Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima to je to.
Glupo bi bilo da ne upropaste nesto.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Da li je na adresi na kojoj bi se uveo net+tv uslov imati fiksnu telefoniju ili ne?

Mislis fiksni od telekoma da bi koristio usluge SBB? Kakve veze ima? Odgovor - ne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nikad mi nije bilo jasno zasto je SBB skrt po pitanju EPG-a, puste jednu recenicu plafon dve kao opis, bas bedno.

salecg@
optical@

Hvala.
Da, na to sam mislio, sta znam...secam se svojevremeno da je za nesto bilo potrebno da ima fiksni kao neka garancijja ugovora ili tako nekako pa sam zato i pitao.

Jel rešen problem da drugi wifi ruteri ne rade kako treba kad se žicom povežu na SBB ruter?
30573310c95ad753b01fdb1f487a14d5.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sta tu ima da se opravi? Povezes WAN na neki od LAN portova na SBB routeru. Mozda si probao LANLAN, pa je dolazilo do konflikta IP.

@nesa
Prvi put cujem. Kakva bi to bila garancija... mada retardi iz gigatrona traze da ima fiksni da bi dostavili. A sve im bilo placeno lokalnom karticom. Nego nije tema

Poslednja izmena:
Sta tu ima da se opravi? Povezes WAN na neki od LAN portova na SBB routeru. Mozda si probao LANLAN, pa je dolazilo do konflikta IP.

@nesa
Prvi put cujem. Kakva bi to bila garancija... mada retardi iz gigatrona traze da ima fiksni da bi dostavili. A sve im bilo placeno lokalnom karticom. Nego nije tema

Wifi mi ne loše radio na tom drugom Linksys ruteru pa sam vratio wifi na ovaj SBB Cisco. Rekoše u temi da se ovaj SBB ruter na podnosi sa bilo kojim drugim ruterom.

Stavi razlicite kanale... vodi racuna oko IP adresa. Nema sta tu da se "podnosi"... osim ako pravis WDS, jer tu moze biti problema izmedju razliticith proizvodjaca

Koliko su efikasni ovi wifi extenderi? Da pojačam signal u prizemlju.

Koji kanali? Filmovi na HBO, Cinemaniji, Foxu uopšte nisu škrti...

Ne znam preko cega gledas mozda njihov box ali preko cama to izgleda ovako i mog externog box-a i na tv-u je naravno isto tako

1.jpg

Napr preko hrvatskog Max-a na satelitu ovako

2.jpg

Ili napr preko externog epg grebera

3.jpg

razlika i vise nego ogromna

Nikad mi nije bilo jasno zasto je SBB skrt po pitanju EPG-a, puste jednu recenicu plafon dve kao opis, bas bedno.

Jer su bednici. Doduse epg ume podosta da zauzme, oko 2Mbps po transport strimu. Posto se na svakom emituje epg za sve kanale. A mozda i na taj nacin forsiraju svoje settopboxeve koji valjda imaju bolji epg koji ide preko interneta.

Ne znam preko cega gledas mozda njihov box ali preko cama to izgleda ovako i mog externog box-a i na tv-u je naravno isto tako

Pogledajte prilog 234224

Napr preko hrvatskog Max-a na satelitu ovako

Pogledajte prilog 234225

Ili napr preko externog epg grebera

Pogledajte prilog 234226

razlika i vise nego ogromna
Meni je preko njihovog STB 4682 uglavnom kao u ova dva poslednja slučaja, mada moram da priznam da preko cama i jesu više nego škrti.

bilo je jos gore, davali su samo liniju sa reziserima, glumcima i slicno.
a dugo vremena nisu bili podesili kodnu stranu, mislim da su koristili utf16!

Poslednja izmena:
Jer su bednici. Doduse epg ume podosta da zauzme, oko 2Mbps po transport strimu. Posto se na svakom emituje epg za sve kanale. A mozda i na taj nacin forsiraju svoje settopboxeve koji valjda imaju bolji epg koji ide preko interneta.

Mislim ovo je jedino sto mi je palo na pamet a da ima nekog smisla ali opet nisam okacio mogao sam i Total TV isti EPG kao i na kablu, znaci i oni imaju isti takav bedan EPG, bas jadno.

Drugari, imam jedno pitanje vezano za SBB i pogodnosti koje nude / ako nude pre ce biti.

