Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alo, knjiski moljci, nije dovoljan obican spoiler za vas.

Kada neko otvori spojler, ocekuje da zna sve sto tu moze da se nadje, ako je gledao poslednju epizodu.

Inace, epizoda jeste dosta bolja od prethodne tri. Vecinom zbog akcije, ali bas me briga, bar je nesto pocelo da se desava. Vuklo se bre sve kao mrtva krava do ove.

And then there were none
http://m.imdb.com/title/tt3581932/
Od mene 9/10.
Kratak serijal rađen po knjizi Agate Kristi- Deset malih crnaca. To je njena najbolja knjiga a ovo je najbolja adaptacija bilo kog krimi romana koje sam do sad video.
Vrhunska produkcija, kamera, muzika, atmosfera, gluma (Čarls Dens je tu).
Od ovoga teško da može bolje.
Šta god da volite da gledate ovo je STVARNO šteta da se ne odgleda.

wtf? sad ispada da je deni zapravo sve vreme stark? tj kraljica severa? :d
To u seriji nećemo da vidimo ali u knjigama stvari stoje drugačije. Previše nelogičnosti ima što se tiče Denerisinog detinjstva i Nedovog lutanja pošto je našao sestru na umoru u Tower of Joy. Ako ima nešto što more da se zna u vezi GRRM-a to je da najočiglednije stvari nikad nisu onakve kakve su.

Vidi Prestona Jacobsa kako objašnjava
https://youtu.be/m-u2gUM4Vvc

U onom leaku, ako je tacan, jedan od zmajcica gine.

Stvarno treba tema za GoT, pa ko udje svojom voljom, nema pravo da se zali na spoilere ;)

Pa to teško da je spoiler, vidi se na kilometar da serija ide ka tome.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ali ne tom brzinom.
Inace hvala za predlog ove miniserije, bacam se na 'ucenje'.

Aaaa, vi vec znate da je tako :) Niste fer! :)
UA knjige! :p

Bilo je i u 6 sezoni prikazano ako se ne varam.

Ned uzima od Lene/sestre dete čim se porodila, a ona je koliko sam shvatio u šemi bila sa bratom od Deneris - to već nije u seriji prikazano

Zasto Jaimy na kraju tone kao da ima betonske patofnice? I zasto je odma na par metara od obale tolika dubina? :p

Pa bitka kod dubokovodice, a ruka je olovna...

^ da li je još nekoga blam kada gleda ove ćurke?

Nije nas blam, nismo ni otvarali video, dovoljan je ss i opis pa da ne pustimo uopšte :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

A preostala dva zmaja cuvala dvorac od lopova? [emoji2]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kvalitetno uradjen CGI je i dalje preskup, verujem kada bi sve zmajeve koristili u nekoj akciji, budzet bi im se topio brzinom ostavljenog maslaca na suncu

^ da li je još nekoga blam kada gleda ove ćurke?

Uvek mi je bilo fascinatno kako ljudi mogu da gledaju neciju "reakciju" dok nesto gledaju, mislim da to nikad necu moci da razumem

Kvalitetno uradjen CGI je i dalje preskup, verujem kada bi sve zmajeve koristili u nekoj akciji, budzet bi im se topio brzinom ostavljenog maslaca na suncu

Uvek mi je bilo fascinatno kako ljudi mogu da gledaju neciju "reakciju" dok nesto gledaju, mislim da to nikad necu moci da razumem
Volim domaću produkciju :)

GoT

258dfe5a0fc304b1940a646913086979.jpg

Odlična zadnja epizoda Got-a. To se čekalo.
Konačno se nešto dešava, za razliku od tri predhodne razvučene sezone.
Čak bi se moglo reći da ova sezona, za sada, ima više događaja, nego cela predhodna.

U prosloj sezoni su poslednje dve epizode bile odlicne. Pocine polako da se ubrzava kako se primice kraj seriji.

Vi ste omašili seriju ako ste čekali akciju sedam sezona. Meni su mnogo bolje prve sezone, to je i poenta knjige a ne par minuta akcije. Bar glupe akcije ima koliko ti duša želi u novim filmovima.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Zadnja scena u GoT.

... Gde ces s biciklom na Rusiju? Decko sta ti radis?

