Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Da li se jos nekome desava da ne dobija sve e-racune?
Ja sam za godinu ipo dna dobio svega 3.
Zvao danas da reklamiram, pa taman dao par sugestija za nove pakete, tj. usluge.
Zovite, sugerisite, mozda i bude nesto.

razmišljam da pređem na VIP neo 2, jer mi ističe ugovor sa MTS-om 18. jula, ali što više čitam vaše komentare, sve se više dvoumim da li to da uradim.

ono što sam shvatio iz vašeg pisanja:

1. dosta vas ima problem sa kvalitetom 3G signala, naročito prilikom razgovora
2. provera stanja nije trenutna, već kasni, nekad i ne radi uopšte
3. naplata neta posle isteka megabajta iz paketa

da li ima nekog ovde ko je prešao sa MTS-a u poslednjih mesec dana da ostavi nekakvo poređenje?

Bas naprotiv, nemam ni jedan od ovih problema, u vipu sam vec vise od 8 godina. Nisam primetio ovo sa signalom, nisam uopste imao problema vezano za to. Provera stanja radi isto bez problema, evo sad sam pogledao koliko imam mb, azurirao sam aplikaciju oko 6mb, odmah sam otvorio vip aplikaciju, i to je skinuo, znaci radi.
Ja sam davno odjavio papirni racun, sada mi stize samo na email i poruka, stigne oko 10-12-og u mesecu, presek mi je 6. Desi se nekad da zakasne 5-6 dana, ali mi onda i pomere rok za placanje, ali vrlo retko mozda 2-3 puta do sada se to desilo. Moram da kazem da je signal, a pogotovo brzina interneta MNOGO bolji neko na mts mrezi, gde god sam bio, vip je bio bolji.

I ja moram da kažem da za ovih skoro godinu dana na Vip-u sve radi kako treba,net pogotovu.

1. dosta vas ima problem sa kvalitetom 3G signala, naročito prilikom razgovora
Ovo je lupetanje Telenor botova ili ljudi koji odavno nisu koristili VIP, jer u gradovima (ne samo vecim, vec gradovima), 3G je odavno odlican na VIPu.
Moj otac cak ide po zabitima blizu Nisa, oko Valjeva, Mladenovca i Smedereva cesto, pa nije imao probleme za pozive nikada na VIPu. To znaci da je svaki razgovor radio kako treba.

Naravno da ima rupa, i bilo je problema da:
- kada su obe strane na VIP 2G, veza moze da zeza ozbiljno. Ovo se bas desavalo oca kada zovem, jer on jeste ponekad na 2G, a meni je kartica bila 2G only (SIM2 slot tada)
- rollovera sa 2G->3G->2G, i to u centru BG cak. Neka glupost, ne desava se svugde, resava se prosto tako sto se telefon stavi na 3G-only.

Prosla su vremena kada i razmislis da li da poverujes ljudima kada kritikuju VIP.

2. provera stanja nije trenutna, već kasni, nekad i ne radi uopšte
Provera stanja krajem juna nije radila koji dan (i koji dan pocetkom jula), zbog rada na sistemu, ali to nije ni godianja, kamoli dnevna situacija.
Prilicno je azurna, s' tim sto ti vise ne znaci nista. Neo nema ogranicenje minuta/poruka, a za MB dok posaljes poruku i stigne odgovor, LTE je dovoljno brz da povuce 500MB. Zato, uvek Data Usage podesi.

3. naplata neta posle isteka megabajta iz paketa
Ovo jeste tako, nazalost :( Gorglije je postavio screenshot gde se vidi da i za Neo postoji mogucnost da se to ogranici, ali niko nije isprobao do sada.
Ja nudim 50% cene dodatka da platim, ako neko hoce da proba, posto nisam na Neo paketu ;)
Imaj na umu da je cena 1MB = 1RSD, tako da ipak ne mogu astronomski racuni da se naprave, ali da je pilicarski, jeste.

da li ima nekog ovde ko je prešao sa MTS-a u poslednjih mesec dana da ostavi nekakvo poređenje?
Jel' ti znaci neko ko ima i MTS i VIP kartice?:) U BG, Nisu i ranije u NSu (nisam imao MTS karticu za probu skoro u NSu) VIP je stvarno bolji od MTSa :(
3G nije ono sto je nekad bio na oba, iskreno mislim da bi posizeo da koristim 3G trenutno. Negde je MTS bolji, negde VIP za 3G. Za 4G se VIP stvarno pokazao boljim u svakom pogledu (osim prekoracenja racuna ;)).
(Telenor nije nista bolji za 3G u BGu, ali to sam na malo lokacija isprobao kratko, pa nije bas neko merilo)

Da li se jos nekome desava da ne dobija sve e-racune?
Ja sam za godinu ipo dna dobio svega 3.
Zvao danas da reklamiram, pa taman dao par sugestija za nove pakete, tj. usluge.
Zovite, sugerisite, mozda i bude nesto.
Mislis na mail? Meni se cini da nijednom nisam dobio eRacun, ali dobijem SMS sa iznosom, sve ide preko trajnog naloga u Piraeus preko kartice, za sada je uvek radilo kako treba, i uopste se ne cimam.

Nece sa kamatom, ali moze doci racun :)

Da li je moguce da Vip prema izvestaju Ratela ima ubedljivo najveci broj baznih 4G stanica?!
Navodno cak dvostruko vise od MTS.

Ovo je lupetanje Telenor botova ili ljudi koji odavno nisu koristili VIP, jer u gradovima (ne samo vecim, vec gradovima), 3G je odavno odlican na VIPu.
Moj otac cak ide po zabitima blizu Nisa, oko Valjeva, Mladenovca i Smedereva cesto, pa nije imao probleme za pozive nikada na VIPu. To znaci da je svaki razgovor radio kako treba.

Naravno da ima rupa, i bilo je problema da:
- kada su obe strane na VIP 2G, veza moze da zeza ozbiljno. Ovo se bas desavalo oca kada zovem, jer on jeste ponekad na 2G, a meni je kartica bila 2G only (SIM2 slot tada)
- rollovera sa 2G->3G->2G, i to u centru BG cak. Neka glupost, ne desava se svugde, resava se prosto tako sto se telefon stavi na 3G-only.

Prosla su vremena kada i razmislis da li da poverujes ljudima kada kritikuju VIP.

Provera stanja krajem juna nije radila koji dan (i koji dan pocetkom jula), zbog rada na sistemu, ali to nije ni godianja, kamoli dnevna situacija.
Prilicno je azurna, s' tim sto ti vise ne znaci nista. Neo nema ogranicenje minuta/poruka, a za MB dok posaljes poruku i stigne odgovor, LTE je dovoljno brz da povuce 500MB. Zato, uvek Data Usage podesi.

Ovo jeste tako, nazalost :( Gorglije je postavio screenshot gde se vidi da i za Neo postoji mogucnost da se to ogranici, ali niko nije isprobao do sada.
Ja nudim 50% cene dodatka da platim, ako neko hoce da proba, posto nisam na Neo paketu ;)
Imaj na umu da je cena 1MB = 1RSD, tako da ipak ne mogu astronomski racuni da se naprave, ali da je pilicarski, jeste.

Jel' ti znaci neko ko ima i MTS i VIP kartice?:) U BG, Nisu i ranije u NSu (nisam imao MTS karticu za probu skoro u NSu) VIP je stvarno bolji od MTSa :(
3G nije ono sto je nekad bio na oba, iskreno mislim da bi posizeo da koristim 3G trenutno. Negde je MTS bolji, negde VIP za 3G. Za 4G se VIP stvarno pokazao boljim u svakom pogledu (osim prekoracenja racuna ;)).
(Telenor nije nista bolji za 3G u BGu, ali to sam na malo lokacija isprobao kratko, pa nije bas neko merilo)

Mislis na mail? Meni se cini da nijednom nisam dobio eRacun, ali dobijem SMS sa iznosom, sve ide preko trajnog naloga u Piraeus preko kartice, za sada je uvek radilo kako treba, i uopste se ne cimam.
Mogu da potvrdim za Valjevo, u odnosu na Mts, Vipova mreža je spejs šatl, a nešto bolji je Telenor. Na mestima koja su malo izvan grada se dešava da se signal spusti na 2G, ali se zato Mts-u to dešava u širem centru grada.