Meni je tek sada palo na pamet da je njihovu kablovsku placam na drugoj lokaciji. Zanima me, ali je neko dobio neku vrstu pogodnosti za Net + TV ako negde vec placa TV ? Naravno, na moje ime je registrovana.

pogodnosti ima ali pitanje je dal mozes da koristis internet i TV na razlicitim lokacijama (pogotovo ako su mnogo udaljene). jer se podrazumeva da si nelegalno nakacen tamo gde nemas TV.

pogodnosti ima ali pitanje je dal mozes da koristis internet i TV na razlicitim lokacijama (pogotovo ako su mnogo udaljene). jer se podrazumeva da si nelegalno nakacen tamo gde nemas TV.

Mislim da se nisam lepo izrazio (nista novo za mene :)) Na lokaciji 1 imam samo TV, a na lokaciji 2 hocu da imam TV + internet (kao drugi, dodatni paket)

Pa bih placao TV + TV + NET

mislim da nema nikakvog popusta na to sto bi placao na vise lokacija. a vidi duo pakete za kombinovanje.

Pozdrav, imam neki bas cudan problem sa SBB internetom pa molim za pomoc ako znate neko resenje.
Nemam nikakav problem sa pucanjem interneta, speed i pingtest su sasvim ok, ne variraju i u skladu su sa ugovorom (60mb download, 4mbps upload)
Igram igrice kao sto su CSGO, PES pa ni tu nemam nikakvih problema jer nemam lag i ping je odlican. U cmd kada merim ping www.google.com -t takodje je sve ok. Sto se svega toga tice nemam ni jednu zamerku.
Ali...
Uzasan problem imam kada gledam live streaming recimo preko twitcha (bilo koji kanal) ili recimo na bet365 kada gledam live prenose. Slika zakoci na 3-4 sekunde pa opet nastavi da radi i tako u krug. A nekad i potpuno zastane pa sve dok ne uradim refresh stranice ne pusta live prenos. Znaci taj buffering je uzasan. I nije to samo vezano za twitch i bet365, vec i za pojedine stranice, nece da ih otvori iz prve. Recimo rezultati.com, kada kliknem na neki mec otvori mi se tab ali potpuno prazan umesto da ga lepo otvori, tek kad refreshujem na f5 iz drugog ili treceg pokusaja otvori normalno. I sa FB chatom recimo imam problem, nekad mi u sekund iskoci 10 redova poruka u sekundi, znaci ne stize mi poruka tacno u sekund kad je i poslata, to se ipak manje desava ali desava se i ne bi trebalo. Dok je ovo vezano za twitch, bet365 i rezultati.com potpuno iritantno...

Igrom slucaja imam u stanu i ADSL internet, kada njega prikljucim apsolutno ni jedan od ovih problema nemam! Sve sljaka super bez ikakvih prekida kod live streamova, otvaranja stranica...Tako da komp nije problem vec SBB. Pokusao sam da resetujem modem na fabricka podesavanja, obican reset...sve sam probao ali i dalje je taj buffer uzasan.

E sad, ja sam zvao ove iz SBB-a preko telefona par puta, bukvalno mi svi do jednog kao botovi pricaju da je kod njih u bazi sve ok, da ce mi vratiti modem na fabricka podesavanja (kao da ja to ne znam da uradim?) i kada im kazem da sam to sve tako uradio, kazu da nemam nikakav problem sa internetom! Uopste ne zele da posalju ekipu na teren da vide sta je problem jer kod njih se ne pojavljuje da imam neki kvar! Kazu da je verovatno do mog kompa ali vec sam objasnio da imam i ADSL kojeg ne koristim uopste, ali sam ga iskoristio cisto da vidim dal je do mog kompa, sto se ispostavilo da nije jer na ADSL-u sve sljaka najnormalnije..

Ako zna neko neku caku molim vas da odgovori...jer mi je totalno nelogicno da mi internet ne puca, da je speedtest normalan, da igram igrice bez laga a opet imam ove probleme sto sam naveo...

Probaj da u pozadini pustis neki torrent ali ogranici dl i ul na recimo 20 % od maksimalne brzine linka.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Јел зна неко шта се јуче дешавало са СББ услугама у Новом Саду? Ја нисам имао ни интернет ни кабловску од 19h, када сам стигао у стан, до 01h, када сам отишао да спавам. Јутрос кад сам устао све је радило.

Ja sam imao neta, doduse ne znam posle 21h, posto sam tad otisao na posao.

Kod mene je bilo do tri ujutru kada sam legao

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Probaj da u pozadini pustis neki torrent ali ogranici dl i ul na recimo 20 % od maksimalne brzine linka.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Napravio sam tako, evo sve radi kako treba ali samo dok torrent skida nesto...cim ga ugasim opet ti prekidi. Zbog cega je torrent bitan da ostane ukljucen i da skida nesto, ne kapiram ?

Ne znam zasto, bitno je da sljaka ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno