Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

pa normalno.. primas bruto zaradu. saberu ti se sva godisnja primanja.. dobijes koja si kategorija poreza i platis porez.. mada tako rade savremene zemlje sa sistemom.. nije to za nas :)

Kad vidim da su 1070 modeli kod nas skuplji i 20 000, mislim sta reci.. I to ako se nadju.. Treba uvesti porez na marzu
Zakon ponude i potražnje, rudari su pokupovali gotovo sve, ovo malo što je ostalo je zacenjeno...

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Mislis da su gtx 1070 bile ispod sadasnje cene dok nije krenulo rudaenje ?

410-420e je bilo 1070 i to vise modela.

Ona GB mini je bila 400e cak i kod nas u jednom trenutku pre nekoliko meseci.

Poslednja izmena:
Inno3d Twin x2 je bio iapod 400e, sasvim dobra karta. Posle malo testiranja kod drugara, ne bih rzmisljao i uzeo bih nju, ali to je proslo.

Auu pa to je bila ekstra ponuda.. sad su od 65 000 pa do 80 000.. Sto je suludo..

Moram da pitam ovde iskusnije, posto ja nisam nasao nikakvu razliku..
Koja je razlika ove dve

MSI GTX 1070 Quick Silver OC 8GB vs MSI GTX 1070 Gaming X 8GB

Koliko vidim, ova prva je samo siva i nista vise..

Crvena tj Gaming X je 2 grama lakša i to je sve. Znači dobijaš više novca za par godina kada u staro gvožđe baciš sivu lokalnom romu koji ide kombijem i sa razglasa viče da kupuje staro gvožđe, frižidere, bojlere, radijatore, akumulatore, grafičke karte.

Crvena tj Gaming X je 2 grama lakša i to je sve. Znači dobijaš više novca za par godina kada u staro gvožđe baciš sivu lokalnom romu koji ide kombijem i sa razglasa viče da kupuje staro gvožđe, frižidere, bojlere, radijatore, akumulatore, grafičke karte.

A nema nikakvih prednosti ili mana u pogledu OC-a, hladjenja itd...?
samo ta 2 grama i boja je razlika?

A nema nikakvih prednosti ili mana u pogledu OC-a, hladjenja itd...?
samo ta 2 grama i boja je razlika?

Pa, ovde imas neke testove, potrazi po net- u :

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1070_quick_silver_8g_oc_review,8.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1070_gaming_x_review,9.html

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1070_Quick_Silver_OC/

Deluje da su vrlo slicne. Mozda je cak i ova Silver nesto bolja sto se tice temperatura.

Poslednja izmena:
Kolike su vam idle i load temperature u ovim toplim danima? Ja sam malo zaklonjen od sunca tako da ne palim klimu i moj strix mi je u idle 39C a load Haven 66C pri brzini ventilatora od 42% sve difolt.

Ijuju ala su cene od 1070 visoke, cak i kod narodnih uvoznika.

Hteo bih da uzmem 1070 ili neku nizu varijaciju Vege [mada ne verujem da bi radila dobro na 550W PSU-u pored Ryzen 1600 ako se ispostavi da Vega trosi 250W+] tokom avgusta/septembra... al kako mi se cini, moracu da cekam.

Nema tebi od graficke karte nista do, po mojoj proceni, Januara-Februara. Osim ako neces da preplatis.. Vega od 250W i niske cene bi jos i mogla da bude dobra alternativa.. Ona od 450W, to valjda niko nece ni razmatrati.

Na nju sam i mislio. Kad smo trpeli R9 390/390X, moze i ta Vega od 250W. R9 su isli i preko 300W.

Ma proslo je to vreme, NV ode 2 koplja u napred a AMD u mulju... kakva bre vega od 250w pa to ce biti sakato skroz... a i pitanje koliko ce ih nameniti za taj segemnt, verotano kao i NANO sto je prosao......

Jednostavno ta karta ne moze nikad biti jeftinija od GTX 1070 sto zbog memorije sto zbog velike potrosnje a brza biti nece

Poslednja izmena:
Da se mi drzimo teme...

АМД је сад озбиљно уздрмао Интела са Ryzen-ом, ваљда ће ускоро нешто да уради и по питању nVidia-е.
Додуше у посљедње вријеме ту каскају све више и више.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Samo da se zapljunem, stigla krmaca :)

tumblr_otvurzCEF31vyvg1co2_500.gif

;)

Koje buke? :d
Bukvalno ni u jednom trenutku ne znam dali radi ili ne. Boostuje u BF1 na 1950, 63c, 1030 rpm. Ludilo mozga :D Hladjenje i tisina je glavni razlog zasto sam bas zagrizao za nju.
Doduse, moram da naglasim da sam trenutno na box cooleru dok mi ne stigne Noctua, mada nije bucan ni on ali nije silent. Trenutno samo box cujem ali to ne menja cinjenicu da Zotac kao da nije u kucistu.

Hladjenje je jedno od najboljih za gtx 1070 tu nema sta da se prica a za buku nisam znao kako se ponasa ima testova na netu ali rekoh da cujem iz prve ruke :DDD....

E pa da te dugo sluzi :DD a koji noctua kuler uzimas?:)Ja imam NH-D14 pa ako te zanima nesto o buci samih ventova mogu da ti kazem :))....

Tnx ;) D15 SE uzimam ali najverovatnije cu ga drzati s jednim ventom. Znam koliko "buke" mogu da ocekujem, zato ga i uzimam.
Grafa je ispunila sva ocekivanja :)

:)) mozes da ga drzis i sa 2 venta i bice i dalje ekstremno tih taj kuler je slican jako nh-d14 po pitanju buke a i oko hladjenja su tu negde....

Kad sve to namestis ima bukvalno da udjes u sobu i da se pitas da li uopste komp radi :D....

Kako da ne ispuni kada je grafa medju najboljim izvedbama gtx 1070 bolja je i od Phoenix-a od Gainward-a,tvoja karta je negde u rangu sa Galax Hof kartom....

Poslednja izmena:
Cudi me da ne bustuje preko 2000, meni strix boostuje 2025-2042 na na temp 60-70 (ove vrucine sada)

Nazad
Vrh Dno