Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Da se nadovezem na prethodni post.

Malo vise sam sada uporedjivao ZS3 vs ZS5 vs EX1.

Izmedju ZS3 i ZS5 -definitivno ove potonje, jednostavno bolju separaciju imaju i bas koji je slabiji i utegnutiji, bolje midove i visoke. ZS5 bih rekao da su sasvim dobre sluske u nekom cenovnom rangu do 30ak evra, mozda cak i 50e jer su realno ove brendirane mahom skart u tom segmentu. Eventualno Soundmagic mozda bi imao konja za trku sa onim e50 ali u to sumnjam. Mada sa svojim basom za neke stvari (recimo za trcanje ili dzim) preferiram ZS3 zbog zanrova muzike koje tada slusam.

ZS5 vs EX1 - well... EX1 je definitivno liga (mozda i dve iznad) - celokupna prezentacija kod EX1 je bolja (instrumenti su prakticno tu, separacija jos vise iznad (detalji cinela i bass gitare je neverovatan kod EX1), zvuce "prirodnije" ne toliko "metalno" kao ZS5. Takodje midovi i high, prosto oduvaju ZS5-ice (par live koncerta John Mayera i Santane, Satrianija mi je bilo dosta da me u to uveri). Prosto kada poslusam numeru jednom na ZS5 i onda na EX1 tesko mi je da se vratim KZ-ovom modelu.

Mada opet za svakodnevno "arcenje" uopste necu da zalim ove ZS5 i generalno rekao bih da su odradili odlican posao i za 17e su za preporuku. Mogu kao i backup da se koriste - sto mi jeste u planu. Dok vec za uzivanje u zvuku, kada nisam u pokretu ali jesam na putu a pritom nije bucno - FiiO EX1/Dunu Titan 1 -> bez razmisljanja.

A rekao bih i da ovi "brendovi" moraju malo vise da se potrude tj "up their game" jer bogme chi-fi polako ali sigurno uzimaju maha i u segmentu do 100/150e apsolutno dominiraju azijski modeli kao "best buy" opcije.

Poslednja izmena:
Mada sa svojim basom za neke stvari (recimo za trcanje ili dzim) preferiram ZS3 zbog zanrova muzike koje tada slusam.

Ovo mi zapade za oko.

ZS3 preferiras ako slusas nesto gde je bas dominantniji? Ja uglavnom slusam elektronsku muziku (trance, progressive...) pa ne znam da li bi onda ZS3 bile bolje za tu namenu.

Pogledao sam neke recenzije i misljenja su dosta razlicita. Jedan kaze da mu ergonomski ZS3 uopste ne odgovaraju (mada po videu na YT bih rekao dao ima prilicno male usi :d), da su ZST zvucno bolje od njih, negde pise da su ZS5 dosta flat i analiticne, a negde da imaju dosta bass-a. :d Konfuzno.

ZS3 deluju da su bas udobne, pogotovo sto idu preko usne skoljke i ne vise na dole sto mi je sa nekim ranijim modelima zamaralo usi. S druge strane, sto kaze @ivanhoe ZS5 su lagane pa ne verujem da su toliko neudobnije od trojki.

Koliko ljudi, toliko različitih ušiju :)

Vrlo je nezahvalno ocenjivati i preporučivati bilo šta, kad postoje velike razlike i u anatomiji i percepciji.
Komfor zavisi od oblika ušiju, od ličnih preferencija zavisi da li će nekome biti više ili manje basa ili visokih. Pa onda je tu naviknutost na neki specifičan zvuk, a da ne pominjem koliko se glasno obično sluša muzika, tako da je ono o čemu pričamo samo generalizacija.

ZS5 praktično ne osećam, a koristim plitke tipove tako da slušalice maksimalno utonu u uši. Još kad se zakači klip na košulju, nema brige. E sad, ZS3 praktično zapečate uši, pustiš muziku, vakumiraš se i uživaš :)

Što se tiče količine basa na ZS5, i to može da zavisi od par stvari kao što su dubina tipova i širina otvora, silikon ili pena, a na kraju i od toga da li su ventovi s unutrašnje strane zatvoreni ili ne. Nekom bolje prilegnu u uvo pa se zatvore i eto više basa, nekom ne, itd, itd, bla, bla... Malo su specifične slušalice, pa verovatno odatle i različita mišljenja. Ja ih doživljavam kao slušalice sa blago naglašenim basom i čistim visokim tonovima, sa tipovima od Einsear T2. Starline tipovi koji idu uz njih još malo podižu bas i smiruju visoke, tako se bar meni čini.

..a zavisi i od količine cerumena u kanalu ;)

Elem, koje je vaše mišljenje kada bi se odradio neki uporedni test ZS5 vs FiiO EX1/Dunu Titan 1 vs Xiaomi Hybrid Pro HD/Generadion 2 ?
Vidim da je @Yojinbo nahvalio FiiO EX1/Dunu Titan 1 , a moja odluka već pala na Xiaomi Pro HD.

