Šta je novo?

BTC-E kriza 25.7.2017.

Odavno sam izašao iz ktipto sveta (ima skoro 3 godine) pa ne pratim puno i tek sad vidim temu.

Ono što mene zanima je da li je bitstamp ikako ugrožen ovim? Srećom da sam se LTC-a davno ratosiljao, a samim tim i BTC-e menjačnice.

Nije mi samo jasno, kako to da se neki nisu opametili iako im se ovo po 3-4 put isto dešava - MtGox, Vircuex (zaboravio sam kako se tačno zvala ta menjačnica), ... Sve je ovo već viđeno više puta do sada na ovaj ili onaj način.

Oduvek se znalo da je samo vaš lokalni novčanik bezbedan (ako vam i njega ne ukradu 😀).

***. trguj sa 20-30%, ostalo čuvaj i prodaj kada si "zacrtao" cenu i odmah sklanjaj $ sa menjačnice. Međutim ne, svi bi da "surfuju na talasima" pa im posle kriv đavo.

Nikada ovo neće da zaživi jer se oduvek samo muljalo sa kriptovalutama. Kome to nije jasno onda ***.

Btc24.de Lično izgubio preko 30btc-a na istu foru kao što se sad desilo sa btc-e. Doduše, 40% para u EUR su uspeli da vrate ljudima, dok novčiće nikad. To je bilo 2013, otprilike kad i problem sa Gox-om

Ja jos uvek nisam video ni jedan dokaz da US poseduje bilo sta od BTC-e servera, pogotovo wallete tako da ne vidim potrebu za ovom pricom kako ce ameri i kome da vracaju novac koji 99% nije kod njih. Da li ima neke informacije koje upucuju na to da US ima BTC-e wallet?

Nema dokaza, ali (moje razmišljanje) biće - daj nam sve podatke i bićeš 15 godina u low secutity zatvoru, moćiće svaki dan da te posećuje porodica ili ćuti i bićeš 50 godina u samici. Ne vidim baš šanse da neki pobunjenik iz btce tima odluči da vrati koine i rizikuje i on život u zatvoru.

Opet, lupam, ali suviše je sve drastično već preduzeto protiv njih da bi sada ostala neka nada da će se nešto pozitivno desiti, a kamoli nastaviti da rade..

Poslednja izmena:
http://i.imgur.com/EqnleRe.png

Mislim da iz Srbije treba svi da se skupe i da angazuju advokate zajedno i da potraze odstetu na sudu.
Jer sta ako BTC i ETH skoci na neku nenormlanu cifru i postane to bas vredno?

Moj savet je da neko ko je imao dosta coina na BTC-e otvori facebook stranicu i da je podeli ovde.
Nesto tipa "Svi mi koji smo osteceni zbog BTC-e". Naslov neki koji ce bas da ukazuje na to.

Skupite se i pokrenite zahtev za odstetom.

Tvoj predlog je vise nego smesan , koju odstetu, kojem sudu ,za koja potrazivanja i od koga ? Crypto svet je magla , sistem za pranje para koji je smrtnicima pruzio mogucnost da zarade neku kintu uz neko "minimalno ulaganje " pored Nvidie, AMD-a, nekih kartela , nekih trgovaca i ostalim privrednicima... Otvaranje FB grupe ? Prilicno smesno, ko uzima ozbiljne pare na "rudarenju" se prvi nece naci na toj grupi, sitni mozda , kome se placa porez na extra dobit ,samo napred. lol

Nema dokaza, ali (moje razmišljanje) biće - daj nam sve podatke i bićeš 15 godina u low secutity zatvoru, moćiće svaki dan da te posećuje porodica ili ćuti i bićeš 50 godina u samici. Ne vidim baš šanse da neki pobunjenik iz btce tima odluči da vrati koine i rizikuje i on život u zatvoru.

Opet, lupam, ali suviše je sve drastično već preduzeto protiv njih da bi sada ostala neka nada da će se nešto pozitivno desiti, a kamoli nastaviti da rade..

Covek treba da preda podatke kome je prao novac a ne private kljuceve, koje opet 99% nema sa sobom. Ko misli da je dobra security praksa da se ljudi setaju s milijardama dolara vrednim kljucevima? To ide samo u jedan racunar koji nije na internetu i u najsigurniji backup sto mozes da smislis. Sansa da dati covek moze da im licno preda te kljuceve je vrlo, vrlo mala, mora da ubedi ostatak BTC-e tima u to.

Pa budimo realni...Nisu ga sigurno uhapsili a da pre toga nisu nasli nacin kako da sprece odliv para/kripta. Koja bi bila svrha hapsenja ako nema nista kod sebe. Nisu oni naivni kao ovo nasi korumpirani, da nekog uhapse a puste da njegov kapital nesmetano cirkulise...Ta istraga je trajala godinama ocito, i ko zna koliko je ljudi bilo ukljuceno u ceo proces, koliko insajdera i sta se sve odradilo. Meni je najruznija izjava Lee-ja iz LTC-a, kako se samo ogradio od BTC-e, a oni su mu bili najveca podrska godinama. Poneo se kao poslednji kruton. Bolje da nista nije rekao.

Sto se samog BTC-e tice, licno imam najvise poverenja bas u njih kao menjacnicu. Kad je bilo najteze, nisu lagovali, nikad niko nije hakovan (ne racunam naivcine bez 2FA sa virusima na kompu itd), najbrze su prevazilazili krizne situacije itd. Voleo bih da se nekako vrate i gotovo sam siguran da bi oni omogucili svojim korisnicima da dobiju svoje konje nazad, ako su u mogucnosti uopste da na to uticu...

Poslednja izmena:
Ima nas ovde koji sav ili skoro sav kripto asset drze na Btc-e, nemoj da dolivas ulje na vatru.

A zasto pobogu?

ja se vratio sa odmora, grickam kokice i razmisljam sta ce biti sa cenom..,..

Zato sto je ta suma nekada bila nebitna i mala, a BTC-e najpouzdanija do sada

najpouzdaniji je novcanik svoj.

crypto 101

student, nadam se da si ziv?

Poslednja izmena od urednika:
Ako ne bude nista od ovoga ja sam zavrsio sa kripto svetom. Dosta mi je lopova i kauboja

Covek treba da preda podatke kome je prao novac

Jesi li ti 2012/13 bio verifikovan (lični podaci) na BTCe? Ja nisam kao ni (pretpostavljam) 99% ljudi koji su tada otvarali naloge koristeći samo e-mail. Kako onda oni (vlasnici menjačnice) mogu da predaju podatke o meni kad nemaju pojma ko sam ja tj. ko je iza e-mail adrese?

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

www.btc-e.ru od ranije preusmerava na exmo berzu, www.exmo.me

Trenutno je Maintenance work in progress, da neće da nam se pojavi btce tu 🙂

Doduše piše da je pauza zbog dodavanja novih parova

Ja pre par dana napisao da se nadam da se dici duplikat sajta. Nije iskljuceno da ce se to i desiti 😉

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da razradim maštanje dalje 🙂

Exmo postoji od ranije, ruska je tehn podrška, u španiji su registrovani, a činjenica da se btc-e.ru preusmerava tamo govori da je ista ekipa iza. Berza ima mali volume i mali broj parova. Sada dodaju nove parove, one koji fale sa btce. naše accounte prebacuju tamo?
Možda im je to bio escape plan za takve situacije

Jesi li ti 2012/13 bio verifikovan (lični podaci) na BTCe? Ja nisam kao ni (pretpostavljam) 99% ljudi koji su tada otvarali naloge koristeći samo e-mail. Kako onda oni (vlasnici menjačnice) mogu da predaju podatke o meni kad nemaju pojma ko sam ja tj. ko je iza e-mail adrese?

Ti nisi uplacivao BTC na interne BTC-e wallete nego na deposit adrese kreirane za tako nesto. Uhapseni lik je po WizSec-u definitivno licno prao pare, nije se radilo o korisnicima berze. A i da nije tako, BTC-e sigurno ima podatke o korisnicima tipa: na koji racun je slao fiat (sto je verovatno dead giveaway) ili adrese na koje je dalje slao BTC ili koje god valute.

Da razradim maštanje dalje 🙂

Exmo postoji od ranije, ruska je tehn podrška, u španiji su registrovani, a činjenica da se btc-e.ru preusmerava tamo govori da je ista ekipa iza. Berza ima mali volume i mali broj parova. Sada dodaju nove parove, one koji fale sa btce. naše accounte prebacuju tamo?
Možda im je to bio escape plan za takve situacije
Nije iskljuceno da su sve vreme imali backup varijantu za crne dane. Ja bih tako radio 😉

Poslednja izmena:
Mogo si da depozitujes ftc ali ga nije bilo u trgovini

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Btce se vraca, pod kojim imenom me najmanje briga 🙂

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno