Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

SOT je 2 cela dana. I toliko mi traje baterija. Oko 9 ujutru skidam sa punjača i traje mi taj dan i sutra dan do uveče. Za to vreme imam oko 15 min razgovora, 30ak sms-a, surf, instagram, mail. Igre ne igram.

Poslednja izmena:
SOT je 2 cela dana. I toliko mi traje baterija. Oko 9 ujutru skidam sa punjača i traje mi taj dan i sutra dan do uveče. Za to vreme imam oko 15 min razgovora, 30ak sms-a, surf, instagram, mail. Igre ne igram.
SOT je skraćenica od screen on time [emoji6]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Da, znam šta znači SOT. Pogrešno sam se izrazio :D. SOT je toliki koliko je na onoj slici 7h a baterija ukupno traje 2 cela dana uz korišćenje, napisao sam gore kakvo. Eto :)

Poslednja izmena:
baterija puni od 30-40procenata(kako kad) ne od nule, kad se upali kamera i blic istrosi se veoma brzo i ugasi telefon ako je malo napunjena, jel imao ko ovakve probleme,kako ovo resiti.

baterija puni od 30-40procenata(kako kad) ne od nule, kad se upali kamera i blic istrosi se veoma brzo i ugasi telefon ako je malo napunjena, jel imao ko ovakve probleme,kako ovo resiti.
Verovatno baterija ne valja. Možeš da uradiš factory reset pa ako baterija i dalje divlja, onda je definitivno za menjanje.

Baterija je .
Mene se sada pojavio novi problem.
Instalirao sam miui8 preko telefona update pa onda chose update packet,kocio je telefon,bagovao,jedva sam se snasao u koriscenju,kamera mi je bila bolja, ali htio sam sve vratiti na novo,pa na isti nacin stavih miui7,sad ne radi google play,bezvze je kamera,poludjeh blago receno, pare bih dao da mi se sve vrati kako je bilo kad sam ga preko alija uzeo.
elem sta mi predlazete,kupio sam ga zbog kamere,sta da instaliram i kako. Ovo kako kazem jer bas se slabo razumijem u ovo ne znam ni sam kako instalirah ovaj miui8i7
prvo ovaj prvi.instalirah pa onda ovaj drugi http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=293&mobile=no

Sta mislite,vredi li preci na mi5c,ili da stekam pare za 5s.mi 5c bolja kamera,dizajin i vise memorije dosta ali slabiji cip.Ima li neko iskustva sa ovim modelom,da li je dobar upgrade? :D

Sta mislite,vredi li preci na mi5c,ili da stekam pare za 5s.mi 5c bolja kamera,dizajin i vise memorije dosta ali slabiji cip.Ima li neko iskustva sa ovim modelom,da li je dobar upgrade? :D
Malo pre sam gledao benchmark testove, bas su slabi i mi 5c i mi 5x. Greska je sto su zalutali u mi seriju, a na nivou su redmi serije. Ja se razmisljam o mi 5ici.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Jesi li radio antutu benchmark kad si presao na lineage?

Lineage je čudo kako dobro radi [emoji41] Bejah se vratio na miui da bih imao bolju kameru, ali miui ukupno gledano mnogo lošije radi na mi4c od lineage-a. Nisam izdržao 2 dana na miui a fan sam istog [emoji4]
Na lineage-u je mnogo bolja baterija, takođe fluidnost i respozivnost sistema, touch je mnogo osetljiviji, skrolovanje u aplikacijama je mnogo bolje itd. Jedino je kamera lošija u uslovima slabog osvetljenja, ali na ts lineage-u radi google camera pa je i kamera prihvatljiva za mene.
Antutu skor je skroz nebitan u celoj priči, ali isti zavisi u kom modu baterije se stavi telefon (balanced, performance itd).

Hmmm..onda nece na starijim cipovima , bas me zanimalo jel radi...

Na SD625 radi, velika razlika u LL sa ovom kamerom...bas osetna...

Sent from my Redmi Note 4X

Hmmm..onda nece na starijim cipovima , bas me zanimalo jel radi...

Na SD625 radi, velika razlika u LL sa ovom kamerom...bas osetna...