Ja imam Xiaomi Pro HD i sto vise citam po domacim i stranim forumima iskustva sve mi se vise cini da su ZS5 i Hybrid Pro HD skoro iste slusalice po pitanju zvuka.Ja imam i prvu generaciju hybrid-a.Ove nove su stvarno bolje malo su tise od prve ali imaju nekako prijatniji zvuk,sve su oni to lepo ukombinovali ali su bas smanjili.Ima ga dovoljno nije da ga nema.Verovatno kao i na ZS5 vise su naglaseni visoki i srednji.Nekako imaju sto bi rekli oni na stranim forumima topao zvuk i bas u posadini koji ne udara kao na prvim.Bas moze da se pojaca ako se zacepi rupica napred kod silikona ali to nije trajno resenje.Voleo bih da isprobam ZS5 ali ne bih ra rizikujem i da ih kupujem za 30-40$ koliko su sada na aliju (zavisi od dodataka).Pa sam se odlucio za MEMT X5 kostaju oko 15-16$ dosta ih hvale da imaju cist zvuk i jak bas.pa cu videti kad stignu kakve su.

Koliko ljudi, toliko različitih ušiju :)

Vrlo je nezahvalno ocenjivati i preporučivati bilo šta, kad postoje velike razlike i u anatomiji i percepciji.
Komfor zavisi od oblika ušiju, od ličnih preferencija zavisi da li će nekome biti više ili manje basa ili visokih. Pa onda je tu naviknutost na neki specifičan zvuk, a da ne pominjem koliko se glasno obično sluša muzika, tako da je ono o čemu pričamo samo generalizacija.

ZS5 praktično ne osećam, a koristim plitke tipove tako da slušalice maksimalno utonu u uši. Još kad se zakači klip na košulju, nema brige. E sad, ZS3 praktično zapečate uši, pustiš muziku, vakumiraš se i uživaš :)

Što se tiče količine basa na ZS5, i to može da zavisi od par stvari kao što su dubina tipova i širina otvora, silikon ili pena, a na kraju i od toga da li su ventovi s unutrašnje strane zatvoreni ili ne. Nekom bolje prilegnu u uvo pa se zatvore i eto više basa, nekom ne, itd, itd, bla, bla... Malo su specifične slušalice, pa verovatno odatle i različita mišljenja. Ja ih doživljavam kao slušalice sa blago naglašenim basom i čistim visokim tonovima, sa tipovima od Einsear T2. Starline tipovi koji idu uz njih još malo podižu bas i smiruju visoke, tako se bar meni čini.
Lepo si sve rekao :)
Planirao sam da uparim ZS3/5 sa FiiO K1 i da resim pitanje zvuka na neko vreme ali ispade da K1 ne radi sa 5X. U svakom slucaju porucicu jedne od ta dva modela, a sto se nekog DAC/DAP jos cu da vidim sta cu.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

^mozes da uzmes oba para i budes miran nekih godinu dana dok ne vrisnu. Za 30e 2 para tih ZS3 za svakodnevno arcenje su odlicna opcija.

I da ti odgovorim. ZS3 imaju takav oblik da mieni savrseno legnu u skoljku uha, iako deluju glomazno, lagane su i odlicno izoluju. Takodje mislim da koriste drugaciju zicu za deo oko usiju koja je polako krenula da pokazuje znake "tear and wear" (mada verujem da moze da se nabavi zamena) - ali je vise fleksibilnija od ZS5.

ZS5 zbog svog kockastog oblika malo ispadaju iz usiju ali nije nista strasno, kao sto rece kolega jos su laganije od ZS3 pa se ne osecaju. Ali imam potrebu posle nekog vremena da ih vracam i "centriram" malo. U svakom slucaju meni deluju kao celokupno bolja slusalica (sto se prezentacije tice) od ZS3 i da riknu verovatno bih njih narucio ili probao neku drugu malo skuplju "egzotiku" iz Azije.

EX1 me zato ubijaju kada sam u pokretu jer su drajveri od aluminijuma i iako imam stipaljku za kabal (koji kacim na kosulju/garderobu) vuku na dole i stvaraju mi iritacije u uhu nazalost (cak ni vece gumice ne pomazu, mislim da bi idealna price bila one memory foam ali oni u roku od mesec dana dotraju a nisu bas jeftini), tako su vise za situacije gde putujem ili sam vise stacioniran (a ujedno i mogu vise da uzivam i koncentrisem se na slusanje muzike).

Takodje sam video da su na nemackom Amazonu oborili cenu za EX1 na 59e sto je rekao bih vrlo povoljno za takav tip in-ear sluski, a i izbacili su EX2 2nd gen (koje su na "staroj" ceni od 79e)

Za na koje si konkretno mislio? EX1 nazalost zbog dizajna ne dozvoljavaju da se nose iza uha. Pod velikim uglom je onaj "nozzle" (hebem ga ne mogu da se setim nase reci) i ne dozvoljava drugacije da se stave u usni kanal.

