Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

F model imam, tek posle pola dana sam skontao da sam mislio jedno a pisao drugo pa ne mogu ispraviti sada, molim moderatora da ispravi slovo a ovaj post obrise.

F model imam, tek posle pola dana sam skontao da sam mislio jedno a pisao drugo pa ne mogu ispraviti sada, molim moderatora da ispravi slovo a ovaj post obrise.
Ako imas F model onda idi na root i instaliraj alexandar rom nema bolje

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Da rezimiramo...
Baterija mi i nije bitna jerbo vec vukljam externu zbog s7edge koga punim svaki dan...
Znacii C model je brzi od modela F ?
F je SD 805 a C je Exynos octa core ?
Napisao je neko da je i kamera bolja na c modelu ?
Moze li mi to neko potvrditi i kakve veze procesor ima sa kamerom ?
Jos me zanima kako mu radi otisak ?

Ja sam ti to napisao, pa procesor obradjuje fotografiju prilikom slikanja, na C verziji je brzi procesor i bolje i brze obradi sliku, a cuo sam da je i zvuk na slusalicama malo bolji na C verziji.

Da rezimiramo...
Baterija mi i nije bitna jerbo vec vukljam externu zbog s7edge koga punim svaki dan...
Znacii C model je brzi od modela F ?
F je SD 805 a C je Exynos octa core ?
Napisao je neko da je i kamera bolja na c modelu ?
Moze li mi to neko potvrditi i kakve veze procesor ima sa kamerom ?
Jos me zanima kako mu radi otisak ?
Nema razlike isti su oba modela

Poslednja izmena:
Je li menjao neko nedavno bateriju, koliki vam je SoT sa novom baterijom na npr. Marshmallow? Original baterija ili npr. Polarcell/Anker?

Meni nije nova baterija ali stavio sam sliku ovde kada mi je izdrzao skoro 8 sati sot-a, ali to je retkost. Izdrzi do 6 sati, ponekad 5. Zavisi kako ga koristim. Uglavnom mi je na 2G, internet palim po potrebi, svakih pola sata na primer... crne pozadine stavim, zamrznuo sam 173 procesa, iskljucio sta mi ne treba...

Da izgura on bar 5h sa ugasenim pozadinskim podacima, bez backup i lokacije upaljene itd. i ja sam zadovoljan, sve preko toga je super. Sa novom baterijom ima odlican SoT koliko sam video pa zato gledam da potvrdim to, uzeo bih novu ako vidim da je opravdano.

Pridruzih se i ja sekti, nisam bas fan Samsung telefona ali za moje potrebe ovo je bio jedini moguci upgrade.

Cime najlakse rutovati i debloatovati cetvorku? Na XDA ne mogu da se snadjem od silnih romova za N910F

U pitanju je Marshmallow, poslednji build i update.

Poslednja izmena:
Moraćeš da se snađeš na xda ili pretražiš ovu temu...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nadjoh malopre iz prve, ne znam gde su mi oci bile kad sam gledao.

ja sam od ponedeljka usao u klub, stavio sam Air Rom 1.1, radi sve kako treba sem verovatno edge i ostalih trenutnih flagship funkcionalnosti (a koje mi nisu presudne), a odusevio sam se kada sam video da lepo radi i SpaceLemon kernel sa njim, tako da imam double tap to wake i swipe to lock pa prelazak sa G2 ide lakse, samo jos xposed da nateram na saradnju, i gotovo sa azuriranjem softvera, definitivno ne planiram da probavam zilion romova kao sa ranijim telefonima

Hardverski, prvi utisci su kriminalna baterija, mada je ova definitivno blizu izdisaja, kao i prilicna velicina uredjaja u futroli koju koristim (spigen tough armor)

Ja sam izgleda uboo premiju s ovim mojim, em je baterija relativno mlada (na njoj stoji nalepnica 10/2016) em su svi parametri na telefonu perfektni, kao da nije ni koriscen. Ona rekalibracija posle fabrickog reseta jos nije kompletna ali imam jos 30ak % sa oko 4h SoT. Posle par punjenja ako dogura do 5h ja sam apsolutno zadovoljan.

Inace nova original baterija u ProMobi je i dalje dostupna i kosta 2760 dinara ako nekom treba, pitao sam sinoc.

Ujedoh se za jezik. Za sad koliko prednosti toliko i mana u odnosu na Z3. Ovaj stock rom ima raznorazne lagove i seckanja koje Z3 nema i to mi prvo bode oci, prisutan je drain od svega i svacega, definitivno ima previse bloata koji ljusti bateriju.

Stock bez debloata je mazohizam za koriscenje.

Ujedoh se za jezik. Za sad koliko prednosti toliko i mana u odnosu na Z3. Ovaj stock rom ima raznorazne lagove i seckanja koje Z3 nema i to mi prvo bode oci, prisutan je drain od svega i svacega, definitivno ima previse bloata koji ljusti bateriju.

Stock bez debloata je mazohizam za koriscenje.
3 sata ti treba da od nule sve skrkas, znaci prvo odin/root, onda flash twrp-a, pa flash najnovijeg bootloadera i modema, pa onda biraj rom i dalje je lako ...

Sent from my SM-A320F using Tapatalk

Jesi li ga ovako rutovao?

https://forum.xda-developers.com/note-4/general/guide-how-to-root-note-4-marshmallow-t3359832

Za sad gledam da izbegnem flesovanje drugog roma, volim da koristim debloatovan stock.

Odradio sam prvo Wipe Cache u recovery i instant je nestalo oko 10% baterije, mada sad imam trip da je drain mnogo manji ali prekratak je period da budem siguran.

Interesantna stvar je da mogu da gledam YT klipove satima i da SoT bude 5+ sati bez problema, a da ga drain satire lagano.

nisam tako, ali i ovo izgleda ok ... a sto se tice rom-a, zasto bi se sam mucio oko debloat-a ako je to neko vec odradio kako treba ... uzmi stock based custom rom i ako ti posle nesto treba dodaj ..

Poslednja izmena:
Poslednji put kada sam se zavitlavao sa rutovanjem i flesovanjem ROMova je na LG G3, tad sam koristio Fulmics. Sa Samsung telefonima nemam iskustva u flesovanju pa zato tri put merim i jednom secem. Ovi ludaci na XDA su optereceni time da im telefon izgleda kao N7 po svaku cenu i skoro svaki ROM je na taj fazon od ovih sto su kao aktivni.

Kao najbolji izbor za sad mi deluje ovaj debloated stock koji je smuckao Alexandr (ovaj https://forum.xda-developers.com/no...om-bob4-devbase-multi-csc-safe-bloat-t3033881), voleo bih da cujem misljenje od nekog ko ga tera trenutno, ako ima takvih ovde, nisam nasao nikog unazad u postovima.

Poslednji put kada sam se zavitlavao sa rutovanjem i flesovanjem ROMova je na LG G3, tad sam koristio Fulmics. Sa Samsung telefonima nemam iskustva u flesovanju pa zato tri put merim i jednom secem. Ovi ludaci na XDA su optereceni time da im telefon izgleda kao N7 po svaku cenu i skoro svaki ROM je na taj fazon od ovih sto su kao aktivni.

Kao najbolji izbor za sad mi deluje ovaj debloated stock koji je smuckao Alexandr (ovaj https://forum.xda-developers.com/no...om-bob4-devbase-multi-csc-safe-bloat-t3033881), voleo bih da cujem misljenje od nekog ko ga tera trenutno, ako ima takvih ovde, nisam nasao nikog unazad u postovima.
Ja ga koristim nema bolje od stock rom
bd8f9b8b29e325f7963d960cffc8f8ba.jpg

ja sam se izgleda usrecio sa 'originalnom' baterijom .. kupio sa KP, prodavnica sa jako puno pozitivnih, pitao ih pre slanja kazu original Samsung itd . .

danas stavio u telefon, i ukljucio punjac, orig Samsung .. na tel je iskljucen fast charging, ali i tako je napunjena sa 57% (koliko je u startu imala) do 100% za mozda sat vremena, a i primetio sam tipa sa 90 na 95% da je npr skocilo bukvalno za dva minuta. ostavim telefon u standby, wifi i data ugaseni, tel nema u pozadini nista, sa originalnom baterijom koja je dosad koriscena u standby-u u ovom modu ne trosi gotovo nista inace, i posle nepun sat pogledam prvi put fon, a ono 95% .. malo sam ga cackao onda, i sada sam na 84% sa nekih 17 min SOT, i wifi je koriscen za to vreme ..

misli da ili nije original, ili jeste, ali je i takva omatorela pa ne valja, ili postoji li treca opcija da ce se npr baterija srediti nakon par punjenja i praznjenja? Sad je u svakom slucaju pustam do 0%, zanima me misljenje sta moze biti? Hvala.

Poslednja izmena:
Drain ga satire izgleda zato sto je telefon nekad bio rutovan i sada ga Knox urnise jer sam na stock romu.

Narocito kad aktiviram Data ili WiFi.

cf325065d8601a0b0efab58e73f4fb6f.jpg
bd6cd03f3c6ae1d9f4db847415d2d9f2.jpg

Drain ga satire izgleda zato sto je telefon nekad bio rutovan i sada ga Knox urnise jer sam na stock romu.

Narocito kad aktiviram Data ili WiFi.

cf325065d8601a0b0efab58e73f4fb6f.jpg
bd6cd03f3c6ae1d9f4db847415d2d9f2.jpg

I nije tako lose sa starom baterijom, nije drain problem nego baterija

Pa nije bas stara baterija, uzeta je oktobra 2016, bar to stoji na nalepnici.

Pa još malo pa godinu dana, kako to nije staro za bateriju?!

Onda su im baterije stvarno lose ako se posle 10 meseci toliko pogorsa stanje, doduse dodje ova do 94% pa odjednom za manje od minuta dodje do 100% a ne prikazuje sa koliko mAh puni, moguce da je defektna...

Ako ne pomogne custom rom onda jedino nova baterija. Ali da onoliko kida bateriju WiFi i Radio to je po meni nenormalno, plus GSAM pokazuje skoro 20% u AppSucker da odlazi na kernel i android system...

Pa ne daje se bez razloga 6 meseci garancija na baterije druže. Plus što se samsung uvek još dodatno potrudi da sa nekom nadogradnjom sistema upropasti autonomiju ;)

Nazad
Vrh Dno