Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Do god ima novih investitora vrednos će da raste. Matematika je tu vrlo jednostavna.

Samo što u onom trenutku, koji može biti i 2050, balon će pući, i ko bude imao vruć krompir u rukama kad mu vrednost padne sa $1,000,000 na 0... taj će izvršiti harakiri.

Početna ideja je bila dobra, ali investitori su od BTC napravili akciju a ne valutu.

Mada... i pre toga će biti značajan trenutak kada rudari više ne budu imali šta da dobiju, tj. broj novih BTC bude dovoljno mali da je ne važno da li je stigao kraj stvaranju novih ili je samo blizu. Kada za transakcuje budu ljudi trebali da plate jedni drugima, tj. rudarima, jer nema više nagrade u "čistom" BTC-u.

Poslednja izmena:
Ljudi, jel ima neko ovdje iskustva ili posjeduje neku od ovih btc kartica tipa bitpay,wirex,tenx i koje vec sve ne.
Radi li to kod nas ili ne, itd?
Neka iskustava, misljenja da podjeli?

Super, da bar nesto radi kako treba u banana drzavi.
Razmisljam da narucim neku od ovih, pa bi savjet eventualno iskustvo nekog ko vec koristi istu dobro doslo, ako je protiv forum pravila moze i na pm.
Ono kad ostvaris neki profit (nije neki, vec lud i nestvaran) da se bar nekom sitnicom covjek pocasti i plati to bas u kriptovaluti.
Jer mi jos uvijek ovo djeluje nekako nestvarno, imam te neke pare u digitalnom obliku (komplikovano mi je bilo i da ih kupim) a ne mogu ih ni potrositi na jednostavan nacin.

Nadam se da me razumijete sta hocu reci, I want to believe:d

Meni trenutno najbolje deluje TenX. Drži ti kriptovalute u novčaniku i onda ih konvertuje u momentu plaćanja, a mislim da su im fee-jevi među najboljima.
Nemam još uvek fizičku karticu, ali sam je naručio i u redu čekanja sam jer ih šalju u etapama, pošto se ceo sistem još uvek uhodava.

Nego da čujemo ako sme da se priča kako se isplaćujete iz BTC u keš i koja je najjeftinija opcija, koja banka, koja kartica ili preko KP ?

@BTCisnewGOLD ne isplaćujemo se, na ovom forumu svi čuvamo btc pa neka naslednici vide šta sa tim. Ako mi ne veruješ, pitaj preko privatne poruke nekoga ko je aktivan na temi da ti potvrdi.

Znači biće milionera uskoro ako se toliko čuva... Sve je to u redu, ali mora se malo i razmeniti :)
Do 2020 već će biti i za nas i za naslednike a možda i pre..

Ja sam dosta koristio Cex.io 1.2% na telenor banku ide.

A karticu koristim XAPO ona je odlicna i aplikacija za android im je bruka. Jedino sto kad ne podizes u valuti u kojoj je kartica imas proviziju 3%

Imam i wirex ali mi je aplikacija nekako ****** a iste su provizij.

Inace xapo pre neki dan platio kompove 3500$ sa njom bez problema. Stvarno vrh stvar. Jos da nam je valuta eur bilo bi vrh.

Poslednja izmena:
E super, hvala sto si podelio to sa nama,

Racunaj da ce za oko mesec dva ta opcija koja ti sada radi i koju si opisao da bude ugasena

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Pa nek obrise post ako mislite da ce to uticati na isplate..kao i moje pitanje nek moderator obrise..:/

E super, hvala sto si podelio to sa nama,

Racunaj da ce za oko mesec dva ta opcija koja ti sada radi i koju si opisao da bude ugasena

Respekt za post Nesicu, respekt ;)

Definitivno je nekima brzi jezik od pameti. Na doope bi progovorili.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ver nije imao nista lose na umu, super sto jos neko deli znanje ali tako je kako je i pijavice gase mogucnosti, zto im ne treba davati sve na tacnu

nekima ne vredi govoriti ni 1000x , nije mi jasna ta potreba ljudi da pisu takve stvari?! Da li misle da su bitni ili pametni ili informisani time sto ovako postuju a ustvari su mega glupavi i svojim uglavnom praznim postovima stete svima. Sta bre koga ovde briga da li je neko zadovoljan ili nije sa nekim servisom tamo.

Ne znam o cemu pricas. Forum je tu da se pomogne nekom koga to zanima.

Poslednja izmena:
to si u pravo... mogu da blokiraju samo to sto dolazi na domacim bankama

A sto bi blokirali, koja je svrha? Valjda im je u interesu da sto vise para dolazi...Donekle mogu da razumem blokadu odliva, ali prilive bi mogao da blokira samo imb@cil...

My 5cents, apsolutno ne postoji ni jedan razlog za blokiranje od strane države.

Mogu samo banke blokirati servise / prilive na račune koji za to nisu predvidjeni.

Na takvu blokadu, ne utiče javno pisanje o nečemu, utiče povećan broj odredjenih transakcija i reakcija unutar banke, tj ispravljanje sopstvene greške.

Država ništa neće blokirati, može samo efikasnije naplaćivati porez a ni na to ne utiče javno pisanje već samo izveštaji koje banke predaju i to sasvim fino funkcioniše, na štetu korisnika kriptovaluta.

Javno pisanje na temu poreza bi trebalo nadam se da dovede do fer naplate poreza u normalnom i opšte prihvaćenom procentu (hint 10% MK poreza na ino prihode fizičkih lica te vrste) a ne naših skoro 50% u zavisnosti od situacije/poreske uprave.

Poslednja izmena:
i vi ste u pravu :D
tako da bezva su ona pisanja: e bravo pametnjakovicu sad kad si napisao svi smo naj***li za mesec dana...
To sam htio reci

My 5cents, apsolutno ne postoji ni jedan razlog za blokiranje od strane države.

Mogu samo banke blokirati servise / prilive na račune koji za to nisu predvidjeni.

Na takvu blokadu, ne utiče javno pisanje o nečemu, utiče povećan broj odredjenih transakcija i reakcija unutar banke, tj ispravljanje sopstvene greške.

Država ništa neće blokirati, može samo efikasnije naplaćivati porez a ni na to ne utiče javno pisanje već samo izveštaji koje banke predaju i to sasvim fino funkcioniše, na štetu korisnika kriptovaluta.

Javno pisanje na temu poreza bi trebalo nadam se da dovede do fer naplate poreza u normalnom i opšte prihvaćenom procentu (hint 10% MK poreza na ino prihode fizičkih lica te vrste) a ne naših skoro 50% u zavisnosti od situacije/poreske uprave.

Tako i ja razmiljam. Kako se brisu postovi ajde izbrisacu moje da ne bude posle da sam vam ja nesto kriv :D

Ali u principu ne vidim razloga za paranoju.

Mada ja iskreno neku svoju zaradu prodajem preko cexa i u martu sl godine kad bude trebalo prijavicu porez i platicu tih 10-15% na dobit. Jer to stvarno nije mnogo u odnosu na druge zemlje i ako svi pokusavamo i to da izbegnemo ne mozemo nista dobro ni da ocekujemo.

Poslednja izmena:
Za šta ćeš platiti 10-15%?
Ne plaća se kako ti misliš već kako treba da se plati.
Prvo se plaća porez na prihod a zatim godišnji na ekstra profit ako si zaradio nešto preko tri prosečne plate ili kako je već računica.
Samo moraš da dokažeš poreklo uplate tj. da priložiš ugovor ili račune.

10% je porez na dobit preduzeća, 15% ako ga podižeš u gotovini (i još 15% akontacije za sledeću godinu).

+20% na neku kupovinu,

ma nebitno, ja sam pGlu i sto pisem uopste,

pLiZ kOnTiNju

:guitar:

Poslednja izmena:
Placa se dobit na kraju godinu ukoliko fizicko lice premasi iznos od 2.285.064,00 dinara
Godišnji porez na dohodak građana plaća se na oporezivi dohodak po stopi od:

10% – za fizičko lice koje je ostvarilo oporezivi dohodak u iznosu do šestostruke prosečne godišnje zarade – na iznos do 4.570.128,00 dinara;
15% – za fizičko lice koje je ostvarilo oporezivi dohodak u iznosu koji je veći od 4.570.128,00 dinara – iznos do 4.570.128,00 dinara oporezuje se po stopi od 10%, a na iznos iznad 4.570.128,00 dinara oporezuje se po stopi od 15%.

Zasto bi onda zabranili priliv...!?

@Ji 4Tze u pravu si.
Svaki prihod mora biti oporezovan. Ako si fizičko lice moraš da se samooporezuješ. Kad ostvariš prihod moraš da podneš poresku pirjavu i da se samoodreš. U zavisnosti od statusa da li si zaposlen ili nezaposlen plaćaš određene doprinose. To mu dođe malo manje poreza nego na platu. A plus ako pređeš trostruku prosečnu sa svim prihodima (plata, zakupi, ostali prihodi) plaćaš porez na deo preko toga. A ako pređeš potrusku plaćaš još više na taj deo preko.
Što se tiče preduzeća porez je 15% + oko 17% (15% na bruto) ako dižeš lovu. 10% je na preduzetnike.
Tako da ne širite deziformacije da treba da se plati samo iznos preko trostruke.
E sad, to što naš poreski sistem ne fukcioniše, pa prolazi ovako to je druga priča. To je isto kao kad prođeš kroz crveno, pa te ne navataju.. A kad te navataju...
Zato samo pametno...

zato sto ce da urade kao sa frilenserima gde ce da ti daju poseban racun gde ti leze lova i oni skidaju kajmak kolko hoce, jel jasno sad

Plaćanje poreza državi je isto kao i sipanje vode u rešeto, tako da nemoj da imate iluziju, državnu kasu nikada nećete napuniti jer to curi na sve strane. Plati porez onoliko koliko moraš i to je to ( tj PDV, porez na imovinu, porez na platu itd...)

Vezano za karticu u Telenoru. Znaci trazim samo visu povezanu za devizni racun u eurima ? Ili ne mora biti devizni racun ? Hvala

Priča se o porezima, karticama, bankama, a tema je BTC...[emoji61]

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

HAHAHAHAHHAHA. A, koja druga tema kada su kriptovalute u pitanju ? Sve je ovo legalno sto se pise ovde, ne razumijem tajanstvenost ovoliku na forumu. Hvala, dobio sam odgovor na PP :wave:

Nazad
Vrh Dno