Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
:D hvala. OK je meni i ovako, ali pocetnik sam pa reko mozda neko ima koristan savet.

Desava mi se da mogu da joj povecam mem. clock na 1950 u toku rada, i bace malo preko 29, ali cim odradim restart (ili mi nestane struja) i kad po dizanju sistema krene skripta odmah se sam gasi sistem pa opet restart ide. Tako da drzim clock na 1880, a core na 1100.
5xASUS580 4GB Elpida, napajanje 1KW, nemam default bios za njih, a drugar koji se razume nece da cacka ovaj modovani, da probamo da smanjimo potrosnju. Moguce da pri startovanju naglo povuku struju pa napajanje ne moze da izdrzi te se restartuje sistem.

Malo me plasi ovo skakanje tezine za ETH, posto sam bas nov u svemu ovome, jos ucim. I onda frka dok se ne povrati bar malo od ulozene sume:).

Poslednja izmena:
To zvuci kao problem sa napajanjem, te kartice bi tebalo da rade bez problema na 2000 memory clock.

Koje je napajanje u pitanju i da li smanjio napon u After burneru?

Hahahaha!
Nesic doktor! :D

Sent from my S6 Edge

Tog druga sto se razume odmah uhvati u mesalicu da cacka taj bios dok ne iscacka manju potrosnju. Mem klok moze vise vidjao sam elpide na AMD idu na 2000. Ali u strapovima je tajna ne u kloku

Klokove ni ne možeš menjati u toku rada. Moraš da zaustaviš mining kartica u mineru pa tek onda da menjaš i klokove i napone, inače cvrc...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Klokovi ne mogu da se menjaju dok radi miner? Naravno da moze.

Sent from my S6 Edge

Kad otpadnemo sa eth neme vise ni kopanja ..nijedan coin za gpy nema ni priblizan market cap da primi toliko grafika..u prvih 10 coina prema marker capu samo eth i monero mogu da se majnuju..monero isplativost mizerna a kad predju druge grafike bice negativna ..posle etha ako sve grafike ostanu da bi bilo iole isplativo morali bi da napumpaju cenu zeca na 3-4000$

Kad otpadnemo sa eth neme vise ni kopanja ..nijedan coin za gpy nema ni priblizan market cap da primi toliko grafika..u prvih 10 coina prema marker capu samo eth i monero mogu da se majnuju..monero isplativost mizerna a kad predju druge grafike bice negativna ..posle etha ako sve grafike ostanu da bi bilo iole isplativo morali bi da napumpaju cenu zeca na 3-4000$

sia, lbry, feather, zcash, diamond, groestlcoin, decred, monero, komodo.. ne sto ce se kopati. cena ce skakati i opet svi zadovoljni..

Za siu ima asic otpada, a u zavisnosti od velicine rudnika eth ce za neke biti duze isplativ a za neke krace.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Zasto monero slaba isplativost.Na what to mine pise 30% veca isplativost od eth trenutno.

:D hvala. OK je meni i ovako, ali pocetnik sam pa reko mozda neko ima koristan savet.

Desava mi se da mogu da joj povecam mem. clock na 1950 u toku rada, i bace malo preko 29, ali cim odradim restart (ili mi nestane struja) i kad po dizanju sistema krene skripta odmah se sam gasi sistem pa opet restart ide. Tako da drzim clock na 1880, a core na 1100.
5xASUS580 4GB Elpida, napajanje 1KW, nemam default bios za njih, a drugar koji se razume nece da cacka ovaj modovani, da probamo da smanjimo potrosnju. Moguce da pri startovanju naglo povuku struju pa napajanje ne moze da izdrzi te se restartuje sistem.

Malo me plasi ovo skakanje tezine za ETH, posto sam bas nov u svemu ovome, jos ucim. I onda frka dok se ne povrati bar malo od ulozene sume:).

pogledaj na kartici sa gornje strane, uz sam konektor za napajanje ili na suprotnom ćošku, da li postoji prekidač.
ako postoji, pomeriš ga i imaš difolt bios.

ni za jedan ne moze da se kaze da je siguran.. vidim da na suprnovi decred ima najvise workera.. Vidis da moneru skace vrednost.
to je sve sad gledanje u grasak i karte, a ja nisam u tom fazonu :).. Od tih svih zcash, monero,lbry, decred imaju najvise sanse.. ostalo je sve shit....

ja jedino sto kupujem jeste xrp jer mislim da njegova buducnost tek sledi... brze se obradjuju transakcije i od ethereuma i od bitcoina... a sad je jako jako jeftin...
oni sad napadaju kinesko trziste, pregovaraju valjda sa nekim kineskim bankama.. Tu su Federalne rezerve i Banka Engleske (najveci sljamovi, prevaranti i profiteri). A oni nece tamo gde nema love.
Tako da ako ripple prodje u Kini krenuce njegovo usvajanje i kod ostalih..
Jos ne obecava, ali iz dana u dan sve bolje vesti stizu.. Tako da ako eksplodira cena, hvatace se za glavu oni koji nisu uzeli na vreme... valja imati bar 1000 xrp

Poslednja izmena:
kakve veze imaju workeri. xrp se ne kopa, pitanje je sta kopati posle eth i koja ce isplativost biti.

kazem workere za decred zcash.. ima ih najvise na suprnova.. sto znaci da mnogi to kopaju

xrp se ne kopa..

To zvuci kao problem sa napajanjem, te kartice bi tebalo da rade bez problema na 2000 memory clock.

Koje je napajanje u pitanju i da li smanjio napon u After burneru?

Ipak nije do napajanja. Chieftec-ovo napajanje je od 1KW. Kad ukljucim samo 1 graficku na kojoj podesim mem.clock preko 1900 opet se isto desava. Zabode sistem cim krene skripta pa moram restart. Smanjeno maximalno u afterburneru, na -98. Na TechPowerUp daje oko 100-105W po kartici.

pogledaj na kartici sa gornje strane, uz sam konektor za napajanje ili na suprotnom ćošku, da li postoji prekidač.
ako postoji, pomeriš ga i imaš difolt bios.

Nema prekidaca :(

Ipak nije do napajanja. Chieftec-ovo napajanje je od 1KW. Kad ukljucim samo 1 graficku na kojoj podesim mem.clock preko 1900 opet se isto desava. Zabode sistem cim krene skripta pa moram restart. Smanjeno maximalno u afterburneru, na -98. Na TechPowerUp daje oko 100-105W po kartici.

Nema prekidaca :(

Daj sliku napajanja. Jel na 12V single Amperaza ili je podeljena?

Stavi memaru 1850

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Stavio vec, probao ranije. Kopaju 27,35. Evo sad sam nekako uspeo na 1900 mem.clock, core na 1125, vade po 28,2. Ugasim skriptu, podignem malo mem.clock, startujem skriptu i ponekad (bas retko) se desi da radi sve ok, a nekad da se ono zamrljaju boje i ide restart. Pre par dana sam uspeo na 1950 mem i 1100 core, vadile po 28,9. Ali cim restartujem sistem i krene skripta opet ista prica.

Daj sliku napajanja. Jel na 12V single Amperaza ili je podeljena?

chieftec A-135 serija 1kW, modularno naravno. Idu standardno napajanja u svaku karticu, 3 na maticnu: onaj 1 glavni siroki ulaz i po 2 ona uza ulaza, iznad i ispod pci slotova (iznad i ispod tih 5 pobodenih risera). Cini mi se da sam negde procitao da moze rig da radi i bez ta dva uza koji idu od napajanja do maticne. Izvin'te sto ne poznajem strucnu terminologiju *** :D.

Poslednja izmena:
A sta je uopste cilj? Memorija ti ne radi stabilno iznad 1850 nema tu sta vise da se prica, mozes ti da je forsiras vise ali nije stabilno, onda ces vise da provodis vreme pored riga i nocu pukne ujutru vids i izgubio si pola dana

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Stavio vec, probao ranije. Kopaju 27,35. Evo sad sam nekako uspeo na 1900 mem.clock, core na 1125, vade po 28,2. Ugasim skriptu, podignem malo mem.clock, startujem skriptu i ponekad (bas retko) se desi da radi sve ok, a nekad da se ono zamrljaju boje i ide restart. Pre par dana sam uspeo na 1950 mem i 1100 core, vadile po 28,9. Ali cim restartujem sistem i krene skripta opet ista prica.

chieftec A-135 serija 1kW, modularno naravno. Idu standardno napajanja u svaku karticu, 3 na maticnu: onaj 1 glavni siroki ulaz i po 2 ona uza ulaza, iznad i ispod pci slotova (iznad i ispod tih 5 pobodenih risera). Cini mi se da sam negde procitao da moze rig da radi i bez ta dva uza koji idu od napajanja do maticne. Izvin'te sto ne poznajem strucnu terminologiju *** :D.

Off topic.
To napajanje nije bas pogodno za mining, zbog toga sto mi je glavni vod na +12V iscepkan na 4 manja.
+12V1 20A
+12V2 20A
+12V3 30A
+12V4 30A
APS135_03.jpg

Ovo bi znacilo da ti napajanje daje ukupno 100A Sto je na 12V 1200W. Sa druge strane nemoguce je da bude u potpunosti iskoristeno zbog raspodele snage.

Kod dobrih napajanje postoji smo jedan Rejl +12V recino 85A na koji prikacis kartice i one vuku amperazu koja im je potrebna
IMG_5856.jpg

Recimo ako ti grafika vuce 150w, Onda je to 150w/12V=12.5A po grafici, i ako imas dve grafike to je ukupno 25A, i stavis obe na +12V1 od 20A desavace ti se to sto se desava.

Ima li neko bios za 580 Powercolor 8gb Hynix?

Sent from my S6 Edge

uzmi svoj iz gpuz i u polaris editoru il necem slicnom copy/paste 1500 koje su vrv pocinju sa 555 na 1750,2000 koje sad stoje na 777
pogledaj tutorijal na YT

Ne ide tu 1500 nego custom strap, može da se nađe na netu

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ne ide 1500, tako je. Sa 1500 strapom baguje.

Sent from my S6 Edge

Hvala Goldi, tako sam i uradio, sada je kako treba!

Sent from my S6 Edge

Potrebna opšta pomoć koja nije vezana striktno za ETH ali odatle je sve počelo, pa ako neko može neka pomogne dobrim savetom:
- Naime, po**** sam Google Authenticator a da ga nisam prethodno bekapovao i sada na novo instaliranom programu nemam više starih Autentičnih aplikacija...
Tako sam zeznuo Coinotron za ETH i Poloniex (na njima mi je uključen 2FA :( )

Ima li leka dsa nekako rešim ovo ida mogu da pristupim i manipulišem svojiom nalozima?

TNX

Poslednja izmena:
Vrh Dno