mu poslati X dinara(manje nego sto ovaj prodaje)
trazio licnu kartu, nema sta nije i naravno 24/7 skype sesiju i kurir da bude ukljucen

naravno nasao se neko ko je pristao na to

posle se clan hvalio kako je taj telefon prodao za vise para

Zar svi preprodavci/sverceri sa KP rade bez lagera? Naprave oglas i onda kad ih kontaktiras za tu stvar kazu "mogu sutra da narucim, stize mi sledece nedelje itd".............
Neozbiljno ako su vec odabrali da zaradjuju na taj nacin. Valjda ako das oglas treba da imas tu stvar na stanju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno