Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ja sam jednom bez YT, bez torrenata i iskreno nesvesno napravio preko 1.2GB protoka. Neogranicena tarifa, ali svejedno.

A nisam neupoznat, Mobile Data sam gasio cak i kada su bile tarife sa Neogranicenim netom :) A opet sam se zeznuo.

Fora je da YT moze da napravi 1000din troska za tili cas, a da nisi svestan toga. Pogotovu za ljude koji puste na default, 1080p ili jos gore 4K na mini-ekranu telefona... pogledaju muzicki spot Cece, Bece i Krece i ode 1000dindzi.

Ja sam jednom bez YT, bez torrenata i iskreno nesvesno napravio preko 1.2GB protoka. Neogranicena tarifa, ali svejedno.

A nisam neupoznat, Mobile Data sam gasio cak i kada su bile tarife sa Neogranicenim netom :) A opet sam se zeznuo.

Fora je da YT moze da napravi 1000din troska za tili cas, a da nisi svestan toga. Pogotovu za ljude koji puste na default, 1080p ili jos gore 4K na mini-ekranu telefona... pogledaju muzicki spot Cece, Bece i Krece i ode 1000dindzi.

Brate ti si za Telenor :D

Zato i kazem. Za takve nije NEO tarifa. Ti si to napravio jer si znao da je neogranicena tarifa.

To sto oni misle da jeste jer dobijaju razgovore za dzabe, to je njihov problem a VIPov profit.

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

Poslednja izmena:

Ali to je tvoja greška, ne njihova [emoji4]

I kako to nesvesno? Ništa nisi radio i telefon ti za par minuta pojeo 1.2gb?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kada razmislim o kulturi upotrebe telefona u Srbiji i funkcionalnoj pismenosti prosecnog korisnika uopste ne bih voleo da budem zaposlen u VIPu u narednih godinu dana :)

Da, povukao je nesto, ja nisam znao da ce poceti bez da pita! A nisam bio na WiFI-u.

Slicno mi se desilo i pre toga na Smart tarifi, dok NIJE bio neogranicen net, srecom svega 400MB a imao sam 1GB+1100smartova, pa se ne primeti. Podesavao novi fon, ubacio G nalog, a on povuce sve podatke sa prethodnog i instalira mi aplikacije! Tek sam to video kada je bio zavrsen setup, do tada nisam ni mogao da diram nista. To je na 3G, da sam imao 4G - sigurno bi napravio racun.

A i moze da vam bude ukradena kartica (a koliko vidim Dejan87dex kaze da nije normalno da se koristi SIM Lock na kartici :D), mozete je ubaciti u drugi telefon ili MiFI, i zaboraviti da ogranicite. Mozda cesto menjate kartica, kao ja..
Bezobrazno je da postoji opcija da se zeznes. A glupo je da stalno brines paranoicno. To je jedina stvar za koju Tnoru skidam kapu, neogranicen net je uveo prvi, mnogo pre drugih.

@Zoki, ma da, do sada bi vec mogao 3 MacPro racunara da kupim za razliku koju NISAM platio Telenoru, vec sam bio u MTSu :) (i VIPu)

Poslednja izmena:
Za to je kriv google

Čim aktiviraš nalog na novom telefonu odmah instalira sve aplikacije sa prethodnog

Računaju ako neko izgubi aparat ili mu ukradu da bar ima sve aplikacije na novom

A i pamet u glavu ja svoj telefon uvek držim na wifi zarad ovakvih i sličnih situacija jedino tamo gde nema nikakav wifi koristim mrežni protok

Faktički mi 4G služi kao backup internet a wifi kao primarni

Poslednja izmena:
Koliko ja znam setup kako ide, a to je da ti ponudi da se nakacis na wifi.

Jedan tip čisto da znaš. Preskoči Google nalog na početku i neće ti vraćati aplikacije, pa tako i neće skidati u pozadini backup [emoji4]

To se sve radi preko Titanium-a. A možeš da izabereš na početku 'new device' , bez da ti vraća backup.

Sve je to super kada vec imas iskustvo, ali poenta je - ni ja to nisam znao, pa je sansa da zna prosecna osoba... skoro nepostojeca :(

Fora je kada iznenada zabode wi fi ( na SBB vrlo često ) a ti u tom trenutku gledaš youtube , pošto je klip na celom ekranu ti ne znaš da je pukao wi fi i da ti je nastavio download preko 4g , i tako za čas odu mb.
To nije toliko redak slučaj

Sent from my Redmi Note 4

Fora je kada iznenada zabode wi fi ( na SBB vrlo često ) a ti u tom trenutku gledaš youtube , pošto je klip na celom ekranu ti ne znaš da je pukao wi fi i da ti je nastavio download preko 4g , i tako za čas odu mb.

Ja opet gasim 4G (softverski razume se) kada koristim wifi

Samo imajte u glavi tu samokontrolu kada koristite telefon i ne bi trebalo biti problema

Možda to neke od vas psihički ubija, ali za sada nemamo drugog načina da se borimo protiv ovakvih poteza operatera osim da sami čuvamo svoj novac

+1

Sent from my Redmi Note 4

Meni se to nije desilo da tako zabode sbb, mada na iPhone-u ne možeš da menjaš kvalitet na YT ako si na mreži. On sam odredjuje kvalitet, ali nikad nije najviši. Doduše video bih YT u potrošačima mobilnog neta, a meni mesečno na YT ode 100-ak MB. Žali se SBB-u, menjaj ruter. Mada wifi najviše puca kada je slab signal.

Hej

Juce sam isla u Vip poslovnicu i trazila da procitam ugovor za Neo2 postpejd uslugu i devojka nije htela da mi da, s obrazlozenjem da nema blanko ugovor i da ne moze da mi da tudji da citam. Jedino bi mogla da mi da ugovor da procitam pod uslovom da odstampa sve moje podatke u ugovoru, bez potpisa, naravno da ne nosim kuci. Pitam se, sta ce joj uopste moji podaci da bi ja procitala taj ugovor...

Paz'te ovo :)
Nisam ja :(

Prilozi

• IMG_20170704_150237.jpg
    IMG_20170704_150237.jpg
    140.7 KB · Pregleda: 163
Ne. Nije bezobrazno. Svaki postpaid je napravljen tako da postoji opcija prekoracenja. Kako pozive i sms ne mozes da prekoracis, oni moraju da ubiru profit negde.

A ovde su to megabajti. Nisam fanboj, ne radim za VIP ali stvarno ne razumem da se ova prica vrti 30 stranica unazad.

Ni je razumno biti pametniji od VIPa kad on zna sta je i koliko za njega najbolje.
Dokle god imaju racunicu da im je net otvorena slavina tako ce i biti.

Jel ima neka anketa na benchu za mesecnu potrosnju 3G/4G interneta na telefonu?

Mozda zivim u zabludi da 95% spada do 4GB mesecno.

Nema jos uvek tacnih cifara za 2016. godinu oko potrosnje (samo za Q3/Q4), ali ako je rasla po tromesecnjima (11 u Q3, 14 u Q4, racunajuci da je Q3 uvek najslabije zbog odmora), recimo oko 60 miliona GB za laksu racunicu, za celu 2016 (pre ce biti oko 45-50 ali nebitno). Oko 50% pretplatnika svega uopste koristi internet, znaci oko 4.5 miliona "zvanicno".
To je ispod 1.2GB u proseku. Kakvih 4GB da je prosek :)

Mislim da ni na ovom forumu nije toliko - ako izbacimo Nitra i Despa koji nam urnisu mreze ;)

Mislio sam na bench populaciju, ili, ajde, "mladji od 30" korisnike.

Dakle dolazimo do toga da vecina zadovoljava potrebe sa Neo2 ili Neo4

Evo moja potrošnja kod drugog operatera ne kod vip-a

kod vipa je dosta manje jer i paket je manji

ako vas interesuje i to izvućiću vam podatke

2017_07_04_16.28.45.png

Moze li neko da mi da savet sta da radim:

5 jula prosle godine sam potpisao ugovor gde je izmedju ostalog bio neogranicen i ternet godinu dana... Receno mi je da ce mi biti aktiviran od sledeceg obracunskog perioda sto je 1 avgust. Sada sam dosao u situaciju a da nisam ni znao nego mi je stigla poruka da sam potrosio sav svoj internet..dakle skratili su me za mesec dana

Moglo bi ovo u novu temu, ali Septi ce to :)

14GB u Junu?? TI to iskoristio ovih 10GB skroz?:) Mene je sramota da prikazem potrosnju moju pored vas, izgledam kao dete koje podigne krusku i pravi se vazno pored 20 ljudi koji nose po dva dzaka od 50kg :)
Ovo dole je u GB:
Jul do danas: 1.47GB
Jun: 4.96
Maj: 2.56
Apr: 1.36
Mar: 1.62MB :D

Sve ovo sto je u GB je uglavnom Speedtest, odozgo: 1.38GB, 4.4, 2.11, , 0.92. Kad proracunam, imam bre po 400-500MB ipak potroseno realno van ST...

Sto se tice WiFi, najmanja potrosnja ove godine je bila 137GB, ali realno je izmedju 6 i 22GB kada se izuzme ESFE (to je sve LAN protok samo). Chrome ima preko 1.5GB protoka svakog meseca na WiFI, Data Saver je uglavnom iskljucen.
Telenor Banka ima preko 100MB protoka zadnjih 30 dana WiFI + 4G :)

5 jula prosle godine sam potpisao ugovor gde je izmedju ostalog bio neogranicen i ternet godinu dana... Receno mi je da ce mi biti aktiviran od sledeceg obracunskog perioda sto je 1 avgust. Sada sam dosao u situaciju a da nisam ni znao nego mi je stigla poruka da sam potrosio sav svoj internet..dakle skratili su me za mesec dana

Da ta promocija ima ukupan limit od 500GB koji je raspoređen na 12 meseci

Verovatno si probio taj limit

p.s. Koga interesuje Vip ugovor za neograničenu tarifu.Ukupno 10 strana pa navalite sa čitanjem :D

Ako crkne link javite se na PM da ga obnovim

http://uptobox.com/jrcy3b5kbz57

Prvo se moras zaliti VIPu, skoro sigurno je njihova greska, mozda namerna, ko bi znao.

BTW, ako za 4 dana potrosis koji GB, jadan ti do kraja meseca a tek posle :D

Losa kopija, neoriginalno...
Mislis kopija Telenora? Ne, VIP stalno daje za rodjendan one gluposti tipa 500MB "do kraja dana", o kojih niko sem rodjenih na kraju meseca ne moze imati korist ;)
A ovo je za korisnike koji su od pocetka u VIPu, bez ikakve obaveze, ukidanja popusta, novih ugovora ili aneksa.

Vrh Dno