Hteo bih da kreiram novi order na AE za Hybrid Pro HD, ali mi neke stvari nisu jasne. Prvo, nisam proverio koji su uslovi ,na koji način se poručuje direktno sa Mi sajta i da li je ista ona procedura kao i za telefone, tj. da se ne isplati jer ne šalju direktno za Srbiju? OK, na stranu sad' to, interesuje me nešto drugo..elem, taj QR code koji je prikačen na Hybrid Pro HD sluškama, kada se preskenira, da li on treba da te odvede na Mi sajt, kao dokaz da su sluške original , plus Authentication code. Kinezi pod Authentication code podrazumevaju QR code, a to nije tačno. Authentication code se nalazi posebno, na poleđini kutije, ogrebeš ga i taj code kucaš na Mi sajtu, gde se i utvrđuje da li su genuine ili fake.
Da skratim pitanje, osim da se poruči direktno sa Mi sajta, kako se još utvrđuje da li su sluške fake ili original?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nemaju svi Xiaomi proizvodi taj kod na grebanje.Sto se tice slusalica mislim da je poslednji model sa tim kodom bio Piston 2,dok su piston 3,hybrid 1 i 2 sa QR kodom.
Sto se kupovine tice, mozes da kupis sa Xiaomi sajta ali ces dati 40$ plus ako ti ovi nasi na carini procene ili vide na paketu da vredi 40$ to je jos 1500 din najmanje.Slobodno poruci sa GearBesta ili Alija ,samo pogledas feedback i vidis sta uzimas.Ima na aliju Xiaomi Store tamo je 25$ ja mislim pro hd hybrid.

E sad taj QR kod kad skeniras i ako su original izadje ti ovakva slika
2XXofV8.png

Ako se desi da ti izadje error 502gateway to ima objasnjeno da to znaci da se link ne otvara sa kineske IP adrese i treba da se izbrise neki deo linka i onda otvori mi.com sajt

Poslednja izmena:
po preporuci sam narucio zs3 sluske, i ovo su prve sluske koje mi ispadaju iz usiju dok trcim, ne odmah ali kad se oznojim samo ispadnu :D ili ih mozda ne nosim pravilno...

pre njih sam imao ve monk i po meni je zvuk bio bolji na njima, samo se sjebao kabl...

Poslednja izmena:
Probaj druge tipove, ja trčim po 45 minuta na traci u teretani koja ima krš ventilaciju i pakleno se naznojim i nikad se nisu pomerile za milimetar.
VE Monk su poznate po dobrom zvuku za smešne pare, ali to je drugi tip slušalica. Moguće da su bolje za trčanje napolju jer ne izoluju tako dobro (uopšte) pa čuješ okolinu, ali unutra gde se obično pušta šit muzika, čovek mora da se zapečati :)
I što ne središ kabl, to bar nije neki problem.

Ja se slazem sa ivanhoe... ZS3 bas prelepo lezu mislim da su apsolutno prave za trcanje,ovako izgledaju gabaritno ali neverovatno je kako su lagane za nosenje:))
Ono sto bih ja naglasio a sto ce mozda nekom znaciti je da na androidu zs5 meni primetno tisi zvuk od zs3...na iphoneu se ova razlika toliko ne primecuje buduci da ima daleko snazniji izlaz :)

sent from tapa for android :)

Ako se desi da ti izadje error 502gateway to ima objasnjeno da to znaci da se link ne otvara sa kineske IP adrese i treba da se izbrise neki deo linka i onda otvori mi.com sajt
Hvala.
Samo nisam shvatio kako misliš sa Kineske IP adrese? Pa ti skenirati QR i proveravaš isti sa svoje IP adrese..mislim da te nisam shvatio šta si hteo reći?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

po preporuci sam narucio zs3 sluske, i ovo su prve sluske koje mi ispadaju iz usiju dok trcim, ne odmah ali kad se oznojim samo ispadnu :D ili ih mozda ne nosim pravilno...

pre njih sam imao ve monk i po meni je zvuk bio bolji na njima, samo se sjebao kabl...
Kakva su ti iskustva sa VE Monk sto se tice velicine? Meni pocelo da smeta sto su moderne bubice primetno vece od modela koji su se pravili pre 5+ godina, uzimao neke AKG, jednog sennheisera i kada stavis sundjer preko jedva staje u uvo, prosto smeta. Recimo daleko vise mi po velici odgovaraju Apple EarBuds, i stare i ove nove koje malo zalaze u usni kanal.

Cure u oba smera :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Oprale mi se slusalice u sorcu, iz prva nije radila leva dok je desna bila slabija, a sad rade najnormalnije.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Moje iskustvo sa pranjem slicno, Apple EarPods, ostale u sorcu posle trcanja, oprane, leva nije radila, sutradan proradila najnormalnije, evo posle godinu i nesto dana od toga i dalje funkcionisu. Stare 2 godine, redovno treninzi sa njima, koristim ih i u prevozu na putu do posla, cesto cimnem, zakacim i za 20e koliko kostaju nove sto se tice trajnosti im zaista nema mane.

Vrh Dno