... sent from mobilni using antidepressants...

Ja sam se prijavio za elektronski racun i ne dobijam papirni.
Stize mi sms, ali sam eracun sa specifikacijom mi je stigao samo 3 puta - februar, mart i april ove god, a ugovor mi je iz decembra 2015.
Da stvar bude cudnija, operater mi je izdiktirao kada su slali racune kojih datuma, a ta 3 koje sam dobio su uvek bili dan kasnije od onoga kada mi je rekla da su poslali!?

Ne bih znao, mozda je meni stizao eRacun u SPAM folder, ali sigurno ga od pocetka 2015. nisam video u Inboxu.
Ako to trazis kao podsetnik za placanje, nemas srece. Ako ti treba PDF, ja ih uvek skinem sa OnlineRacun-a.

Da li je moguce da Vip prema izvestaju Ratela ima ubedljivo najveci broj baznih 4G stanica?!
Mozda i vise nego duplo trenutno, MTS je nesto usporio sa 4G-om. Da li zbog VDSLa/optike, ili neceg drugog, donno.
Ali jeste takva situacija, i u praksi ces videti da je ogromna razlika u korist VIPa, i po pokrivenosti i po brzinama. S' tim sto MTSu LTE radi cesto i na -120dBm, i to OK, kod VIPa jedino na LTE-only ce te pustiti na takvom signalu, vec ce prebaciti na 3G/2G.

Ima, ali ne nešto drastično više od Telenora. Zanimljivo je da se VIP do izveštaja RATEL-a kur.cio da ima najveću 4G mrežu. Sad je ta reklama "apdejtovana" na imamo "najviše 4G baznih stanica" [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa kad je Telenor odjednom sa 116 novih BS za 3 meseca "pokrio" novih 50% teritorije i 40% stanovnistva ;) Ko u to poveruje i treba da bude u Telenoru, manje ce mu ostati novca, manja je sansa da ce njegovi geni ostati u gene pool-u :)

Zaboravih da napisem. Danas mi je agent cc rekao da se razmislja o novim paketima od avgusta, nakon sto istekne rodjendanska promocija NEO

alfa, vidim da komentarises svaki post , i to sve u korist vip-a , kao da radis kod njih , a nije bas tako . mislim da je situacija koliko para toliko muzike, tu se vip i mts bore , telenor je ipak prvi, moje iskustvo . naravno gledam kvalitet mreze , a ne kalkulacije dal je nesto jeftinije 100 mesecno ili ne . mislim da vip i dalje ima los signal u nekim delovima srbije, za mts i telenor to nije slucaj. tako da se ne slazem sa tobom nikako da je vip no1, redosled je po meni : telenor, mts ,vip . pogledajte bilo koje glasanje , i videcete . poslovni ljudi kojima je bitan kvalitet mreze ipak ce odabrati mrezu tj redosled koji sam naveo . moje iskustvo. pozdrav

Svaki operater ima lose tacke, ali pricati da je VIP sada bitno losiji od druga dva je prazna prica.
Prica da je Tln bolji bitno od druga dva je vec laz.

Uzjedno je prica bila o 4G-u, tu nema price, samo "cifre" Telenora iz mog potpisa.
A u gradovima i vazi da je kao druga dva, negde bolji, negde gori, sve zavisi. Ali nema vise one generalizacije od ranije.

Da se razumemo, ne brine me VIP vs. MTS. Ali dosta je lazi kako je Telenor bolji, samo da bi neupuceni i lakoverni placali vise. Nije bolji. I to posle samo nama ostalima poveca cenu, kao sto je to slucaj kod MTSa sa smanenjem popusta trenutno.

Poslednja izmena:
Pa kad je Telenor odjednom sa 116 novih BS za 3 meseca "pokrio" novih 50% teritorije i 40% stanovnistva ;) Ko u to poveruje i treba da bude u Telenoru, manje ce mu ostati novca, manja je sansa da ce njegovi geni ostati u gene pool-u :)

Dobro, dobro, čuli smo to, nego šta bi sa onom "istragom" u RATEL-u? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prevelike vrucine, nestali podaci :p

Koliko godina postoji MTS i Telenor( mobtel) a koliko Vip? Tu činjenicu zapostavljate. Ne može niko da me ubedi da se Vip ne širi po svim poljima brže i bolje od konkurencije. Sad su svi odjednom profi korisnici, biznismeni, penju se po čukama, zabitima tra la la, a najveći broj pretplatnika sve tri mreže ne izbija iz Beograda, NS i većih gradova.
Da nemam Vip broj već 7 godina, kad bi čitao šta se sve ovde piše, za koje sitnice se ljudi ovde hvataju da bi pljuvali i razglabali 10 stranica, pomislio bih da je Vip najgora mreža. A oni eto i dalje traju, šire se itd. Ili to samo oni jadni i neupućeni idu u Vip.
Meni lično ne odgovara telenorova politika, a o MTSu neću ni da trošim reči.
Voleo bih da se pojavi još neki operater i to je to.
Niko nas ne tera kod bilo koga, al da preterujte i da ima ostrašćenih, ima.

@hsv.Opisao si problem koji si TI imao, i za koji si mi i na PM pisao da je specifican.
Nemoj to da prebacujes u globalu.

A desp je pokazao zadnje dve godine za VIP i 3G i 4G koliko se razlika u korist Telenora istopila. Ako mislis da si putovao vise od njega - samo pogled na njegove postove sa screenshotovima, i nema potrebe da se ista vise pise.

Imas eto i korisnike iz tvog Valjeva koji se ne slazu sa tobom da je los u Valjevu.

Ako uzme karticu prvo da isproba (a moze besplatno uz Dodji i Probaj mesec+), znace da li radi tamo gde treba, i ne mora uopste da se brine da li ce mu biti zao.

Inace, i predlazem to :)

E tako vec moze.
Dodji i probaj izgleda ima visi prioritet od klasicnih kartica. Dok sam bio na dodji i probaj, sve je letelo, a sad na NOVA 3... mnogo losije.

Krace se cekalo na uspostavu veze na primer.
Internet mi je kod kuce bio brzi nego sada. Na DiP je uvek bio preko 70-80/30, a sad na NOVI mi je 30-50/20.

Isti telefon H9Lite, ista kartica ista lokacija...

Poslednja izmena:
Za net mislim da je pocelo opterecenje sa Kucni Net i Vikend Net tarifama. I ja sam primetio da je usporilo u nekim delovima grada. Zato sam i pitao bas u Kucni Net temi da li neko u BGu koristi Kucni Net ;)

Za razgovore... probaj reset telefona ;) Nije sala, imam 2 sitna problema na S5 za koje mora reset telefona recimo.

E tako vec moze.
Dodji i probaj izgleda ima visi prioritet od klasicnih kartica. Dok sam bio na dodji i probaj, sve je letelo, a sad na NOVA 3... mnogo losije.

Internet mi je kod kuce bio brzi nego sada. Na DiP je uvek bio preko 70-80/30, a sad na NOVI mi je 30-50/20.

To je sigurno tako, da namame potencijalne musterije.
Posle bude kako si opisao.

Nije tako. U kući imam jedan Neo 2 broj i jedan Dođi i probaj. Potpuno isto. OK, preciznije, isto je kod mene u kući i u dvorištu, nisam vršio poređenja na drugim mestima. Bazna stanica mi je na brdu iznad kuće, udaljena nekih 200-300m.

E tako vec moze.

Prepisali biznis filozofiju od lokalnih narkosa sa periferije - prvo ti daju gudru za dz, pa kad se navučeš, onda 2 godine patnje. Stvarno više ne prezaju ni od čega.

Jel beše Neo promocija traje do kraja avgusta? Za sad...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Vrh Dno