Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ima onaj zip negde na xda za gasenje dt2w, probaj sa njim.Znam da sam negde to video....

Sent from my Redmi Note 4X

I mene nervira taj bug I ne mogu da verujem da ne mogu da reše to.
Još sam negde pročitao da su kao rešili pa sam na konto toga juče flešovao rr kad ono ćorak :)

Hahah koji sam ja car. Jos vidim pise view details ali sam sebe nekako ubedio da ce to ds me odvede u settings > battery itd... I nisam ga nikad ni kliknuo. Hvala Kide.
Inace, ja se vratio na miui dev jer nijedan aosp nije mogao da mi da preko 6h sot-a dok ovde redovno imam po 10+h. Opadne kad telefon koristim manje pa baterija potraje po 3 dana ali to je ok.
I nekako se navikavam na miui, radi dobro majku mu...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Verovali ili ne, ja i dalje imam skoro svako punjenje 15+ sati na 2 dana koriscenja. Par puta mi je bilo oko 13 - 14h sot-a. Naravno da mi ostane nekada po 20% baterija, ali kada izracunam koliko bi bilo na kraju, u principu to je to. Bez vecih bagova, smoothness, kamera dobra, ma milina. Ono sto mene nervira kod ovog miuiglobe roma je nemogucnost last app (alt tab) sto bas cesto koristim na custom romovima i sto je ukljucen fingerprint, iako je u opcijama iskljucen i kada ga dodirnem bilo kojim prstom slucajno ekran se sam ukljuci, sto ne zelim. I konacno, recents se odaziva pomalo sporo, sa zadrskom. Vec sam pisao o ovome, ali ajde ponovo da napisem i ishvalim ovaj modovani miui. Sad se prosto plasim da flesnem neki update, da mi se ne poremeti nesto :) Znam da postoji backup u twrp, ali mnogo je to storage i oduzetog vremena. Cekam da izbace 7.1.2 pa cu onda azurirati, evo redmi 4x su skoro prebacili sa 7.0 na pomenuti... U avgustu valjda izbacuju miui 9? A jos kada rovo89 izbaci xposed za nugat, nasoj sreci nece biti kraja :)

Jel ok cena 150$ za model Snapdragon verziju od 3gb/32gb sa global romom?

Sent from my MX5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam neki dan uzeo RN4 SD Global verziju za 139.99$ na GeekBuying.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

@vladof
@ChobbyNS

Evo vam resenje za gasenje DT2W, upravo testirao kod sebe i radi na RR...(nema nigde na xda, probajte pa recite jel radi kod vas :) )

Preko nekog root explorera, idite u root/system/usr/keylayout i nadjite fajl ft5435_ts.kl

Otvorire ga preko nekog text editora i na kraju nadjite key 143 WAKEUP

Ispred istog dodajte neki znak, kao recimo # , sacuvajte fajl i reboot-uje telefon.

Posle toga bi DT2W trebao biti ugasen.

Ako zelite da ga ponovo aktivirate, samo obrisite znak koji ste dodali i reboot-ujte telefon.

Prilozi

• Screenshot_20170624-235006.png
    Screenshot_20170624-235006.png
    189 KB · Pregleda: 104
  • Screenshot_20170624-235024.png
    Screenshot_20170624-235024.png
    200.9 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Ja sam neki dan uzeo RN4 SD Global verziju za 139.99$ na GeekBuying.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Imaš link? Jel ima mozda nesto bolje u tom cenovno rangu od rn4?

@Kidence ima li neka fora i za fp da se upotpunosti iskljuci? Guglao sam o tome ali ne mogu nigde da nadjem...

Verovatno da ima, moram sutra da to vidim, pa ako nadjem nacin napisacu ovde...Fora je sto je FP stalno aktivan, pa to se desava to.E sada, koliko se ja secam sa RN3 pro to desavalo na dev rom-u, dok na stable nije(cim pipnes FP da pali ekran)..Moram sada tu da uporedim neke stvari, da vidim kako to moze da se resi...

@Kidence
Radi majstore, hvala veliko.

Nema na cemu, uvek ;)

E sada, koliko se ja secam sa RN3 pro to desavalo na dev rom-u, dok na stable nije(cim pipnes FP da pali ekran)..Moram sada tu da uporedim neke stvari, da vidim kako to moze da se resi...

E to se meni upravo tako desava, pretrazio sam sve ali bezuspesno... guglacu i ja naravno.

Probacemo i to da resimo :) Skontao sam o cemu pricas.

Ahh nasao sam, ne mogu da verujem jer sam skoro gledao taj post. Javljam da li radi...edit: radi radi radi :) sada se vise ne aktivira ekran, super ;) edit 2: ali sada kada je ekran ukljucen kada se pritisne fp aktivira se kao dugme MenuScreenshot_2017-06-25-00-24-57-642_org.mozilla.firefox.png

Poslednja izmena:
A ovaj RN4x 3gb/32gb ima za 170e na KP Snapdragon verzija, jel se to isplati? Da se ne bakcem sa kinezima, da čekam + ko zna koliko će na carini da me oderu.

edit 2: ali sada kada je ekran ukljucen kada se pritisne fp aktivira se kao dugme Menu

Kada bih nasao ime komande za recimo last app iliti alt-tab komandu, da li mozda neko zna ili da ima ideju? Ps, APP_SWITCH komanda nije, probao sam
Edit: recimo SLEEP komanda kada se stavi umesto onoga gore za key 353, kada je ekran ukljucen, pritiskom na fp gasi se ekran i odlazi u sleep, eto zanimljivo...ali ja trazim komandu za last app.

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi okaci Generic.kl iz custom rom-a? system/usr/keylayout
Zahvaljujem.

Imas PM, pustio ti ja pre nego sto si pitao ovde :)

Haha, neverovatno stvarno ali nisam uopste video da si mi jos pre oko sat vremena poslao fajl. Koja koincidencija... :)

Zanimljivo je to da mozete dodavati razne precice za fingerprint dugme na key 353, tako na primer ako stavite recimo CAMERA i kada pritisnete fp, aktivira se kamera i mozete fp koristiti za okidanje tj. slikanje pritiskom na njega. Ako ne zelite nista oko fp, jednostavno stavite # ispred....a posle restart telefona. Samo morate biti pazljivi sta stavljate od komandi jer pogresna komanda zaustavlja bukvalno sve dugmice i kapacitativne i volume i cak power dugme ne radi na short press. Resenje posle toga je edit ponovo tog fajla i stavljanje korektnih komandi na key 353, a potom drzanje power dugmeta dugo dok se ne restartuje telefon.Screenshot_2017-06-25-09-16-57-193_com.estrongs.android.pop.pro.png

Poslednja izmena:
Nije većina global. Ali proberi ima ih.
Gremlin ih uglavnom valja ali računaj da nemaš garanciju uopšte

Pitam kako da proberem, jel ima na kutiji neka oznaka da ima 800mhz? Inace kako nema garancija, zar nije 3-6 meseci za xiaomi na KP?

Ako je original kutija piše na crvenoj podlozi global!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ovo crveno tražiš
51065c38e1f40ba24b5c1e8d8d663222.jpg

Okej, hvala.

A ovo za garancije? Nema vise uopste garancija za Xiaomi kod nas? Bolje onda preko Alija da kupim, pa barem imam godinu dana.

Pa imaš "garanciju " . Nađi moj post o mrtvom pixelu ovde u temi

Nazad
Vrh Dno