Kako stoje stvari preći ću i ja na kraju na sd625 telefon [emoji6]

Pa dobro, mator je taj mi4c... Vreme je za nesto novije i bolje ;)

Evo antutu skora na balanced modu. UX skor je mnogo bolji nego na miui8.
34549bbd116d53bc425c723061dfff26.jpg

Evo antutu skora na balanced modu. UX skor je mnogo bolji nego na miui8.
34549bbd116d53bc425c723061dfff26.jpg

Ok, hvala. Znam da test ne znaci mnogo, interesovalo me okvirno razlika. Meni je zadnji izbacio nesto preko 70000 na 8.1.3.0. Bas mi se svidja miui, za sad sljaka odlicno. Ali me vuce da probam lineage.

Baterija je .
Mene se sada pojavio novi problem.
Instalirao sam miui8 preko telefona update pa onda chose update packet,kocio je telefon,bagovao,jedva sam se snasao u koriscenju,kamera mi je bila bolja, ali htio sam sve vratiti na novo,pa na isti nacin stavih miui7,sad ne radi google play,bezvze je kamera,poludjeh blago receno, pare bih dao da mi se sve vrati kako je bilo kad sam ga preko alija uzeo.
elem sta mi predlazete,kupio sam ga zbog kamere,sta da instaliram i kako. Ovo kako kazem jer bas se slabo razumijem u ovo ne znam ni sam kako instalirah ovaj miui8i7
prvo ovaj prvi.instalirah pa onda ovaj drugi http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=293&mobile=no
Neko?

mislim da je bio nešto preko 70k a na miui-u je bio nešto preko 40k

Lineage je čudo kako dobro radi [emoji41] Bejah se vratio na miui da bih imao bolju kameru, ali miui ukupno gledano mnogo lošije radi na mi4c od lineage-a. Nisam izdržao 2 dana na miui a fan sam istog [emoji4]
Na lineage-u je mnogo bolja baterija, takođe fluidnost i respozivnost sistema, touch je mnogo osetljiviji, skrolovanje u aplikacijama je mnogo bolje itd. Jedino je kamera lošija u uslovima slabog osvetljenja, ali na ts lineage-u radi google camera pa je i kamera prihvatljiva za mene...

Meni je kamera mnogo bolja na LineageOS u odnosu na miui. Stvarno mnogo bolja. I sve drugo što si nabrojao je upravo tako. Miui je poprilično loš.

Drugari mislim da sam se zeznuo pa mi samo treba da potvrdim. Uradio sam upgrade sa dev 6.12.22 koji sam skinuo sa xiaomi.eu TWRP mislim da je bio 2.8.7.0 na zadnji dev nugat rom jer sam htio da mi ostanu podaci na tel jer mi je smor da sve ponovo instaliram. Sad mi tel kad ga upalim samo prikaze miu i ugasi se. Jel problem u verziji TWRP? Da li da probam sad ugurati novi TWRP ili moram da stavljam onaj kineski dev rom?

Edit: Provalio sam da trebam instalirati TWRP za nugat pa onda rom :) Nemam pojma kako sam to prevideo.

Poslednja izmena:
Opet ja. Imam problem sa ubacivanjem nugata. Skinuo sam twrp 3.0.3.1 ubacio ga uz pomoc fastboota ali dobijam dtb not found i ne mogu da udjem u twrp. Probao sam i zadnju verziju ali nece. Ubacim 3.0.2 i radi bez problema. Nasao sam hrpu uputstava ali nista ne pali. Bootloader je otkljucan.

Opet ja. Imam problem sa ubacivanjem nugata. Skinuo sam twrp 3.0.3.1 ubacio ga uz pomoc fastboota ali dobijam dtb not found i ne mogu da udjem u twrp. Probao sam i zadnju verziju ali nece. Ubacim 3.0.2 i radi bez problema. Nasao sam hrpu uputstava ali nista ne pali. Bootloader je otkljucan.

Lstaj malo više unazad, ili pogledaj na Xda, mislim da ima neki patch za nugat bl.

Ma prelistao sam skoro sve. Pogledacu na xda.

Vrh Dno