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Haha, bukvalno :D
Jos bi smesnoje bilo da ga je sinuo "bicem" kao neku droljicu :D

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

***, kad smo normalni (ukljucujem i tebe tu :)), sta mozemo :D

Bilo je i u 6 sezoni prikazano ako se ne varam.
Ned uzima od Lene/sestre dete čim se porodila, a ona je koliko sam shvatio u šemi bila sa bratom od Deneris - to već nije u seriji prikazano
Pa to, u seriji se ne zna taj bitniji deo. A posle videh da je to skroz poznato iz knjiga :) Samo se potrazi po imenu.

Zadnja scena u GoT.
... Gde ces s biciklom na Rusiju? Decko sta ti radis?
Ovo neki nas PVO-ovac :)

Pa to, u seriji se ne zna taj bitniji deo. A posle videh da je to skroz poznato iz knjiga :) Samo se potrazi po imenu.
Zna se, spominjano dosta jos u prvoj ep prve sezone.
Kad su Ned i Robert u kripti Robert kaze "in my dreams i kill him every night" misleci na Rhaegara jer je njemu Lyana bila obecana a ovaj je "kidnapovao" ali se ispostavilo da su bili ljubavnici. Rhaegar je imao zenu (sestra od Oberyna) i dvoje dece.
Neda je ceo zivot proganjalo to sto je on sa prijateljem digao pobunu da zbace Targaryene a obecao je Lyeni da ce cuvati njenog sina koji je Targaryen. Pretpostavlja se da je Benjen koji je bio mnogo bliskiji s Lyenom znao za aferu i da ih je pokrivao, i da je zato posle rata naprasno zapalio na zid.
Ali mora da se pohvata valjda dosta ljudi polu pospani gledju seriju pa propuste.

Ajde da napravimo posebnu temu za GoT. Ovako glupo sve u okviru spojlera i cenzure.
Ovo je dobra ideja. Sad se tema zatrpava, a bilo bi preglednije da se izdvoji. Ovako se sad listaju stranice sve same sakrivene poruke. Ruzno i nepotrebno. Doduse, mozda bi bilo posla za moderatore da sve prebace, ali nek se jednom presece, od sad svi postovi za GoT u ovu temu i milina.

Opusteno jos sledece godine malo da palamudimo i nema vise...

Vi ste omašili seriju ako ste čekali akciju sedam sezona. Meni su mnogo bolje prve sezone, to je i poenta knjige a ne par minuta akcije.

Ne radi se uopšte o tome.
Ja da samo volim akciju, imao bih pozitivno mišljenje i o novom Mad Max-u, a imam najnegativnije mišljenje.
Prve sezone su dobre - da, ali zadnje 3, četvrta, peta i šesta su samo prenemaganje bez ikakvog smisla. Mogli su te 3 sezone da smeste u jednu, i onda bi ličilo na nešto.
- Pseto koji se skoro do smrti bori sa Brijanom, a onda kaže Arji: Ma ipak je prati, dobra je ona žena.
- Džon Snežni, i njegovi glupavi postupci, gde divljaci, umesto da ga rastrgnu, oni na svedivljačkom saboru, se, posle kulturnog javljanja za reč i repliku, odluče da slede neharizmatičnog Snežnog.
- Stanis aka Koštunica, uspeva nekako konjicom da zarobi jedno 150.000 divljaka i ko zna koliko divova. Naravno, banka odbija da daje pare Tivinu Lanisteru, koji drži najbogatiju kuću, ali daje Stanisu, koji je rasturio svu vojsku u napadu na Lanistere.

I tako dalje... ovo sada (zadnja sezona) počinje da liči na nešto. Ne toliko zbog akcije, nego zato što se pijuni na tabli pomeraju mnogo brže, i konačno su prestali da otvaraju nova pitanja, a da imaju milion nezatvorenih.

Poslednja izmena od urednika:
Ovo je dobra ideja. Sad se tema zatrpava, a bilo bi preglednije da se izdvoji. Ovako se sad listaju stranice sve same sakrivene poruke. Ruzno i nepotrebno. Doduse, mozda bi bilo posla za moderatore da sve prebace, ali nek se jednom presece, od sad svi postovi za GoT u ovu temu i milina.

98b322c7bf5992110646420866f72f492bc8706eb4769179676149ad713251d3.jpg

Izdrži još 3 epizode ove sezone :)

Ma leto je, ionako jedva ima sta da se gleda... ono dok je aprila pocinjala serija je bilo strasno.

BTW, ja u prvoj sezoni uopste nisam razlikovao Jon Snow-a i Roba Starka :) (da, ne vidim bas toliko lose, ali jesam je gledao u pozadini, i prosto se cudio, kako ovaj skace bre samo po 10.000km :D)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno