Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,
jedan prijatelj iz US hoce da mi posalje paket. Pita me da li zelim FedEx ili USPS. U paketu su neki suplementi i neka kutijica flashcards-a, mada nebitno. Interesuje me sta je od ovoga bolje izabrati i da li je neko imao iskustva sa dostavom od ova dva nacina?

Hvala unapre

Ne plaćaš do 70€ mada oko toga nikad nisi siguran sa našom carinom.

Zavisi sta ovi nasi protumace ovde briga ih sto pise poklon..mozda na te suplemente neces platiti.....
Meni je jednom kad sam narucio stiglo za nekih 17 dana

PDV placas, makar ti roditelji poslali bubreg za transplantaciju :)
Carina je nesto drugo, i manje bitna stavka u ceni.

Moram veceras da proverim u kojoj je kuci Venera, da li se ajsi pomerio iz Moshula ili ide ka Turskoj, pa ako sve to prodje, prekosutra ti javljam, ako nadjem bob i kristalnu kuglu, vazi?

Koja je granica iznad koje obračunavaju PDV?

Sent from my HUAWEI SCL-L21 using Tapatalk
Прва страна, тамо имаш све релевантне податке.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Narucio sam pocetkom meseca IP kamere, stigle su za 8 dana u Srbiju, i onda preko 10 dana stajale na carini. Dobro nisu lezarinu obracunavali kad su carinili :D

Ljudi da li je neko imao iskustva sa kupovinom monitora iz Kine ?
Nasao sam odlicnu firmu koja je voljna da mi posalje jedan model,mada oni posluju sa dilerima i velikim firmama.
Monitor je 34 inch-a, oni su meni poslali i kako bi oni mogli to da upakuju da se ne razbije,svaka im cast.
E sada problem je ovo ostalo :D DHL me izadje jednako kao monitor,znaci ostaje samo klasicna varijanta shippinga.
Ima li neko neki savet,predlog ? Ima li neko predstavu koliko bi me odrali za carinu?

Poslednja izmena:
Pogresna tema, ima tema o carini, ali prebacice modovi :D

Verovatno ce ti traziti dokaz koliko si platio, cim porucujes nesto tako habasto, dakle rebnuce te po PSu. Ali monitor, 10-15kg barem, nece ni obicnim shippingom biti jeftino.

Verovatno ce ti traziti dokaz koliko si platio, cim porucujes nesto tako habasto, dakle rebnuce te po PSu. Ali monitor, 10-15kg barem, nece ni obicnim shippingom biti jeftino.
Hvala za odgovor,ma znam brate to me i kolje. Tamo super monitori kvalitetom i cenom (za Evropu nepoznatih marki) al` kada te ovi nasi uzjasu.Ne znam sta da radim.
Najblizi sam odustajanju jer nema logike da mi se isplati cena monitora i isto toliko za "da dodjem do njega".

Isto bi te kostalo da zivis u Nemackoj, platio bi carinu i PDV. Razlika je sto je shipping do Srbije skuplji verovatno.

Ljudi molim Vas za pomoć. Imam pošiljku koja je iz Kine sa aerdoroma otišla 04/07 i još nije stigla u BG. Da li je moguće da je stigla u BG ali da još nije registrovana da je stigla? Koliko je čekanje na BG carini?

Ljudi molim Vas za pomoć. Imam pošiljku koja je iz Kine sa aerdoroma otišla 04/07 i još nije stigla u BG. Da li je moguće da je stigla u BG ali da još nije registrovana da je stigla? Koliko je čekanje na BG carini?

Nije još stigla do Beograda, obično ih odmah skeniraju na Izmeničnoj pošti. Meni je pošiljka s praćenjem poslata iz Meksika 3.7. i još uvek je negde u međuprostoru. Zanimljivo da je drugarici takođe iz MX putovala 4 dana do UK i onda 5 dana do SRB (sveukupno s čekanjem na našoj carini je trebalo mesec dana), a meni evo 2 nedelje i nije ni do Britanije (tranzitne pošte) došla. Tako da verujem da je i tvoja pošiljka negde u tranzitu, ko zna kuda sve to ide...

Pazi čudno mi je jako jer obično sve pošiljke avionskim putem iz Kine stignu 3-4 dana posle poletanja sad je prošlo već više od 10 dana a status se ne menja da je stigla u BG

Mislim da nema pravila, nekad dođe kao što kažeš za manje od nedelju dana, nekada mnogo kasnije. Ali ako imaš internacionalni broj praćenja, ne bi trebalo da ne stigne.

Svaka im cast za pracenje, do sada je funkcionisalo kako treba, jedino kad se nesto carini mnogo ga dave ovi nasi.

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

Pozdrav,
Pitao sam vas da li je bolji USPS ili FedEx, rekli ste usps pa je prijatelj poslao njima.

Poslat mi je danas paket putem:
USPS Priority Mail Express International

I nikako mi nije jasan njihov sajt,
Za koliko otprilike stize ovaj Priority Express?

Imam status od danas u 11 i 24 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
Znam da je sutra kod mene, ali da li je moguce otici danas i uzeti paket u posti u Savskoj? Tj. u prevodu da li iko zna kada prenose iz carine u postu? Alat neki je u pitanju, znacilo bi mi prilicno da mogu da ga podignem danas.

Pozdrav,
Pitao sam vas da li je bolji USPS ili FedEx, rekli ste usps pa je prijatelj poslao njima.

Poslat mi je danas paket putem:
USPS Priority Mail Express International

I nikako mi nije jasan njihov sajt,
Za koliko otprilike stize ovaj Priority Express?
Pise da je DEPARTED FROM O'HARE INTERNATIONAL AIRPORT, CHICAGO

I ja sada gledam nas aerodrom, ne vidim nigde dolaske iz Cikaga... Koja je medjustanica?

Narucio sam nesto na preko AliExpress-a 08.07. ali jos od 12.07. ne mrda sa ovog statusa.. Jel to normalno?
93ddb12ee5bd9e00420287943a297b66.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Meni je na putu e-reader s Amazona, via Shipito... To je sad izašlo tek iz Amerike, a već je bilo na nekih desetak lokacija u četiri Američke države.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno